2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Emzik gazı arttırabilir canım.
Bu arada ben gaz için kiraz çekirdeği bel kemeri aldım sanki biraz rahatlattı canım tavsiye ederim sana da denemekte fayda var

Kızlar bizim çocuk doktoru göbek bağına günde iki kere kolonya dök dedi kendi de alkol döktü kızım da hiç böyle birşey yapmamıştım,
Size böyle bir şey dedilermi?
Bana %70 alkollü bir solüsyon yazdı çocuk doktoru, eczaneden aldık, içindeki mendile fısfıs yapıp onunla temizliyoruz

Size de çok geçmiş olsun ya ölümle burun buruna geliyoruz annelik çok ayrı bir duygu stresi sorumluluğu bitmiyor hiç. Dünyaya geliyorlar ama birde bize sorun nasıl geliyorlar değil mi?

Aynen kuzu, anestezi etkisini atmak için alıyoruz onları yanımıza ama bende yine etki etmedi (benim boynumdan başıma sırtıma bir ağrı giriyor genelde doğumdan 1 gün sonra oluyor, Rabbim düşmanıma vermesin ki bu sefer de oldu öncesinde iznim çıkınca hemen başladım kahveye, çikolataya sakıza )
Bu arada konusu gelmişken sıcak su torbası beni rahatlamıştı, inşallah ihtiyaç olmaz ama aklınızda bulunsun sezeryan olacaklar (hiçbirşey bulamazsanız ben küçük pes şişeye sıcak su koyup oraya koyardım)

Sagol canım gaz çıktı cok şükür ama süt daha damla damla gelir inşallah

Lulum benim gaz 2.gün sabahı çıkmıştı, süt de yok denecek kadar azdı (ilk doğumumda 3.güne kadar damlası bile yoktu düşün) hemen sarılık olmasın diye hastane kendi mamaya başladı ama hafif de olsa var sarılık, mama ve emzirme devam ediyoruz (senin damlası var ise bol bol sıvı içiyoruz, bol bol emziriyoruz sonrası fışkıracak inşallah)
Birde şuan sütün az diye bebekte emdiği için meme ucun hasdadlaşacak, elbiseye çok değdirme meme uçlarını, kapak aldı isen mutlaka kullan

Nerelerden nerelere geldik kızlar, biraz da gülelim

Evet stres yapmıyorum o yüzden mama meme şeklinde ilerliyoruz bakalm
Doğumun hayırlı olsun canım Allah sağlık sıhhat uzun ömür versin bebeğinesüt ilk 3gun zor geldi benim mastıt e döndü 3.gun iyice çıkarttık ve kanallar açılınca gelmeye başladı. Göğsünde sırtında ağrı hissediyorsan zorla biraz sağım yap. Benim 3dogumda da aynısı oldu çünkü ben yok zannediyordum meğerse kanallar tikaliymis. Gaza gelince Allah'ım ben ne çektim yaa sezeryan ağrısından beter.is gaz sancısı yurusemde otursam da WC de gitsem çıkaramadım ben çok zorlandım inşallah kolay çıkarırsın.

girmediğim zaman doğum yapan tüm annelerimi kutlarım en zorunu başardınız geriye güzel günler kaldi tatlı telaşlar herşey geçiyor inanın bir bakmissiniz yürüyor sonra koşuyor sonra oyunlar oynuyor vee okula başlamış zaman su gibi herşeyin her anın tadını çıkarın bu günler geri gelmiyor. Hicbirsey için kendinize fazlaca yüklenmeyin biraz oluruna bırakın. Özellikle çocuk yetiştirmek için robot gibi davranmayın içgüdüsel yaklaşın zaten kalbiniz herşeyi yeterince biliyor. İster emzik ister su isterse ek gıda da tuz olsun kasmayın canınız nasıl istiyorsa öyle sonuçta bu sizin çocuğunuz

Birşey sorabilir miyim? Sezeryan dan sonra kaçıncı gün idrardaki ağrınız geçti benim hala ilk günkü gibi ağrım oluyor her seferinde. WC gitmemek için birşey içmek bile istemiyorum işkence gibi oldu

ffestinalente yap cnm doğduğundan beri veriyorum gündüz almıyor belki arada huysuzlandiginda alıyor hemen bırakıyor gece daha çok istiyor ondada yarım saat bilemedin 1 saat yetiyor derin uykuya geçince bırakıyor rahatlık sürekli istemediği sürece

Kızlar bizim gazimiz var eczacı arkadas söyledi ayaklarının altına tatlı elma yağı ile masaj yapıyorum günde 1 defa rahatlıyor bilginiz olsun kullanmak isteyen olursa arastirabilir
Bende gaz için Endonezya dan beyaz ağaç yağı sipariş etmiştim daha kullanmadım kullanınca bilgilendirecegim sizi çünkü baya baya memnun olanlar var

Meme uçlarıma iki gündür kendi usulümce birşey buldum rahmetli anneannem ocakti eli var derler ağrısı olan ona gelirdi o da yağ ile masaj yapar poşetle kapatırdı, bende meme ucu kremlerimi sürüyorum hemen buzdolabı poşeti ile kapatıyorum yara yumuşadı emzirirken önceki gibi çığlık atmıyorum gece gündüz poşet koyacağım artık

Ayyy nolur ayrinti ver bu kadar bilgi beni tatmin etmedi

Ben de strecliyorum emzirmedigim zamanlarda, hicbir sey surmuyorum da. Bu sayede ilk yaralarim hemen gecti, bidaha da yara olmadi. Bazen süt akiyor, strecli oldugu icin meme ucu sütlü kaliyor, o da tedavi ediyor bence. Ben de senin gibi tavsiye ediyorum

Hangi yag canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…