- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #49.401
Benimkide ilk günleri çok kotu öldü duvari yumrukladim böyle ucu yaraydi fark ettim ki ucu Büyük diye düzgün tutamıyormus memeyi bende düzgünce alması icin elimle destekledim hep duzeldi hemen hic birşey kullanmadım. Sonrada bos az süt olan memeyi uzun uzadıya emersede tahriş oluyor canimMeme yaralarından nasıl kurtulucaz kızlar m
Oluyor oluyor ağrı vurup tuvalete çıkıncada geçebilir son haftalar bağırsaklar bozulur benim öyle şahsenKızlar doğuma yakın ishal oluyor mu adet ağrısı gibi hafif ağrım var sanki
Olabiliyormuş ama ondan bağımsız da olabilir. Ben cuma ishal oldum. Dün de düzensiz sancı çıktı (açılmam yok) ki benim nişan da neredeyse 3 hafta önce gelmişti. Çok takılmamak lazım bunlara :) Ve ben yalancı kasılmaları hissetmediğimi de doktora söyledim gerçek doğum kasılmalarını ya anlayamazsam endişesiyle o da gerçek kasılmaları mutlaka anlayacağımı söyledi.Kızlar doğuma yakın ishal oluyor mu adet ağrısı gibi hafif ağrım var sanki
Festi inan konuşuyorum hatta tehdit etmeye başladımçocuk benim annem bir psikopat diyordur eşime dedim sende kız biraz yavruna belki seni dinler diyorum ben kızamam diyor kızıma hayır ben mi gaddarım yani
Kızlar bebeğim bazen aşırı huysuzlanıp ağlama krizine giriyor ve böyle olduğunda memeyi tutmuyor. Ama karnı da aç olduğu için hemen o anda doymak istiyor ben de çözümü sütümü sağıp biberonla vermekte buldum. Bu şekil ağladığında biberon veriyorum ama bu sefer de emmeyi bırakırsa diye korkuyorum. Doktoru şırınga veya kaşıkla vermeyi dene dedi ama ikisinde de sakinleşmedi hele ki kaşıkla verirken hepten çıldırdı. Böyle hem emzirip hem biberon veren var mı günde bir veya iki defa biberon vermekle çocuk emmeyi bırakır mı?
Bebeğim saatte 1 giriyor şu an için hala sıklaşmadı açılmam yavaş mı ilerleyecek acaba yada bir anda artacak mı kafamda deli sorular1-2 saate hastanede kontrol vardı ona gitcez yine bakalım haber ederim
8 gunluktu bu kaka vardi, aslinda gunu onemli degil ne zaman benim sutum tam gelmeye basladi o zaman bu kaka peydah oldu.
Sebep bulamama konusu cok can sıkıcı, hele ki derdini anlatamayan el kadar bebek oluncaAllah'im kimseyi evladiyla sinamasin.
Ya isin sonunda basit bi alerji&şeker toleransi cikti diye hayir yapmistim, cunku teshissizlik kismi cok zor festi'cim. İnsan basina ne geleceğini bilemeyince nasil savasacagini da bilemiyor sonucta.
Usutuyorsun gaz bebege geciyor kismi doğru, sicakta corap giyemiyorsundur ama havlu coraplar var bilirsin, hem yakmiyor hem gaz engelliyor iyi bir secenek ya da terlik giycez iste.
Bu uyandirma, emzirme, kusma, emzirme, uyandirma dongusu yaklasik 2 aylik olana dek bitmeyecek. Uzgunum ama oyle :) cunku adaptasyon sureci ilk 40 gun, sonra bir de atak var o arada. Bak bagirsak gazindan daha onemlisi mide gazi buna emin ol. Bagirsak gazini kendisi ayaklarını gerdirerek vs atabiliyor ama mide gazi konusunda bebiskolar caresiz, bilmiyorlar bunu.
Reflu yatagi aldiniz mi?
