- 19 Ekim 2021
- 1.956
- 4.516
- 83
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #49.801
Faydası oluyor mu canımBende kullanıyorum günde 4 defa 10 damla dedi doktorumuz ama ben akşam öğlen kullaniyorum arada mama verdiğim zaman günde 2 çay kaşığı su veriyorum çok emmedigi icin birde kendimin ictigi 1 çay kaşığı kimyon cayindan doktor sordum ver dedi
Ben de son olarak elma yağı da deneyeceğim şimdi eşimi gönderdim almaya fayda etmezse doktora götüreceğim canımSab simplex
Ay bacım bi an heyecan yaptım doğurdun diyeYok kız doğurmadımbekliyorum hala bende artık o kadar bunaldım ki çok girip yazmıyorum bugün kontrolüm vardı sancı filan yok ama bebek kanala girmiş en azından perşembeye kadar vakit var dedi gelmezse suni umarım gelir kanala da girmiş seninki de maşallah valla sancıların oluyor mu bari
Evet 40 haftam bitti yani sancı en fazla 40 çıkıyor daha yukarısı çıkmadı doktorda vakti var işte 41 bitene kadar beklicez dedi açıklık kontrolü yapmadı bakalım inşallah gelir kendiliğinden Suniye gerek kalmaz seninde evet ya açılman için o sancı anşarında hareket et bari belki açılır hiç mi açılma yokAy bacım bi an heyecan yaptım doğurdun diye40 hafta bitti şimdi senin demi Nst sancı çıkmıyor mu hiç ? Benim var bugün hatta her 10 dk da 3er tane sancılar çıktı doktor da ebe de bu sancılar gibi gelip doğum yapan gebemiz oldu bugün ama vücut yapısı işte sende açılma olsa süreç daha hızlı ilerler biraz daha zamanı var demekki dediler.Pazartesi yeniden kontrol bakalım.Ay geç olsun da güç olmasın sağlıklı gelsinler inşallah, hem kanala inmiş olması da güzel bir gelişme benimde karnım indi baya
Kızlar selam
Anca yazabiliyorum , doğum yapalı 13 gün oldu. Çok şükür bebeğimle ben iyiyiz. Sezeryan doğum yaptım. Çok çabuk toparladım hatta 3. gün avm ye gezmeye gittim
Emzirme konusunda sıkıntı çekiyordum ama bugün daha iyiyiz
Doğum yapan arkadaşlara hayırlı olsun , yapacaklara da Allah yardımcıları olsun diyorum
Kapağı nasıl kullanıyorsunuz? Benim de aldığım ilk şeylerden. Çok övülüyordu
Evet 40 haftam bitti yani sancı en fazla 40 çıkıyor daha yukarısı çıkmadı doktorda vakti var işte 41 bitene kadar beklicez dedi açıklık kontrolü yapmadı bakalım inşallah gelir kendiliğinden Suniye gerek kalmaz seninde evet ya açılman için o sancı anşarında hareket et bari belki açılır hiç mi açılma yok
Kızlar selam
Anca yazabiliyorum , doğum yapalı 13 gün oldu. Çok şükür bebeğimle ben iyiyiz. Sezeryan doğum yaptım. Çok çabuk toparladım hatta 3. gün avm ye gezmeye gittim
Emzirme konusunda sıkıntı çekiyordum ama bugün daha iyiyiz
Doğum yapan arkadaşlara hayırlı olsun , yapacaklara da Allah yardımcıları olsun diyorum
Elma yağı işe yarıyor canım düzenli kullanımda hafifletir bence ama ben birkaç şeyi birlikte yaptığım için sadece bundan diyemiyorumBen de son olarak elma yağı da deneyeceğim şimdi eşimi gönderdim almaya fayda etmezse doktora götüreceğim canım
41 kadar gelmezse dürtücez biraz dedi o zamanı bekliyor sanırsamİlk önce krem kullandım ama boş ve azdı ilk gün çok ağrımaya başladı bebek boş çekiyor bilmiyor zaten sonra kremi bıraktım direk sadece kapağı takıyorum hep üstünde bugün artık kapakta süt bile birikiyor, kapak olunca kıyafete değmiyor ve nemli kalıyor iyileşiyor bana çok iyi geldi 3 günlük deneyimim bu şuan çok memnunum ilerlemedi şükür hassasiyeti
Aslında alttan muayene etse sürecin değişebilir
Niye bakmadı acaba genelde orda bi müdahale edip hızlandırıyorlar
Maşallah gözün aydın canım
Evde durmak daha çok yoruyor bende çıkarım ama avm biraz sakıncalı bebekle, bebeksiz de gidemem. Bebekle gidebileceğim yerler olmalı
Bende 98 e kadar çıkıyor sancılarEvet 40 haftam bitti yani sancı en fazla 40 çıkıyor daha yukarısı çıkmadı doktorda vakti var işte 41 bitene kadar beklicez dedi açıklık kontrolü yapmadı bakalım inşallah gelir kendiliğinden Suniye gerek kalmaz seninde evet ya açılman için o sancı anşarında hareket et bari belki açılır hiç mi açılma yok
Bende 98 e kadar çıkıyor sancılarDoktorlarımızın normal doğumu desteklemesi çok güzel bir şey değil mi ya Sezeryan kimine göre tabiki daha kolay direkt onu düşünen arkadaşlarımızda oldu ama bazen doktorlarında sezeryan işlerine geliyor böyle ters giden bir durum olmadığı sürece normal doğumu bekleyelim kafasında olan doktorlar bana ekstra güven veriyor Sancı anında direkt kalkıp çömeliyordum ama bugünki girenler daha sert giriyor hareket etmekte zorlanıyorum o an bugün sadece nefes alıp verdim yada adım atabildim gelen sancılarda İnşallah sonu güzel olacak hikayelerimizin
Benim de aynı durum uyuşuk birde benim sanki dikiş çevremMerhaba arkadaşlar .. biz oğluşumla 14 günlük olduk... Doğum sezaryen oldu.. çok iyiyiz çok şükür.. 28 Temmuz 11.09 da oğluşum kucağımdaydı.. gecesinde tüm ağrılarım vs bitmişti.. tüm ihtiyaçlarımı kendim karşılayıp oğlumada baktım çok şükür.. biraz sarılık bizi korkuttu.. 3. Gün tam olarak sütüm geldi ilk iki gün şeffaf geliyordu.. şimdi sütümde yeterli kilo almaya başladık sarılığıda atlattık.
