- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #49.721
Tamam tesekkurler. Hayırlı doğumlar inşallahHayır yara yoktu sadece hücresel değişiklik görüldü
Bana hiç üşüme gelmedi sabahlik vardi kullanmadım sicaktan fotograf için giydim çorap al yanina mutlaka çünkü gaz için çorap çok iyi geliyorTeşekkür ederim canım, ben de bi uzun bi kısa takım koydum emzirme atleti ve gecelik de koydum bi tane ama abarttım mı bilemedim. Doğumdan sonra titreme geliyo üşüyosun dendiği için polar sabahlık da koydum çorba oldu çanta
Ben bu sekildeyim dün en zor günümdü tüm gün ağladım ama bende ki biraz hasretten dolayı kızım benden ayrı hasta olduğu için babaannesinde beni çok zorladı dün aglamayacak şeylere ağladımBebeğimle benim hiçbir sorunumuz yok çok şükür.İstemsiz bi duygu yoğunluğum var hıçkırarak ağlamak istiyorum.Boğazım hep düğüm.Böyle bişey yaşayan var mı
Canıcım havalar birden soğudu burda o yüzden kafam çok karıştı ne alacağım konusunda, şu an 17 derece gece uzun pijamalarla yatıyorum ağustos sonunda doğurursam polar sabahlığa ihtiyacım olabilir diye düşündüm ama terleme olayı da kafamı karıştırdı, geçen hafta hastaneye gittiğimde doğuma gelmiş iki kadının çantaları benimkinin yarısı kadardı, birazcık utandım
Yaptım ben kızlar serum fizyolojik damlatıp baya da pislik geldi afedersiniz
Lazer deniyor sanirim. Yani normalde alinmasina gerek olmayan ve disaridan gorunmeyen eriyen dikis. Doktorun hatasi. Normalde kendi derimizden bir cizgi seklinde oluyor ya dikis, benim 2mmlik yerde beyaz ip gorunuyordu, ustu deriyle kapatilmamis. Gorunenden daha buyuk 3-4 cmlik plastik bir parca cikardi. Bebegin gobek bagina siktiginiz spreyi kullan dedi. Bu surec drlarla imtihan oldu benim icinÇok geçmiş olsun lazer dikişmiydi ?
Canım ben üzerimde gittiğim kıyafetle doğuma girdimDoğum yapan annişler hastanede ne kadar kaldınız, götürdüğünüz kıyafetlerin hepsini giydiniz mi? Ne kadar sık üst değiştirdiniz?Hastane çantamı küçültmek istiyorum biraz
Benim eltiminde öyleydi bir ay falan otururken ağrı çektiğini söyledi tabi kişiden kişiye değişir bu süre en kısa zamanda geçer inşallahBenim de şuan 3 gün oldu büyük tuvalete çıkmadım. Bol bol sıvı da alıyorum. Umarım ilk çıkışım çok acılı olmaz çünkü alttan dikişim var yapamam asla
İlk hafta içinde olması gerek sanırım
Evet normal doğum oldu ama benim de alttan dikiş var benim derdim de ayrı, hala üstüne otururken çok ağrıyor ve dikiş yeri çok şiş ilk andan beri. Acaba normal mi, inmesini bekliyorum.
Sezaryen olanlar da korse kullanabiliyor diye okumuştum ama sen daha iyi bilirsin canım doktora sordun mu
Ultrason ile geçen hafta bakmıştı canım ama o zaman kanamam vardı güzel demişti ondan bir kaç gün sonra kanama kesildi yani bence benim içeride hâlâ kan var o zaman gördüyse bile önemsememis olabilir doktor hâlâ kanama olduğu için. Karnım şiş ve adet olacakmışım ama olamamisim gibi bir ağrı var o yüzden hâlâ rahimde bir şeyler var gibi bana da öyle bir şey verse temizlense çok iyi olurBana kendisi verdi direk iki tane ama ismi görünüyordu. cytotec mizoprostol. Dün gece iyice kan boşaldı. Bugün de adetmisim gibi kanama devam ediyor. Belki senin içinde gercekten kan yoktur canım temizlemistir dikmeden önce. Ultrasonla bakmasini iste apaçık görünüyor eger varsa. Bu arada ilaci ictikten sonra 24 saat anne sütü vermemek gerekiyormus bilmiyordum. Bebegim dünden beri cok huzursuz. Doktorum uyarmamisti
Ah bende de oldu o ilk bir hafta 10 gün falan bebeğimin yüzüne baktıkça üzülüp aglayasim geldi ağladım bazen insanlara tahammül edemedim ağladım lohusa psikolojisi sanırımBebeğimle benim hiçbir sorunumuz yok çok şükür.İstemsiz bi duygu yoğunluğum var hıçkırarak ağlamak istiyorum.Boğazım hep düğüm.Böyle bişey yaşayan var mı
Yap canım çünkü bebekler ilk üç ay sadece burunlarından nefes alırlarmış ve tıkanırsa çok tehlikeli olabilirmiş bunu duyunca ben hemen damlasını aldırdım ellerim titreye titreye yaptımAy bende mi yapsam ya cesaret geldi. Nasıl yaptın kız
Teşekkür ederim canımCanım ben üzerimde gittiğim kıyafetle doğuma girdimsonra da toplam 3 tane pijama ve gecelik götürmüştüm, sadece birini kullandım. Bebek takımının da iki tanesini kullandık. Bezin de 3-4 tanesini. Biz ertesi gün çıktık ama sezaryende hastanede kalma süresi artacağından iki ile çarpabilirsin. Götürdüğüm çoğu şeyi kullanmadım. Hastane zaten bez verdi, sadece çıkarken kendi götürdüğüm Depend den bir tane taktım.
