- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #49.081
37+3 de doğdu canım küçük olduğu için olabilir evetAslında bizim de sarilik limitine baya vardi erken baslattilar mamaya, ama iyi de oldu. Çünkü ilk zamanlar gogsumu emmeye baslar baslamaz hemen uyuyordu. Yeni yeni uzun emmeye basladiseninki de biraz erken doğmuş sanirim. Erken dogan bebekler bu şekilde uykuya düşkün oluyor diyor herkes
Bizim meme reddi 2 gün sürdü sadece. Bu iki günde baya sey denedimsilikon uc takarak mememi biberona benzettim, o sekilde aldi ama silikonla asiri efor sarf ediyorlarmis o yüzden devam etmedim.
Göğsüme pekmez surul emzirmeyi bile denedimbegenmedi
Sonunda bence asiri faydasi oldugunu düşündüğüm sey, süt bol gelmeye baslayana kadar gogsumu sagmak oldu. İlk saginca süt hemen gelmiyor ya, emzirmeden önce 30-40 saniye sagdim süt akisini hizlandirdim, hem gogus ucum da daha kolay kavranir oldu. Ondan sonra daha severek emmeye basladi. Sagma makinen varsa kesinlikle dene bence
Bu yöntemi bir araştırayım canım inşallah işe yararCanım ayaklarını gıdıklayınca da uyanmıyor mu? Bulutta memede uyuyor ben ayaklarını kaşıyorum hafif uyanıyor. Oda yeterli oluyor.
Eds yöntemi der susarım. Meme reddinin 1 numaralı yenicisi kendisi. Araştır bir bak içine sinerse uygula. Beni reddettiği an yapacağım.
Kesinlikle ev isi bin kat zor canim. Tam bi kısır döngü bugün yapiyorsun yarin öbür gün yine aynı işler. Öven tebrik eden, karsiligini veren kimse de yok. Senin icinden geliyor arkadasim masallah. Ben yogun calismamama ragmen evde tembellik ediyorum, degisemiyorumVardır o güç içinde bir yerde sen patlatmaya hazır değilsin demekki bebis apalamaya yürümeye başladımi gelir gerçi ben belki ev kadınıyım ondan hani her gun her Saniye evle uğraştığım icin belki bana öyle geldi ablamda çalışan birisi evi supursem toz alsam yemek yapsan evdeki kaldığım gunde bana yetiyor diyor geri işleri ne zaman cani isterse gibi. Bende çalışsam belki bende de olmazdı o guct ama şunu diyim ev işi ile uğraşmak el işinden daha zor yha dışarda çalışsam böyle olmaz her dakikası iş evin. Okullar açıldı mı dahada Zorlu olucak gibi sanki
Canım öncelikle panik yapip üzülüp kendini yipratma. Ben iki gün hic durmadan ağladım. Oğlum beni emmek istemeyip itiyor, agliyordu. Bidaha hic emmeyecekmis gibi geliyordu. Sonra bir anda emmeye karar verdi. Cok şükür37+3 de doğdu canım küçük olduğu için olabilir evet
Doğalı 9 gün oldu 2 kere uzun uzun emdi meme reddini acilen bıraktırmam lazım gün geçtikçe tutma ihtimali azalıyor diye düşünüyorum. Bende sürekli sağma makinası ile sağıyorum sonra biberonla veriyorum ama fırsat buldukça göğüs deniyorum ağzına aliyo bir iki emip geri bırakıyor gücü yetmiyor veya biberon kolay diye rahat rahat onu emiyor diye düşünüyorum emme gücü gelişsin diye emzik de veriyorum umarım tutar
Evet salı 16:00 canım, cok heycanlıyımmmmSali 16:00 dimi? Olsun sağlıkla gelsin inşallah nasıl heyecanlımisin
Bazen tembellik yapasim geliyor ozmanda biri geliyor mutlaka ev temizken topluyken gelen hayatta olmaz... Alışınca artık insan sevmeyede başlıyor galiba bende öyle gibiKesinlikle ev isi bin kat zor canim. Tam bi kısır döngü bugün yapiyorsun yarin öbür gün yine aynı işler. Öven tebrik eden, karsiligini veren kimse de yok. Senin icinden geliyor arkadasim masallah. Ben yogun calismamama ragmen evde tembellik ediyorum, degisemiyorum