Ay ben onu gaz olmasa da olur mu bu alerji diye sormak icin sey etmiştimşükür rabbimeee gazli cocuk gorduk yasadik. Valla cok zor, cok yipratici. Ama ben dogumdan birkac hafta sonra cikar bu problem diye düşünüyordum, sizin gaz cok edken baslamis kuzu ya
Şuan sarılığının artma riski olduğu için sık sık emziriyorum ben zaten. Ama gün içinde bi defa bunu mutlaka yapıyor. Dün akşam emdi mesela yatırdım bi türlü uykuya dalmadı sonra da kriz başladı. Mecburen sağıp verdim yine biberonla.Kdjjsjs bacım bunlara tehdit söker mi allah aşkına sen bizim jenerasyonlar karıştın sanıyorum ki
Biz annemiz kaşını kaldırdı mı duran nesildik şimdi Bulut mercimek kadar beni kaşıyla hizaya sokuyor. Ah ah.
Ters teper kız gelme de belki gelirama tadilat önerim hala geçerli kesin çözüm
Canım bebekten bebeğe farkeder o. Bırakadabilir bırakmayadabilir. Umarım bırakmaz ama. Ağlama krizine girmeden önce veya ağlamadığı zamanlarda sen versen öyle bir çözüm olamaz mı? Kriz anında almaması normal çünkü.
Hadi inşallah bak endless doğurdu
X xname ile seni de bugün bekliyorum
Et kuzum güzel haberlerle gel inşallah
Çok normal arkadaşım çok iyi düşünmüşsün. Allahım sağlık sıhhat mutluluk versin evlatlarımıza
Bak cidden atağa hazır değilim ya. Bu hali bile beni zorladı ki normal bir akış. Atak çekecek psikolojim hiç yoksonumuz hayrolsun
Az önce sebat ettim emzirdim sonra yaklaşık 7-8 dk sırtına patpat yaptım sonra babası aldı 3-4 dk da o yaptı ve çıkarttı. Ne kadar uzun sürerse sürsün yapmak lazım gerçekten allahım sabır versin
Ben hiç görmemiştim Bulutcum sanırım annem bunu görmeli dedi yavrumun gönlü razı olmadı. Bebeğim bulutla geç kavuştuk ama 2 hafta oldu doğalı. Bilmiyorum ki belkide normal ama ben daha önce görmediğim için bana farklı geliyordur bilemiyorum ki. Ama zorlanıyorum yalan yok. Üstelik yardımcı olanlarım varken tekte değilim. Allahım tek olanların yar ve yardımcısı olsun
Şuan sarılığının artma riski olduğu için sık sık emziriyorum ben zaten. Ama gün içinde bi defa bunu mutlaka yapıyor. Dün akşam emdi mesela yatırdım bi türlü uykuya dalmadı sonra da kriz başladı. Mecburen sağıp verdim yine biberonla.
Bu sorunun cevabini bilemeyiz kuzum yaaKızlar bebeğim bazen aşırı huysuzlanıp ağlama krizine giriyor ve böyle olduğunda memeyi tutmuyor. Ama karnı da aç olduğu için hemen o anda doymak istiyor ben de çözümü sütümü sağıp biberonla vermekte buldum. Bu şekil ağladığında biberon veriyorum ama bu sefer de emmeyi bırakırsa diye korkuyorum. Doktoru şırınga veya kaşıkla vermeyi dene dedi ama ikisinde de sakinleşmedi hele ki kaşıkla verirken hepten çıldırdı. Böyle hem emzirip hem biberon veren var mı günde bir veya iki defa biberon vermekle çocuk emmeyi bırakır mı?
