2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Bana hiç üşüme gelmedi sabahlik vardi kullanmadım sicaktan fotograf için giydim çorap al yanina mutlaka çünkü gaz için çorap çok iyi geliyor

Bebeğimle benim hiçbir sorunumuz yok çok şükür.İstemsiz bi duygu yoğunluğum var hıçkırarak ağlamak istiyorum.Boğazım hep düğüm.Böyle bişey yaşayan var mı
Ben bu sekildeyim dün en zor günümdü tüm gün ağladım ama bende ki biraz hasretten dolayı kızım benden ayrı hasta olduğu için babaannesinde beni çok zorladı dün aglamayacak şeylere ağladım

Canımcığım burda çok sıcaktı havalar ben doğum yaptığımda ama hastahane ortamı oldukça soğuktu klimalar ve havalandırma sebebiyle ama ben yine de üşümedim. Tabi bu benim bedenime özelde olabilir. Bence 2 çanta yap sen biri aşağıda kalsın birini yanına alırsın. Sabahlığı aşağıya koyarsın ihtiyaç olacağını gerçekten zannetmiyorum. Direkt terliyosun çünkü. Ama mutlaka sıcak su torbanı al yanına

Çok geçmiş olsun lazer dikişmiydi ?
Lazer deniyor sanirim. Yani normalde alinmasina gerek olmayan ve disaridan gorunmeyen eriyen dikis. Doktorun hatasi. Normalde kendi derimizden bir cizgi seklinde oluyor ya dikis, benim 2mmlik yerde beyaz ip gorunuyordu, ustu deriyle kapatilmamis. Gorunenden daha buyuk 3-4 cmlik plastik bir parca cikardi. Bebegin gobek bagina siktiginiz spreyi kullan dedi. Bu surec drlarla imtihan oldu benim icin

Güzel anneleriim herkese iyi akşamlarr dilermm ben yeni düzene alısmaya calısıyordum yazamadm..
doğum hikayeme gelince salı günü 10da ameliyathaneye alındım, spinal anestezi ile doğum yaptım herşey o kadar hızlı ve güzel geçti ki ne ara açtılar ne ara keremi aldılar benim yanıma getirdiler şok oldum. Hiçte gözümde büyüttüğüm gibi o anestezi iğnesi acıtmadı buma nasıl sevindm ama tabi basıma gelcek olan o ilk yürüyüşü bilmediğimdenmiş bu mutluşuk keremi hemen babasına cıkardılar bende 10 dk sonra odadaydm.. hemen emzirme için hemşire geldi ilk temas önemliymişş, öyle yaldır yaldır gelmedi tabiki sütm , hatta sanki hayatımda sütüm hiç gelmicek gibi depresif bi hal alıyordum kii hemşireler kendime getirdi ah analııkkkk ufak ufak geldi sütüm, ama bugun artık istediğim gibi gelmeye başladı, meme ucum yokmus aventinkini aldım, keremle alıştık hemen o uca, inşallah düzelir zamanlada ihtiyacım kalmaz dünde öğlen cıkısım yapıldı dümden beri evdeyiz alısmaya calısıyoruz yazan herkese cok tesekkur ederimmmm kimler kaldı doğurmayan bilmiyorm ama ferah doğumlar diliyorum
Kerem bey 53 cm , 3740 gr doğdu

Doğum yapan annişler hastanede ne kadar kaldınız, götürdüğünüz kıyafetlerin hepsini giydiniz mi? Ne kadar sık üst değiştirdiniz?Hastane çantamı küçültmek istiyorum biraz
Canım ben üzerimde gittiğim kıyafetle doğuma girdim sonra da toplam 3 tane pijama ve gecelik götürmüştüm, sadece birini kullandım. Bebek takımının da iki tanesini kullandık. Bezin de 3-4 tanesini. Biz ertesi gün çıktık ama sezaryende hastanede kalma süresi artacağından iki ile çarpabilirsin. Götürdüğüm çoğu şeyi kullanmadım. Hastane zaten bez verdi, sadece çıkarken kendi götürdüğüm Depend den bir tane taktım.

Benim eltiminde öyleydi bir ay falan otururken ağrı çektiğini söyledi tabi kişiden kişiye değişir bu süre en kısa zamanda geçer inşallah

Doktorum geçen hafta kullanmamı söyledi ama ben riske atmak istemedim bugün denedim o da biraz dikislerimi agritti bir kaç gün daha beklicem galiba
Ultrason ile geçen hafta bakmıştı canım ama o zaman kanamam vardı güzel demişti ondan bir kaç gün sonra kanama kesildi yani bence benim içeride hâlâ kan var o zaman gördüyse bile önemsememis olabilir doktor hâlâ kanama olduğu için. Karnım şiş ve adet olacakmışım ama olamamisim gibi bir ağrı var o yüzden hâlâ rahimde bir şeyler var gibi bana da öyle bir şey verse temizlense çok iyi olur

Doktorunun uyarması lazımdı kesinlikle bilseydin ona göre tedbirini alır bebeğine süt sağardin şimdi çocuk alıştığı düzenden çıkınca huzursuz oldu tabi neyle besledin peki?

