2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Geldi hanımefendi gözüme kocaman görünüyor bir sarıldım oh mis Allahım kimseyi yavrusu dan ayırmasın
İçeri girdi Mete uyuyor "Mete kardeşim uyuyor "dedi eridim orda biraz kucağına almak istiyorum sıkıyor sanki kolunu bakalım ne olacak sonrası

Yhaaa.. kuzum senin ve bebişin sağlığı daha önemliydi evden yanında olduğumuzu en güzel öyle anlatabilirdim ki gerçekten de yakin olsak komşun falan her türlü her zaman tam destek di

Burası çok güzel bir platform hepimizin benzer şeyleri yaşayıp birbirimizi anlayabilmemiz mucize gönül bağı görmeden

Çişli bez sayısına bak cnm birde sürekli aranıyor mu huysuz mu yeterlidir sütun geliyorsa hiç öyle düşünüp de kendini şartlama
Ben sütümun yeterli gelmediği ne eminim artık çünkü yarım saat emziriyorum ve uyumuyor aç 30 ml mama veriyorum hemen uyuyor ne yapıcam ben üzülüyorum sütümun kalitesi nasıl artar

Kesinlikle öyle canım maalesef

Yaaa valla güldürdün çok iyi, benim koca da öyle insan bi der gidip bakayım ne yapıyor bu içerde bi ihtiyacı var mı iki laf edeyim öldüresim geliyor bende dün gece patladım

Canım benim çok sağ ol burası iyi ki var keşke hepimiz yakın olsak

Ayyy gözün aydın canım birdaha ayırmasın rabbim
Kardeşiyle muhabbeti güzel olur cimcime bi alışsın

Gözleri hala sarımsı gibi ama ilk günlerdeki gibi değiliz Allah'tan bugün süt krizi içindeyiz bitirdi beni o degil oglum ve kızım da hastalandı kusma oglanda hafif ishal bendede bi haksızlık var çıldırdım bugün nedense esimdede durmuyo bebiş benim kokumda kucakta uyuyor mama vermek istemiyorum bez den anlıyorum doğduğunu ama devamlı yapışık olmak istiyor ve hep beni istiyor gibi degisik degisik gün gün huyları bu modelleri farklı oluyormuş demek yha vücut olarak yenice çöktüm diyebilirim acil kendime gelmem lazim degilae ev ve cocuklar ayaklanip gidecekler

Ben sütümun yeterli gelmediği ne eminim artık çünkü yarım saat emziriyorum ve uyumuyor aç 30 ml mama veriyorum hemen uyuyor ne yapıcam ben üzülüyorum sütümun kalitesi nasıl artar

Kuzu tam olarak sütün yetmemesi durumundan da değil o durum, anne sütü hafif oldugu mamalar yoğun oldugu için bebek mama alınca tam doydugunu anlıyor. Hepimiz bol bol emzireceğiz, bende gece yatarken daha iyi uyusun diye 30cc mama veriyordum ama o da kabızlık gaz sıkıntısı yağıyor diye artık daha erken saatte veriyorum ki anca krizi atlattık tekrardan uyuttum derken saat geç oluyor

ffestinalente tartışma şeklinde olmasın diye ben senin eşinin kendini toparlaman için bu konuşmayı yapıyorum, senin kötülüğünü istemiyim falan filan tarzında devam ettim ama acayip bakıyor bu halleri anlatamam (185lik adama zıplayıp bir çakasım var )

Çok geçmiş olsun canım hastalık zor
Senin tshört ile birlikte ver babasına az da olsa idare ederler

Bilmiyorum lohusalık psikolojisi de var döndücu gündeyimm şuana kadar sinirlerimi kontrol ediyorum ama nereye kadar bilmiyorum tek değilim sizlerin yazdıklarını da okuyorum ama ben bekarken de hep hassas davrandım hamile lohusa biri değil herkese karşı insanlar düşüncesiz
Sütüm var şükür ama yetmeme durumu beni üzüyor bir saate yakın memeyi emiyor oynuyor ama aranıyor aç yani çocuğum üstüne herşeye annem koşuyor üzülüyorum

