- 11 Ocak 2015
- 3.106
- 4.134
- 208
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #50.041
Agustos analari... acilma acisini / ağrısını bilenler bir tarif etsin.
Sabah sanki cok asiri idrara sıkışmış gibi kalktim (idrar yollari enfeksiyonu testim ve kulturum 3-4 gunluk ve temiz) tuvalette cok sıkışık olmadigimi farkettim neyse.
Cok su tuketiyorum ondandir dedim ama asagi yukari 5 saattir, dinlendigim halde gecmeyen bicak saplanmasi seklinde agrim var. Giriyor 30-40 sn duruyor sonra cikiyor 15-20 dk sonra geri geliyor.
Bu acilma sancisi mi?
Kızlar normal doğum yapıp alttan dikişleri olanlar, dikişler ne kadar süre acıyor? Ben hala çok zor oturuyorum, öne eğilince işkence gibi acaba ters bir durum mu var yoksa normal mi. Ve ne kadar sürecek bu böyle. Bir de baktım dikişim maksta doğru değil de yana doğru. Yani ordaki kesi kenara doğru. Of sanki hiç kaynamayacak gibi ve korkuyorum nasıl olacak ilişki, çok uzun sürer mi ki kaynamasıen azından rahat oturabileyim.
Burda birisi bir ayda kaynıyor demişti ama bir ay sonra tamamen hiç kesilmemiş gibi mi oluyor acaba, diğer türlü nasıl normale dönecek?
Evet benimde öyle çok zordu ama sonrasında da çoğu zaman ağrım oluyordu eşim de bazen bozulurdu ben istemiyorum sanıyordu doktor onun yanında bugüne kadar bu dikiş yüzünden çok ağrılı olmuştur deyince şok olduMoralini bozmak istemem. Dikis agrisi toplam 12-14 gun surdu bende ama ilk iliski ah iste o ilk iliski ben vajinusmus oldugumu dusunmeye baslamistim. 5-6 ayi buldu ilk rahat iliskimiz
@xname sen dogurmus gozukuyosun????
Benim 1 hafta oldu hala çok acıyor canımKızlar normal doğum yapıp alttan dikişleri olanlar, dikişler ne kadar süre acıyor? Ben hala çok zor oturuyorum, öne eğilince işkence gibi acaba ters bir durum mu var yoksa normal mi. Ve ne kadar sürecek bu böyle. Bir de baktım dikişim maksta doğru değil de yana doğru. Yani ordaki kesi kenara doğru. Of sanki hiç kaynamayacak gibi ve korkuyorum nasıl olacak ilişki, çok uzun sürer mi ki kaynamasıen azından rahat oturabileyim.
Burda birisi bir ayda kaynıyor demişti ama bir ay sonra tamamen hiç kesilmemiş gibi mi oluyor acaba, diğer türlü nasıl normale dönecek?
Yok canım bileyim en azından yanlış beklenti içinde olmam.
