- 28 Kasım 2022
- 888
- 2.030
- 43
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #50.121
Evet ben de öyle okudum ama kayganlaştırıcı iç kısım için gerek bence hormonlardan dolayı eskisi gibi ıslaklık olmadığından vs. Dıştaki dikişe etki eder mi bilmem40 mız çıkınca canım zaten eşim yanımda değildi belki yanımda olsa öncesinde olurdu, doktor tavsiyesi ile ayıptır söylemesi ama herşeyi konuşuyoruz diye söylüyorum ilk kontrol de kayganlaşyırıcı vs kullanabilirsniz demişti ama işte benimki ne yapsak da acırmış ki ağrı da olmuştu maalesef
Ne zaman başlamıştın canım doğum sonrası ilişkiye? Benim asıl korkum dikiş açılması vs olur mu ya da aşırı işkence gibi mi olacak vs
Bence rahatça oturmaya başladığında düzelmiş demektir sonuçta oturma baskısı acıtmıyorsa başka bişeden korkmam ben sanırım
Teşekkür ederim canım bu arada bnde ilk dogumda alt dikişden cok cektim içe dogru yırtlmam vardı oturamıodum dışdan az ama içten cok dikiş var demsti doktor. Cok zordu suan da ondan korkuyorum dikişsz olmasnı cok istiyorum ama sanmam. Ama 20 gün snra iyice iyileşmişti dikiş ipleri düştü tek tek. Eski halime dönmem artık diodum ama tamamen eskisi gbi oluo o konuda mrk etme yani.Sab Simplex ve BioGaia şimdi baktım
Ahahha valla yapamam tadilat filan gelmezse alacaklar zaten keyfi bilir yavrumun öyle böyle alacaklar bırakmayacaklarartık umudumu yitirdim belki şu temmuz annelerinden doğuramayan biri vardı ama sonu güzel olmuştu dikişsiz doğurmuştu ona hevesleniyorum benimde öyle olur diye @Miss ela doğurdun galiba ses ver iyi mısınız?
Evet ben de öyle okudum ama kayganlaştırıcı iç kısım için gerek bence hormonlardan dolayı eskisi gibi ıslaklık olmadığından vs. Dıştaki dikişe etki eder mi bilmem
Değil mi ya o kadar kadından hiç duymadım. Ne bileyim aynayla alttan bakma hatasına düştüm de o kesinin iki ayrı ucunu görünce bunlar nasıl birleşecek diye düşünmeye başladım ondandırCanım kötü düşünme kötüyü çağırma. Dikiş niye açılsın 40 gün zaten iyice kaynacak o daha iyi olmuş olacaksın.
Rica ederim. Bans da içe de dikiş attı baya bir ama dedi ki seni şimdi daraltıyorum estetik yapıyorum ki doğum sonrası gevşek olma dar olTeşekkür ederim canım bu arada bnde ilk dogumda alt dikişden cok cektim içe dogru yırtlmam vardı oturamıodum dışdan az ama içten cok dikiş var demsti doktor. Cok zordu suan da ondan korkuyorum dikişsz olmasnı cok istiyorum ama sanmam. Ama 20 gün snra iyice iyileşmişti dikiş ipleri düştü tek tek. Eski halime dönmem artık diodum ama tamamen eskisi gbi oluo o konuda mrk etme yani.