Benm ev yanıyor piştik özellikle emzirirken. Sıfır kollu çıt çıtlıyla duruor

Ben haziran 27 de doğum yaptım seninle aynı şeyleri düşünüyordum hatta mama verdim ilk 2 hafta günde iki kere falan sonra günde bir verdim sonra kestim. Doktor kestirdi daha doğrusu. Ağlar bu bebek sonuçta dedi sütün yetiyor inan bana kilosu çok iyi dedi haftada 250 gr alsın bana yeterli dedi sütle devam etmeye başladık nası ağlıyordu ben ağlıyorum onu gördükçe aç diyorum doktor anlamadı beni diyorum falan annemle eşim mama verdirmedi onlarla kavga ettim falan lohusa kafası Bir hafta sadece memeyle devam ettik 450 gr almış. Yani aç değilmiş. Ondan sonraki haftada yarım kilo aldı yine sadece memeyle sabah akşam anne çayı içiyorum öğlen ara öğünümde 1 bardak kefir 3 hurma yiyorum buldukça da dereotu yiyorum bir demeti 4 günde bitiriyorum. Dereotu çok iyi geliyor ve su. Terlediğiimiz iiçin sıcaktan daha da fazla su içmemiz lazım ben 3 lt den fazla su içiyorum. 1,5 saate emiyor hala ağlamadan uyumuyor gaz sancısı da var ama aç değil artık biliyorum. Sende takip et bence. eminim zihinini rahatlatırsan sütünün yettiğini göreceksin. Birde yumuşak diye bitti sanma yumuşak memeden süt gelmeye devam ediyor çekme ağzından. Dijital ebenin elle süt sağma videosunda meme masajı var onu izle ben onu izledim yaptım sağdım bebek emdikten sonra hep sağdım 3 gün. Bazen 3 damla geldi bazen hiç ama 5 dk sağdım hep. Az olduğunu hissedersem hemen bir iki kere yine yapıyorum gün içinde. Umarım yol göstericisi olur bu yaşadıklarım

Yavrum, nasıl emiyor acaba çekemiyor ve bunu mu anlamıyorsun? Cuk cuk sesi ve yutkunma var mı?

Pompan var mı? Bir sağ bir bak bakalım ne kadar süt?

Yavrum, nasıl emiyor acaba çekemiyor ve bunu mu anlamıyorsun? Cuk cuk sesi ve yutkunma var mı?

Pompan var mı? Bir sağ bir bak bakalım ne kadar süt?
Maşallah güzel emiyor cuk diye ses geliyor boğazında yutkunma oluyor kendim göğsumu sıkıyorum ellerimle süt akıyor zaten doluluk ta oluyor sürekli emmek istiyor emzik versem ne olur ki verince alıyor

Yani inan değişik düşüncelere girdim emzirme danismanina mi gitsem diye hızlı emiyor göğüslerim ağrıyor yetişemiyorum mimik bey e zaten anca alışıyor göğsüm tabiki de yol gösterdi gostermez mi

Oyş yerim onu küçük abla, allahım nazarlardan saklasın aile birliğiniz daim olsun

Yhaaa.. kuzum senin ve bebişin sağlığı daha önemliydi evden yanında olduğumuzu en güzel öyle anlatabilirdim ki gerçekten de yakin olsak komşun falan her türlü her zaman tam destek di

Allah bin kere razı olsun arkadaşım, allahım hep iyi insanlarla karşılaştırsın sizi

Burası çok güzel bir platform hepimizin benzer şeyleri yaşayıp birbirimizi anlayabilmemiz mucize gönül bağı görmeden

Kesinlikle. Kim derdi ki böyle olacağız ama olunuyormuş

Çocukların nesi var acaba ya? İlerlemeden geçer inşallah. Bacım sen yoruluyorsundur normal senin halsizlikte hissetmen bide hafif şifayı kaptıysan normal. Dikkat et en çol kendine. Şuan hepsine sen lazımsın.

Bebeğim sling mi alsan? Hem koynunda olur hem de seni bunaltmaz her işini halledersin?

Ndkdkkd zaten içimizden geçenleri yapsak sonumuz karakolda biter bence ama neyseki aklı selim insanlarız kızsak bile öfkemize yenilmiyoruz.

Kuzum annen çok memnundur eminim ki zaten sana desteğe gelmiş onuda düşünüp kendine dert etme. Bak geçen gün doktorda dedi bana. Bol su içeceksin, kafanı rahat tutacaksın, bebeğini memene alacaksın yetmeme gibi bir durumu olamaz dedi. Bende tedirgindim inan ki. Küçücük doğdu zaten. Ne ele ne avuca geliyordu. Ama almış kilosunu.