Neden 5-6 ay sürdü? Sen mi korktun çekindin yoksa çok ağrı mı oluyordu? Çok ağrımazsa benim için sorun olmaz ben 6 hafta doktor tamam derse başlarım ama acıyıp acımaması beni düşündürüyor
Şuan nasılsın sancılar düzenli aralıklarla be 45sn 1 dk mı sürüyor? Açılma değilde doğum sancısı diyebiliriz açılmayı ben hissedemedim ikisinde de
İlkinde çok zordu kesi atıldığı için ve ilişkide de çok sorun yaşamıştım hatta devamında da yaşadım aksi bir yerden kesmiş doktor onuda bu doğumda öğrendim, bunda hiç müdahele olmadan doğum oldu kesi vs yok ama 2 dikiş var hafif yırtılma kendisi yırtıldığı için üstelik aynı yer olmasına rağmen ilk andan beri hiç zorlamadı ağrımadı devamında ne nasıl olur bilmiyorum ama bende merak ediyorum bide aynı yer olunca şimdi tuhaf da bi görüntü var nasıl iyileşecek tedirginim
Evet benimde öyle çok zordu ama sonrasında da çoğu zaman ağrım oluyordu eşim de bazen bozulurdu ben istemiyorum sanıyordu doktor onun yanında bugüne kadar bu dikiş yüzünden çok ağrılı olmuştur deyince şok oldu
Hergün değişiyorum üzerini.. göbek bağı düşünce zaten hergün yıkanıyor.. müslin ortüler kullanışlı oluyor. 3 tane var benim yeterli oluyor.. 1 tane 10 lu hastane çıkışı 4 tanede hastane çıkışında olduğu gibi alt üst takım var .. 10 tane çıt çıtlı body yenidoğan aldım ( bu fazla olmuş mesela 5 tane anca kullandım sürekli üst değişip yıkandığı için 3 aylıktan daha fazla alabilirmişim.) Tulum 5 tanede tulumu var 2 sini ancak giydik .. patikli alt yada tulumlar kullanışsız çabuk büyür deniyor ama çorap vs ayağından çok sık çıkıyor patikli altlar daha kullanışlı bence.. eldiven çok gereksiz hiç elde durmuyor . Çorap giydiriyorum elinede hem daha sıcak tutuyor hemde çıkmıyor. Aklıma gelenler bunlarBu 14 gunluk surede gunluk kiyafet ne kadar lazim oldu kac parca degisti acaba
Endless canim, tesekkurler. Ya benim ilk cocuk suni sanci diye ne beklemem gerektigi konusunda acikcasi cok cahil hissediyorum
Tam olarak asiri idrara sikisma agrisi ve bicak saplanma seklinde karnima da belime de vuruyordu, uzun sure dinlendim, banyoya girdim. Banyo sanki rahatlatti gibi.
Sancinin kendisi 1 dk kadar suruyor, aralıklarıni hesaplayamadim, belki yalanci sancidir?
Kısa kollu vs giydiremiyorum ben üşüyecekmiş gibi geliyor.. altını nezaman degissem hıçkırıyor . Millet üşüyor diyor daha çok vicdan yapıyorum.. Allah ımmm annelik ne zorBu tamamen senin isteklerin ve beklentilerinle alakalı. Biraz büyük olsun sorun değil diyorsan yenidoğan çok alma. Ama yok ben tam olsun istiyorum diyorsan al. Benim oğlum 2750 doğdu kıyafetleri bol oldu, güvenlik zaafiyeti oluşmasın diye ben gidip birkaç yendioğan alt vs aldım. Tulumlar tamamen bebeğin kilosuna göre karar verilecek şeyler. Bebek minikse boyun yeri ne kadar korunaklı da olsa fermuarı vs batıyor. Ben giydiremiyorum. Ben uzun kollu 9-10 tane zıbın almıştım onlar ve ayaklı altlar giydiriyorum. Bu zıbınlar 3-6 aydı. Çok bol olmuyor iş görüyor. Kısa kollu daha hiç giydiremedim.
Bence olmazsa olmaz tek şey sayıca fazla olması. Bir gecede 5 kıyafet değiştirdiğimi biliyorum. Her emişten sonra da değiştiriyoruz hem terliyor hem de kusuyor çünkü. İlk zamanlar elimde dahil heryere kakasını yaptı mesela çişini saymıyorum. O yüzden sayıca çok olsun. Yenidoğan hızlı büyüyor benim sonradan aldıklarım maks 1 hafta olur sonra olmaz.