Ya benimde öyle hafif karnım ağrıyor ishal oldum ama az ishal acaba gelmeye hazırlık mı yapıyor dedimOluyor oluyor ağrı vurup tuvalete çıkıncada geçebilir son haftalar bağırsaklar bozulur benim öyle şahsen
Ya benimde nst sancı vs çıkmıyor ama ishal oldum ama aşırı değil hafif karnım ağrıyor öncesi çok kötü grip olmustum baya ilaç vs kullandım acaba hastalığın etkisi de olabilir mi diye düşünüyorum daha gelmesini istemiyorum bebişin hastalığım tam geçmedi inşallah sancı vs gelmezOlabiliyormuş ama ondan bağımsız da olabilir. Ben cuma ishal oldum. Dün de düzensiz sancı çıktı (açılmam yok) ki benim nişan da neredeyse 3 hafta önce gelmişti. Çok takılmamak lazım bunlara :) Ve ben yalancı kasılmaları hissetmediğimi de doktora söyledim gerçek doğum kasılmalarını ya anlayamazsam endişesiyle o da gerçek kasılmaları mutlaka anlayacağımı söyledi.
Ya hazırlık olabilir ama benim bir iki haftadır öyle uani ishal olupta pat diye gelmesi zor vücud boşaltım yapıyordur doğru ama hemen olmaz bence bebim 38 e girerken hem kusma hem ishal oldu ama bak bugüne kadar geldim yaniYa benimde öyle hafif karnım ağrıyor ishal oldum ama az ishal acaba gelmeye hazırlık mı yapıyor dedim
Ya inşallah öle olur canım benimde bir iki hafta daha durur bende 38+2 oldum perşembe kontrolüm var doktor ne dicek bakalmYa hazırlık olabilir ama benim bir iki haftadır öyle uani ishal olupta pat diye gelmesi zor vücud boşaltım yapıyordur doğru ama hemen olmaz bence bebim 38 e girerken hem kusma hem ishal oldu ama bak bugüne kadar geldim yani
İnşallah sağlıkla enerjinizi topladığınız zamanda gelir :)Ya benimde nst sancı vs çıkmıyor ama ishal oldum ama aşırı değil hafif karnım ağrıyor öncesi çok kötü grip olmustum baya ilaç vs kullandım acaba hastalığın etkisi de olabilir mi diye düşünüyorum daha gelmesini istemiyorum bebişin hastalığım tam geçmedi inşallah sancı vs gelmez
İnşallah canım hayırlısıyla gelsin bütün bebişlerİnşallah sağlıkla enerjinizi topladığınız zamanda gelir :)
Kimlikte Zeynep Ada yazarsa sorun yok çok takılma canım bence bütün kaynanalar aynı ona da takılma önemli olan eşinin seni anlaması yanında durması bence, çekirdek ailene odaklan lohusalığın tadını çıkar bebişinle sağlıkla büyüsün inşallahMerhaba canım kızlar yazan hayırlı olsun diyen herkese çok teşekkürlemesajları cevaplayamadım 2 günlük lohusalık beni perişan etti psikolojim pert şuan. Hastanede 1 gece yattık, şuan evimize geldik. Kayınvalidem bizde kaldı, ama ne kalma. Psikolojimi bozdu adeta. İsim için hoca çağırmışlar. Kızımızın adı Zeynep Adaydı. Zeynep kaynanamın adı. Hoca kulağını tek zeynep okudu. Ben şok birşey diyemedim o an. Göğüs ucum az olduğu için koruyucuyla emziriyordum. Tutturdu bu çocuk aç, karnı ağrıyor, plastikten hava gidiyor bilmem ne… kaç ml sütüm olduğunun peşine düştüler. Hastanede sağlıklı olan çocuk evde hasta oldu. Yok mama alalım vs. Kafayı yicem. Herkes idare et diyip duruyor ama benim psikoloji çöktü. Eşim beni anlıyor allahtan destek oluyor ama annesine de bir şey diyemiyor… inşallah süreçten eşimle sağ Salim çıkabiliriz
