- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #49.161
Hadi gözün aydın canım hayırlı uğurlu olsun. Sağlıklı nice uzun güzel ömrü olsun yavrunun. doğurdun sonundaKızlar ben doğum yaptım. 37+ 6 da 3 kg 48 cm dünyaya geldikDün gece saat 2 de suyum geldi 2-3 bardak kadar. Eşim de yanımdaydı gece bana sürpriz yapıp gelmişti suyum gelince dr aradık 2.30 da hastanedeydik. Yatışım yapıldı. Henüz sancım yoktu. 1 cm aşılmam vardı. Nst bağladılar. Sancılarım zamanla çok artmaya başladı. Saat 4.30 da açılmam 3 cm di ama çok yorulup acı çektim o 2 saatte 4.30 dan sonra 90-100 kere çıktı sancım. Sabah 8.30 a kadar çektim. Sabah kendi doktorum geldi. 5 cm açılma olmuş dedi. Yalvar yakar epidural taktırdım. Dayanacak gücüm kalmamıştı artık. Sezeryan olmadığıma pişmandım. Epidural takıldıktan 15 dk sonra inanılmaz rahatladım. Sancı ağırsı yoktu ama istemsizce ıkınıyodum ıkınmaktan ödem olmuş. dr ıkınmaman lazım tut kendini dedi. Doğumhanede ıkıncaz dedi. Ama yapamıyordum. 9.30 da muayeneye geldiğinde açılmam 10 cm olmuştu. Dr tam açıklık hadi doğurmaya gidiyoruz dedi o an çok mutlu oldum. Doğumhaneye alındım. 5 ıkınmada bebeğim geldi o an dünyalara bedeldi. Tüm ağrım sancım bitmişti bebeğimi kucağıma koydular, öptüm öptüm doyamadım dikişlerimi yapıp odama aldılar hemen emzirdik, biraz dikişlerim var ama yinede çok iyim. Bebeğimde çok iyi yanımda emip uyuyor yarın taburcu olacağız Allah’ıma şükürler olsun
Üzüldüm senin adina. Sen kendink sıkma üzme sütün sen ve bulut çok Zor atlatırsın değilse huzursuzluk hissdince gerçekten geriliyor bebekler ki sütün zaten etkilernir.. bazı insanlara yüz kerede desen anlasada anlamazmazliktan yada kendi bildiğinden gider seni ve düşüncen boş kalır bir an vallaha içinde kalicagina dışında kalsın canım. canını sıkana o anda söyle icinden geleni atma içine eşin burda karşı tarafı kırmak yerine eşini kırmış yanlış yapmış. Kaynana da her telden çalıyor gibi kendi yaptıklarını görmez de sonrası annene mi karışmak kaldı senle bulut bittide... Sakin kalmaya bak canım sen bebegin için.Dinginliğimin ve sukunetimin temeline dinamiti koydular el birliğiyle bundan sonrasını onlar düşünsünler. Kocalarla kayınvalideleri kapatsınlar. Nereye dilekçe yazıyoruz? Veya evrene mesaj mı yollasam? Nedir bunun yolu hayır ben kapatırsam fena olacak.
İkisine de ayrı ayrı sinirlendim. Ne güzel pamuk şekeri kıvamındaydım. Neden değerimi anlamadılar ki? Hadi inşallah boşanmadan evliliğimizi sürdürebiliriz.
