2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325

Ya kumarbaz söylemeden geçemeyeceğim arkadaşım bayılıyorum sana. Uzun uzun sıkılmadan yazıyorsun, çokta kıymetli bilgiler veriyorsun. Çok teşekkür ederim

Kuzum ben öyle yapacaktım ama şöyle bir bilgiye ulaştım asıl kilo aldıran yağlı süt memenin sonlarında geliyormuş. O yüzden bir memeyi komple içiriyorum birkaç emişte sağıyorum ki tıkanıklık olmasın. Mastitten korkuyorum ben hemde uyarmış oluyorum memiş dolu kalmadığı için süt üretimi de tetikleniyor diye düşünüyorum. Mesela sağı bitirttim bir sonrakinde solu bitirtiyorum sonra birdaha sağ. Sıraya koydum hdjdj şuan için favorisi oluşmadı böyle yaptığım için ama benim favorim var sol göğsüm jdjdj sağı biraz zedeledi tersime geldi benim de tam tutturamadım. Benimde hatam oldu. Bugün tahin yağı sürücem üzerine de gümüş kapak bakalım belki iyi gelir. İnşallah ilerlemeden çözebilirim.

Her iki memeden 20 dk da aslında mantıklı. Ay çok kafa karıştırıcı ya. Doğrusunu bulana kadar insan debeleniyor biraz. Böyle böyle bulcaz inşallah.

Canım o zaman emmenin ortasında gazını çıkarıp devam emzirmen gerekiyor o zaman kusmaz bi dene 20dk emdi örneğin daha istiyor gazını çıkar devam emzir kendi bırakana kadar

Ah bir çıkartabilsem hdjdj
Ben beceremedim gaz çıkartma işlemini.
Deneyeyim canım aslında en doğrusu birikmemesi için gazın 10-15 dk da bir çıkartmakmış ama beceremiyorum işte
Ben çok içiyor ondan kusuyor diye düşünmüştüm ama gazdan kusuyor belki de dur bir deneyeyim öyle iyi gelir belki. Zaten gaz sorunu var belki çözeriz.

Öyle yapmaya çalışıyorum.Bu son günler çok sabırsız olmaya başladım bi an önce gelsin istiyorum.Hayırlısıyla tabiki

Ay evet bende aşırı sabırsızım çok da yoruldum ya sancılardan beklemekten

Kızlar doğuma alındım 2cm açıklık var. Nişandan sonra su da geldi sabah. Ne olur dua edin.

Sağlıkla al kucağına dualarımız seninle sende bize dua et

Ya ben de uzun uzun yazip gicik ediyorumdur diye korkuyorum biraz :)

Ilk bebekte, birileri boyle şeyler yazsaydı ya da sozlu olarak bana anlatsaydi diye karsilastigim herseyi paylasmaya cabaliyorum, cunku lohusalik stresli, annelik zor, tanimadigin birisinden fikir almak / okumak insani rahatsiz etmiyor. :) umarim ise yariyordur yazdiklarim.

Ya bak o yagli sut konusundan ben hic emin degilim, sondaki miydi bastaki miydi kafam karisti su an?

Son düzenleme:
Festimm canımm biz sonunda cok iyiyiz şükürler olsun bir degil bin kere bi ara biberonla mama verdigim icin Mete benden emmek istemedi ama iki gün sürdü bu durum cok şükür. İki gün sonunda annesinin memesinin kıymetini anladı bosuna litrelerce gozyasi dökmüşüm o kadar akilli ki, simdi emzigi birkac dakika emip cikariyor süt gelmedigi icin. Bu çocuklar gercekten bi başka, folik asit bebeleri

Malesef uyku problem. Bazen 2 saat uyandirmak icin ugrasiyoruz karnini doyurabilmek icin beni emerken de uyuyakaliyor, öyle anlarda mamayi ya da sagdigim sütü dayiyoruz mecburen sizde de var mi bu uyku sorunu?

Bulutcum nasıl adapte olabildiniz mi ev hayatina

J josei89 bebişim sen nasılsın?

Canim annen ya da kayinvaliden sizde degil miydi? Her seyi sen yaparsan bir yerde yipranirsin. Belki benimki de yanlistir bilemiyorum ama ben sadece sevme ve emzirme isine bakiyorum su an icin, alt degistirme ve giydirme soyma isi annemde. Buna ragmen dün biraz yiprandigimi hissettim, aksam esimle yuruyuse ciktik Meteyi anneme birakip. Mutlu bebek icin mutlu anne şart.
Tabi yaninda destek olan biri olmayanlara Allah yardim etsin. Kolay degilmis gerçekten

geçmiş olsun canımm bebeğin sağlıkla gelmis ya cok sukuren onemlisi de bu rabbim cektigin agrilari acilari kisa zamanda unuttursun insallah
Onca sanci cekip normal dogumu planladiktan sonra sezaryene donmesi üzücü olmus ama Senin dogum hikayenin de böyle olmasi gerekiyormus demek
Bu arada ben de sezaryen oldum sorun yaşamadım, belki senin cektigin sancilar ve psikolojik yorgunluk da etkili olmustur

