2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Bir türlü fırsat bulup yazamamıştım
Sizlere doğum hikayemi yazayım

Pazartesi kontrol vardı alttan da muayene etti bebek tam yerinde pozisyonda dedi sancılarım vardı
2 cm de açıklık
Eve döndük o gün dışardaki işlerimi hallettim eve geldiğimde nişanımın geldiğini gördüm daha önce renksiz geleni nişan sanmıştım ama değilmiş, bu kanlı geldi ve gün içinde de az az devam etti sancılarım da bayağı vardı ama dayanılmayacak gibi değildi. Yavaştan aralıkları azaldı düzenli gelmeye başladı.
Pilates topu ile 8 çizerek kendimi rahatlattım sancılarda, evin içinde az biraz yürüdüm.
Gece herkes uyudu ama bende sürekli wc isteği arttı sancı aralıkları azaldı ve sancılar gittikçe şiddetlenmeye başladı. Yaklaşık 1 dk sürüyordu sancılar evde doğarım korkusuna eşime hadi gidelim dedim.
Gittiğimizde bayağı sancım vardı açılmaya 4cm demişti çok şaşırdım azdı ama suyum gelmediği içinmiş çok hızlı ilerleyecek dediğinde bu kadar hızlı beklemiyordum
Hastaneye gittiğimizde 5.30 idi saat.
Sancılar geldikçe yine pilates topu ile eşimin masajı ile atlatmaya çalıştım ama gittikçe ağrı arttı artık sona çok yakındık.
Doktor arada kontrol ediyordu artık tam açıklıktayız dedi saat 6.40 gibiydi sonra suyu patlattı ve gittikçe arttı sancıların ağrısı
Herşey çok hızlı oldu doğumhaneye gittik orda 3-4 ıkınmada kucağıma aldım paşayı, saat 07.07 idi
Boynuna kordon dolanmış, çıkarken de kakasını yapmıştı ama sorun yaşamadık şükür ki doktor biraz korktu hemen çocuk doktoru gelip baktı çocuk doktoru gelene kadar tentene temas yaptık
Plesantayı da aldık bu arada

1 gün kaldık hastanede, hemen emzirme girişimleri başladı çok şükür emiyor gittikçe de artıyor süt

Güzel bir normal doğumdu. kısaydı sürdü, çok yormadı en zoru son 1.30 - 2 saatti dikişlerim kaç tane sormak istemedim ama var şuana kadar sıkıntı yapmadı ama oturup kalkmamda, doğum sonrası sancı bel ağrısı devam etti bu arada olurmuş normalmiş, şuanda da bel ağrısı bazen de karın ağrısı çekiyorum ama aşırı zorlamıyor beni
İlk banyosunu eve gelince ben yaptırdım çok güzeldi

Umutdolu1903 canım nasılsın nasıl oldun?
Çok şükür canım Bugün tam bir hafta oldu Allah'ım bir daha göstermesin diyeceğim biraz daha iyiyim yeni yeni ayaklandım ağrılarım hala var Bebiş de iyi biraz kilo kaybetmiştik 4 kilo 200 gram doğdu hastaneden çıktığımızda 3 kilo 880 gramdı Ama salı günü kontrole götürdüğümüzde 4 kilo 135 gram olmuş doktorumuz gayet iyi dedi göbeği de bugün yarın düşer ablaları Yani şimdilik bu kadar Emziriyorum süt sağıyorum elime potansiyelimiz iyi ama memeyi tutmada biraz zorluk çekiyorum Yani tutturana kadar bayağı çaba sarf ediyorum Onun haricinde başka bir şey yok Tek problem şimdilerde tuvalete çıkarken şiddetli ağrı oluşuyor bilmiyorum sezeryan doğumlara özel bir şey mi daha önce normalde Onu yaptığım için böyle bir şey yaşamamıştım Onun haricinde başka bir sıkıntı yok arkadaşlar genelde bu sıra hiç giremiyorum aranıza katılamıyorum çünkü gerçekten fırsat bulamıyorum

Ben bildiğin yazlık giydiriyorum çünkü dün bir baktık yüm vücudu kızarmış isilik olmak üzere sıcaktan. Bere çorap vs çıkarttım herşeyini kolsuz üst ve şort giydiriyorum sadece. Bulunduğum yer 32 derece ı yüzden fazla giydiremem.
Canım valla sütüm var gibi ya ama bebek işte tam emmeyi bitirmeden uykuya daldığı için böyle oldu. Sanırım ilk olarak sağıp vericem bugün. O şekilde hem sütün artar hem de bebek kısa sürede tam doyar. Baktım o olmuyor, mamaya dönerin artık

ilk banyosunu yaptirirken gibek kordonunu nasil korudunuz su kacmadi mi

Ilk 5 gun ınsan afallıyor. Usudumu sut var mı yok mu derken sasırıyo ınsan. Sen beze pecete koyup bak bakalım kac kere çiş yaptı. Kaka puturlu ve sarı kıvama geldı mı. Cocuk doktoruna ona gore bılgı verırsın. Emzırırken bıde elınle cenesını hareket ettır. Emmeye devam edıyor eger doymamısaa. Aslında onlar bıze bılgı verıyorda bız anlamıyoruz dıllerınden tam

Ben sahsen rıske atmadım. Bıde ılk dogunca vucutta olan yag tabakası olurmus bebeklerde ıyıce emermiş vucut onu o yuzden hıc ellemedım. Kordon dusunce rahat rahat yıkadım

K Kubo021 nasılsın doğumun başladı mı :) seni merak ediyorum
İnşaallah her şey yolundadır
Canım hastanedeyim geç geldik biraz hastaneye eşim bekledik işteydi suni sancı verildi ama ben hissetmiyorum sancı hiç serum yarı oldu hala sancı hissetmiyorum canım serum bitince hissetmeyen başlarsın dediler bakalm dua ederseniz sevinirim

Aaa canlı yayın gibi oldu resmen yaa, hadi hayırlısı ile bir avazda inşallah

Kakasını yaparak doğduğu için öyle tutamadım yıkadım mecbur ama bugün de yıkadım çok fazla su dökmüyorum hemen hızlı rahatlasın diye sonra göbeğini kurutup giydirdim, bizim doktor ekstra bişey de vermedi sürmemiz için, ilk oğlumda da bişey sürmemiş hemen yıkamıştım sorun yaşamadım şükür

Rabbim yardımcın olsun bir avazda sağlıkla kucağına al inşallah

Kızlar ben bebeğimi doktora götüreceğim bu akşam
Daha baş edemiyorum bu gaz sıkıntısı mahvetti beni de bebeği de.
Ne yaptıysam olmuyor çocuk kendini parçaladı sesi kısıldı öyle sıkıyor kendini kıpkırmızı nefesi kesiliyor.
Doktor bir çözüm önerisi sunar belki.

Kızlar elma yağı demişti denedin mi canım
Götür tabi kıyamam kuzuya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…