Sezaryen olupta dikiş yerinde sertlik olan var mı tek kafamı kurcalayan bu dikiş yerimde bariz sertlik var sizdede var mı?
Senin çok yüksek sancın ya Allah yardımcın olsun sıcak suya oturabilirsin birde gerçekten hala vakit var demek ki yaniBende 98 e kadar çıkıyor sancılarDoktorlarımızın normal doğumu desteklemesi çok güzel bir şey değil mi ya Sezeryan kimine göre tabiki daha kolay direkt onu düşünen arkadaşlarımızda oldu ama bazen doktorlarında sezeryan işlerine geliyor böyle ters giden bir durum olmadığı sürece normal doğumu bekleyelim kafasında olan doktorlar bana ekstra güven veriyor Sancı anında direkt kalkıp çömeliyordum ama bugünki girenler daha sert giriyor hareket etmekte zorlanıyorum o an bugün sadece nefes alıp verdim yada adım atabildim gelen sancılarda İnşallah sonu güzel olacak hikayelerimizin
Festi yaaaAy ben kaçırdım sen hastahanede misin? 98 şik sancı doğum başlangıcı değil mi yahuu. Ay geliyor sanırım bebiş.
Kesinlikle çok güven veren bir tutum. Doktorumu sevme nedenlerimden birisiydi. Sezaryene de okeydi istiyorsam ama normal istersem ona da tamamdı. Kısmet olmadı normal doğum ama olsunsezaryen olunca da ne yalan söyleyeyim iyiki dedim sonrasında 5 gün kadar tuvalete gidemedim çok zorlandım ben o konuda ve bunda bu kadar zorlandıysan bebeği nasıl çıkartacaktım diyip kendimi sezaryene alıştırdım kdjdjdnk çünkü kendimi güzel kandırırım
Çok haklısınSenin çok yüksek sancın ya Allah yardımcın olsun sıcak suya oturabilirsin birde gerçekten hala vakit var demek ki yani
Kesinlikle katılıylrum tercih edenleri tenzih ederim normal şartlarda olan birini bile bile sezeryana yönlendiren doktorları anlamıyorum sırf bu yüzden özele gitmedim devlete gidiyorum hamilelik sürecinde özelde gidip muane oldum defalarca ama devletle beraber ilerledim ve doğumu kesinlikle devlet istedim çünkü ne olursa öncelikleri normal sezeryan yapıyorlarsa gerçekten gerektiği için yani düşün altan bile muane etmiyorlar 41 e kadar bebeği bekliyorlar hayırlısı olsun inşallah bu şekilde olan özellerde çok iyi normal doğum yanlısı özel dede çok doktor var tabi ki ama benim bulunduğum yerde yok ne yazık ki
Çok şükür bebeğim. İkimizde sağlıklıyız ya gerisinin hiç önemi yok. Birde şu salaklığımdan zedelediğim sağ meme ucumu düzeltirsem benden iyisi olmayacakFesti yaaaHer şeyde var bir hayır karşimmm çok şükür sen iyisin bebeğin iyi elhamdülillah sağlıklısınız bende de artık sezeryan gerekirse eğer başım gözüm üzerine derim kabul ederim illaki Ama evdeyim süreci o şekilde takip ediyoruz nişan geldiği günden beri günlük nst takip yapılıyor bakalım
Canim nisanin gelmis ama daha günpn dolmamis. Sen icini ferah tut dogru zamands gelir bebis merak etmeKIZLAR ŞOK OLACAKSINIZ AMA BEN HALA DOĞURMADIM NİŞANIMIN GELDİĞİ GÜNDEN BERİ SANCILARIM VAR AMA AÇILMAM YOK EN SON 10 DK YA İNDİ SANCILAR BAYA SERT GİRMEYE BAŞLADI ONA RAĞMEN AÇILMA YOK HALA NE YAPABİLİRİM , KEYFİM 2 GÜNDÜR ÇOK YOKTU HER AN TETİKTE OLMAK BİRAZ GERDİ AMA DUA EDİN HAYIRLISI İLE SÜREÇ ÇOK UZAMASIN SAĞLIKLA DOĞUMUM OLSUN
