2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Kızlar lohusa depresyonu ara ara vuruyor beni. Nasıl baş ediyorsunuz bu durumla?
Bir de bebeğim çok uzun emmeye başladı ben çekmesem bir saati geçiyor emmesi çok yoruldum
Bende aynı. Çok bunaldım. Bebişini çok seviyorum ama tüm gün alt değiştir emzir uyut aynı. Başka bir hayatım yok. Evdeki herkese sinir oluyorum. Eski hayatımı çok özledim.

Doktorun max ne zamana kadar beklemeyi önerei? Benim doktorum hem kilosu artıyor hemde kaka yapma ihtimali vs den dolayı 40 ı geçmek istemiyor. Anne çok ısrar ederse bekliyormuş ama tavsiye etmem dedi. Bi kaç gün daha bekleyip gelmezse sezaryen için gün alıcaz biz

Bende aynı. Çok bunaldım. Bebişini çok seviyorum ama tüm gün alt değiştir emzir uyut aynı. Başka bir hayatım yok. Evdeki herkese sinir oluyorum. Eski hayatımı çok özledim.
Aynı şekildeyim eski hayatımı özledim ve biliyprum ki en kolay zamanları yedir uyut. birkaç ay sonra daha da zorlaşacak
Sorguluyorum resmen kendimi

41 e kadar gelmezse yatış verecek benimkinde çok kilo gibi bir durum yok suyu filanda iyi herhangi bir sıkıntı yok beklemek için ama 41 ı geçirmeyecek evet o kaka ihtimali var ne yazık ki 38 de doğupta kakasını yapan olabiliyormuş inşallah olmaz tabi

Aynı şekildeyim eski hayatımı özledim ve biliyprum ki en kolay zamanları yedir uyut. birkaç ay sonra daha da zorlaşacak
Sorguluyorum resmen kendimi
Ben de iki gün önce bi sorguladim. Cok istedigim bir bebekti, planlayarak yaptik. Ama evde bebekli hayat bir kısır döngü, sorumluluğu da cabasi. İnsanlar neden kendine bunu yapiyor, neden herkes cocuk istiyor, cocuk yapiyor ki deyip duruyorum bir suredir

Dış dikişmiydi cnm senin lazer değil mi

Aynen isteyerek planlı hamile kaldım. Ama şimdi çok düşünmeden tozpembe hayallerle atlamışım bu işe bana göre değilmiş gibi geliyor eski hayatımı, eşimle eski ilişkimi özlüyorum arada bir pişmanlık vuruyo geri dönüşü olmayan bir pişmanlık. Sonra da böyle düşündüğğm için vicdan azabı çekiyorum

Kalcama kadar butun bacaklarim şiş ama benimki ertesi gun oldu dogumdan sonra
Sariliginiz nasil iyileştimi
Bana ıgne vermedı kendı gecer dedı. Her sııslık nedenı farklı olabılıyor demkkı. Bnm vucut su toplamıs cok
Nedenini soylemedi banada ama gecer gecmezse kontrolu öne aliriz erken gel dedi
Sorma benim hamilelikte şişmeyen ayaklarım doğumdan sonra şişti 1 haftaya gecti
Inşallah benimde gecer artik
Benimde eve gelince öyle oldu ayaklarım acıyordu hatta yüksek tuttum fazla tuzlu yemedim geçti, doktorum morarma ve tansiyon yükselirse önemli demişti geçmiş olsun
Bi ara morarma derecesine geldi ama şükür simdilik fazla rahatsiz etmiyor
Evet bir kac kisi oyle dedi ama banada giydirmediler
Bide kizlar bana oksapar verdi 10tane önceki sezaryende vermemisti kovid sonrasi yeni uygulamami acaba sizlerde kullaniyormusunuz

Hic cocuksuz hayat da nasil olurdu hayatimizin sonuna kadar onu da bilmiyorum, insan hayatta bir gayesi olsun, ugruna yasayacagi bir sebep olsun da istiyor. Cocuklarimiz bu eksik yanı dolduracak.
Aslinda her gün, her an şükrediyorum oğlumun varlığına, ama yine de sorguladigim icin vicdan azabi cekiyorum

İğneyi bende görmedim bebeğim görsem hosuma gitmezdi bence zaman sadece kerem cıktıktan sonra bana getirmeleri arasında geçmedi, cıldırdım beklerken meraktan

15 gün koruduğum sükunetim -yoksayma değil gerçekten sükunetliydim- kayınvalidem sayesinde mahvoldu. Muhtemelen lohusa kafasıyla içselleştirdim normalde sallamazdım. Hatta hani bana lohusa kafası neden gelmedi acaba diye dertleniyordum. O yüzden seni çok iyi anlıyorum. Geç girdiğim için bu kafaya objektif davranabiliyorum bunun geçici olduğunu biliyorum. Şuan hormonlarımız tavan ve bir alışma sürecindeyiz. Sende kendine hep geçici olduğunu iyiliklere güzelliklere odaklanmanın senin elinde olduğunu devamlı hatırlat. Kocana sarma diyeceğim ama sarılıyor. Bende sarılıyorum. Sarılmayınca bile bana bir haller oluyor halbuki ben istemezdim sıcakta ne sarılması derdim. Şimdi duyu bütünlemem eksik kaldı diyorum geliyor sarılıyoruz yatıyoruz biraz iyi geliyor. Bu süreçte içine atmadan iletişim kurarak olumlu veya olumsuz her konuda -tabii ki suçlayarak değil- üstesinden gelinebiliyor. İçine atma ve insanların anlamasını bekleme. Bakış açılarınız farklı çünkü. Şu dönemde ben kocasını düşünen görmedim kadınlar evladını düşünüyor ama kocalar hem eşlerini hem evlatlarını düşünüyor. O yüzden kaçırabilirler bazı şeyleri. Biz 9 ay karnımızda taşıdık ona rağmen biraz yamulduk onların da yamulması normal. Diyeceğim o ki objektifliğini kaybetmemeye çalış, elbet kaybettiğin noktalar olacak o zaman da bunun geçici olduğunu kendine hatırlar. Her geçen gün bir öncekinden daha iyi olacak. Böyle diyorum ama bende yapmakta çok iyi değilim. Tetikledikleri için beni sorumsuz muyum acaba diye bile düşünüp ağladığım oluyor.

