2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325

Yapıyorum canım. Ama rutinde düzende değil. Yeni yeni alışıyoruz. Dur bir bakayım biraz daha. Vallahi yoruldum, Allah affetsin ama zor

Evet yavrum bugün 14 günlük ben arada yap kullandım valla göbeğine. Kıtır kıtır masaj yapamadım tenine elimde ısıttım azıcık sürdüm vallahi.

Acaba bulutun da mı anne sütü alerjisi var o nasıl belli oldu

Beybi, tabi gecenin kaci diye ben anlamamisim.

Gegirtmiyor musun cocugu?

Her zaman gegirmiyor. Az önce mesela emerken kaka yaptı hemde baya bir eşim denedi omzuna alıp yapmadı bizde bıraktık nasılsa kaka yaptı diye. Yanlış mı yaptık acaba bunun bir limiti var mı acaba? Atıyorum 5 dk denersin yapmıyorsa yoktur gibi. Ay allahım ben zorlanıyorum ya

Yokkk canım istemedi ilk zamanlar hiç zorlamadım ama uyusun yine öyle yaparım

Ben takıntılı mıyım acaba ya. Sallatmıyorum bile alışmasın sonra zorluk olmasın diye
Halbuki azıcık sallayınca gözler gidiyor. Bşraz direnip şimdi çilemse çekip sonra rahat etmek hissi daha çok hoşuma gidiyor. Çünkü ben o kadar sabırlı değilim. Çok uzun zamanlar mememde uyumak isterse mesela bunalırım. Huyumu biliyorum

Her emzirmeden sonra mutlaka geğirmeli, mutlaka ama. Cunku kaka yapabilen bebek halen gaz sorunu yasiyorsa gazi midesinde kaldigi icin yasiyor, oyle dusun.

Anne sutu alerjisi nasil ortaya cikti?

Gunde 8 kez (asla abartmiyorum) asiri civik, fiskirtarak, sumuksu dokulu, bolge bolge seffafliklar olan bir kaka bas gosterdi bizim kizda. Doktora gidiyoruz geliyoruz, normal diyor yolluyor.

Sonra birgun normal diyen doktorun eline doldurdu acikcasi :) al bak normal mi dercesine :)))

Simdi doktor taze taze o kakayi gorunce ikna oldu bir sorun olduguna, hemen topuk kani sonucunu istedi, sonra cerrahiye, gastroya, alerjiye yonlendirdi.
Alerji direkt hicbir sey demeden 6 aylik olmadan ben test yapamam, gastro cozecek dedi.
Cerrahi topuk kaninin sonucuna bakti, kistik fibrozis sonucunu ozellikle istedi, o olmayinca benle isiniz yok dedi, gönderdi.

En son gastro, bizi her hafta gaita tetkikiyle, kan idrar tahlilleriyle takipledi. Onlarca kotu hastalik elediler. Aralarinda bazilari 6 ay omur biciyordu ki genetik gecmis araştırmasi yapildi bu yuzden. (Sozlu)

Bana diet verdiler, olmadi. Boyle olunca bska bi hastaligi daha elediler.
Sonra kizim her memeden once bir damla kullanmaya basladi, o damla bizm ishalimizin sayisini azaltinca, teshis kondu. Laktoz intoleransi+arti anne sutune alerji

Anne sutune alerjiyi hic ama hic onemsemediler, alisacak, onu gecin diye rahatlattilar, gazli bi cocuk olacak ama alisacak dediler. Biz gazli bi bebeklik gecirdik. Laktoz intoleransi da iste 8-9 aylik olana dek damla destekli emzirmeyle toparladik. Simdi vitaminler haric ilacimizda, gazimizda yok. Yaklasik bir yasindayken hersey duzelmisti.

Yine uzun yazdim

Limiti yok, bazen yarim saat gegirmeyebilir ama simdi bulut cok kucuk, hemen uyuyakaliyordur.
Gegiremezse kusar, kusarsa da gaz cikar rahatlar, ama acikir.

Yok canım bende öyleyim, ama bu memede uyuması yanlış anlatmış da olabilirim iyice dalınca memeden parmağım yardımıyla alıp yerine koyuyordum orda devam ediyordu hep meme de kalmıyordu tam dalana uyuyana kadar

Bayağı zor zaman geçirmişsiniz canım çok şükür ki nedeni bulunmuş ona göre davranmışsınız

Kızlar benim doğum saat 10’a alındı hem çok heyecanlıyım, hem de çok korkuyorum.. inşallah süreci güzelce atlatacağım buraya da yazacağımm dualarınızı eksik etmeyiinn
Benimle beraber bugun doğurcak arkadaşlarıım şimdiden gözünüz aydınnn, upuzun sağlıklı yılları olsun bebişlerimizin

Allah yardimckn olsun canim insallah saglikla gelir bebis dunyaya yarinda ben dogurcam allah nasip ederse

Eceeeee Rabbim güzel doğumlar nasip etsin inşallah bizi de mutlaka haberdar et

Canım kimyon vb. baharatları içince yada baharatli yemekler yiyince akşam ve ertesi gün bebeğinin yüzüne ve vücuduna dikkatli bak takip et alerji yapabilir. Oğlumda gaz giderici etkisi olsun diye tavsiye edilen otlar baharatlar alerji yapmıştı bebeğime. yüzü kırmızı kırmızı leke oluyordu. Sonra alerjik bünyeli bir çocuk olduğunu anladık zaten. Bebek yağı ile karnına masaj yap yukarıdan aşağıya gazı sıyırıp alır gibi bilmem tarif edebildim mi birde hergun yediğin yemekleri not al Bulut o gün çok gazliysa o yemeklerden biraz uzak dur canım.

Dene bi canm inşallah işe yarar da düzelir hemen doğru tutması çok önemli

Benim tek göğüstü hemşire ucunu çıkarayım derken çok hassaslaştırdı yarıldı resmen
Doğru kavramayı öğrenene kadar çekeceğim sanırım miniminnak ağızı doğru düzgün alamıyor

Bebeğimin kaka renkli normale döndü geceler sadece 30 ml mama veriyorum 1 kere kakası ikidir sümüksü normal mı sizinkiler de öyle mi A Acemianne42 aynı gün doğdular senin ki nasıl cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…