9 aydır çok yakın akrabalarımızdan bir tanesiyle geçmişte yaşadığımız bir problem sebebiyle görüşmüyordum. Kocam tarafından bu kişi. 9 aydır da kocama doğurursam gelsin istemiyorum diyip diyip durdum kocamda tabii ki dedi. Hep biliyordum içten içe geleceğini ama kocam yok gelmeyecek ben ayarlayacağım dedi. Bende inanmasam da tamam dedim. Nitekim bugün geldi. Yanında eşimin kardeşiyle. Ya ben keyfim kaçmasın çocuğum etkilenmesin diye gelene gidene he diyorum dişimi sıkıyorum zaten kevgire dönmüş durumdayım. Neyse gelsin tamam dedim ama kimse kucağa almayacak dedim. Eşim geldi çok istiyor aslında dedi. İyi alsın dedim. Pat o sırada kayınvalidem olacak kadın konuşmadığım kişiye sende almak ister misin dedi. O sırada bir gözüm seyirdi ciddi manada. Sana ne oluyor? Sen kimsin? Ben teklif ediyor muyum? Sana ne oluyor? Kocamda gözümün içine baktı ama hayır diyemedi ve verdi. Neyse bunlar gittiler kocam yolculamaya indi ben Bulutu emziriyorum geldi kızgın mısın dedi bende yoruldum tartışmak istemiyorum dedim ama çok üzgünüm dedim. Sen ne hissediyorsun dedim oda yüz verdin fazlasını istedik gibi birşey oldu kendimi kötü hissediyorum dedi. Ben yine konuşmasak daha iyi dedim çünkü kalbim çok kırıldı ve tartışacak mecalim yoktu. Kendisi de tamam o zaman dedi. Üzgünüm ve bunu bilmesine rağmen gönlümü almaya çalışmadı bile. Bu arada sabahta tartışmıştık o kişi gelecek diye. Kapımız kapalıydı o sırada özel konuşuyoruz diye çünkü açık olunca hem ses duyulur hemde kayınvalidem dingonun ahırı sanıyor odamızı artık. Eskiden antreden seslenen yaklaşmayan kadın burayı su yoluna çevirdi. Neyse geldi kayınvalidem sabah biz tartışırken bu kapı neden kapalı dedi bende özel şeyler konuşuyoruz çünkü dedim bir şey diyemedi.
Otururken sohbet muhabbet ediyorduk. Kayınvalidem birden anneme sen yanlış yapıyorsun dedi sanıyorum ki 3 oğlunun yanında olmasından güç aldı çenesine vurdu. Annemde neyi dedi. Bu arada çok iyi anlaşırlar hiç sorunları yok. Gece Bulut her ağladığında yanlarına gidiyorsun bırak sorumluluk alsınlar dedi. Daha dün kocamın devamlı Bulutu yanımızdan alıyor diye uyardığı kadın bu. Şimdi sanki o değilmiş gibi anneme laf ediyor. Annemde ben kalkıyorum kapıdan bakıyorum Festi uyanıyor zaten dönüp yatıyorum dedi. Kalkmıyorlar diye sorumsuz ilan ettiğin için hepimiz tedirgin olduk dedi. Nitekim annem kapı açık olsa bile dan diye girmez buraya. Hayır anlamıyorum abla sendin uyarılan? Ne oldu şimdi?
Peki tüm bunlardan Bulut nasıl etkilendi? Asla susmuyor. Muhtemelen benim sinirim onu da etkiledi. Kendini ayırıyor ağlarken. Sinirlerim kaldırmadı artık verdim babasına al buyur nasıl becerdiyseniz öyle düzeltirsiniz modunda uzanıyorum. Çok uykum var gece daha kaç kere kalkacağım emzirmeye ama uyuyamıyorum.
Neden insanlar böyle? Neden hiçbirşeyin kıymeti bilinmiyor acaba? En çokta kalbimin kırgın olmasına rağmen sanki birşey olmamış gibi davranılması üzdü beni. Biliyor içten içe ama laflarımla onu döveceğimi bildiği için uzak duruyor. Ama ben üzülüyorum bu kimsenin umrunda değil.
Sorumluluk alma konusuna da ayrıca tilt oluyorum. Bir daha sorumluluk alsınlar derse kayınvalidem olacak kadın diyeceğim ki kocamla sevişirken seni arayıp bakar mısın mı dedim? Sorumluluğunu alamayacak olsam yapmazdım. Bir daha bu cümleyi duymak istemiyorum beni tetiklememeni öneririm diyeceğim. Yüz verdim ayılara gelip yaptılar halılara. Sinirde beni boğdu. Çocuk orda ağlıyor ben sakinleşemiyorum. Bu sinirle soluğu adliyede almazsak çok iyi.
Ha bu cümleyi kurduğumda ayılıp bayılıp hastahanelik olmazsa da ben birşey bilmiyorum. Ağlayıp kendini duvardan duvara vurur.
Saol canım. Karın sırt kasık birden oluyor, çok artıyor zaten artınca ıkınma hissi geliyorTebrik ederim canım çok güzel bi doğum hikayesi Allahım analı babalı büyütsün inşallahsancılarını tarif edebilir misin nasıl bir ağrıydı neredeydi ?
