- 22 Mayıs 2012
- 11.012
- 30.607
- 798
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #49.041
Alt temizleme pamugu aldiysaniz ya da evinizdeki pamugun steril olduguna eminseniz sutunuzle pamugu islatin ve capaklari temizleyin.
Festi'cim iki memede her emzirmede kullanilmali. Mastit olursun Allah korusun.
Ama gozlem yapman lazim, bazi bebelerin favori memesi oluyor o meme daha dolu oluyor, digeri pek uretim yapmiyor bu sebeple. Uretim yapmayani da uretime tesvik etmek icin sagarak destekleyebilirsin.
2 saatte 1: diyelim emzirme isin 10.20'de bitti 12.20de tekrar emzirceksin.
Her iki memeyi de 20ser dk emzir. Sonra diger seansta son memeden basla tekrar. Sol memeyi en son emdiyse sol memeden baslayacaksin.
@acemianne06 @Vizeci06 ve yakalayamadigim diger anneler, dogumunuz hayirli olsun. Allah anali babali buyutmek nasip etsinbebelerinizin mutlu huzurlu saglikli gunleri olsun insallah
Canım o zaman emmenin ortasında gazını çıkarıp devam emzirmen gerekiyor o zaman kusmaz bi dene 20dk emdi örneğin daha istiyor gazını çıkar devam emzir kendi bırakana kadar
Öyle yapmaya çalışıyorum.Bu son günler çok sabırsız olmaya başladım bi an önce gelsin istiyorum.Hayırlısıyla tabiki
Kızlar doğuma alındım 2cm açıklık var. Nişandan sonra su da geldi sabah. Ne olur dua edin.
Ya kumarbaz söylemeden geçemeyeceğim arkadaşım bayılıyorum sana. Uzun uzun sıkılmadan yazıyorsun, çokta kıymetli bilgiler veriyorsun. Çok teşekkür ederim
Kuzum ben öyle yapacaktım ama şöyle bir bilgiye ulaştım asıl kilo aldıran yağlı süt memenin sonlarında geliyormuş. O yüzden bir memeyi komple içiriyorum birkaç emişte sağıyorum ki tıkanıklık olmasın. Mastitten korkuyorum ben hemde uyarmış oluyorum memiş dolu kalmadığı için süt üretimi de tetikleniyor diye düşünüyorum. Mesela sağı bitirttim bir sonrakinde solu bitirtiyorum sonra birdaha sağ. Sıraya koydum hdjdj şuan için favorisi oluşmadı böyle yaptığım için ama benim favorim var sol göğsüm jdjdj sağı biraz zedeledi tersime geldi benim de tam tutturamadım. Benimde hatam oldu. Bugün tahin yağı sürücem üzerine de gümüş kapak bakalım belki iyi gelir. İnşallah ilerlemeden çözebilirim.
Her iki memeden 20 dk da aslında mantıklı. Ay çok kafa karıştırıcı ya. Doğrusunu bulana kadar insan debeleniyor biraz. Böyle böyle bulcaz inşallah.
Canim annen ya da kayinvaliden sizde degil miydi? Her seyi sen yaparsan bir yerde yipranirsin. Belki benimki de yanlistir bilemiyorum ama ben sadece sevme ve emzirme isine bakiyorum su an icin, alt degistirme ve giydirme soyma isi annemde. Buna ragmen dün biraz yiprandigimi hissettim, aksam esimle yuruyuse ciktik Meteyi anneme birakip. Mutlu bebek icin mutlu anne şart.Yani büyüsü kaçmıyor da arkadaşım ilk günkü gibide olmuyor bence. Ya da ben kısır döngüye girdim bilmiyorum hdjdj emzir gazını al altını değiştir üstünğ değiştir uyutmaya çalış uyumasın rutininde kaldım. Beceremediğim birşeyler var sanırım.