Canim daha kücük, benim kizim da ayni bu sekildeydi sürekli memedeydi ve hep de memeci olarak kaldi. Ne ana kucagi ne biberon ne emzik hic bisey istemedi hep mememde kucagimda büyüdü. Bakalim seninki nasil olucak, daha degisedebilir sen elinden geldigince dene farkli yöntemler zaten kabul eder mi etmez mi görürsünKızlar herkes mama desteği veriyor mu? Benim bebek hiç doymuyor gibi bilemedim napmam gerek. Bugün tüüüümmmm gün kucağımdaydı aslaa ve asla yere koymaya gelmiyor maksimum 5-10 dkda uyanıp çığlık çığlığa emerek meme arıyor. Tüm gün bildiğiniz bütün gün emzirdim. Emerken uyuyakalıyor maks 15-20 dk emdi çoğu zaman ve 45 dk uyudu sonra tekrar 15-20 dk emip yarım saat uyuma şeklinde uyu uyan em yapıyor. Acaba sağıp mı versem bilemedim. Belki memeden akış yavaş diye yetmiyor. İlk iki gün günde 2-3 defa kaka yaptı, bugün hiç yapmadı.
Annem yeni doğduğu için bu şekilde kucak istemesi normal diyor ama biz beşiği vs boşuna almışız, 5 dk bile yatmadı üzerinde. Ana kucağını da toplamda yarım saat kullanmıştır. Off tecrübesizlik mi bilmiyorum ama aşırı yorucu
Sancilarinin ilk önce baslamasi büyük avantaj olmus canim, o yüzden cabuk ilerlemis. Önce su gelip sanci olmadiginda daha zor oluyor ve uzun sürüyor, suni sanciya ihtiyac duyuluyor sancilar baslamazsa. En kestirmesi olmus masallahBir türlü fırsat bulup yazamamıştım
Sizlere doğum hikayemi yazayım
Pazartesi kontrol vardı alttan da muayene etti bebek tam yerinde pozisyonda dedi sancılarım vardı
2 cm de açıklık
Eve döndük o gün dışardaki işlerimi hallettim eve geldiğimde nişanımın geldiğini gördüm daha önce renksiz geleni nişan sanmıştım ama değilmiş, bu kanlı geldi ve gün içinde de az az devam etti sancılarım da bayağı vardı ama dayanılmayacak gibi değildi. Yavaştan aralıkları azaldı düzenli gelmeye başladı.
Pilates topu ile 8 çizerek kendimi rahatlattım sancılarda, evin içinde az biraz yürüdüm.
Gece herkes uyudu ama bende sürekli wc isteği arttı sancı aralıkları azaldı ve sancılar gittikçe şiddetlenmeye başladı. Yaklaşık 1 dk sürüyordu sancılar evde doğarım korkusuna eşime hadi gidelim dedim.
Gittiğimizde bayağı sancım vardı açılmaya 4cm demişti çok şaşırdım azdı ama suyum gelmediği içinmiş çok hızlı ilerleyecek dediğinde bu kadar hızlı beklemiyordum
Hastaneye gittiğimizde 5.30 idi saat.
Sancılar geldikçe yine pilates topu ile eşimin masajı ile atlatmaya çalıştım ama gittikçe ağrı arttı artık sona çok yakındık.
Doktor arada kontrol ediyordu artık tam açıklıktayız dedi saat 6.40 gibiydi sonra suyu patlattı ve gittikçe arttı sancıların ağrısı
Herşey çok hızlı oldu doğumhaneye gittik orda 3-4 ıkınmada kucağıma aldım paşayı, saat 07.07 idi
Boynuna kordon dolanmış, çıkarken de kakasını yapmıştı ama sorun yaşamadık şükür ki doktor biraz korktu hemen çocuk doktoru gelip baktıçocuk doktoru gelene kadar tentene temas yaptık
Plesantayı da aldık bu arada
1 gün kaldık hastanede, hemen emzirme girişimleri başladı çok şükür emiyor gittikçe de artıyor süt
Güzel bir normal doğumdu. kısaydı sürdü, çok yormadı en zoru son 1.30 - 2 saattidikişlerim kaç tane sormak istemedim ama var şuana kadar sıkıntı yapmadı ama oturup kalkmamda, doğum sonrası sancı bel ağrısı devam etti bu arada olurmuş normalmiş, şuanda da bel ağrısı bazen de karın ağrısı çekiyorum ama aşırı zorlamıyor beni
İlk banyosunu eve gelince ben yaptırdım çok güzeldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?