Amin saolasınGözün aydın cnm Allah analı babalı büyütsün inşallah
Amin canım saolGözünüz aydın canım sağlıkla huzurla büyüsün uzun ömrü olsun bebişinizin
Aminn inşallahYaa masallahne güzel saglikla kavusmussunuz allah analı babalı buyutsun
Saol canımHayırlı olsun canım gözün aydın sağlıkla büyüt bebişiniSeninle günlerimiz aynıydı bende tık yok daha
epidural takıldıktan sonra kontrolsüz bi ıkınma oluyor diyorlar. Senin yırtılman oldu mu yoksa doktor mu kesik attı. Dikişlerim var diyince sorayım dedim
Benim doğurmaya niyetim yok ya yoldaş olurum sana
Dur büyük konuşayım da başıma gelsin
Belirti yoktu canım ishal oldum sadece pat diye olduG genc1kadin gözün aydın ne güzel olmuş doğumun maşallah ☺Allah analı babalı büyütsün
Tek sorun öncesinde belirtin var mıydı pat diye mi geldi suyun ayy ben doğuramicam galiba gram belirti olmaz mı ya ağlıcam hafiften bile ağrım yok tövbe yarabbim
Saol canım aminBenim ikinci ama arada 6seneden fazla zaman var sanki ilkmis gibi heyecanliyim korku bendede vardi ama sagolsun hastanedeki ebe nasil girersen öyle gecer dedi bende rahatlatmaya çalışıyorum bebegimize odaklanalim hepsi geçecek inşallah
Gunler geçmiyor sanki bi yandan üzülüyorum bitiyor diye hamilelik bi yandan kizlar meme gaz minnak ayaklar ellerden konuşuncada heyecanlanıyorum amannn öyle iste
Ayy maşallah Allahanali babali büyütsün gozun aydin canim
Amin canım saolNe güzel bir dogum hikayesibana nasip olmadi ama Allah herkese nasip etsin saglikla büyüsün miniğin
Aminnn inşallah sağolasınMaşallah benim kızıma, hayırlı olsun kuzum benim inşallah tez zamanda çıkarsınız sende bebeşte iyi ya çok şükğrdarısı bekleyenlere inşallah
Öyle oldu çok şükürOy maşallah ne kadar güzel kavuşmuşsunuzhazır babasıda gelmişken sizi yalnız bırakmak istememiş minikkuş
İsmi ne oldu minişin?
Amin canım darısı bekleyen herkeseHadi gözün aydın canım hayırlı uğurlu olsun. Sağlıklı nice uzun güzel ömrü olsun yavrunun. doğurdun sonunda
Saol canım aminnGözün aydın canım Allah analu babalı büyütsün
Ayy canim gecmis olsum gozunaydin allah anali babali buyutsunKızlar ben doğum yaptım. 37+ 6 da 3 kg 48 cm dünyaya geldikDün gece saat 2 de suyum geldi 2-3 bardak kadar. Eşim de yanımdaydı gece bana sürpriz yapıp gelmişti suyum gelince dr aradık 2.30 da hastanedeydik. Yatışım yapıldı. Henüz sancım yoktu. 1 cm aşılmam vardı. Nst bağladılar. Sancılarım zamanla çok artmaya başladı. Saat 4.30 da açılmam 3 cm di ama çok yorulup acı çektim o 2 saatte 4.30 dan sonra 90-100 kere çıktı sancım. Sabah 8.30 a kadar çektim. Sabah kendi doktorum geldi. 5 cm açılma olmuş dedi. Yalvar yakar epidural taktırdım. Dayanacak gücüm kalmamıştı artık. Sezeryan olmadığıma pişmandım. Epidural takıldıktan 15 dk sonra inanılmaz rahatladım. Sancı ağırsı yoktu ama istemsizce ıkınıyodum ıkınmaktan ödem olmuş. dr ıkınmaman lazım tut kendini dedi. Doğumhanede ıkıncaz dedi. Ama yapamıyordum. 9.30 da muayeneye geldiğinde açılmam 10 cm olmuştu. Dr tam açıklık hadi doğurmaya gidiyoruz dedi o an çok mutlu oldum. Doğumhaneye alındım. 5 ıkınmada bebeğim geldi o an dünyalara bedeldi. Tüm ağrım sancım bitmişti bebeğimi kucağıma koydular, öptüm öptüm doyamadım dikişlerimi yapıp odama aldılar hemen emzirdik, biraz dikişlerim var ama yinede çok iyim. Bebeğimde çok iyi yanımda emip uyuyor yarın taburcu olacağız Allah’ıma şükürler olsun
Kucağa alıştı o zaman cnm bizimkide babasının kucağında rahattı uyuyordu ise basladi ben sürekli kucağımda tutamıyorum biraktim yatağına ağladı biraz sonra uyudu belimin ağrısından uzun süre tutamıyorumUykusuz bir sabahtan herkese günaydın.
