- 22 Mayıs 2012
- 11.012
- 30.607
- 798
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #49.321
Benmde ilkinde 40 günü bulmuştu tahini süreyim incia kullandım lanolin ise yaramadi
Ayy sabah bir uyanıyormuşuz ikinizde sağlıkla uyumla kolaylıkla ve mutlulukla bebişlere kavuşmuş oluyormuşsunuz
endless love Miss ela
Canımcığım lanolin olmadan öncesi için belli ki. Bende dün gece sürdüm o göğsümden hiç emzirmedim. Ona rağmen rahatlama yoktu. Mememin mastite 5 kala olması yanıma kar kaldı birtek. Hametanı bastım üzerine de gümüş kapak o biraz iyi geldi. Yarında nasipse tahin deneyeceğim.
Valla yek yolu doğru emzirme. Doğru kavrayabilirsem ileri boyutta yara olmadığı için daha acımıyor ama sadece ucu tutarsa içim acıyor o sızıdan. Değişik birşey.
İlk çocukta benim de kurtarıcım tahin üzerinde biriken yağ olmuştu, inşallah sizde de işe yararbugün hastaneden çıkmadan önce kısa bir emzirme eğitimi verildi Orda da üzerine basa basa kesinlikle birşey sürmeyin, süt çoğaldıkça sütünüzü meme ucuna sürerek emzirmeye başlayın dedi ebe hemşirem (koyu kısmı ağzına tam oturtunca yara olmaz diyor ama benim kız 2 gündür neredeyse boş memeyi öyle bir sündürdü ki sütlü Memeyi bile yara edebilirdi )
Bu arada festimm bugün itibari ile sütüm artmaya başladı çok şükür, şimdilik mamayı kilo kaybı da oldugu için sarılık olmasın diye ek olarak sabah öğle akşam yada 2 tane olacak şekilde vermeyi düşünüyorum (ilk gebeliğimde sadece gece yatmadan önce verirdim bebek iyi uyusunda bende dinleneyim diye) bu arada benim kız emzirme den sonra gaz da çıkarmıyor, uğraşıyorum uğraşıyorum yok ne ağızdan, ne alttan ; mama yedikten sonra çıkarıyor genelde gazını
Ayy rabbim sesini duysun inşallah canım ağrıdan uyuyamıyorum
Canim benim de sezaryen oldu corap verilmedi. Ödem olmasin diye veriyorlar sanirim, öyle tahmin ediyorum. Elzem bir sey olsaydi her yerde ayni uygulama olurdu. Sebebini sorsaydin, Baska bir sebebi yoksa bu sicaklarda yazik günah kullanma. Ödemim 5. günde indi benim, senin de öyle olurDoğuma almadan ultrason ile baktı 3500 dedi, 3400 doğdu
Kuzum bu sıcakta bırak korseyi ben eve geçince depend bez ile bile terliyorum, o nedenle sadecee karnımı ince şal gibi birşeyle sardım, benim 2. Gün yeni bitti oturma şeklinde takılıyorum daha yatamıyorum
Kızlar bende sezeryan yapanlara sorum sezeryan öncesi varis çorabı verdiler bu sefer, 10 gün takacakmışım bu Sıcakta çin işkencesi oldu bana, herkese verildi mi acaba benim hastane her sezeryan diyene önce çorabı giydirdi
Canim benim de sezaryen oldu corap verilmedi. Ödem olmasin diye veriyorlar sanirim, öyle tahmin ediyorum. Elzem bir sey olsaydi her yerde ayni uygulama olurdu. Sebebini sorsaydin, Baska bir sebebi yoksa bu sicaklarda yazik günah kullanma. Ödemim 5. günde indi benim, senin de öyle olur
Ayyy bayağı kalmış ben 30 dk kalabildimBebiş ben olsam duşa girerim. Böyle duşla rahatlayıp 6 cm açıklıkla hastahaneye giden tanıdığım birisi var. Ama 3-4 saat kalmış duşta. Süreci evde geçirmiş senin gibi. Duşun faydasını çok görmüş.
Gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün inşallahHamişler artık bende bir lohusayım dünyanın en güzel şeyine sahibim yazamadım dün sabah sezeryanla doğumum oldu Ankara Etlik şehir Hastanesi'ndeyim ben daha önce burda doğum yapanlarla ilgili çok bilgiye ulasamamisdim sormak istediğiniz ne varsa müsait oldukça yanınızdayim
Ayyy bayağı kalmış ben 30 dk kalabildim
Bakalım bizimki nasıl bir süreç olacak
Gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün inşallah
Sanci ve acilma bekleyen anneler, kucuk bir not birakip gidiyorum.
