2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325

Bırak gitsin çok net. Dolmuşsunuz birbirinize bu saatten sonra sadece gerilim olur oda sizin size yaramaz. Lohusa olmasaydın bunu önemser miydin? Aman annem böyle der geçer miydin? Buna göre şekilleniyor aslında gerçek duygun.

Kardeşinin ben olsam ağzını yırtarım. Veled ne demek hadsiz. Sanırım seni sakinleştirmem lazım ama yok sakinleştiremiyorum. Bu keline karşısında. Terbiyessiz.

Süt o kadar kolay kesilmez canım. İçselkeştirme mevzuyu. Annen böyle bir kadın kötülükten ya da sevmediğinden yapmıyor bunu kendin doğum öncesi böyle düşünüyordun. Lohusa kafasıyla etkilendin şuan bu kadar. Bunun bilincine varıp farkında olursan eminim ki için ragatlayacaktır.

Ayrıca kocan aileni zaten tanıyordur. Neyi neden yaptıklarını biliyordur. Ona resil olacağını ben hiç düşünmüyorum. Birde onu dert etme bu hassas döneminde.

Canım bu onun karakteri ama kocaman insan da bir yerde frenler kendini. Zaten kötülüklerin anası diye ya da nefretinden değil ama huyundan böyle sinir oluyorum. Yani geçinilmesi çok zor biri genel olarak ailede de öyle çoğu kişi tavır aldı ona. Lafını hiç esirgemez ama sen de esirgemezsen mağdur olur.
Benim asıl sinir olduğum sanırım kardeşim. İnan şu lafın üstüne o kinim ne yapsa geçer mi bilmiyorum. Doğumumdan bu yana her gün eli dolu dolu geldi usulüne uygun çok da sıcak kanlı ölürüm biterim diye konuşuyordu bebeğe ama bu kelime beni çok itti artık ne gelsin ne de çocuğuma bişe alsın/dokunsun isterim.
Senin gene kayınvaliden hani nr kadar olsa el, okurken anlayabiliyorum ama benim kendiminliler olunca iyice gerildim atsan atılmaz satsan satılmaz.

Kızlar bebeğim 1 haftalık oldu hep uyuyor sadece meme emmek için kalkıyor sonrasında hep uyuyor kakasını da uyurken yapıyor bu normal mi aklıma başka şeyler geliyor
Uyanıklık süresi yok gibi birşey
Sarılık vs yok

Annenin huyu bu istese de frenleyemez ama bunu bilen kardeşinin böyle konuşması evet can sıkıcı. Maalesef insanlarda bu var ya. İyilik yapınca her hakkı kendilerinde buluyorlar. Benimde yaşadığım buydu ve ses çıkartmayınca dur durak bilmiyorlar, ses çıkarınca da senden kötüsü olmuyor. Burada bir tercih yapmak gerekiyor işte. Ya sineye çekip konforu yaşayacaksın ya da zorlanırım ama bunları yaşamam diyeceksin orda kişiliğin devreye giriyor arkadaşım.

Kardeşin de muhtemelen senin de gerektiğinde zıt bir karakter olduğunu düşündüğü için sana böyle bir tepki vermiş ama hoş değil. Söylemişsindir umarım duygularını ona.

Yavrum ben tamamen lohusa kafası sebebiyle etkilendim bunun farkındayım. O yüzden çok önemli değil. Ben bursadayım onlar çok uzak başka bir şehirde. Müdahil olamaz en çok kapımı kapatır otururum. Bulutun fotoğrafı videosu diye meeletirim onu. Ama kendi annem olsa tabii ki farklı olurdu. O yüzden çok haklısın böyle üzülmekte ama öncelik Mila boncuğu ve sensin.

18. Günden bildiriyorum. Geçiyor çok normal.

Valla inan kayınvalidesi ile derdi olanları kıskanıyorum. En azından elin kadınına rest çekersin ve diğer insanlar da büyük çoğunlukla sana hak verir kesin kayınvalide yapmıştır bişe diye. İyi olanları tenzih ederim ve bence ailedir candır zaten, öyle kayınvalideler var ki varlığı insana huzur neşe verir, aileyi toparlar.
Valla bilmem ben genelde insanlara yaşattığını yaşatmayı severim :) büyük bir ihtimalle ilişkimi resmileştirip zamanı gelince hatırlatırım.
En sevdiğim şey de insanların sana yaptığının aynısını sen onlara yapınca aşırı mağdur olmaları bunu arkadaşlarla da yaşadım. Onların o halleri bana hafif zevk veriyor psikopat gibi. Hiçbişe yapmaya gerek yok aslında, aynı hareketi yapıp izlemek en güzeli bence.

