- 19 Ekim 2021
- 1.956
- 4.516
- 83
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #49.901
Yok valla kullanmadım canımHerhangi birşey kullandın mi cnm yağdır losyondur
Kızlar ya al bir de benden lohusalık derdi. Ben de şuan annemle tartıştım. Her şeye karışıyor. Şunu şöyle yapın bunu bu kadar yiyin. Şişe su alacağız ona bile engel oluyor hayır şöyle alın vs. Çok bunaldım 4-5 günde. Az önce annem yemek yaparken ben de ona yorum yaptım, yemek yaparken atıştırmayı seviyorsun diye espri yaptım gülüp geçeceğine bana yediğimi sayıyorsun demeye başladı, sonra daha önce de böyle laflar ettiğimi söyledi. Ben de gülüp geçeceğine mağdur oldun hemen dedim resmen tartıştık. Kardeşime bahsettim, o da sen yapmışsındır dedi??? Evime sığdırmamışım annemi? Kardeşim de hatta üstüne yazık kadına dedi, alın veledinizi de kocanla baş başa naparsanız yapın dedi. Şimdi ağlıyorum, annem giderse de rezillik, eşim duymadı kavgayı ne dicem onu da bilemedim. Durduk yere ikisi de üstüme geldi hiç kötü niyetim yoktu. Geçtim banyoya ağlıyorum umarım sütüm kesilmez. Kardeşime de çok sinir oldum. Bana diyor ki zaten size geleceğimizde yok haber ver bilmemne diyorsun haber vermeden gelene laf ediyorsun evine sığmıyor kimse vs vs onu da bir daha koyasım yok eve . Eşime de rezil olmak istemiyorum ne kadar düşüncesiz ailesi var diye. Bir de annem demiş ki ben bilet bakıyorum şu an gideceğim. Valla çok sinirlerim bozuk kusura bakmayın sadece buraya dökebildim içimi
Kızlar bebeğimin derisi soyulmaya başladı sanki deri yeniliyor sizde de böyle birşey oldu mu? Yağ sürdüm fayda etmedi acil losyon almalıyım
Canım bu onun karakteri ama kocaman insan da bir yerde frenler kendini. Zaten kötülüklerin anası diye ya da nefretinden değil ama huyundan böyle sinir oluyorum. Yani geçinilmesi çok zor biri genel olarak ailede de öyle çoğu kişi tavır aldı ona. Lafını hiç esirgemez ama sen de esirgemezsen mağdur olur.Bırak gitsin çok net. Dolmuşsunuz birbirinize bu saatten sonra sadece gerilim olur oda sizin size yaramaz. Lohusa olmasaydın bunu önemser miydin? Aman annem böyle der geçer miydin? Buna göre şekilleniyor aslında gerçek duygun.
Kardeşinin ben olsam ağzını yırtarım. Veled ne demek hadsiz. Sanırım seni sakinleştirmem lazım ama yok sakinleştiremiyorum. Bu keline karşısında. Terbiyessiz.
Süt o kadar kolay kesilmez canım. İçselkeştirme mevzuyu. Annen böyle bir kadın kötülükten ya da sevmediğinden yapmıyor bunu kendin doğum öncesi böyle düşünüyordun. Lohusa kafasıyla etkilendin şuan bu kadar. Bunun bilincine varıp farkında olursan eminim ki için ragatlayacaktır.
Ayrıca kocan aileni zaten tanıyordur. Neyi neden yaptıklarını biliyordur. Ona resil olacağını ben hiç düşünmüyorum. Birde onu dert etme bu hassas döneminde.
Canım bu onun karakteri ama kocaman insan da bir yerde frenler kendini. Zaten kötülüklerin anası diye ya da nefretinden değil ama huyundan böyle sinir oluyorum. Yani geçinilmesi çok zor biri genel olarak ailede de öyle çoğu kişi tavır aldı ona. Lafını hiç esirgemez ama sen de esirgemezsen mağdur olur.