Beğenmediğim tek şey ayrı alt üst takımlar. Beli açılıyor altında katlanıyor vs gıcık oluyorum onları giydirmiyorum. Tulumda da çıtçıtlı tercih etme fermuarlı ve ikili fermuarlı olsun. O kriz anınca çıtçıt yüzünden lanet okumanı istemem. Biraz karışık oldu ama sen sor ben söyleyeyim hdjdj
Biz de hep yarim kollu body giydirdik. İki uc gündür havalar biraz serinledi uzun kollu da giydirdik arada ama, genelde annemle kavga ede ede giydirdim kisa kollulariKızlar bu arada ben daha hiç kısa kollu giydirmedim Miray kuşuma, sizler de durum nasıl, acaba çok mu korumacı yaklaşıyorum diye düşünüyorum ama havalar şansımıza çok güzel gidiyor bu havalar da uzun kollu zıbın iyidir diye düşünüyorum
Ayyy ben de gelirdim ama o sırada ben de doğuruyordumÜzülme arkadaşım dertlenirsen bize anlat burda. Ben şahsen kızkardeşim gibi görüyorum sizleri oturur dinlerim elimden gelen birşey olursa yaparım.
Hiç unutmuyorum. N Ncct @Vizeci06 ve @Sefika053 ben doğumdayken gelebilecek olsak gelir destek olurduk işlerine demişti. Kalbimde hala kelebek uçurur hatırladığımda
Valla kuzum isim konusunda çok kararsız kaldık biz son dk karar verecez büyük ihtimalle@Chloece @leialila37 @orapunzel @Umutdolu1903Hayat su @Sarisinmelekk @asyemurfa
Kızlar tabloyu güncelliyorum. Eğer paylaşmak isterseniz bebişlerin isimlerini yazabilir misiniz? Ekleyeyim tablomuz güzel olsun
Benim dün düştü canım, 4 günlükkenKızlar bebişlerinizin göbek bağı kaç günde düştü?
Hesap.etmeye baslayim bari. Hic dogurcakmis gibi de hissetmiyorum gerci.Sayaçlar var hesaplamak için kaç dk aralıklı kaç sn sürüyor ordan takip etmen daha kolay olur yoksa aklımda tutamamıştım ben
Happy mom da kasılma sayarını kullanmıştım
Yıkadıktan sonra herhangi birşey sürmem gerekiyormu canım? Bende bugun yıkıcam ama bi bilgim yok4.gün de düştü, o zamana kadar hiç yıkamadım düştükten sonra duş aldırdım, şimdi 2 güne bir yıkıyorum
İnşallah düşer ve bişey yoktur canımBenimde 7. Gün yarısı ayrılmış yarına düşer heralde, ama ortası yine yara gibi enfeksiyon mu kaptı endişeliyim, yarın dr kontrolümüz var onu da göstereceğim
İnşallah düşer ve bişey yoktur canımBenimde 7. Gün yarısı ayrılmış yarına düşer heralde, ama ortası yine yara gibi enfeksiyon mu kaptı endişeliyim, yarın dr kontrolümüz var onu da göstereceğim
Ne zaman başlamıştın canım doğum sonrası ilişkiye? Benim asıl korkum dikiş açılması vs olur mu ya da aşırı işkence gibi mi olacak vsİlkinde çok zordu kesi atıldığı için ve ilişkide de çok sorun yaşamıştım hatta devamında da yaşadım aksi bir yerden kesmiş doktor onuda bu doğumda öğrendim, bunda hiç müdahele olmadan doğum oldu kesi vs yok ama 2 dikiş var hafif yırtılma kendisi yırtıldığı için üstelik aynı yer olmasına rağmen ilk andan beri hiç zorlamadı ağrımadı devamında ne nasıl olur bilmiyorum ama bende merak ediyorum bide aynı yer olunca şimdi tuhaf da bi görüntü var nasıl iyileşecek tedirginim
Vallahi ben giydiriyorum 4 gün dikkat ettim şimdi kısa kollu çıtçıtlı badi 1 tane atlet o kadar gece yatarken in e uzun kollu çıtçıtlı badi o kadar klima li ortamdaKısa kollu vs giydiremiyorum ben üşüyecekmiş gibi geliyor.. altını nezaman degissem hıçkırıyor . Millet üşüyor diyor daha çok vicdan yapıyorum.. Allah ımmm annelik ne zor
12 günde düştü bizimKızlar bebişlerinizin göbek bağı kaç günde düştü?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?