Yaa masallah pamugaKızlar Bebişimiz geldi, darısı tüm bekleyenlere inşallahayrıntıları yazarım sonra hepinize dua ettim
Oğlumun adaşı doğmuşDoğurdum kızlar bebeğim iyi çok şükür 3170gram doğdu , bacakları kürdan gibi mini minnak
geçmiş olsun canımm bebeğin sağlıkla gelmis ya cok sukuren onemlisi de buHanımlar Hepinize iyi akşamlar Ben doğum yaptım Çok zorlu bir süreç geçirdim bugün daha yeni yeni kendime gelebiliyorum Dünden beri Hatta perşembeden biri diyebilirim biliyorsunuz Perşembe gecesi gelmiştim Sancılarım vardı Cuma günü sabah doğum için Suni sancı bağladılar 3 santim açıklıktan 7 santim açıklığa kadar ulaştım ama bebek bir türlü aşağı inemedi ne yaptılarsa olmadı gidip gelip sürekli muayene ettiler resmen Ben hastaneye inlettim duvarları tırmaladım sancıdan Ne yaptıysak bebek yemedi önce suyunu patlattılar susuz kaldığı için Kordon gövdesine dolanmış bacak ve kollarını kukla gibi sardığı için o da aşağı inememiş apar topar acil olarak sezeryan aldılar Çünkü oksijeni azalmıştı nst dedi ve kalp atış sayısı düşüyordu Gözümü açtım doğumhanenin ameliyathanesinde tir tir titriyorum acıdan ve sancıdan sonuç Sezaryen doğum ve peşimiz iyi ama biraz huzursuz emmek istiyor sütüm az henüz tam olarak tam anlamıyla ona yetecek kadar gelmiyor diyeceklerim bu kadar benim de Sancılarım ağrılarım cidden tekrar tekrar düşünün sezeryan olmak isteyenler diyorum Başka da bir şey demiyorum benim çok ağrılı geçiyor sürecim yatamıyorum uzanamıyorum dönemiyorum böyle dik bir şekilde oturmak istiyorum o sırada da ayaklarım şişiyor anlayacağınız sezeryan normal doğum gibi değil hanımlar
Benim de ilk günler yara olmustu. Hametan, tahin yağı, lansinoh surdum emzirme aralarinda. Ve nemli kalmasi icin strecle kapattim. Gümüş kapak öneriliyor evet ama ben almamistim, careyi strecte buldum. Sürdüğüm seylerden cok o etkili oldu diye düşünüyorum. Göğüs pedini de pek sevemedigim icin çoğunlukla strecli geziyorum evdeSıraya koydum hdjdj şuan için favorisi oluşmadı böyle yaptığım için ama benim favorim var sol göğsüm jdjdj sağı biraz zedeledi tersime geldi benim de tam tutturamadım. Benimde hatam oldu. Bugün tahin yağı sürücem üzerine de gümüş kapak bakalım belki iyi gelir. İnşallah ilerlemeden çözebilirim.
Aynen öyle normalde dediğin gibi 10-15dk sonra gazını çıkartıp devam emzirmek gerekiyor gazı olmasın diye ondan kusarlarmış bi dene canım elbet olur herşey zamanla stres etme kendineAh bir çıkartabilsem hdjdj
Ben beceremedim gaz çıkartma işlemini.
Deneyeyim canım aslında en doğrusu birikmemesi için gazın 10-15 dk da bir çıkartmakmış ama beceremiyorum işte
Ben çok içiyor ondan kusuyor diye düşünmüştüm ama gazdan kusuyor belki de dur bir deneyeyim öyle iyi gelir belki. Zaten gaz sorunu var belki çözeriz.
Uykudan uyanamama bazen sadece yeni hayata adapte olamamaktan kaynaklaniyor.Festimm canımm biz sonunda cok iyiyiz şükürler olsun bir degil bin kerebi ara biberonla mama verdigim icin Mete benden emmek istemedi ama iki gün sürdü bu durum cok şükür. İki gün sonunda annesinin memesinin kıymetini anladı bosuna litrelerce gozyasi dökmüşüm o kadar akilli ki, simdi emzigi birkac dakika emip cikariyor süt gelmedigi icin. Bu çocuklar gercekten bi başka, folik asit bebeleri
Malesef uyku problem. Bazen 2 saat uyandirmak icin ugrasiyoruz karnini doyurabilmek icinbeni emerken de uyuyakaliyor, öyle anlarda mamayi ya da sagdigim sütü dayiyoruz mecburen sizde de var mi bu uyku sorunu?