Evladımı bile olsa karnımızda içimizde büyütmüş bile olsak onları onlar bir birey. İstekleri arzuları ve düşünceleri var. Bunları anladıkça hayat kolaylaşacak. Mesela Bulutla düzenimiz şöyle yaklaşık yarım saat beslenme (mama+anne sütü), 10 dk sırt sıvazlama (çok gazlı mecburuz), sonra 10 dk civarı alt değiştirme. 2 saatte bir besleniyor ne kaldı geriye? Uyusam gündüz daha uykuya geçemeden saati geliyor mesela. Gece bu düzen hele çok kötü devamlı uyanıyor ve uyutamıyorum ben hala. Çünkü kucağıma alıp sallamak veya evi turlamak istemiyorum. Birde bende devamlı tok olsa bile aranıyor bu sefe rdoymadı mı diye evham yapıyorum doyduğumdan emin olsam bile. Artık geceleri önce bez değiştirme yapıcam ki uykusu açılmasın. Böyle deneye yanıla rutinlerimizi oluşturacağız. Şuan biz bildiğimizi istediğimizi yapıyoruz bu en iyisi olmayabilir ama bulacağız. Birde bunu düşün. Orta noktayı bulunca herşey kolaylaşacak. Şimdi külfet gibi gelen o hayat düzeni güzelliklerle dolacak. burcumsu12

Kızlar doktor hafif sarılık var dedi bebeğimde mama ile destekliyorum şükür sütüm geliyor ve bebeğim emiyor ama sütüm yarıyor mu emin olmadığım için ve sarılık korkusundan mama da veriyorum sık sık emzirmeye yedirmeye çalışıyorum yüzüne bakıyorum Sarı değil gibi gözünü pek açmadığı için göremiyorum ama açtığında göz içi Sarı değil gibi tek değilim benim gibi bu durumu yaşayan var biliyorum ama ne biliyim süt un yarayıp yaramadığını nasıl anlayabilirim

Canım geçmiş olsun. Bulut kuvözde sarılık oldu. Mama ile desteklendiği halde. Sarılık fizyolojikte olabiliyor. İlla hastalık boyutunda olacak değil.

Öncelikle senin vücudundan Karan balına özel üretilen bir sıvının ona yaramama ihtimali yok. Sadece miktarı az olabilir onuda kilo alımından ve çişli kakalı bez sayısını takip ederek anlayabilirsin. Devamlı aranıyorsa dert etme. Doktor dün bana bir göğsü 15-20 dk diğerini 15-20 dk emzir yağlı sütünü alsın dedi. Arada sağ ver ki memede uyuduğu için alamıyorsa o sütü alabilsin dedi.

Nasıl şuan çişli ve kakalı bez sayısı? Birde dediğim gibi kusmuyorsa uzun tut uyutmadan.

Çişli bez sayısına bak cnm birde sürekli aranıyor mu huysuz mu yeterlidir sütun geliyorsa hiç öyle düşünüp de kendini şartlama

Çene garanti. Yoruldukları için çeneye destek şart.

Of bebeklerin emme refleksini hafife almışım. Cahillikten Bulutun ağzındanken birkaç kere çekme gafletinde bulundum orda bir zedelendi şimdi düzelmiyor. Kalkana geçeyim iyi hatırlattın
Ay bi de ağzını açarken memeyi verince tam ağzına almadan meme ucunu bastırması kadar acı veren bişe yok
Evrt canım benim gebeyken hiç şişmemişti doğumdan sonra şişti kocaman oldu

Kızlar ya al bir de benden lohusalık derdi. Ben de şuan annemle tartıştım. Her şeye karışıyor. Şunu şöyle yapın bunu bu kadar yiyin. Şişe su alacağız ona bile engel oluyor hayır şöyle alın vs. Çok bunaldım 4-5 günde. Az önce annem yemek yaparken ben de ona yorum yaptım, yemek yaparken atıştırmayı seviyorsun diye espri yaptım gülüp geçeceğine bana yediğimi sayıyorsun demeye başladı, sonra daha önce de böyle laflar ettiğimi söyledi. Ben de gülüp geçeceğine mağdur oldun hemen dedim resmen tartıştık. Kardeşime bahsettim, o da sen yapmışsındır dedi??? Evime sığdırmamışım annemi? Kardeşim de hatta üstüne yazık kadına dedi, alın veledinizi de kocanla baş başa naparsanız yapın dedi. Şimdi ağlıyorum, annem giderse de rezillik, eşim duymadı kavgayı ne dicem onu da bilemedim. Durduk yere ikisi de üstüme geldi hiç kötü niyetim yoktu. Geçtim banyoya ağlıyorum umarım sütüm kesilmez. Kardeşime de çok sinir oldum. Bana diyor ki zaten size geleceğimizde yok haber ver bilmemne diyorsun haber vermeden gelene laf ediyorsun evine sığmıyor kimse vs vs onu da bir daha koyasım yok eve . Eşime de rezil olmak istemiyorum ne kadar düşüncesiz ailesi var diye. Bir de annem demiş ki ben bilet bakıyorum şu an gideceğim. Valla çok sinirlerim bozuk kusura bakmayın sadece buraya dökebildim içimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…