Benim asıl sinir olduğum sanırım kardeşim. İnan şu lafın üstüne o kinim ne yapsa geçer mi bilmiyorum. Doğumumdan bu yana her gün eli dolu dolu geldi usulüne uygun çok da sıcak kanlı ölürüm biterim diye konuşuyordu bebeğe ama bu kelime beni çok itti artık ne gelsin ne de çocuğuma bişe alsın/dokunsun isterim.
Senin gene kayınvaliden hani nr kadar olsa el, okurken anlayabiliyorum ama benim kendiminliler olunca iyice gerildim atsan atılmaz satsan satılmaz.
18. Günden bildiriyorum. Geçiyor çok normal.Kızlar bebeğim 1 haftalık oldu hep uyuyor sadece meme emmek için kalkıyor sonrasında hep uyuyor kakasını da uyurken yapıyor bu normal mi aklıma başka şeyler geliyor
Uyanıklık süresi yok gibi birşey
Sarılık vs yok
Unutmuşum herşeyi sanki daha önce bebek bakmamış gibiyim18. Günden bildiriyorum. Geçiyor çok normal.
Valla inan kayınvalidesi ile derdi olanları kıskanıyorum. En azından elin kadınına rest çekersin ve diğer insanlar da büyük çoğunlukla sana hak verir kesin kayınvalide yapmıştır bişe diye. İyi olanları tenzih ederim ve bence ailedir candır zaten, öyle kayınvalideler var ki varlığı insana huzur neşe verir, aileyi toparlar.Annenin huyu bu istese de frenleyemez ama bunu bilen kardeşinin böyle konuşması evet can sıkıcı. Maalesef insanlarda bu var ya. İyilik yapınca her hakkı kendilerinde buluyorlar. Benimde yaşadığım buydu ve ses çıkartmayınca dur durak bilmiyorlar, ses çıkarınca da senden kötüsü olmuyor. Burada bir tercih yapmak gerekiyor işte. Ya sineye çekip konforu yaşayacaksın ya da zorlanırım ama bunları yaşamam diyeceksin orda kişiliğin devreye giriyor arkadaşım.
Kardeşin de muhtemelen senin de gerektiğinde zıt bir karakter olduğunu düşündüğü için sana böyle bir tepki vermiş ama hoş değil. Söylemişsindir umarım duygularını ona.
Yavrum ben tamamen lohusa kafası sebebiyle etkilendim bunun farkındayım. O yüzden çok önemli değil. Ben bursadayım onlar çok uzak başka bir şehirde. Müdahil olamaz en çok kapımı kapatır otururum. Bulutun fotoğrafı videosu diye meeletirim onu. Ama kendi annem olsa tabii ki farklı olurdu. O yüzden çok haklısın böyle üzülmekte ama öncelik Mila boncuğu ve sensin.
Yavrum çok normal. Her bebek sil baştan süreci başlatıyorUnutmuşum herşeyi sanki daha önce bebek bakmamış gibiyim
Ay sorma sanki yıllardır tanıdığım kız grubum gibi burasıYavrum çok normal. Her bebek sil baştan süreci başlatıyoriyiki bu grup var ya cidden nasıl rahatlıyoruz. Herkes doğursunda bir lohusa kafasını başlatıcam, zannetmeyin ki es geçtim hdjdjd
Valla inan kayınvalidesi ile derdi olanları kıskanıyorum. En azından elin kadınına rest çekersin ve diğer insanlar da büyük çoğunlukla sana hak verir kesin kayınvalide yapmıştır bişe diye. İyi olanları tenzih ederim ve bence ailedir candır zaten, öyle kayınvalideler var ki varlığı insana huzur neşe verir, aileyi toparlar.
Valla bilmem ben genelde insanlara yaşattığını yaşatmayı severim :) büyük bir ihtimalle ilişkimi resmileştirip zamanı gelince hatırlatırım.
En sevdiğim şey de insanların sana yaptığının aynısını sen onlara yapınca aşırı mağdur olmalarıbunu arkadaşlarla da yaşadım. Onların o halleri bana hafif zevk veriyor psikopat gibi. Hiçbişe yapmaya gerek yok aslında, aynı hareketi yapıp izlemek en güzeli bence.
