- 11 Ocak 2015
- 3.106
- 4.134
- 208
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #49.381
EvetDogurdun mu kız
Yaa biz bugüne kadar gaz problemi yasamadik ama bebegimin kakasi ayni senin tarif ettiğin gibiHer emzirmeden sonra mutlaka geğirmeli, mutlaka ama. Cunku kaka yapabilen bebek halen gaz sorunu yasiyorsa gazi midesinde kaldigi icin yasiyor, oyle dusun.
Anne sutu alerjisi nasil ortaya cikti?
Gunde 8 kez (asla abartmiyorum) asiri civik, fiskirtarak, sumuksu dokulu, bolge bolge seffafliklar olan bir kaka bas gosterdi bizim kizda. Doktora gidiyoruz geliyoruz, normal diyor yolluyor.
Sonra birgun normal diyen doktorun eline doldurdu acikcasi :) al bak normal mi dercesine :)))
Simdi doktor taze taze o kakayi gorunce ikna oldu bir sorun olduguna, hemen topuk kani sonucunu istedi, sonra cerrahiye, gastroya, alerjiye yonlendirdi.
Alerji direkt hicbir sey demeden 6 aylik olmadan ben test yapamam, gastro cozecek dedi.
Cerrahi topuk kaninin sonucuna bakti, kistik fibrozis sonucunu ozellikle istedi, o olmayinca benle isiniz yok dedi, gönderdi.
En son gastro, bizi her hafta gaita tetkikiyle, kan idrar tahlilleriyle takipledi. Onlarca kotu hastalik elediler. Aralarinda bazilari 6 ay omur biciyordu ki genetik gecmis araştırmasi yapildi bu yuzden. (Sozlu)
Bana diet verdiler, olmadi. Boyle olunca bska bi hastaligi daha elediler.
Sonra kizim her memeden once bir damla kullanmaya basladi, o damla bizm ishalimizin sayisini azaltinca, teshis kondu. Laktoz intoleransi+arti anne sutune alerji
Anne sutune alerjiyi hic ama hic onemsemediler, alisacak, onu gecin diye rahatlattilar, gazli bi cocuk olacak ama alisacak dediler. Biz gazli bi bebeklik gecirdik. Laktoz intoleransi da iste 8-9 aylik olana dek damla destekli emzirmeyle toparladik. Simdi vitaminler haric ilacimizda, gazimizda yok. Yaklasik bir yasindayken hersey duzelmisti.
Yine uzun yazdim
Ahahah deme öyle valla tadilatlık bir durumum yok olmasındaben inanıyprum gelecek az kaldı
Her emzirmeden sonra mutlaka geğirmeli, mutlaka ama. Cunku kaka yapabilen bebek halen gaz sorunu yasiyorsa gazi midesinde kaldigi icin yasiyor, oyle dusun.
Anne sutu alerjisi nasil ortaya cikti?
Gunde 8 kez (asla abartmiyorum) asiri civik, fiskirtarak, sumuksu dokulu, bolge bolge seffafliklar olan bir kaka bas gosterdi bizim kizda. Doktora gidiyoruz geliyoruz, normal diyor yolluyor.
Sonra birgun normal diyen doktorun eline doldurdu acikcasi :) al bak normal mi dercesine :)))
Simdi doktor taze taze o kakayi gorunce ikna oldu bir sorun olduguna, hemen topuk kani sonucunu istedi, sonra cerrahiye, gastroya, alerjiye yonlendirdi.
Alerji direkt hicbir sey demeden 6 aylik olmadan ben test yapamam, gastro cozecek dedi.
Cerrahi topuk kaninin sonucuna bakti, kistik fibrozis sonucunu ozellikle istedi, o olmayinca benle isiniz yok dedi, gönderdi.
En son gastro, bizi her hafta gaita tetkikiyle, kan idrar tahlilleriyle takipledi. Onlarca kotu hastalik elediler. Aralarinda bazilari 6 ay omur biciyordu ki genetik gecmis araştırmasi yapildi bu yuzden. (Sozlu)
Bana diet verdiler, olmadi. Boyle olunca bska bi hastaligi daha elediler.
Sonra kizim her memeden once bir damla kullanmaya basladi, o damla bizm ishalimizin sayisini azaltinca, teshis kondu. Laktoz intoleransi+arti anne sutune alerji
Anne sutune alerjiyi hic ama hic onemsemediler, alisacak, onu gecin diye rahatlattilar, gazli bi cocuk olacak ama alisacak dediler. Biz gazli bi bebeklik gecirdik. Laktoz intoleransi da iste 8-9 aylik olana dek damla destekli emzirmeyle toparladik. Simdi vitaminler haric ilacimizda, gazimizda yok. Yaklasik bir yasindayken hersey duzelmisti.