Bak bunu sebze yemeği ile hamburger yemeye benzet. Sebze yemeği yiyince insan doyuyor ama aranmaya devam ediyor o süt işte. Hamburgerde de doyuyosun ama şişiriyor. Oda mama.

Sen çişli kakalı bezine bak. Birde için rahat etsin istiyorsan bir sağlık ocağına uğrayıp tarttır veya evde ki tartıya önce sen çık sonra onunla çık göreceksin ki kilo almıştır.

Kafanı rahat tut arkadaşım o derinlerde boğulma. Sütün yeterlidir çok ekstrem birşey olması lazım. Bak 4. Günde maşallah ne güzel sütün geliyor başlamış ve artacak artık. Kız onun midesinden nolcak kuş kadar.

Ne kadar güzel anlatmışsınız

Maşallah güzel emiyor cuk diye ses geliyor boğazında yutkunma oluyor kendim göğsumu sıkıyorum ellerimle süt akıyor zaten doluluk ta oluyor sürekli emmek istiyor emzik versem ne olur ki verince alıyor

Bacım o zaman hiç korkma. O aranma bizde de var. Ama arandığı aslında kokun. Benim oğluşta emzik versem tutacak. Ağzını cuk cuk hareket ettiriyor çünkü istiyor belli ama gazı var arttırır diye korkup veremiyorum. Dilek emsela sadece geceleri veriyormuş. İstiyorsan ver. Ben şuan direniyorum ama geciyor biliyor musun o aranma hali. Emzirme sıklığını arttır. O ağlamadan emzir. Hem kucağında da kalsın biraz. Sana da doysun. Lohusa kafası seni ele geçiriyor arkadaşım şuan. Yetiyor sütün. O kadar eminim ki.

Ben henüz doğum yapmadım ama deneyen annelerden solgar brewer’s yeast ve nurse harveys mom-ma ürünlerinin sütü artırdığını duydum. Belki denenebilir

Agustos analari... acilma acisini / ağrısını bilenler bir tarif etsin.

Sabah sanki cok asiri idrara sıkışmış gibi kalktim (idrar yollari enfeksiyonu testim ve kulturum 3-4 gunluk ve temiz) tuvalette cok sıkışık olmadigimi farkettim neyse.

Cok su tuketiyorum ondandir dedim ama asagi yukari 5 saattir, dinlendigim halde gecmeyen bicak saplanmasi seklinde agrim var. Giriyor 30-40 sn duruyor sonra cikiyor 15-20 dk sonra geri geliyor.

Bu acilma sancisi mi?

Bak o kadar duygularımı yansitiyorsun ki tam olarak bu sütümun yettiğini bende düşünüyorum ama o şüphe mamaya itiyor beni
Bir de göğsum ağrıyor krem de sürüyorum ama oglus bildiğin bir saat meme ile keyif yapıyor uyuyor yine uyanıyor yine keyif yapıyor
Daha çok kısa zaman önce doğumu konuşurken şimdi neler konuşuyoruz biliyorum bunlarda gecicek başka konular gündeme gelecek ama olsun insan yine de kafasına takıyor

Takmaz olur mu bebeğim daha neler takıcaz o şüphe analığın şanından canım. Biraz direnmen lazım. Bir bulgu yok söylediklerinde çünkü yetmediğine dair. Olsa önce ben derim ver mamayı diye. Doysun sağlıklı olsun da mamayla olsun ona karşı değilim asla. Ama senin durum lohusa kafası

Canım benimde sağ göğsüm zedelendi hala toparlayamadım. Ama bana tahin yağı iyi geldi devamlı yapsam kesinlikle geçirir. Sende bir dene onu. 1-2 kere sürdüm eğer doğru tutturursam artık acımıyor. Düzenli sürsem direkt iyileştirirmiş. Ama ben amma vermeyeceğim zaman artık 1 göğsü 15 dk diğerini 15 dk emziriyorum. Tahin yapı sürdüğümde bir gögsü full emzirdim. En azından 2-3 saat kalabildi. Birde ben emzik gibi ağzında tutmasına izin vermiyorum memeyi. Kucağımda tutuyorum karnı doyunca ama ağzı boş. Bu sefer çünkü uyuklamaya alışıyor ve verimli emmiyor hep uyuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…