2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Ay canim benim.. sana yemin ederim bunlarin aynisini ben yasadim ilk dogumumdan sonra. Annem gelmisti yurtdisina yanima yardima, cok yardimi dokundu allah razi olsun, hic biseye de karismadi ama döndükten sonra duydum ki kardesimden ona anlatmis herseyi, yedigime ictigine laf söylüyomusum bilmem
Ne bi ton laf etmis ki geldiginde 3 ay kaldi dönerken 8 kg vererek döndü. Artik nasil bi alinmissa neye kafayi takmissa.. sanki o lohusa.. ben de bu doguma onu cagirmadim kardesimi cagirdim. Ve isin kötü yani esim de herseyi fark etti.. rezil de oldum , esimin anneme karsi davranislari da degisti hakli olarak.. ne yalan söyleyim unutamiyorum yaptiklarini icimde yara kaldi gecmiyor.. ama sana tek tavsiyem kafana takmayip bebegine odaklanman sadece gerisini salla. Isteyen küssün isteyen kirilsin yapcak bisey yok..

Konuşup yürüyeceği en çok da emmeyeceği günleri iple çekiyorum

Emmeye kalkiyorsa bence bulunmaz nimet suan yasadigin canim, uykuya ihtiyaci var zaten büyümek icin o da bi besin suan ona masallah diyelim

Kizlar bugun alisveris yapmam gerekiyor ilk bir ay icin yeni dogan alt ust tulum ve zibin kac afet almaliyim ayakli tulumlari oneriyorusunuz aysksiz pijama alti mi daha kullanisli ve olmazsa olmaz dediginiz ne almaliyim yazar misiniz

Kuzum kızlar yazmış zaten bende bebekler hızlı büyüyor mantığı ile yeni doğan set çok almamıştım (bana ablamdan gelenler vardı onlar ile iadere ederim diyordum ama 3400 dogduk, 3200e düştük doğumdan sonra ama yenidoğan lar bile hep büyük geldi, 1 haftamızı doldurduk ama değişen birşey tok (şunu demeye çalışıyorum evet bebekler 1 aya belki hemen toparlayacak ama normal kiloda doğan bebeklerde bile yenidoğan set ihtiyacı oluyor fazlası ile o nedenle set halinde almasan bile kızlarında dediği gibi ister zıbın olsun ister alt üst takımı olsun elinde 4-5 set oluşturacak şekilde olsun derim (5li hastane çıkışları fazla ayrıntılı benim eldiven, Şapka ihtiyacım çok olmadı mesela ama alt pantolon kısmı özellikle bezi taşırınca çok lazım oluyor ))

tesekkur ederim canim biberon vs neler lazim baska

Eee dün gece meteor yağmuru varmış ya hiçte haber vermiyorsunuz Ben gazı çıkartamıyorum diye ağlarken tam o saatlerde sanırım millet meteorları mı izliyormuş vay be. Ne desem bilemedim

Festimm bizim bebişler başlı başına birer meteordu dün, başka ne meteorundan bahsediyorsun

tesekkur ederim canim biberon vs neler lazim baska

Ben biberon kullanmıyorum o yüzden almadım. Oda yine senin tercihin. Bebiş çok minik olduğu için memeden emmese bile enjektörle verildi hastahanede. Olmazsa olmaz değil bence baktın lazım oluyor o zaman alırsın. Benim oğlum direkt kuvöze girdiği için hastahanede ne lazım olurdu tam bilmiyorum ne desem yalan olur ama evde olupta iyiki almışım dediğim şeyler:

1. Korbel çöp kovası
2. Süt pompası ve saklama poşeti
3. Alt değiştirme matlarım (yıkanabilir)
4. Ateş ölçeri
5. Bol bol ağız bezi
6. İva natura losyon ve bebe yağı
7. Bol bol müslin örtü
8. Tırnak törpüleme aleti
9. Keçi kılı saç fırçası

Kızlar bu arada ben daha hiç kısa kollu giydirmedim Miray kuşuma, sizler de durum nasıl, acaba çok mu korumacı yaklaşıyorum diye düşünüyorum ama havalar şansımıza çok güzel gidiyor bu havalar da uzun kollu zıbın iyidir diye düşünüyorum

Of müthiş en güzel gün defne balı nasıl? Bak ne güzel geçti sıkıntılı günler oh çok şükür bin şükür
Çok daha iyi cnm ama benimle konuşmuyor bakalım eve gelince ne olacak
Bu arada yeme kuzum yeme jdjdjdj değmez 2 cup dondurma yicen diye o çileye değmez hdjd ben peynirsiz ayransız yapamam derdim şak diye kestim. Hiç gerek yok
Yemem bir daha poposunu pişik bile etmiş
Ben denedim bu sefer çok gaz topladı hapsurdu geri uzun kollu ya döndüm