Benim kızımda 37+4 günlük doğdu canım ilk gün hiç tutamadı diye bilirim vaz geçme devam et tutacak benide emerken yoruluyor arada çekiyorum bi dinlendiriyorum sonra devam ediyorum vermeye göğüs ucum büyük geliyor bazen tutamıyor elimle agzina göre ayarlayıp öyle emziriyorum durunca da çenesine dokaniyorum emsinki süt agzina dolup birden boğazına genzine kaçmasın diye benimkide ufacık doğdu anne sütü en besleyici şuan onlar için bir damla bile yutsa ilerde çok faydası olucak inan buna devam et vazgecme vermeye devam et konuşa konuşa emzir ben seve seve emziriyorum37+3 de doğdu canım küçük olduğu için olabilir evet
Doğalı 9 gün oldu 2 kere uzun uzun emdi meme reddini acilen bıraktırmam lazım gün geçtikçe tutma ihtimali azalıyor diye düşünüyorum. Bende sürekli sağma makinası ile sağıyorum sonra biberonla veriyorum ama fırsat buldukça göğüs deniyorum ağzına aliyo bir iki emip geri bırakıyor gücü yetmiyor veya biberon kolay diye rahat rahat onu emiyor diye düşünüyorum emme gücü gelişsin diye emzik de veriyorum umarım tutar
Bu yöntemi bir araştırayım canım inşallah işe yarar
Ayağının altını gidiklayinca uyanmaya çalışıyor ama gözünü açamıyor çok uykudanbiraz dürtmek gerekiyor
Normal doğum yaptım bunların hiç birini götürmedim canim ben ama sezeryan doğum yapan anneler cevaplasın birde. Emzik boşver bencede alıştırma ilerde sen sütten kesmede belki kolaylık yaşarsın ama emzikten zor gibi bırakamıyorlar onu kolay kolayBebişini kucağına almış taze annenlere bir sorum olacakHastaneye göğüs pompası ve emzik götürmek gerekiyor mu? Bu arada ben hiç emzik vermemekten yanayım, umarım hiç ihtiyaç olmaz, sonra da bıraktırmak için uğraşmam
Bebegm beklemekte zormuş gerçektennn yaaaOlur mu ya ben çok mutlu oluyorum böyle önemseyip paragraflarca yazanlarakendi adıma çok mutlu oluyorum.
Bende yarıyor canımcığım bakış açılarımızda benzer o yüzden çok önemsiyorum
Benimde karıştı hdjdj
Oyy butlarını öp annesi benim yerime severim onu. Annesini azıcık üzer gibi oldu ama kıyamaz onlar bize hemen toparlamış bak
Gerçekten öyle hemen de alışıyorlar aslında maşallah bebelerimize
Yavrum bizde emiyor emerken uyuyor ama ayak kaşıma olsun, car car konuşma olsun (inşallah beynini yemiyorumdur jdjdjdj, bazen kaşını kaldırıyor hdjdjd bu ne diyor başımda diye jdjdj) kitap okuma olsun efendime söyleyeyim boynunu gıdıklama olsun bilimum şekilde uyandırıyorum. O minik bir aslan olabilir ama ben de yıllarım boğasıyım hdjdjjd inat benden sorulur
Alıştık kuzum çok şükür ki aileler var olmasa zorlanırdık ama şimdi iyiyiz konforumuz yerinde
Valla biz maşallah bir manga kadar varız hdjd ancak bakıyoruz Bulutabende emzirip hemen çağırıyorum konforum çok yerinde ama işte o ağlarken veya gazı çıkarken kendim yapmasam da başında bekliyorum
Bende çıkıyorum bırakıyorum büyükannelere ohh kafamı dinliyorum. Çok doğru çünkü mutlu anne mutlu bebek. Kendimi sıkıtmıyorum herşeyin çözümğ var anacım. Allahım sağlık sıhhat afiyet versin gerisi hikaye. Ben çok net anladım.
Bebişim bunları karıştırıp mı sürdün? Göğüs pedi bende sevmiyorum ya no şimdilik.
Kapak işe yaramazsa bende yapayım. Direkt ucuna mı sarıyosun? Araya birşey koymadan?
Bacım ben kayınvalidemin annem diye sevmesini bile dert etmiyorum onu mu edicem hdjdjjd dinginliğimin seviyesini anla diye söylüyorumbir deneyeyim ara gazı almak lazım sanıyorum ki
Canım ayaklarını gıdıklayınca da uyanmıyor mu? Bulutta memede uyuyor ben ayaklarını kaşıyorum hafif uyanıyor. Oda yeterli oluyor.
Eds yöntemi der susarım. Meme reddinin 1 numaralı yenicisi kendisi. Araştır bir bak içine sinerse uygula. Beni reddettiği an yapacağım.