Bebeğime uyumama güncellemesi geldi ikinci hafta. Emzirdikten sonra uyuyor yatağına koyunca uyanıyor. Ya da yarım saat uyuyup uyanıyor uykuya geçiremedik bir türlü. Kucakta Pış pışlayıp uyutuyoruz yatağa gidince aynı döngü. Birkaç gün önce böyle değildi çok yoruldum
Haydaaa o levela iki haftalikken mi geciliyorduUykusuz bir sabahtan herkese günaydın.
Bebeğime uyumama güncellemesi geldi ikinci hafta. Emzirdikten sonra uyuyor yatağına koyunca uyanıyor. Ya da yarım saat uyuyup uyanıyor uykuya geçiremedik bir türlü. Kucakta Pış pışlayıp uyutuyoruz yatağa gidince aynı döngü. Birkaç gün önce böyle değildi çok yoruldum
Doktorun önceden bilgi vermedi mi ki sana tatile gidecegini. Ne kadar garip bir durum olmusGünaydın kızlar bugun 38 haftalık olduk. Benim doktor tatile cıkmıs iki hafta yok. Kontrole gidecektik her hafta geleceksin dedi smdi hastaneyi aradım baska doktor bakar ama ücret alır diyor nasıl bir yol izlemek gerekiyor bu durumda yaşayan var mı aranızda
Festicim bence eşin arada kalmış, ona karsi cok sert davranman dogru olmaz. Baksana yuz verdin astarini istedik demis, her seyin farkinda yani. Sen konusmak istemedigin icin de gönlünü tam alamamis. E bide annesi de sizde. Eşin ister istemez etkileniyordur ondan. Bence esini alttan almalisin. Ama kayinvalide konusunda ayni seyi soyleyemicem. Kapi niye kapali diye sormak nedir? ikinci cocugu yapiyoruz ondan kapattik deseydin keskeDinginliğimin ve sukunetimin temeline dinamiti koydular el birliğiyle bundan sonrasını onlar düşünsünler. Kocalarla kayınvalideleri kapatsınlar. Nereye dilekçe yazıyoruz? Veya evrene mesaj mı yollasam? Nedir bunun yolu hayır ben kapatırsam fena olacak.
İkisine de ayrı ayrı sinirlendim. Ne güzel pamuk şekeri kıvamındaydım. Neden değerimi anlamadılar ki? Hadi inşallah boşanmadan evliliğimizi sürdürebiliriz.
9 aydır çok yakın akrabalarımızdan bir tanesiyle geçmişte yaşadığımız bir problem sebebiyle görüşmüyordum. Kocam tarafından bu kişi. 9 aydır da kocama doğurursam gelsin istemiyorum diyip diyip durdum kocamda tabii ki dedi. Hep biliyordum içten içe geleceğini ama kocam yok gelmeyecek ben ayarlayacağım dedi. Bende inanmasam da tamam dedim. Nitekim bugün geldi. Yanında eşimin kardeşiyle. Ya ben keyfim kaçmasın çocuğum etkilenmesin diye gelene gidene he diyorum dişimi sıkıyorum zaten kevgire dönmüş durumdayım. Neyse gelsin tamam dedim ama kimse kucağa almayacak dedim. Eşim geldi çok istiyor aslında dedi. İyi alsın dedim. Pat o sırada kayınvalidem olacak kadın konuşmadığım kişiye sende almak ister misin dedi. O sırada bir gözüm seyirdi ciddi manada. Sana ne oluyor? Sen kimsin? Ben teklif ediyor muyum? Sana ne oluyor? Kocamda gözümün içine baktı ama hayır diyemedi ve verdi. Neyse bunlar gittiler kocam yolculamaya indi ben Bulutu emziriyorum geldi kızgın mısın dedi bende yoruldum tartışmak istemiyorum dedim ama çok üzgünüm dedim. Sen ne hissediyorsun dedim oda yüz verdin fazlasını istedik gibi birşey oldu kendimi kötü hissediyorum dedi. Ben yine konuşmasak daha iyi dedim çünkü kalbim çok kırıldı ve tartışacak mecalim yoktu. Kendisi de tamam o zaman dedi. Üzgünüm ve bunu bilmesine rağmen gönlümü almaya çalışmadı bile. Bu arada sabahta tartışmıştık o kişi gelecek diye. Kapımız kapalıydı o sırada özel konuşuyoruz diye çünkü açık olunca hem ses duyulur hemde kayınvalidem dingonun ahırı sanıyor odamızı artık. Eskiden antreden seslenen yaklaşmayan kadın burayı su yoluna çevirdi. Neyse geldi kayınvalidem sabah biz tartışırken bu kapı neden kapalı dedi bende özel şeyler konuşuyoruz çünkü dedim bir şey diyemedi.