Yine uzun yazdim
Limiti yok, bazen yarim saat gegirmeyebilir ama simdi bulut cok kucuk, hemen uyuyakaliyordur.
Gegiremezse kusar, kusarsa da gaz cikar rahatlar, ama acikir.
Kızlar benim doğum saat 10’a alındıhem çok heyecanlıyım, hem de çok korkuyorum.. inşallah süreci güzelce atlatacağım buraya da yazacağımm dualarınızı eksik etmeyiinn
Benimle beraber bugun doğurcak arkadaşlarıım şimdiden gözünüz aydınnn, upuzun sağlıklı yılları olsun bebişlerimizin
ffestinalente Ayşe öner gaz masajı videosnu bi izle bnce bnm ilk oğlumda işime yaramıştı.
Gazını rahatlatmak için her emzirmeden sonra göğsünün üstünde gazını çıkartıp o şekilde yatırmak gerekir. Gazlı bebeklere ılık duş aldırmak veya ılık su dolu kovanın içine göğsüne gelecek kadar sokabilirsin. I Love you masajı çok etkili karnına saat yönünün tersinde masaj yapabilirsin ama bu masajı yaparken doğal yağ, zeytinyağı veya bebek yağı kıllan cildi tahriş olmasın. Aynı zamanda avuç içlerine ve ayaklarının altına masaj yapmak da rahatlatıyormuş
Televizyondan veya telefondan beyaz gürültü aç mutlaka bol bol oda değişikliği yap. Beyaz gürültü bebeği rahatlatacaktır.ffestinalente
Yaa biz bugüne kadar gaz problemi yasamadik ama bebegimin kakasi ayni senin tarif ettiğin gibikakayi gazla birlikte tazyikli yapiyor ve senin yazdigin kivamda kac haftalikken basladi bu kaka sizde canim? İyi ki yazdin iki hafta doldu bizim. Eger gazla ilgili sikinti yasarsak aklimizda bulunsun. Çünkü en zoru, özellikle bebeklerde, bir seyin sebebini bulamamak. Sebebini bulamiyorsan çaresini de bulamiyorsun
Festi inan konuşuyorum hatta tehdit etmeye başladımGelicek tabii annesinin vücudunda ne kadar rahatsa fındıkkuşu hiç gelesi yokbiraz huzurunu mu bozsan acaba ben çok konuşuyodum mesela herhalde üff bu ne bır bır çıkayım da belki kurtulurum demiş olabilir
Çok zor bir süreç geçirmişsiniz o süreçte seni düşünemiyorum bile. Sebebini bilmeyince birşeyin ciddi bir stres yaratıyor. Bebişlerin en zor yanı da bu. Ne normal ne değil bilmiyorsun. Neyseki sonu güzel bitmiş hikayenizin
Yavrum yaz sen ben roman niyetine okuyorum
Hemen hemen anında uyuyor. Tamamen kısır döngümü anlattın. Emziriyorum uyuyor önce bir uyandırma seansı peşine babası gazını çıkartıyor daha doğrusu çalışıyor. Ve genelde kusuyor bu sefer başlıyor aranmaya eller ağızda. Babasında meme arıyor o derece bu sefer ev halkı başlıyor bu çocuk aç demeye bana emzirmeye getirmeye. Bir tur carlıyorum püskürtüyorum. Böyle böyle günlerim geçiyor
Ha birde sen üşütüyorsun gazın oluyor ve çocuğa geçiyor diyen bir kayınvalidem var. Doğru mu bilmiyorum ama doğruysa bile sabrımın son demlerindeyim. Yüce rabbim sabır versin.
Kerem ballı böreği hoşgelsin bebeğim. Dualarım seninle. Hemen hemen kucağına vermişlerdir diye düşünüyorum ohh müthiş. Ağzınızın tadı daim olsun
Bir bakayım canım. Böyle böyle en iyi gelen şeyi bulacağızteşekkür ederim.
Ayaklarına masaj yapmaktan örseledim çocuğuama su dolu kova fikri çok hoşuma gitti. Dur bir bakayım ona. Rahatlatır kesin. Yüzünce yetişkinler bile rahatlıyor. Benim mercimek oğluşta rahatlar kesin. Beyaz gürültüye tahammülüm hiç yok son çare açarım onu. Ama kaç kere yapıcam bunları bu çocuk devamlı daimi olarak ıkınıyor ben anlamıyorum. Vallahi içim soldu 3 günde.