Kızlar 4 saat önce doktor tavsiyesi ile mama desteği verdim. Bebek 4.5 saattir uyuyor. 3-4 defa kustu, daha önce hiç kusmamıştı. Az önce hafif uyandı gibi oldu geri yattı. Uyanınca normalde çok aç olurdu ama hiç emmek de istemedi. Uyandırıp zorla mı yedirmem gerek anlamadım. Çocuk aşırı mayıştı hiç durmazdı. Kafam karıştı
Ay sorma sanki yıllardır tanıdığım kız grubum gibi burası
Sanırım geçiş aşaması çok zor bebek bakmak uykusuz kalmak çok zor. Uykusuz gecHic cocuksuz hayat da nasil olurdu hayatimizin sonuna kadar onu da bilmiyorum, insan hayatta bir gayesi olsun, ugruna yasayacagi bir sebep olsun da istiyor. Cocuklarimiz bu eksik yanı dolduracak.
Aslinda her gün, her an şükrediyorum oğlumun varlığına, ama yine de sorguladigim icin vicdan azabi cekiyorum
çok güZel anlatmışsın canım. Ben de böyle düşünüyorum durup mantığımı çalıştırınca15 gün koruduğum sükunetim -yoksayma değil gerçekten sükunetliydim- kayınvalidem sayesinde mahvoldu. Muhtemelen lohusa kafasıyla içselleştirdim normalde sallamazdım. Hatta hani bana lohusa kafası neden gelmedi acaba diye dertleniyordum. O yüzden seni çok iyi anlıyorum. Geç girdiğim için bu kafaya objektif davranabiliyorum bunun geçici olduğunu biliyorum. Şuan hormonlarımız tavan ve bir alışma sürecindeyiz. Sende kendine hep geçici olduğunu iyiliklere güzelliklere odaklanmanın senin elinde olduğunu devamlı hatırlat. Kocana sarma diyeceğim ama sarılıyor. Bende sarılıyorum. Sarılmayınca bile bana bir haller oluyor halbuki ben istemezdim sıcakta ne sarılması derdim. Şimdi duyu bütünlemem eksik kaldı diyorum geliyor sarılıyoruz yatıyoruz biraz iyi geliyor. Bu süreçte içine atmadan iletişim kurarak olumlu veya olumsuz her konuda -tabii ki suçlayarak değil- üstesinden gelinebiliyor. İçine atma ve insanların anlamasını bekleme. Bakış açılarınız farklı çünkü. Şu dönemde ben kocasını düşünen görmedim kadınlar evladını düşünüyor ama kocalar hem eşlerini hem evlatlarını düşünüyor. O yüzden kaçırabilirler bazı şeyleri. Biz 9 ay karnımızda taşıdık ona rağmen biraz yamulduk onların da yamulması normal. Diyeceğim o ki objektifliğini kaybetmemeye çalış, elbet kaybettiğin noktalar olacak o zaman da bunun geçici olduğunu kendine hatırlar. Her geçen gün bir öncekinden daha iyi olacak. Böyle diyorum ama bende yapmakta çok iyi değilim. Tetikledikleri için beni sorumsuz muyum acaba diye bile düşünüp ağladığım oluyor.
Evladımı bile olsa karnımızda içimizde büyütmüş bile olsak onları onlar bir birey. İstekleri arzuları ve düşünceleri var. Bunları anladıkça hayat kolaylaşacak. Mesela Bulutla düzenimiz şöyle yaklaşık yarım saat beslenme (mama+anne sütü), 10 dk sırt sıvazlama (çok gazlı mecburuz), sonra 10 dk civarı alt değiştirme. 2 saatte bir besleniyor ne kaldı geriye? Uyusam gündüz daha uykuya geçemeden saati geliyor mesela. Gece bu düzen hele çok kötü devamlı uyanıyor ve uyutamıyorum ben hala. Çünkü kucağıma alıp sallamak veya evi turlamak istemiyorum. Birde bende devamlı tok olsa bile aranıyor bu sefe rdoymadı mı diye evham yapıyorum doyduğumdan emin olsam bile. Artık geceleri önce bez değiştirme yapıcam ki uykusu açılmasın. Böyle deneye yanıla rutinlerimizi oluşturacağız. Şuan biz bildiğimizi istediğimizi yapıyoruz bu en iyisi olmayabilir ama bulacağız. Birde bunu düşün. Orta noktayı bulunca herşey kolaylaşacak. Şimdi külfet gibi gelen o hayat düzeni güzelliklerle dolacak.burcumsu12
Önce sütümü emdi artı 60 cc mama verdin. Doktor öyle söyledi. Ağlayınca didekt biberon değil de önce memeyi verip emzirme bitince biberon ver ki meme reddi olmasın dedi. Buraya da yazmış olayım ki bir faydası olsun. Uyandırayım o zaman aynen, ne kadar daha hala mamayo kusuyor olsa da.Kesinlikle uyandırıp içtiği kadar emzir. 4.5 saat uzun bir süre. Kaç cc vermiştin?
