- 3 Kasım 2017
- 4.601
- 7.881
- 158
- 36
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #49.981
Ay canim benim.. sana yemin ederim bunlarin aynisini ben yasadim ilk dogumumdan sonra. Annem gelmisti yurtdisina yanima yardima, cok yardimi dokundu allah razi olsun, hic biseye de karismadi ama döndükten sonra duydum ki kardesimden ona anlatmis herseyi, yedigime ictigine laf söylüyomusum bilmemKızlar ya al bir de benden lohusalık derdi. Ben de şuan annemle tartıştım. Her şeye karışıyor. Şunu şöyle yapın bunu bu kadar yiyin. Şişe su alacağız ona bile engel oluyor hayır şöyle alın vs. Çok bunaldım 4-5 günde. Az önce annem yemek yaparken ben de ona yorum yaptım, yemek yaparken atıştırmayı seviyorsun diye espri yaptım gülüp geçeceğine bana yediğimi sayıyorsun demeye başladı, sonra daha önce de böyle laflar ettiğimi söyledi. Ben de gülüp geçeceğine mağdur oldun hemen dedim resmen tartıştık. Kardeşime bahsettim, o da sen yapmışsındır dedi??? Evime sığdırmamışım annemi? Kardeşim de hatta üstüne yazık kadına dedi, alın veledinizi de kocanla baş başa naparsanız yapın dedi. Şimdi ağlıyorum, annem giderse de rezillik, eşim duymadı kavgayı ne dicem onu da bilemedim. Durduk yere ikisi de üstüme geldi hiç kötü niyetim yoktu. Geçtim banyoya ağlıyorum umarım sütüm kesilmez. Kardeşime de çok sinir oldum. Bana diyor ki zaten size geleceğimizde yok haber ver bilmemne diyorsun haber vermeden gelene laf ediyorsun evine sığmıyor kimse vs vs onu da bir daha koyasım yok eve . Eşime de rezil olmak istemiyorum ne kadar düşüncesiz ailesi var diye. Bir de annem demiş ki ben bilet bakıyorum şu an gideceğim. Valla çok sinirlerim bozuk kusura bakmayın sadece buraya dökebildim içimi
Konuşup yürüyeceği en çok da emmeyeceği günleri iple çekiyorumKuzum hepimizin bildiği şeyleri dile döktüm. Baktın boğuluyorsun hislerle derinlere dalıyorsun hemen bu geçici ve lohusa beynim beni kandırıyor deçünkü gerçekten kandırıyor. Değişik bir kafa normalde sallamayacağın şeylere anlam yükletiyor. Düzelecek ama. Rutinlerimiz oluşacak alışacağız. O zaman müthiş olacak işte. Şuan ne anlıyoruz ki. Devamlı besle gaz çıkart altını değiştir. Kaplumbağa besliyorum sanki
Emmeye kalkiyorsa bence bulunmaz nimet suan yasadigin canim, uykuya ihtiyaci var zaten büyümek icin o da bi besin suan ona masallah diyelimKızlar bebeğim 1 haftalık oldu hep uyuyor sadece meme emmek için kalkıyor sonrasında hep uyuyor kakasını da uyurken yapıyor bu normal mi aklıma başka şeyler geliyor
Uyanıklık süresi yok gibi birşey
Sarılık vs yok
Kizlar bugun alisveris yapmam gerekiyor ilk bir ay icin yeni dogan alt ust tulum ve zibin kac afet almaliyim ayakli tulumlari oneriyorusunuz aysksiz pijama alti mi daha kullanisli ve olmazsa olmaz dediginiz ne almaliyim yazar misiniz
tesekkur ederim canim biberon vs neler lazim baskaBu tamamen senin isteklerin ve beklentilerinle alakalı. Biraz büyük olsun sorun değil diyorsan yenidoğan çok alma. Ama yok ben tam olsun istiyorum diyorsan al. Benim oğlum 2750 doğdu kıyafetleri bol oldu, güvenlik zaafiyeti oluşmasın diye ben gidip birkaç yendioğan alt vs aldım. Tulumlar tamamen bebeğin kilosuna göre karar verilecek şeyler. Bebek minikse boyun yeri ne kadar korunaklı da olsa fermuarı vs batıyor. Ben giydiremiyorum. Ben uzun kollu 9-10 tane zıbın almıştım onlar ve ayaklı altlar giydiriyorum. Bu zıbınlar 3-6 aydı. Çok bol olmuyor iş görüyor. Kısa kollu daha hiç giydiremedim.
Bence olmazsa olmaz tek şey sayıca fazla olması. Bir gecede 5 kıyafet değiştirdiğimi biliyorum. Her emişten sonra da değiştiriyoruz hem terliyor hem de kusuyor çünkü. İlk zamanlar elimde dahil heryere kakasını yaptı mesela çişini saymıyorum. O yüzden sayıca çok olsun. Yenidoğan hızlı büyüyor benim sonradan aldıklarım maks 1 hafta olur sonra olmaz.