Unutmuşum herşeyi sanki daha önce bebek bakmamış gibiyim
Yavrum çok normal. Her bebek sil baştan süreci başlatıyor iyiki bu grup var ya cidden nasıl rahatlıyoruz. Herkes doğursunda bir lohusa kafasını başlatıcam, zannetmeyin ki es geçtim hdjdjd

Kızlar 4 saat önce doktor tavsiyesi ile mama desteği verdim. Bebek 4.5 saattir uyuyor. 3-4 defa kustu, daha önce hiç kusmamıştı. Az önce hafif uyandı gibi oldu geri yattı. Uyanınca normalde çok aç olurdu ama hiç emmek de istemedi. Uyandırıp zorla mı yedirmem gerek anlamadım. Çocuk aşırı mayıştı hiç durmazdı. Kafam karıştı

Valla sorun yaşamak iyi değil de illa olacaksa kayınvalideyle olsun bence de

Jdjdjdkdk intikam soğuk yenen bir yemektiri ne kadar güzel açıklamışsın ya jdjdjjs bu kadar olur valla bende hakedene hakettiğini verme taraftarı bir insanım. Öteki türlü hakedenle haketmeyen insan arasında adaleti nasıl sağlayacağız? Hiç hoşlanmam herkese mıy mıy mıy iyi olan insanlardan. Adaletsiz tutumları beni delirtir.

Yavrum bu cinsler hep mağdur birşey yapmasan bile. Kız kardeş mi bu erkek kardeş mi?

Kesinlikle uyandırıp içtiği kadar emzir. 4.5 saat uzun bir süre. Kaç cc vermiştin?

Ay sorma sanki yıllardır tanıdığım kız grubum gibi burası

Zaten oğluşa zamanı gelince tabloyu vericem kdjdjjd üniversitede va denk gelirse yavruşlarımız annelerine sorsunlar ağustos anası grubunda mıymış jdjdj anne karnından kankaların bunlar diyeceğim

Sanırım geçiş aşaması çok zor bebek bakmak uykusuz kalmak çok zor. Uykusuz gec
çok güZel anlatmışsın canım. Ben de böyle düşünüyorum durup mantığımı çalıştırınca
Ama lohusalık hormonları sanırım beynim oyun oynuyor benimle

Kesinlikle uyandırıp içtiği kadar emzir. 4.5 saat uzun bir süre. Kaç cc vermiştin?
Önce sütümü emdi artı 60 cc mama verdin. Doktor öyle söyledi. Ağlayınca didekt biberon değil de önce memeyi verip emzirme bitince biberon ver ki meme reddi olmasın dedi. Buraya da yazmış olayım ki bir faydası olsun. Uyandırayım o zaman aynen, ne kadar daha hala mamayo kusuyor olsa da.
Bu arada doktor bize gaz için iki ayrı damla verdi. Biri sadece gaz için diğeri probiyotikli. Sizin de vardı bu problem, kaçırdım ben, sen kullanmaya başladın mı damla vs?

Yaşadığımız şey o kadar benzerki birde bu süreçte ben şunu fark ettim annem ablamın ve abimin çocuklarına verdiği değeri benmkine vermiyor. Ben bunu kabullendim en azından yardım ediyor acemiyim ağzımı açacak durumda değilim. Ama eşim fark etmiş artık ve yüzüme vuruyor annenin bizim bebeğimize verdiği değer abinin ablanınkine verdiği değer diye-başka sorunları da var annemle- o kadar yaralandım ki. En basitinden abimin iki oğlunu da kış demeden ısıtıcılarla uğraşarak her gün yıkamış. Bnmkini iki güne bir yıkamaya bile mızmızlanıyor bu kadar sık gerek yok diye. Çoğunlukla severken yanlışlıkla abimin oğlunun adıyla seviyor, sürekli onlara gitmesine kaç gün kaldı diye sayıyor.

Yavrum bu cinsler hep mağdur birşey yapmasan bile. Kız kardeş mi bu erkek kardeş mi?
Ay kız tabii ki de. Erkek kardeşle hasetlik olur musksjsksksk
Ya normalde çok bol gönüllü vs dir ama ölçüsüz ve fazla saygısız olabiliyor. Ben zaten herkese mesafeliyim yeterince. Hep derler biz aramasak aramazsın sormazsın. Severim evet ama sınır koymayınca yüz göz olunuyor örnekteki gibi

İlk haftalar öyle oluyor uyanmıyor canım biz 20 günlük olduk şu an bazen hiç uyutamıyorm bazen uyandıramıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…