Bulutcum nasıl adapte olabildiniz mi ev hayatina
Hanımlar Hepinize iyi akşamlar Ben doğum yaptım Çok zorlu bir süreç geçirdim bugün daha yeni yeni kendime gelebiliyorum Dünden beri Hatta perşembeden biri diyebilirim biliyorsunuz Perşembe gecesi gelmiştim Sancılarım vardı Cuma günü sabah doğum için Suni sancı bağladılar 3 santim açıklıktan 7 santim açıklığa kadar ulaştım ama bebek bir türlü aşağı inemedi ne yaptılarsa olmadı gidip gelip sürekli muayene ettiler resmen Ben hastaneye inlettim duvarları tırmaladım sancıdan Ne yaptıysak bebek yemedi önce suyunu patlattılar susuz kaldığı için Kordon gövdesine dolanmış bacak ve kollarını kukla gibi sardığı için o da aşağı inememiş apar topar acil olarak sezeryan aldılar Çünkü oksijeni azalmıştı nst dedi ve kalp atış sayısı düşüyordu Gözümü açtım doğumhanenin ameliyathanesinde tir tir titriyorum acıdan ve sancıdan sonuç Sezaryen doğum ve peşimiz iyi ama biraz huzursuz emmek istiyor sütüm az henüz tam olarak tam anlamıyla ona yetecek kadar gelmiyor diyeceklerim bu kadar benim de Sancılarım ağrılarım cidden tekrar tekrar düşünün sezeryan olmak isteyenler diyorum Başka da bir şey demiyorum benim çok ağrılı geçiyor sürecim yatamıyorum uzanamıyorum dönemiyorum böyle dik bir şekilde oturmak istiyorum o sırada da ayaklarım şişiyor anlayacağınız sezeryan normal doğum gibi değil hanımlar
Bizde aynı durumdayiz 9 gün oldu doğalı uyandırmak için baya uğraşıyoruzFestimm canımm biz sonunda cok iyiyiz şükürler olsun bir degil bin kerebi ara biberonla mama verdigim icin Mete benden emmek istemedi ama iki gün sürdü bu durum cok şükür. İki gün sonunda annesinin memesinin kıymetini anladı bosuna litrelerce gozyasi dökmüşüm o kadar akilli ki, simdi emzigi birkac dakika emip cikariyor süt gelmedigi icin. Bu çocuklar gercekten bi başka, folik asit bebeleri
Malesef uyku problem. Bazen 2 saat uyandirmak icin ugrasiyoruz karnini doyurabilmek icinbeni emerken de uyuyakaliyor, öyle anlarda mamayi ya da sagdigim sütü dayiyoruz mecburen sizde de var mi bu uyku sorunu?
Bizdede suan bi düzen yok canım ayni senin gibiyiz bizde emmeden sonra gaz cikartcaz diye uğraşırken uyksuu açılıyor sonra hıçkırık tutuyor gaz cikinca sonra yine emmek istiyor hıçkırıklar gitsin diye sonrada daldımi uykuya yatırıyorum ama yatakda zor yatıyor ten r alistit kucağında uyuyor en cok birde kundak da uyuyor birde ısıyı seviyor sıcak olunca vücudu daha rahat uyuyor dün uyumadı uyumadı babası isten geldimi göğsüne karın üstü yatırdı ve babasının teninin sıcaklığına küt gitti iki saatte yakın kesin durmuştur öylece. Bir düzenimiz yok o uyudumu koşturmaca işler uyanıkken sırf bebekli günler Bizim anam artıkKızlar fikrinizi almam lazım. Siz nasıl yapıyosunuz bu işi?
Bulutun düzeni şöyle:
Kuvözde 3 saatte bir besleniyordu. Mama ve anne sütü karışıktı. 1-4-7-10-1 döngüsündeydi. Hemşire verirken Bulutu 2 saatte bir emzirin dedi. Muhtemelen sütüm artsın diye dedi ama 2 saatte bir çok yoruyor beni. Çünkü oğluş bıraksam 1 saat kalır memede sonra da kusuyor. 30 dk dan fazla içerse kusuyor. 25 dk kadar emziriyorum bende. Sonra uyukluyor eee gazı çıkarılması lazım uyanıyor ve çipil çipil uykusu açılmış oluyor. Beceremiyorum ya ben. Sizin düzenleriniz nasıl?