Beğenmediğim tek şey ayrı alt üst takımlar. Beli açılıyor altında katlanıyor vs gıcık oluyorum onları giydirmiyorum. Tulumda da çıtçıtlı tercih etme fermuarlı ve ikili fermuarlı olsun. O kriz anınca çıtçıt yüzünden lanet okumanı istemem. Biraz karışık oldu ama sen sor ben söyleyeyim hdjdj
Eee dün gece meteor yağmuru varmış ya hiçte haber vermiyorsunuzBen gazı çıkartamıyorum diye ağlarken tam o saatlerde sanırım millet meteorları mı izliyormuş vay be. Ne desem bilemedim
Festimm bizim bebişler başlı başına birer meteordu dün, başka ne meteorundan bahsediyorsun
tesekkur ederim canim biberon vs neler lazim baska
Çok daha iyi cnm ama benimle konuşmuyor bakalım eve gelince ne olacakOf müthiş en güzel gündefne balı nasıl? Bak ne güzel geçti sıkıntılı günler oh çok şükür bin şükür
Yemem bir daha poposunu pişik bile etmişBu arada yeme kuzum yeme jdjdjdj değmez 2 cup dondurma yicen diye o çileye değmez hdjd ben peynirsiz ayransız yapamam derdim şak diye kestim. Hiç gerek yok
Ben denedim bu sefer çok gaz topladı hapsurdu geri uzun kollu ya döndümKızlar bu arada ben daha hiç kısa kollu giydirmedim Miray kuşuma, sizler de durum nasıl, acaba çok mu korumacı yaklaşıyorum diye düşünüyorum ama havalar şansımıza çok güzel gidiyor bu havalar da uzun kollu zıbın iyidir diye düşünüyorum
Çok daha iyi cnm ama benimle konuşmuyor bakalım eve gelince ne olacak
Yemem bir daha poposunu pişik bile etmiş
Ben denedim bu sefer çok gaz topladı hapsurdu geri uzun kollu ya döndüm
Ay canim benim.. sana yemin ederim bunlarin aynisini ben yasadim ilk dogumumdan sonra. Annem gelmisti yurtdisina yanima yardima, cok yardimi dokundu allah razi olsun, hic biseye de karismadi ama döndükten sonra duydum ki kardesimden ona anlatmis herseyi, yedigime ictigine laf söylüyomusum bilmem
Ne bi ton laf etmis ki geldiginde 3 ay kaldi dönerken 8 kg vererek döndü. Artik nasil bi alinmissa neye kafayi takmissa.. sanki o lohusa.. ben de bu doguma onu cagirmadim kardesimi cagirdim. Ve isin kötü yani esim de herseyi fark etti.. rezil de oldum , esimin anneme karsi davranislari da degisti hakli olarak.. ne yalan söyleyim unutamiyorum yaptiklarini icimde yara kaldi gecmiyor.. ama sana tek tavsiyem kafana takmayip bebegine odaklanman sadece gerisini salla. Isteyen küssün isteyen kirilsin yapcak bisey yok..
Annemle iki muhabbet edemez olduk ne ara bu durıma geldik bilmiyorum hiç böyle biri değildi
Benim yeni değil kabullendim artık
Sıfır beklentim var
Muhabbet ediyoruz ama benim onun dediklerini hep onaylamam lazım aksi bir fikir söylesem direk kavgao yüzden söylemiyorum ne duymak istiyorsa o
Canım sonrasında bunlar içinde birikmeyecek mi? Şöyle deseydim böyle deseydim diye düşünmeyecek misin?
Benim yeni değil kabullendim artık
Sıfır beklentim var
Muhabbet ediyoruz ama benim onun dediklerini hep onaylamam lazım aksi bir fikir söylesem direk kavgao yüzden söylemiyorum ne duymak istiyorsa o
Anne çocuk ilişkileri tersine dönmüş sanki, bizi koruyup kollayacak bizi bu evrede en iyi anlayacak kişiler annelerimiz ama hepsi ayrı kafada anladığım kadarıyla
Geçen bende eşime sardım, adam lohusa depresyonuna girdi sanki ben bebek ile bir odadayım(sağolsunlar dönüşümlü bir annem, bir ablam falan gündüz gelip yokluyor beni) benim koca da diğer odada sürekli uyku modunda, diyorum utanmasan lohusa topuzu yapıp lohusa pijaması giyip bakım bekleyeceksin bu ne hal toparlan
Yeni bir durum değil maalesef canım üzülmemek için de son 3 yıldır bulduğum çözüm bu düşünmemeye çalışıyorum ama tabii bazen pik noktasında tek yapabildiğim oturup ağlamak
Ya arkadaşım istemsizce güldüm bu erkekler neden böyle? Ben anlayamıyorum. Kızım beyinlerine birşeyler oldu sanırım. Benim kocamda hiç yapmadığı şeyler yapıyor. Benimle restleşip duruyor hayır yürek mi yedi bunlar ben anlamadım. Ay cidden inşallah sağ sağlim atlatırız şu süreçleri.
Sorma birde bana diyorki bu ara sanki beni gözünün göresi yok, sol gözüm seğirmeye başladı o laftan sonra adamı bizim içimize karışsın diye laf söylüyorum o da tam tersi anlamlandırmaya çalışıyor lafınıneyse bugün kahvaltı hazırladı, şimdi bulaşık topluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?