Bebeğim saatte 1 giriyor şu an için hala sıklaşmadı açılmam yavaş mı ilerleyecek acaba yada bir anda artacak mı kafamda deli sorularMiss ela yavrum senin sancılar ne durumda?
Bugün doktor kontrolü vardı bende gece 1 kere verdim 3170 doğmuştu 3035 gram olmuş çok normal dedi satılık görünmüyor kan almadı gayet iyi dedi renki 1 -2 güne tamamen kes mamayı dediAmaninnnn doğmuş güneşimizkuzu kendine gelince güzel bir doğum hikayesi bekliyoruz inşallah
Kuzu bende gece 1 tane 30cc veriyorum ama gündüz de Miray İn emme isteğine göre bir yada 2 ek yapıyorum (hastane de 3 saatte 1 30cc verdiler, sarılık olmasın kilo vermesin dedi doktor (kakası da hala koyu kıvamlı sarıya dönmedi)
Gözün aydın Allah analı babalı büyütsün inşallah
Allahım yardımcın olsun sağlıklı bir şekilde kavuş yavruna inşallahBende girecem sezaryene birazdan dua edin
Yaa biz bugüne kadar gaz problemi yasamadik ama bebegimin kakasi ayni senin tarif ettiğin gibikakayi gazla birlikte tazyikli yapiyor ve senin yazdigin kivamda kac haftalikken basladi bu kaka sizde canim? İyi ki yazdin iki hafta doldu bizim. Eger gazla ilgili sikinti yasarsak aklimizda bulunsun. Çünkü en zoru, özellikle bebeklerde, bir seyin sebebini bulamamak. Sebebini bulamiyorsan çaresini de bulamiyorsun
Çok zor bir süreç geçirmişsiniz o süreçte seni düşünemiyorum bile. Sebebini bilmeyince birşeyin ciddi bir stres yaratıyor. Bebişlerin en zor yanı da bu. Ne normal ne değil bilmiyorsun. Neyseki sonu güzel bitmiş hikayenizin
Yavrum yaz sen ben roman niyetine okuyorum
Hemen hemen anında uyuyor. Tamamen kısır döngümü anlattın. Emziriyorum uyuyor önce bir uyandırma seansı peşine babası gazını çıkartıyor daha doğrusu çalışıyor. Ve genelde kusuyor bu sefer başlıyor aranmaya eller ağızda. Babasında meme arıyor o derece bu sefer ev halkı başlıyor bu çocuk aç demeye bana emzirmeye getirmeye. Bir tur carlıyorum püskürtüyorum. Böyle böyle günlerim geçiyor
Ha birde sen üşütüyorsun gazın oluyor ve çocuğa geçiyor diyen bir kayınvalidem var. Doğru mu bilmiyorum ama doğruysa bile sabrımın son demlerindeyim. Yüce rabbim sabır versin.
Hayirli olsunKızlar normal oldu sabah 4 e kadar evde bekledim baktım 4 5 dk da bir geliyor hastaneye geldim
7.10 da geldi çok şükür
Daha detaylı anlatırım şuan sancım çok
Hayirlisiyla insallah sağ salim kucağınıza alım insallahBende girecem sezaryene birazdan dua edin
Kucak canım kucakci oluklar benim kizda aynı modda azıcık zorluyor bu durum gerçekten ama yapicak birsey yok yatakta rahatsız birde yere bir örtu ser altit yumusak olsun ince bir örtü ile kundak yap yada yapma birde yerde yatırmayı dene yatakta yatmadı suan yer yatağında yatıyor bende oyle tel bakınıyorum değilse hep kucak yapışık gibi böyle aksam üstüde balkona çıkartıyorum cırcır böcekleri derken araba sesi derken birde orda rahat uyuyor gecede benim yanımda yatıyor daha yatakta yatamadık uzun uzadıya hiçBu arada kızlar biliyorsunuz, sütüm şimdilik çok az demiştim kızım da kilo kaybı oldugu için doktor mama başlattı, kızımı emziriyorum iyice sonra Mama veriyorum ama uyuyunca yatağa yatınca uyanıyor bu döngüyü kıramıyorum, memede uyuyor bir güzel yatakta birşey var anlamadım(Bu arada linkim neden acemi anne daha iyi anladım )
Ay ben onu gaz olmasa da olur mu bu alerji diye sormak icin sey etmiştimDilini ısır bacım. Maşallah 41 kere hiçte olmasınaminn
Hayırlısı ile gir çık canim bebisinle canimBende girecem sezaryene birazdan dua edin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?