Aslında bizim de sarilik limitine baya vardi erken baslattilar mamaya, ama iyi de oldu. Çünkü ilk zamanlar gogsumu emmeye baslar baslamaz hemen uyuyordu. Yeni yeni uzun emmeye basladiBizde aynı durumdayiz 9 gün oldu doğalı uyandırmak için baya uğraşıyoruz
Hastanede çocuk doktoru anne ile bebek arasında kan uyuşmazlığı olduğu için (benimki 0 Rh+ bebeğiminki A Rh+) sarılık olma riski yüksek hemen mamaya başlayın demişti maalesef bizde öyle yaptık aventin biberonuna çok alıştı memeyi tutuyo ama emmiyo çünkü biberon kolayına geliyo ne yapmam lazım kızlar bu durumu yaşayan var mı?
Emzik de emmiyorlae benim kizda öyle eşim biryeri parcalayacakt bu diyo koş emzir diye taa odadan bana bir sestenisi oluyo ne kucakta tutabiliylo nede sakinlestirebiliyo elini sırtını babasını devamlı meme istiyo len doymuyor mu yoksa süt mü yok dedikçe napsin diyo emecek ki büyüyecek kilo alacak emzir dur diyor e verdikçe devamlı beni istiyo meme de doysada uyurken bile ağzında tutuyor taki içi geçene kadar ozmanda yaptırınca uyaniyot degsiik model yada benim garibime gitti bilemedim iki tane büyük çocuktan sonra unuttum mu diyorum bi. Duzenede bende alışkınım yemek saatimin vakti yada evdekie yaptığım rutin işlerin düzenli saatlerinde oynama olunca o gun ni sitrese bürünüyorum ki dün oldum yaşadım onu çocuk kırkı çıkana kadar kırk tane huy değiştirir derler di gerçekten öyle iki gun iyiyken üçüncü gun değişiyor. İki saate Geceleri kalkıyoruz gece sıkıntı yok gibi gündüz uykusunda olamadık daha düzenMüsadenle bacımsu birkaç sorumla seni darlamak istiyorum
Mesela 2 saatte bir ne demek? Emmeye başladığı andan itibaren mi yoksa bıraktığı andan itibaren mi?
Birde dediğim gibi uzun emerse kusuyor bende 20-25 dk da kesiyorum ona kalsa emzik niyetine meme ucumu kullanacak. Doyduğu nasıl belli oluyormuş onu anlattı mı?
Birde iki memeden de mi emziriyorsun yoksa bir kere birisi bir kere öbürü mü? Bu konuda herkes başka birşey söylüyor kafam karışık. Ben şuan sırayla emziriyorum her emişte bir meme olacak şekilde.
Bende öyle yapıyorum gece 2 saatte bir kalkamıyorum açıkcası. Gece 3-3.5 saat gündüz 2-2.5 saat. Birde emzirdikten sonra babasına veriyorum ben daha gazını çıkartmayı beceremedim. Aranıyor ben devam edersem. Emzik versem tutacak bir bebek direniyorum. Demek ki arandığı için çıkartamıyorum ben. Babası daha kolay çıkartıyor.
Ah sorma acaba ac mi doymuyor mu ondan mi ayilamiyor diye diye gecti simdiye kadarki günlerUykudan uyanamama bazen sadece yeni hayata adapte olamamaktan kaynaklaniyor.
Bazen acliktan uyanamamak, bazen sarilik sebebiyle uyanamama oluyor.
Canımm beni aradılar 16:00 da olcakmıs doğummAyy hadi inşallah aminnnn
Sicak su torbasi denesen canim
Ya ben de uzun uzun yazip gicik ediyorumdur diye korkuyorum biraz :)
Ilk bebekte, birileri boyle şeyler yazsaydı ya da sozlu olarak bana anlatsaydi diye karsilastigim herseyi paylasmaya cabaliyorum, cunku lohusalik stresli, annelik zor, tanimadigin birisinden fikir almak / okumak insani rahatsiz etmiyor. :) umarim ise yariyordur yazdiklarim.
Ya bak o yagli sut konusundan ben hic emin degilim, sondaki miydi bastaki miydi kafam karisti su an?
