2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325

İlk çocukta benim de kurtarıcım tahin üzerinde biriken yağ olmuştu, inşallah sizde de işe yarar bugün hastaneden çıkmadan önce kısa bir emzirme eğitimi verildi Orda da üzerine basa basa kesinlikle birşey sürmeyin, süt çoğaldıkça sütünüzü meme ucuna sürerek emzirmeye başlayın dedi ebe hemşirem (koyu kısmı ağzına tam oturtunca yara olmaz diyor ama benim kız 2 gündür neredeyse boş memeyi öyle bir sündürdü ki sütlü Memeyi bile yara edebilirdi )

Bu arada festimm bugün itibari ile sütüm artmaya başladı çok şükür, şimdilik mamayı kilo kaybı da oldugu için sarılık olmasın diye ek olarak sabah öğle akşam yada 2 tane olacak şekilde vermeyi düşünüyorum (ilk gebeliğimde sadece gece yatmadan önce verirdim bebek iyi uyusunda bende dinleneyim diye) bu arada benim kız emzirme den sonra gaz da çıkarmıyor, uğraşıyorum uğraşıyorum yok ne ağızdan, ne alttan ; mama yedikten sonra çıkarıyor genelde gazını

Bence o öneriler yara olana kadar
Yara olmuş memeyi bırakırsak daha kötü olmaz mı? Ben şahsen bırakamam
Solda pek birşey yok onu çok güzel tutturmuşum da sağ meme tersime geldi hep tutturamadım. Oğluşunda küçücük ağzı var benim memeler füze gibi haliyle uyumsuzluk oluyor. Doğru tutturma da cidden zor birşeymiş. Tahini deneyeyim biraz rahatlatsın da sonra sütle devam ederim

Oh maşallah çok şükür canım. Zaten bu bir süreç elbet geliyor. Bugün sağlık ocağına gittik hemşire dedi ki anne yeterince uyuyup dinleniyor, suyunu içip huzurlu yaşıyorsa evladına yetecek kadar süt üretir hiç korkulacak birşey yok. Baştan beri zaten aynı şeyi söylüyoruz 1-2 gün geç gelebilir ama elbet gelir. Can sıkmamak lazım. Benim oğluşta mama destekli gidiyor hiçte umrumda değil, sağlığı yerinde olsun açlık çekmesin okeyim ben.

Bacım gaz çıkartma başlı başlına bir tez konusu bence. Ben daha hiç çıkartamadım. Kocam anneannesi babannesi kim varsa o an emzirdikten sonra veriyorum ki çıkartsın. Bende tok olsa bile memiş arıyor. Gaz çıkartmaya odaklanamıyor. Sende bir dene istersen başkasına ver bir o denesin. Sendeyken odaklanamıyor olabilir. Bu arada bu güzel birşey bence demek ki gaz sorunu yok. Bulutun ciddi manada var ve o gaz çıkmazsa ıkınıyor kıpkırmızı oluyor çok zorlanıyor. Çıkartmamıza rağmen alttan çıkaracaksa inanılmaz zorlanıyor evladım minik aslanım. Sizin kızda böyle olmuyorsa hiç dert etme demek ki o yeteri kadarını çıkartıyor.

Bu arada ismini ne koydunuzz ben kaçırdım söylediysen

Canim benim de sezaryen oldu corap verilmedi. Ödem olmasin diye veriyorlar sanirim, öyle tahmin ediyorum. Elzem bir sey olsaydi her yerde ayni uygulama olurdu. Sebebini sorsaydin, Baska bir sebebi yoksa bu sicaklarda yazik günah kullanma. Ödemim 5. günde indi benim, senin de öyle olur

Pıhtılaşmayı önlemek için dendi bana da, hadi kan sulandırıcı iğne kullananlara verdin diyelim hastanede baktım gelene taktılar, gidene taktılar

ffestinalente ismimizi babamız koydu Miray oldu ( bugün kulağına okudu inanır mısın okuduktan sonra yandan bir gülümsedi görmesem kesinlikle inanmazdım )

Hamişler artık bende bir lohusayım dünyanın en güzel şeyine sahibim yazamadım dün sabah sezeryanla doğumum oldu Ankara Etlik şehir Hastanesi'ndeyim ben daha önce burda doğum yapanlarla ilgili çok bilgiye ulasamamisdim sormak istediğiniz ne varsa müsait oldukça yanınızdayim

Ayyy bayağı kalmış ben 30 dk kalabildim
Bakalım bizimki nasıl bir süreç olacak

Gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün inşallah

Sanci ve acilma bekleyen anneler, kucuk bir not birakip gidiyorum.