Otururken sohbet muhabbet ediyorduk. Kayınvalidem birden anneme sen yanlış yapıyorsun dedi sanıyorum ki 3 oğlunun yanında olmasından güç aldı çenesine vurdu. Annemde neyi dedi. Bu arada çok iyi anlaşırlar hiç sorunları yok. Gece Bulut her ağladığında yanlarına gidiyorsun bırak sorumluluk alsınlar dedi. Daha dün kocamın devamlı Bulutu yanımızdan alıyor diye uyardığı kadın bu. Şimdi sanki o değilmiş gibi anneme laf ediyor. Annemde ben kalkıyorum kapıdan bakıyorum Festi uyanıyor zaten dönüp yatıyorum dedi. Kalkmıyorlar diye sorumsuz ilan ettiğin için hepimiz tedirgin olduk dedi. Nitekim annem kapı açık olsa bile dan diye girmez buraya. Hayır anlamıyorum abla sendin uyarılan? Ne oldu şimdi?
Peki tüm bunlardan Bulut nasıl etkilendi? Asla susmuyor. Muhtemelen benim sinirim onu da etkiledi. Kendini ayırıyor ağlarken. Sinirlerim kaldırmadı artık verdim babasına al buyur nasıl becerdiyseniz öyle düzeltirsiniz modunda uzanıyorum. Çok uykum var gece daha kaç kere kalkacağım emzirmeye ama uyuyamıyorum.
Neden insanlar böyle? Neden hiçbirşeyin kıymeti bilinmiyor acaba? En çokta kalbimin kırgın olmasına rağmen sanki birşey olmamış gibi davranılması üzdü beni. Biliyor içten içe ama laflarımla onu döveceğimi bildiği için uzak duruyor. Ama ben üzülüyorum bu kimsenin umrunda değil.
Sorumluluk alma konusuna da ayrıca tilt oluyorum. Bir daha sorumluluk alsınlar derse kayınvalidem olacak kadın diyeceğim ki kocamla sevişirken seni arayıp bakar mısın mı dedim? Sorumluluğunu alamayacak olsam yapmazdım. Bir daha bu cümleyi duymak istemiyorum beni tetiklememeni öneririm diyeceğim. Yüz verdim ayılara gelip yaptılar halılara. Sinirde beni boğdu. Çocuk orda ağlıyor ben sakinleşemiyorum. Bu sinirle soluğu adliyede almazsak çok iyi.
Ha bu cümleyi kurduğumda ayılıp bayılıp hastahanelik olmazsa da ben birşey bilmiyorum. Ağlayıp kendini duvardan duvara vurur.
İçimden bu kız yarın doğuma gider dedim gece de yazmadım canım. Hadi hayırlısıyla gir çık yavrunlaGünaydın kızlar hastaneye geldim açılmam varmış ve sancım sezeryana alıncam dua edin lütfen
Açılman kac cm olmuş canım onu dedilermi sancında kaclarda çıktı.Günaydın kızlar hastaneye geldim açılmam varmış ve sancım sezeryana alıncam dua edin lütfen
Söyledi aslında ağustosta gideceğini son kontrolde de ben gelene kadar bebek gelmez dedi. Gelse de burda doktorlar var müdahale ederler dedi ama smdi bastan anlat git baska doktora nasıl olcak bilmyrm son haftalara da girdim endişelerim arttı kendi doktorum olmayıncaDoktorun önceden bilgi vermedi mi ki sana tatile gidecegini. Ne kadar garip bir durum olmus
Evet canım verdiğin yüzün astarını istemişler resmen,Dinginliğimin ve sukunetimin temeline dinamiti koydular el birliğiyle bundan sonrasını onlar düşünsünler. Kocalarla kayınvalideleri kapatsınlar. Nereye dilekçe yazıyoruz? Veya evrene mesaj mı yollasam? Nedir bunun yolu hayır ben kapatırsam fena olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?