Festimm canımm biz sonunda cok iyiyiz şükürler olsun bir degil bin kerebi ara biberonla mama verdigim icin Mete benden emmek istemedi ama iki gün sürdü bu durum cok şükür. İki gün sonunda annesinin memesinin kıymetini anladı bosuna litrelerce gozyasi dökmüşüm o kadar akilli ki, simdi emzigi birkac dakika emip cikariyor süt gelmedigi icin. Bu çocuklar gercekten bi başka, folik asit bebeleri
Canim annen ya da kayinvaliden sizde degil miydi? Her seyi sen yaparsan bir yerde yipranirsin. Belki benimki de yanlistir bilemiyorum ama ben sadece sevme ve emzirme isine bakiyorum su an icin, alt degistirme ve giydirme soyma isi annemde. Buna ragmen dün biraz yiprandigimi hissettim, aksam esimle yuruyuse ciktik Meteyi anneme birakip. Mutlu bebek icin mutlu anne şart.
Tabi yaninda destek olan biri olmayanlara Allah yardim etsin. Kolay degilmis gerçekten
Benim de ilk günler yara olmustu. Hametan, tahin yağı, lansinoh surdum emzirme aralarinda. Ve nemli kalmasi icin strecle kapattim. Gümüş kapak öneriliyor evet ama ben almamistim, careyi strecte buldum. Sürdüğüm seylerden cok o etkili oldu diye düşünüyorum. Göğüs pedini de pek sevemedigim icin çoğunlukla strecli geziyorum evde
Aynen öyle normalde dediğin gibi 10-15dk sonra gazını çıkartıp devam emzirmek gerekiyor gazı olmasın diye ondan kusarlarmış bi dene canım elbet olur herşey zamanla stres etme kendine
Bizde aynı durumdayiz 9 gün oldu doğalı uyandırmak için baya uğraşıyoruz
Hastanede çocuk doktoru anne ile bebek arasında kan uyuşmazlığı olduğu için (benimki 0 Rh+ bebeğiminki A Rh+) sarılık olma riski yüksek hemen mamaya başlayın demişti maalesef bizde öyle yaptık aventin biberonuna çok alıştı memeyi tutuyo ama emmiyo çünkü biberon kolayına geliyo ne yapmam lazım kızlar bu durumu yaşayan var mı?
Bizdede suan bi düzen yok canım ayni senin gibiyiz bizde emmeden sonra gaz cikartcaz diye uğraşırken uyksuu açılıyor sonra hıçkırık tutuyor gaz cikinca sonra yine emmek istiyor hıçkırıklar gitsin diye sonrada daldımi uykuya yatırıyorum ama yatakda zor yatıyor ten r alistit kucağında uyuyor en cok birde kundak da uyuyor birde ısıyı seviyor sıcak olunca vücudu daha rahat uyuyor dün uyumadı uyumadı babası isten geldimi göğsüne karın üstü yatırdı ve babasının teninin sıcaklığına küt gitti iki saatte yakın kesin durmuştur öylece. Bir düzenimiz yok o uyudumu koşturmaca işler uyanıkken sırf bebekli günler Bizim anam artık
Emzik de emmiyorlae benim kizda öyle eşim biryeri parcalayacakt bu diyo koş emzir diye taa odadan bana bir sestenisi oluyo ne kucakta tutabiliylo nede sakinlestirebiliyo elini sırtını babasını devamlı meme istiyo len doymuyor mu yoksa süt mü yok dedikçe napsin diyo emecek ki büyüyecek kilo alacak emzir dur diyor e verdikçe devamlı beni istiyo meme de doysada uyurken bile ağzında tutuyor taki içi geçene kadar ozmanda yaptırınca uyaniyot degsiik model yada benim garibime gitti bilemedim iki tane büyük çocuktan sonra unuttum mu diyorum bi. Duzenede bende alışkınım yemek saatimin vakti yada evdekie yaptığım rutin işlerin düzenli saatlerinde oynama olunca o gun ni sitrese bürünüyorum ki dün oldum yaşadım onu çocuk kırkı çıkana kadar kırk tane huy değiştirir derler di gerçekten öyle iki gun iyiyken üçüncü gun değişiyor. İki saate Geceleri kalkıyoruz gece sıkıntı yok gibi gündüz uykusunda olamadık daha düzen
Canımm beni aradılar 16:00 da olcakmıs doğummbiraz saaat olarak ertelendi
Ah sorma acaba ac mi doymuyor mu ondan mi ayilamiyor diye diye gecti simdiye kadarki günlererken doğunca daha zor oluyormus cidden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?