Evinizde kuvet varsa vucudunuzun dayanabilecegi kadar sicak suyla (kesinlikle kaynar degil) doldurun ve oturun, rahatlayin. Dusta ayakta beklemeye dayanamiyorsaniz en kolayi bu yontem.
Hastaneye gittikten sonrasi icinde, normal doguracak anneler icin soyluyorum ebe / doktorunuzun dogum sirasinda ya da acilmaniz icin "ıkın" diye komut verdiginde buyuk abdestinizi yapiyormuscasina ayni kaslarla ikinacaksiniz.
Ha bence en onemlisi, sanci girdiginde ciglik atmak yerine derin nefes alip vermelisiniz, bu cok faydali. Ciglik stres duzeyinizi arttirdigi icin daha cok agri hissedersiniz.
Hepinize kolay dogumlar. Simdiden yavrularinizla mutlu, huzurlu, saglikli yasamlariniz olmasini dilerim. Allah anali babali buyutmek nasip etsin.
endless love X xname Miss ela
Pıhtılaşmayı önlemek için dendi bana da, hadi kan sulandırıcı iğne kullananlara verdin diyelim hastanede baktım gelene taktılar, gidene taktılar
ffestinalente ismimizi babamız koydu Miray oldu ( bugün kulağına okudu inanır mısın okuduktan sonra yandan bir gülümsedi görmesem kesinlikle inanmazdım )
Sanci ve acilma bekleyen anneler, kucuk bir not birakip gidiyorum.
Evinizde kuvet varsa vucudunuzun dayanabilecegi kadar sicak suyla (kesinlikle kaynar degil) doldurun ve oturun, rahatlayin. Dusta ayakta beklemeye dayanamiyorsaniz en kolayi bu yontem.
Hastaneye gittikten sonrasi icinde, normal doguracak anneler icin soyluyorum ebe / doktorunuzun dogum sirasinda ya da acilmaniz icin "ıkın" diye komut verdiginde buyuk abdestinizi yapiyormuscasina ayni kaslarla ikinacaksiniz.
Ha bence en onemlisi, sanci girdiginde ciglik atmak yerine derin nefes alip vermelisiniz, bu cok faydali. Ciglik stres duzeyinizi arttirdigi icin daha cok agri hissedersiniz.
Hepinize kolay dogumlar. Simdiden yavrularinizla mutlu, huzurlu, saglikli yasamlariniz olmasini dilerim. Allah anali babali buyutmek nasip etsin.
endless love X xname Miss ela
Ay inşallah canım benimElbet fayda etmiştir
Kolaylıkla şifayla olsun bebeğim. Tüm süreçler muhteşem dört gözle bekliyorum anlatmanızı
Allah aşkına banada bir küçük ama işlevsel bir not bırak arkadaşım ya. Nolcak bu çocuğun gazı? Emzirdim altını değiştirdim emerken kakasını yapmıştı ağızdan uğraşmadım hırpalanmasın diye. Allahım ıkına ıkına bir hal oldu uyumuyor da
Allah aşkına banada bir küçük ama işlevsel bir not bırak arkadaşım ya. Nolcak bu çocuğun gazı? Emzirdim altını değiştirdim emerken kakasını yapmıştı ağızdan uğraşmadım hırpalanmasın diye. Allahım ıkına ıkına bir hal oldu uyumuyor da
Çok sağ ol canım kesinlikle öyle çığlık atmak çözüm değil
Ay inşallah canım benim
Canım belli saatlerde mi oluyor hep gazlı mı ?
Kiraz çekirdeğini duymuşmuydun
Yastığı oluyor onu ısıtıp ayak altına vs koyuyorsun bayağı iyi diye duydum ama deneyimlemedim
Bende hep memede uyutmuştm sorun yaşamadım hiç sonrasında da
Bu konuyla alakalı bir video var yazıya tıklayınca açılıyor
Her saat her daim. Ikınıp duruyor bir parça çocuk birde kusturuyor kendisini ıkınırken. Duydum bacım alıcam birde onu deneyeyim. Birşey bulmam lazım uyutmuyor çünkü hiç. Bu saat oldu ayaktayım. Birde nalet havalar çok sıcak. Emzirirken yakıyorum çocuğu kan ter içinde kalıyor. Her 2 saatte bir kıyafet değiştiriyoruz. Oda bende. Haliyle ne uyku kalıyor ne birşey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?