Evinizde kuvet varsa vucudunuzun dayanabilecegi kadar sicak suyla (kesinlikle kaynar degil) doldurun ve oturun, rahatlayin. Dusta ayakta beklemeye dayanamiyorsaniz en kolayi bu yontem.

Hastaneye gittikten sonrasi icinde, normal doguracak anneler icin soyluyorum ebe / doktorunuzun dogum sirasinda ya da acilmaniz icin "ıkın" diye komut verdiginde buyuk abdestinizi yapiyormuscasina ayni kaslarla ikinacaksiniz.

Ha bence en onemlisi, sanci girdiginde ciglik atmak yerine derin nefes alip vermelisiniz, bu cok faydali. Ciglik stres duzeyinizi arttirdigi icin daha cok agri hissedersiniz.

Hepinize kolay dogumlar. Simdiden yavrularinizla mutlu, huzurlu, saglikli yasamlariniz olmasini dilerim. Allah anali babali buyutmek nasip etsin.

endless love X xname Miss ela

Allah aşkına banada bir küçük ama işlevsel bir not bırak arkadaşım ya. Nolcak bu çocuğun gazı? Emzirdim altını değiştirdim emerken kakasını yapmıştı ağızdan uğraşmadım hırpalanmasın diye. Allahım ıkına ıkına bir hal oldu uyumuyor da

Adıyla yaşasın kuzum Miray çok güzel bir isim. Kızım olursa Işık koyucam ama yanına düşünebilirim bende sizden gördüm

Çok sağ ol canım kesinlikle öyle çığlık atmak çözüm değil

Elbet fayda etmiştir
Kolaylıkla şifayla olsun bebeğim. Tüm süreçler muhteşem dört gözle bekliyorum anlatmanızı
Ay inşallah canım benim

Canım belli saatlerde mi oluyor hep gazlı mı ?
Kiraz çekirdeğini duymuşmuydun
Yastığı oluyor onu ısıtıp ayak altına vs koyuyorsun bayağı iyi diye duydum ama deneyimlemedim

Masaj yapiyorsun degil mi? Bacak hareketleri, acma germe? Bebek yagi sürebilecek olsan yag ile masaj yapmak cok rahatlatiyor ama seninki hem cok minik hem premature.
Elinin isisiyla masaj yaparak, bacaklarini karnina dogru bastir geri cek. Karnini elinle supurur gibi yap, sonra daireler cizerek ovala. Benim kizi bunlar sakinlestiriyordu.
14-15 gunluk oldu degil mi Bulutkuş? Bagirsak hareketleri artmis olmali onun da sikintisi vardir.

Youtube'da infant baby burping vs adiyla bir suru video var, onlarin arasinda bulutkus'a iyi gelecek metodu bulana kadar dolas bakalim.

Benim kizda dizde ziplatip, sirt supurmeli gaz cikarma islemi cok ise yaramisti (kizimin anne sutu alerjisi var bak, gazin zirvesini yasiyor bu alerji sahipleri oyle soyleyim)

Ekleme: kiraz cekirdegi yastigi, corabi vs bizde ise yaramadi.

Ekleme 2: anne olarak gaz yapacak şeyler yemedigini varsayarak yazdim tum bunlari :)

Her saat her daim. Ikınıp duruyor bir parça çocuk birde kusturuyor kendisini ıkınırken. Duydum bacım alıcam birde onu deneyeyim. Birşey bulmam lazım uyutmuyor çünkü hiç. Bu saat oldu ayaktayım. Birde nalet havalar çok sıcak. Emzirirken yakıyorum çocuğu kan ter içinde kalıyor. Her 2 saatte bir kıyafet değiştiriyoruz. Oda bende. Haliyle ne uyku kalıyor ne birşey

Ahhh Allah yardımcınız olsun canım ya Salon Kadini çok güzel yazmış bir dene, bizimki gazlı değildi benim pek tecrübem yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…