Bide ilacı içmeden bir tartilsaydin keşke bu kadar kanamayla kaç kilo gitti merak ettim
Bebeğimle benim hiçbir sorunumuz yok çok şükür.İstemsiz bi duygu yoğunluğum var hıçkırarak ağlamak istiyorum.Boğazım hep düğüm.Böyle bişey yaşayan var mı
Ah bende de oldu o ilk bir hafta 10 gün falan bebeğimin yüzüne baktıkça üzülüp aglayasim geldi ağladım bazen insanlara tahammül edemedim ağladım lohusa psikolojisi sanırım

Ay bende mi yapsam ya cesaret geldi. Nasıl yaptın kız
Yap canım çünkü bebekler ilk üç ay sadece burunlarından nefes alırlarmış ve tıkanırsa çok tehlikeli olabilirmiş bunu duyunca ben hemen damlasını aldırdım ellerim titreye titreye yaptım
Önce damlasını damlattım bir iki damla sonra aletle çektim ağzım ile hemen pislikler geldi zaten
Yavrum zaten küçücük burnu var deliğe zor girdi aspiratör

Eklentiler

• BBD4BBD5-7230-4A2B-A3DE-EC10A5E2E271.webp
    6,5 KB · Görüntüleme: 48
  • B8AC9B36-BE6E-490A-B81A-C35103B5DED4.webp
    25,4 KB · Görüntüleme: 47
Teşekkür ederim canım normal doğum olursa en az 2 gün tutuyorlarmış hastanede ama her şeyini hastane veriyor gecelik terlik havlu ped vs, bebeğe de sadece çıkış takımı koydum zaten onlar giydirecek çıkana kadar. Yine de kendi eşyalarım olsun istediğim için koydum her şeyi ama fazla oldu sanki, son şeklini vericem çantaya inşallah doğurmadan

Ah bilmiyordum iste emzirdim dün aksamdan beri o kadar huzursuz ki oglum, bugun hic uyumadi hep kucakta durmak istiyor. Sana ismini yazarken bi bakayim dedim “Misoprostol kullandıktan sonraki 24 saat anne sütü verilmeyerek anne sütüyle beslenen bebeklerde karın kasılmaları ve ishal gelişmesi önlenebilir.” böyle yaziyor internette. Kimbilir ne kadar acı çekti. Zaten mama destekli gidiyoruz, bilsem mama verirdim. Az önce göğüslerimi tamamen sagip çöpe attım vicdanım sızlıyor

Tartıldım canım günde zibilyon kere tartildigim icin o büyük kanama öncesi ve sonrasi 700-800 gram fark etti bende. Karnım zaten inmisti benim ama bir tık daha indi gibi geldi

Kızlar herkes mama desteği veriyor mu? Benim bebek hiç doymuyor gibi bilemedim napmam gerek. Bugün tüüüümmmm gün kucağımdaydı aslaa ve asla yere koymaya gelmiyor maksimum 5-10 dkda uyanıp çığlık çığlığa emerek meme arıyor. Tüm gün bildiğiniz bütün gün emzirdim. Emerken uyuyakalıyor maks 15-20 dk emdi çoğu zaman ve 45 dk uyudu sonra tekrar 15-20 dk emip yarım saat uyuma şeklinde uyu uyan em yapıyor. Acaba sağıp mı versem bilemedim. Belki memeden akış yavaş diye yetmiyor. İlk iki gün günde 2-3 defa kaka yaptı, bugün hiç yapmadı.
Annem yeni doğduğu için bu şekilde kucak istemesi normal diyor ama biz beşiği vs boşuna almışız, 5 dk bile yatmadı üzerinde. Ana kucağını da toplamda yarım saat kullanmıştır. Off tecrübesizlik mi bilmiyorum ama aşırı yorucu

Ben doğduğundan beri mama veriyorum 2 gündür emme başladı sütüm geliyor ama doymak bilmiyor aç olmasında veriyorum yoksa krizlerdeyiz çıldırıyor mama dayayinca susuyor napim ilk 6 ay anne sütü önemli biliyoruz ağlamasına dayanamıyorum gündüz neyse gece verirsen rahat uyuyabilir uykuda önemli

Gerçekten çok zor bir karar benim için. Ama bu şekilde tükeneceğim gibime geliyor. Hiçbir güç susturamıyor emmezse ve bu her yarım saat 45 dk da bir emzirmek demek olmadı çocuk doktoruna gittiğimizde soracağım bakalım zaten sarılık da oldu biraz sanırım gözlerinin içi sarardı

Bende günde 3 kez 30cc mama veriyorum, özellikle yatarken mama vermek iyi oluyor eğer ki Gazı yok ise mama yedirdiğim günler daha az uyanıyor, bende dinlenmiş oluyorum yoksa sürekli uyanıyor ve emmek istiyor

Kızlar geçen hafta doğum yaptım siz decavit ve d vitamini kullanmaya devam ediyor musunuz doğumdan sonra? Bana sadece kan ilacı yazdılar devlet hastanesi olduğu için iletişim kuramadım doktorla
Bende devlette yaptım doğumu drum vitaminlerine o gebelikte kullanılan omega yha devam etsin bir ay kadar diye hemşireler yoluyla haber yolladi bana

Öyleyse bence bekleme ver biz mama bile verdiğimiz halde yetersiz beslenmeden dolayi baslarda idrar kırmızısı leke ve sariljk 13 neyse atlattık doktorun varsa yarın sor bence sağlığından önemli mi sarilik varsa büyük ihtimalle ver der sen güçlü olacaksın ki bebisine bakacaksın benim hastane süt gelene kadar 3 saate bir 30 cc dedi ama simdi 2 ya da 2.5 bir 60 cc veriyorum emdiği halde demekki yetmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…