Yaşadığımız şey o kadar benzerki birde bu süreçte ben şunu fark ettim annem ablamın ve abimin çocuklarına verdiği değeri benmkine vermiyor. Ben bunu kabullendim en azından yardım ediyor acemiyim ağzımı açacak durumda değilim. Ama eşim fark etmiş artık ve yüzüme vuruyor annenin bizim bebeğimize verdiği değer abinin ablanınkine verdiği değer diye-başka sorunları da var annemle- o kadar yaralandım ki. En basitinden abimin iki oğlunu da kış demeden ısıtıcılarla uğraşarak her gün yıkamış. Bnmkini iki güne bir yıkamaya bile mızmızlanıyor bu kadar sık gerek yok diye. Çoğunlukla severken yanlışlıkla abimin oğlunun adıyla seviyor, sürekli onlara gitmesine kaç gün kaldı diye sayıyor.Kızlar ya al bir de benden lohusalık derdi. Ben de şuan annemle tartıştım. Her şeye karışıyor. Şunu şöyle yapın bunu bu kadar yiyin. Şişe su alacağız ona bile engel oluyor hayır şöyle alın vs. Çok bunaldım 4-5 günde. Az önce annem yemek yaparken ben de ona yorum yaptım, yemek yaparken atıştırmayı seviyorsun diye espri yaptım gülüp geçeceğine bana yediğimi sayıyorsun demeye başladı, sonra daha önce de böyle laflar ettiğimi söyledi. Ben de gülüp geçeceğine mağdur oldun hemen dedim resmen tartıştık. Kardeşime bahsettim, o da sen yapmışsındır dedi??? Evime sığdırmamışım annemi? Kardeşim de hatta üstüne yazık kadına dedi, alın veledinizi de kocanla baş başa naparsanız yapın dedi. Şimdi ağlıyorum, annem giderse de rezillik, eşim duymadı kavgayı ne dicem onu da bilemedim. Durduk yere ikisi de üstüme geldi hiç kötü niyetim yoktu. Geçtim banyoya ağlıyorum umarım sütüm kesilmez. Kardeşime de çok sinir oldum. Bana diyor ki zaten size geleceğimizde yok haber ver bilmemne diyorsun haber vermeden gelene laf ediyorsun evine sığmıyor kimse vs vs onu da bir daha koyasım yok eve . Eşime de rezil olmak istemiyorum ne kadar düşüncesiz ailesi var diye. Bir de annem demiş ki ben bilet bakıyorum şu an gideceğim. Valla çok sinirlerim bozuk kusura bakmayın sadece buraya dökebildim içimi
Ay kız tabii ki de. Erkek kardeşle hasetlik olur musksjskskskYavrum bu cinsler hep mağdur birşey yapmasan bile. Kız kardeş mi bu erkek kardeş mi?
İlk haftalar öyle oluyor uyanmıyor canım biz 20 günlük olduk şu an bazen hiç uyutamıyorm bazen uyandıramıyorumKızlar bebeğim 1 haftalık oldu hep uyuyor sadece meme emmek için kalkıyor sonrasında hep uyuyor kakasını da uyurken yapıyor bu normal mi aklıma başka şeyler geliyor
Uyanıklık süresi yok gibi birşey
Sarılık vs yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?