Bacım şimdi yaptığımız yanlış hamleler sonra burnumuzdan gelebilir diye çok temkinliyimneydi o bugün yediğimiz hurmalar yarın tırmalar
Hiç sorma bir bakıyorum ay ne uysal diyorum bir bakıyorum içinden canavar çıkıyor hele de geceleri. Tanıyamıyorum sabah ki bebiş bu mu diyorum. Bacım emzik veririm aslında da bi yenidoğanı atlatsın. Biraz tanıyayım sonra veririm isterse diye düşünüyorum. Birde gaz sorunu var. Emzik belki arttırır. O cesaretim yok hiç. Şefika maşallah kız sen ne hamaratsın yaev işini boşver dicem ama mümkünlü değil farkındayım hdjdj
Yaa heyecan doruktaKerem beyimize kavuşucaz, teyze balı hep öp koklaa uuf çok az kaldı. Her işte bir hayır var işte benim hızlı olması çok iyi oldu ben beklerken taşikardi geçirirdim hdjdjjd
Benim sezeryan olacak, o yüzden ilk etapta pompa gerekebilir diye duydum ama hastane veriyor diyenler de oldu emin olamadım. Emzik bıraktırmak çok çok zor bir şey evet. Konuşmayı geciktiriyor, diş damak yapısını bozuyor, bir nevi bağımlılık zaten. Etrafımda bırakmak için uğraşalanları görünce hayatta vermen dedim. İnşallah gerek olmaz da vermem, aminnNormal doğum yaptım bunların hiç birini götürmedim canim ben ama sezeryan doğum yapan anneler cevaplasın birde. Emzik boşver bencede alıştırma ilerde sen sütten kesmede belki kolaylık yaşarsın ama emzikten zor gibi bırakamıyorlar onu kolay kolay
Sancıya benziyor bir acile gidip net girsen daha sezeryanına vakit var çünküKızlar dünde yazmıştım kimse geri dönmedi sancım oluyor belimde ve kasıkta gidip geliyor ama bi 5 dk da bir geliyor 3-4 defa sonra geri duruyor gibi yarım saat bir saat ama geri geliyor sürekli ve bel ağrım var dünden beri o hiç gitmiyor o hep var kasıktan ağrı girince şiddetleniyor sonra kasık ağrısı gidince şiddeti geri azalıyor ama hep var o bel ağrım hatta dün duşada girdim geçsin diye ama geçmedi hala devam ediyor böyle . Haftaya cuma sezeryanım var
Dayanılmicak hale gelirse gidim diyorum şiddetlenirse ama hep aynı dünden beri bel ağrım belki şiddetlendi tek o hep var ama gitmiyor. Biraz kararsız kaldım aslında ne yapıcağımı ama dünden beride sancı çekiyorum halim kalmadı kollarımda güç kalmadı hiçSancıya benziyor bir acile gidip net girsen daha sezeryanına vakit var çünkü
Yatıp uyuyabiliyor musunuz? Dinlenince enerjiniz oluyor mu?Dayanılmicak hale gelirse gidim diyorum şiddetlenirse ama hep aynı dünden beri bel ağrım belki şiddetlendi tek o hep var ama gitmiyor. Biraz kararsız kaldım aslında ne yapıcağımı ama dünden beride sancı çekiyorum halim kalmadı kollarımda güç kalmadı hiç
Uyuyabiliyorum ama uyanınca bel ağrım geçmiyor ve yine kasığımada ağrı giriyor geçmiyor dünden beri hatta baya yorgun hissediyorum kendimi bugün öğlen uykusu bile yaptım ama hala aynıyım . Gecede her uyandığımda çişe hep bel ağrım vardı enerjim hiç yok uyusamda gelmiyor . Hatta bazen nefesimde kesiliyor nefes alamıyorum. Evet İkinci hamileliğim ilki sezeryan oldu o yüzden doğum sancısını bilmiyorumYatıp uyuyabiliyor musunuz? Dinlenince enerjiniz oluyor mu?
İçinizin daha rahat etmesi için sanki hastaneye bir gitseniz ama dinlenince uyuyunca daha iyi olduğumuzu düşünürseniz o zaman da gidebilirsiniz, sezeryan demişsiniz ilki sezeryan miydi
Ben de hiç bilmiyorum ama burada yazılanlardan yola çıkarak sanki sizin doğum sancılarıniz olabilir, hastane uzak değilse bir gitseniz, cumadan önce belki yapılır, Allah yardımcınız olsun, inşallah sağ salim kucağınıza alırsınız evladınızı :)Uyuyabiliyorum ama uyanınca bel ağrım geçmiyor ve yine kasığımada ağrı giriyor geçmiyor dünden beri hatta baya yorgun hissediyorum kendimi bugün öğlen uykusu bile yaptım ama hala aynıyım . Gecede her uyandığımda çişe hep bel ağrım vardı enerjim hiç yok uyusamda gelmiyor . Hatta bazen nefesimde kesiliyor nefes alamıyorum. Evet İkinci hamileliğim ilki sezeryan oldu o yüzden doğum sancısını bilmiyorum
Teşekkür ederim canım amin inşallahBen de hiç bilmiyorum ama burada yazılanlardan yola çıkarak sanki sizin doğum sancılarıniz olabilir, hastane uzak değilse bir gitseniz, cumadan önce belki yapılır, Allah yardımcınız olsun, inşallah sağ salim kucağınıza alırsınız evladınızı :)
Canım düzenli aralıklarla mı diye bakıyorlar ya belki de yalancı sancıdır istersen bir doktoruna ulaş yada hastaneye bir git bakalımTeşekkür ederim canım amin inşallahşiddetli yükselmediği için gitmedim eşimde gidelim diyor ama bilemedim boşa giderim diye gitmek istemiyorum halim yok diye sancı var ama dayanabiliyorum öyle çok şiddetli değil ama dünden beri yordu sanki beni yinede bi gidiyor bi geliyor anlamadım ama şu bel ağrısı hep aynı hep var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?