Çok daha iyi cnm ama benimle konuşmuyor bakalım eve gelince ne olacak

Yemem bir daha poposunu pişik bile etmiş

Ben denedim bu sefer çok gaz topladı hapsurdu geri uzun kollu ya döndüm

Kız o dayanamaz ki gördüğü gibi koynunda bize de anlat. Meteyi görünce ne yapacak acaba bende çok merak ediyorum

Aaa hemen nasıl olmuş yavru kuş ya. Ben hametan sürdüm geçende iyi geldi.
A Acemianne42 kızım biz gazzede analarız. Bizim neyimize kısa kollu? Vizecinin dediği gibi gaz topluyor. Ben belini bile sarıyor eyy gidi. Soğuğa dirençli çocuk büyütecektim bide hdjdjjdjdjdj yemedi

Yani gerçekten lohusa kafasını yaşayan bir kadının şöyle şeylere alınması laf etmesi ah ah. Bizi en iyi onların anlaması gerekmiyor mu? Bende bunu anlamıyorum işte.

Annemle iki muhabbet edemez olduk ne ara bu durıma geldik bilmiyorum hiç böyle biri değildi

Benim yeni değil kabullendim artık
Sıfır beklentim var
Muhabbet ediyoruz ama benim onun dediklerini hep onaylamam lazım aksi bir fikir söylesem direk kavga o yüzden söylemiyorum ne duymak istiyorsa o

Sıfır beklentim var
Muhabbet ediyoruz ama benim onun dediklerini hep onaylamam lazım aksi bir fikir söylesem direk kavga o yüzden söylemiyorum ne duymak istiyorsa o

Canım sonrasında bunlar içinde birikmeyecek mi? Şöyle deseydim böyle deseydim diye düşünmeyecek misin?

Canım sonrasında bunlar içinde birikmeyecek mi? Şöyle deseydim böyle deseydim diye düşünmeyecek misin?

Yeni bir durum değil maalesef canım üzülmemek için de son 3 yıldır bulduğum çözüm bu düşünmemeye çalışıyorum ama tabii bazen pik noktasında tek yapabildiğim oturup ağlamak

Sıfır beklentim var

Anne çocuk ilişkileri tersine dönmüş sanki, bizi koruyup kollayacak bizi bu evrede en iyi anlayacak kişiler annelerimiz ama hepsi ayrı kafada anladığım kadarıyla

Geçen bende eşime sardım, adam lohusa depresyonuna girdi sanki ben bebek ile bir odadayım(sağolsunlar dönüşümlü bir annem, bir ablam falan gündüz gelip yokluyor beni) benim koca da diğer odada sürekli uyku modunda, diyorum utanmasan lohusa topuzu yapıp lohusa pijaması giyip bakım bekleyeceksin bu ne hal toparlan

Ya arkadaşım istemsizce güldüm bu erkekler neden böyle? Ben anlayamıyorum. Kızım beyinlerine birşeyler oldu sanırım. Benim kocamda hiç yapmadığı şeyler yapıyor. Benimle restleşip duruyor hayır yürek mi yedi bunlar ben anlamadım. Ay cidden inşallah sağ sağlim atlatırız şu süreçleri.

Yeni bir durum değil maalesef canım üzülmemek için de son 3 yıldır bulduğum çözüm bu düşünmemeye çalışıyorum ama tabii bazen pik noktasında tek yapabildiğim oturup ağlamak

Üzülme arkadaşım dertlenirsen bize anlat burda. Ben şahsen kızkardeşim gibi görüyorum sizleri oturur dinlerim elimden gelen birşey olursa yaparım.

Hiç unutmuyorum. N Ncct Vizeci06 ve S Sefika053 ben doğumdayken gelebilecek olsak gelir destek olurduk işlerine demişti. Kalbimde hala kelebek uçurur hatırladığımda

Sorma birde bana diyorki bu ara sanki beni gözünün göresi yok, sol gözüm seğirmeye başladı o laftan sonra adamı bizim içimize karışsın diye laf söylüyorum o da tam tersi anlamlandırmaya çalışıyor lafını neyse bugün kahvaltı hazırladı, şimdi bulaşık topluyor

Yaa çok komik gözün seyirince naptı
Ama çok işe yaramış almış o ultimatomu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…