Benim de ilk günler yara olmustu. Hametan, tahin yağı, lansinoh surdum emzirme aralarinda. Ve nemli kalmasi icin strecle kapattim. Gümüş kapak öneriliyor evet ama ben almamistim, careyi strecte buldum. Sürdüğüm seylerden cok o etkili oldu diye düşünüyorum. Göğüs pedini de pek sevemedigim icin çoğunlukla strecli geziyorum evde

Aynen öyle normalde dediğin gibi 10-15dk sonra gazını çıkartıp devam emzirmek gerekiyor gazı olmasın diye ondan kusarlarmış bi dene canım elbet olur herşey zamanla stres etme kendine

Uykudan uyanamama bazen sadece yeni hayata adapte olamamaktan kaynaklaniyor.
Bazen acliktan uyanamamak, bazen sarilik sebebiyle uyanamama oluyor.

Hayırlı olsun canim Allah anali babali buyutmek nasip etsin. Zor bir dogum olmus, saatlerce normal dogumun cilesini cekip sezaryenle bitirmek benim de en buyuk korkularimdan biri. Her iki dogumu da yasamis oluyorsun, her ikisinin de dogum sonrasi cilesini yasamis olacaksin.

Tez vakitte ayaklanip, kendini toparlayabilirsin umarim.

Ufakligin mutlu, huzurlu, sağlıklı gunleri olur insallah.

Bizde aynı durumdayiz 9 gün oldu doğalı uyandırmak için baya uğraşıyoruz

Hastanede çocuk doktoru anne ile bebek arasında kan uyuşmazlığı olduğu için (benimki 0 Rh+ bebeğiminki A Rh+) sarılık olma riski yüksek hemen mamaya başlayın demişti maalesef bizde öyle yaptık aventin biberonuna çok alıştı memeyi tutuyo ama emmiyo çünkü biberon kolayına geliyo ne yapmam lazım kızlar bu durumu yaşayan var mı?

Bizdede suan bi düzen yok canım ayni senin gibiyiz bizde emmeden sonra gaz cikartcaz diye uğraşırken uyksuu açılıyor sonra hıçkırık tutuyor gaz cikinca sonra yine emmek istiyor hıçkırıklar gitsin diye sonrada daldımi uykuya yatırıyorum ama yatakda zor yatıyor ten r alistit kucağında uyuyor en cok birde kundak da uyuyor birde ısıyı seviyor sıcak olunca vücudu daha rahat uyuyor dün uyumadı uyumadı babası isten geldimi göğsüne karın üstü yatırdı ve babasının teninin sıcaklığına küt gitti iki saatte yakın kesin durmuştur öylece. Bir düzenimiz yok o uyudumu koşturmaca işler uyanıkken sırf bebekli günler Bizim anam artık

Aslında bizim de sarilik limitine baya vardi erken baslattilar mamaya, ama iyi de oldu. Çünkü ilk zamanlar gogsumu emmeye baslar baslamaz hemen uyuyordu. Yeni yeni uzun emmeye basladi seninki de biraz erken doğmuş sanirim. Erken dogan bebekler bu şekilde uykuya düşkün oluyor diyor herkes

Bizim meme reddi 2 gün sürdü sadece. Bu iki günde baya sey denedim silikon uc takarak mememi biberona benzettim, o sekilde aldi ama silikonla asiri efor sarf ediyorlarmis o yüzden devam etmedim.
Göğsüme pekmez surul emzirmeyi bile denedim begenmedi
Sonunda bence asiri faydasi oldugunu düşündüğüm sey, süt bol gelmeye baslayana kadar gogsumu sagmak oldu. İlk saginca süt hemen gelmiyor ya, emzirmeden önce 30-40 saniye sagdim süt akisini hizlandirdim, hem gogus ucum da daha kolay kavranir oldu. Ondan sonra daha severek emmeye basladi. Sagma makinen varsa kesinlikle dene bence

Emzik de emmiyorlae benim kizda öyle eşim biryeri parcalayacakt bu diyo koş emzir diye taa odadan bana bir sestenisi oluyo ne kucakta tutabiliylo nede sakinlestirebiliyo elini sırtını babasını devamlı meme istiyo len doymuyor mu yoksa süt mü yok dedikçe napsin diyo emecek ki büyüyecek kilo alacak emzir dur diyor e verdikçe devamlı beni istiyo meme de doysada uyurken bile ağzında tutuyor taki içi geçene kadar ozmanda yaptırınca uyaniyot degsiik model yada benim garibime gitti bilemedim iki tane büyük çocuktan sonra unuttum mu diyorum bi. Duzenede bende alışkınım yemek saatimin vakti yada evdekie yaptığım rutin işlerin düzenli saatlerinde oynama olunca o gun ni sitrese bürünüyorum ki dün oldum yaşadım onu çocuk kırkı çıkana kadar kırk tane huy değiştirir derler di gerçekten öyle iki gun iyiyken üçüncü gun değişiyor. İki saate Geceleri kalkıyoruz gece sıkıntı yok gibi gündüz uykusunda olamadık daha düzen