Ah bilmiyordum iste emzirdimUltrason ile geçen hafta bakmıştı canım ama o zaman kanamam vardı güzel demişti ondan bir kaç gün sonra kanama kesildi yani bence benim içeride hâlâ kan var o zaman gördüyse bile önemsememis olabilir doktor hâlâ kanama olduğu için. Karnım şiş ve adet olacakmışım ama olamamisim gibi bir ağrı var o yüzden hâlâ rahimde bir şeyler var gibi bana da öyle bir şey verse temizlense çok iyi olur
Doktorunun uyarması lazımdı kesinlikle bilseydin ona göre tedbirini alır bebeğine süt sağardin şimdi çocuk alıştığı düzenden çıkınca huzursuz oldu tabi neyle besledin peki?
Bide ilacı içmeden bir tartilsaydin keşke bu kadar kanamayla kaç kilo gitti merak ettim
Ben doğduğundan beri mama veriyorum 2 gündür emme başladı sütüm geliyor ama doymak bilmiyor aç olmasında veriyorum yoksa krizlerdeyiz çıldırıyor mama dayayinca susuyor napim ilk 6 ay anne sütü önemli biliyoruz ağlamasına dayanamıyorum gündüz neyse gece verirsen rahat uyuyabilir uykuda önemliKızlar herkes mama desteği veriyor mu? Benim bebek hiç doymuyor gibi bilemedim napmam gerek. Bugün tüüüümmmm gün kucağımdaydı aslaa ve asla yere koymaya gelmiyor maksimum 5-10 dkda uyanıp çığlık çığlığa emerek meme arıyor. Tüm gün bildiğiniz bütün güncd emzirdim. Emerken uyuyakalıyor maks 15-20 dk emdi çoğu zaman ve 45 dk uyudu sonra tekrar 15-20 dk emip yarım saat uyuma şeklinde uyu uyan em yapıyor. Acaba sağıp mı versem bilemedim. Belki memeden akış yavaş diye yetmiyor. İlk iki gün günde 2-3 defa kaka yaptı, bugün hiç yapmadı.
Annem yeni doğduğu için bu şekilde kucak istemesi normal diyor ama biz beşiği vs boşuna almışız, 5 dk bile yatmadı üzerinde. Ana kucağını da toplamda yarım saat kullanmıştır. Off tecrübesizlik mi bilmiyorum ama aşırı yorucu
Gerçekten çok zor bir karar benim için. Ama bu şekilde tükeneceğim gibime geliyor. Hiçbir güç susturamıyor emmezse ve bu her yarım saat 45 dk da bir emzirmek demekBen doğduğundan beri mama veriyorum 2 gündür emme başladı sütüm geliyor ama doymak bilmiyor aç olmasında veriyorum yoksa krizlerdeyiz çıldırıyor mama dayayinca susuyor napim ilk 6 ay anne sütü önemli biliyoruz ağlamasına dayanamıyorum gündüz neyse gece verirsen rahat uyuyabilir uykuda önemli
Kızlar herkes mama desteği veriyor mu? Benim bebek hiç doymuyor gibi bilemedim napmam gerek. Bugün tüüüümmmm gün kucağımdaydı aslaa ve asla yere koymaya gelmiyor maksimum 5-10 dkda uyanıp çığlık çığlığa emerek meme arıyor. Tüm gün bildiğiniz bütün gün emzirdim. Emerken uyuyakalıyor maks 15-20 dk emdi çoğu zaman ve 45 dk uyudu sonra tekrar 15-20 dk emip yarım saat uyuma şeklinde uyu uyan em yapıyor. Acaba sağıp mı versem bilemedim. Belki memeden akış yavaş diye yetmiyor. İlk iki gün günde 2-3 defa kaka yaptı, bugün hiç yapmadı.
Annem yeni doğduğu için bu şekilde kucak istemesi normal diyor ama biz beşiği vs boşuna almışız, 5 dk bile yatmadı üzerinde. Ana kucağını da toplamda yarım saat kullanmıştır. Off tecrübesizlik mi bilmiyorum ama aşırı yorucu
Bende devlette yaptım doğumu drum vitaminlerine o gebelikte kullanılan omega yha devam etsin bir ay kadar diye hemşireler yoluyla haber yolladi banaKızlar geçen hafta doğum yaptım siz decavit ve d vitamini kullanmaya devam ediyor musunuz doğumdan sonra? Bana sadece kan ilacı yazdılar devlet hastanesi olduğu için iletişim kuramadım doktorla
Öyleyse bence bekleme ver biz mama bile verdiğimiz halde yetersiz beslenmeden dolayi baslarda idrar kırmızısı leke ve sariljk 13 neyse atlattık doktorun varsa yarın sor bence sağlığından önemli mi sarilik varsa büyük ihtimalle ver der sen güçlü olacaksın ki bebisine bakacaksın benim hastane süt gelene kadar 3 saate bir 30 cc dedi ama simdi 2 ya da 2.5 bir 60 cc veriyorum emdiği halde demekki yetmiyorGerçekten çok zor bir karar benim için. Ama bu şekilde tükeneceğim gibime geliyor. Hiçbir güç susturamıyor emmezse ve bu her yarım saat 45 dk da bir emzirmek demekolmadı çocuk doktoruna gittiğimizde soracağım bakalım zaten sarılık da oldu biraz sanırım gözlerinin içi sarardı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?