İhtiyaç olmadan mama olayını anlamıyorum zaten. En son ihtimal tercih edilmesi gerekirken bu büyüklerin mama hayranlığı nerden geliyor?Merhaba canım kızlar yazan hayırlı olsun diyen herkese çok teşekkürlemesajları cevaplayamadım 2 günlük lohusalık beni perişan etti psikolojim pert şuan. Hastanede 1 gece yattık, şuan evimize geldik. Kayınvalidem bizde kaldı, ama ne kalma. Psikolojimi bozdu adeta. İsim için hoca çağırmışlar. Kızımızın adı Zeynep Adaydı. Zeynep kaynanamın adı. Hoca kulağını tek zeynep okudu. Ben şok birşey diyemedim o an. Göğüs ucum az olduğu için koruyucuyla emziriyordum. Tutturdu bu çocuk aç, karnı ağrıyor, plastikten hava gidiyor bilmem ne… kaç ml sütüm olduğunun peşine düştüler. Hastanede sağlıklı olan çocuk evde hasta oldu. Yok mama alalım vs. Kafayı yicem. Herkes idare et diyip duruyor ama benim psikoloji çöktü. Eşim beni anlıyor allahtan destek oluyor ama annesine de bir şey diyemiyor… inşallah süreçten eşimle sağ Salim çıkabiliriz
Canım benim takmamaya çalış bebeğinle olan zamanına odaklan hiç bir gün geri gelmiyor çünkü öyle diyorlar, ben doktor ne derse onu yapıcam de geç eşinin de aynı hislerde olması güzel seninle en güzel şekilde geçirin bebeğinizle vaktiniziMerhaba canım kızlar yazan hayırlı olsun diyen herkese çok teşekkürlemesajları cevaplayamadım 2 günlük lohusalık beni perişan etti psikolojim pert şuan. Hastanede 1 gece yattık, şuan evimize geldik. Kayınvalidem bizde kaldı, ama ne kalma. Psikolojimi bozdu adeta. İsim için hoca çağırmışlar. Kızımızın adı Zeynep Adaydı. Zeynep kaynanamın adı. Hoca kulağını tek zeynep okudu. Ben şok birşey diyemedim o an. Göğüs ucum az olduğu için koruyucuyla emziriyordum. Tutturdu bu çocuk aç, karnı ağrıyor, plastikten hava gidiyor bilmem ne… kaç ml sütüm olduğunun peşine düştüler. Hastanede sağlıklı olan çocuk evde hasta oldu. Yok mama alalım vs. Kafayı yicem. Herkes idare et diyip duruyor ama benim psikoloji çöktü. Eşim beni anlıyor allahtan destek oluyor ama annesine de bir şey diyemiyor… inşallah süreçten eşimle sağ Salim çıkabiliriz
Benim anladığım ilk doğum olunca bu kaynanalar bilmiş bilmiş konuşmayı daha çok hak görüyorlar kendilerine. Herşey tam olsa da onlar eksik bulmaya programlanmışlar canım. Kendini eksik yetersiz hissetme, Bebeğin bezini takip et kakasını az yaparsa mama takviyesinde bulunursunMerhaba canım kızlar yazan hayırlı olsun diyen herkese çok teşekkürlemesajları cevaplayamadım 2 günlük lohusalık beni perişan etti psikolojim pert şuan. Hastanede 1 gece yattık, şuan evimize geldik. Kayınvalidem bizde kaldı, ama ne kalma. Psikolojimi bozdu adeta. İsim için hoca çağırmışlar. Kızımızın adı Zeynep Adaydı. Zeynep kaynanamın adı. Hoca kulağını tek zeynep okudu. Ben şok birşey diyemedim o an. Göğüs ucum az olduğu için koruyucuyla emziriyordum. Tutturdu bu çocuk aç, karnı ağrıyor, plastikten hava gidiyor bilmem ne… kaç ml sütüm olduğunun peşine düştüler. Hastanede sağlıklı olan çocuk evde hasta oldu. Yok mama alalım vs. Kafayı yicem. Herkes idare et diyip duruyor ama benim psikoloji çöktü. Eşim beni anlıyor allahtan destek oluyor ama annesine de bir şey diyemiyor… inşallah süreçten eşimle sağ Salim çıkabiliriz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?