Uykudan uyanamama bazen sadece yeni hayata adapte olamamaktan kaynaklaniyor.
Bazen acliktan uyanamamak, bazen sarilik sebebiyle uyanamama oluyor.
Ah sorma acaba ac mi doymuyor mu ondan mi ayilamiyor diye diye gecti simdiye kadarki günler erken doğunca daha zor oluyormus cidden

Olur mu ya ben çok mutlu oluyorum böyle önemseyip paragraflarca yazanlara kendi adıma çok mutlu oluyorum.

Bende yarıyor canımcığım bakış açılarımızda benzer o yüzden çok önemsiyorum

Benimde karıştı hdjdj

Oyy butlarını öp annesi benim yerime severim onu. Annesini azıcık üzer gibi oldu ama kıyamaz onlar bize hemen toparlamış bak

Gerçekten öyle hemen de alışıyorlar aslında maşallah bebelerimize

Yavrum bizde emiyor emerken uyuyor ama ayak kaşıma olsun, car car konuşma olsun (inşallah beynini yemiyorumdur jdjdjdj, bazen kaşını kaldırıyor hdjdjd bu ne diyor başımda diye jdjdj) kitap okuma olsun efendime söyleyeyim boynunu gıdıklama olsun bilimum şekilde uyandırıyorum. O minik bir aslan olabilir ama ben de yıllarım boğasıyım hdjdjjd inat benden sorulur

Alıştık kuzum çok şükür ki aileler var olmasa zorlanırdık ama şimdi iyiyiz konforumuz yerinde

Valla biz maşallah bir manga kadar varız hdjd ancak bakıyoruz Buluta bende emzirip hemen çağırıyorum konforum çok yerinde ama işte o ağlarken veya gazı çıkarken kendim yapmasam da başında bekliyorum

Bende çıkıyorum bırakıyorum büyükannelere ohh kafamı dinliyorum. Çok doğru çünkü mutlu anne mutlu bebek. Kendimi sıkıtmıyorum herşeyin çözümğ var anacım. Allahım sağlık sıhhat afiyet versin gerisi hikaye. Ben çok net anladım.

Bebişim bunları karıştırıp mı sürdün? Göğüs pedi bende sevmiyorum ya no şimdilik.

Kapak işe yaramazsa bende yapayım. Direkt ucuna mı sarıyosun? Araya birşey koymadan?

Aynen öyle normalde dediğin gibi 10-15dk sonra gazını çıkartıp devam emzirmek gerekiyor gazı olmasın diye ondan kusarlarmış bi dene canım elbet olur herşey zamanla stres etme kendine

Bacım ben kayınvalidemin annem diye sevmesini bile dert etmiyorum onu mu edicem hdjdjjd dinginliğimin seviyesini anla diye söylüyorum bir deneyeyim ara gazı almak lazım sanıyorum ki

Canım ayaklarını gıdıklayınca da uyanmıyor mu? Bulutta memede uyuyor ben ayaklarını kaşıyorum hafif uyanıyor. Oda yeterli oluyor.

Eds yöntemi der susarım. Meme reddinin 1 numaralı yenicisi kendisi. Araştır bir bak içine sinerse uygula. Beni reddettiği an yapacağım.

Bacım şimdi yaptığımız yanlış hamleler sonra burnumuzdan gelebilir diye çok temkinliyim neydi o bugün yediğimiz hurmalar yarın tırmalar

Hiç sorma bir bakıyorum ay ne uysal diyorum bir bakıyorum içinden canavar çıkıyor hele de geceleri. Tanıyamıyorum sabah ki bebiş bu mu diyorum. Bacım emzik veririm aslında da bi yenidoğanı atlatsın. Biraz tanıyayım sonra veririm isterse diye düşünüyorum. Birde gaz sorunu var. Emzik belki arttırır. O cesaretim yok hiç. Şefika maşallah kız sen ne hamaratsın ya ev işini boşver dicem ama mümkünlü değil farkındayım hdjdj

Canımm beni aradılar 16:00 da olcakmıs doğumm biraz saaat olarak ertelendi

Yaa heyecan dorukta Kerem beyimize kavuşucaz, teyze balı hep öp koklaa uuf çok az kaldı. Her işte bir hayır var işte benim hızlı olması çok iyi oldu ben beklerken taşikardi geçirirdim hdjdjjd

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…