Ya işte şuan şiş ve asla üstüne oturtmuyor, unutup bir anda kalksam yerimden, ciyak ciyak bağırtıyor. Bir hafta geçti bakalım bir hafta daha geçsin belli olur gibi. En azından şu otururken ağrısı gitse. Bir de ben kuru mu tutmam gerekiyodu bilemedim zaten alttan kanamam var artı her tuvaletten batikonlu suyla yıkıyorum ve o şekilde bırakıyorum. Acaba ıslak diye mi biraz daha hassas ve geç iyileşiyorİşe yaramıştı bizde yani hiç yoktan iyidir
Dış dikiş de yeri önemli belki hiç rahatsız etmeyecek seni
Değil mi ya o kadar kadından hiç duymadım. Ne bileyim aynayla alttan bakma hatasına düştüm de o kesinin iki ayrı ucunu görünce bunlar nasıl birleşecek diye düşünmeye başladım ondandır
Rica ederim. Bans da içe de dikiş attı baya bir ama dedi ki seni şimdi daraltıyorum estetik yapıyorum ki doğum sonrası gevşek olma dar oliçi baya bir dikti gözlerimle gördüm baya da sürdü ama dışta güya iki tane varmış ama upuzun bir kesi bar anlamadım. Ben sadece iki dikiş attım dedi acaba kelime oyunu mu yaptı gerisi srnin kendi yırtılman gibisinden
Ya işte şuan şiş ve asla üstüne oturtmuyor, unutup bir anda kalksam yerimden, ciyak ciyak bağırtıyor. Bir hafta geçti bakalım bir hafta daha geçsin belli olur gibi. En azından şu otururken ağrısı gitse. Bir de ben kuru mu tutmam gerekiyodu bilemedim zaten alttan kanamam var artı her tuvaletten batikonlu suyla yıkıyorum ve o şekilde bırakıyorum. Acaba ıslak diye mi biraz daha hassas ve geç iyileşiyor
Kızlar çok şükür ben de doğurdumsonunda bu güzel hikaye başka bir kısıma atladı
Suyum gelerek başladı doğum, o geldikten tam 24 saat sonra doğdu ancak..sancım bir türlü gelmedi gelince de 2 saat içinde doğurdum. Çok şükür yarabbim şuan kucağımda sütümü getirmek için çabalıyor. Kolestrum gelmeye başladı
Çooook mutluyyuuumm
Çok teşekkür ederim canım yazamadım buraya hiç kolay olmadı çok berbat kötü bir doğum oldu hala çok kötüyüm en azından bebek iyi şükür
Çok zor olmuş ama elhamdülillah bebeğin kucağında canım, inşallah bundan sonrası daha kolay ve güzel olur, her şeyi sıfırla kafandan takmaffestinalente
Çok teşekkür ederim canım. Normal doğum olarak doktor çok uğraştı benim acı eşiğim aşırı yüksek olunca sancı hissetmedim bebek kanaldan bi çıkıp bi girdi ıkınma vs hissi gelmedi açılma 5.6 cm idi daha fazla ilerlemedi doktor çok uğraştı olmadı en son bebek kanalda sıkışıp kalmasın nefessiz diye acil sezeryana alındım. Üstelik novalgin panalgin penisilin gibi bazı ilaçlara alerjim vardı o yüzden genel anestezi sezeryan oldum bugun 3.gün çok kötüyüm öncesinde hastaydım ya öksürük vardı sezeryanla öksürük çok kötü tam iyi oluyorum öksürük artıyor sezeryan yerim nasıl acıyor. Zaten alerjik astımım vardı öksürük baya geçmez kızlar anne olmak çok zormuş o kadar heveslendim normal için herşey çok güzeldi nasip olmadı hayırlısı buymus en azından Güneyim maşallah sağlıklı 38+5 3400 doğdu şükür. Sezeryan olacaklar genel anestezi sakın düşünmesin Allah yardımcısı olsun dogum yapacak Arkdaslara doguma giderken her türlü şeye hazır olun ben normal diye çok emindim olmadı yeterki bebeğiniz sağlıkla dogsun ona odaklanın. Üstelik genel anestezi olunca sütüm gelmedi ne yapabilirim kızlar süt gelmesi için
Kızlar çok şükür ben de doğurdumsonunda bu güzel hikaye başka bir kısıma atladı
Suyum gelerek başladı doğum, o geldikten tam 24 saat sonra doğdu ancak..sancım bir türlü gelmedi gelince de 2 saat içinde doğurdum. Çok şükür yarabbim şuan kucağımda sütümü getirmek için çabalıyor. Kolestrum gelmeye başladı
Çooook mutluyyuuumm
Doktorumuz bıze harveys mom ma surup yazdı gunde 3 10 ml içtım anında cogaldıBen sütümun yeterli gelmediği ne eminim artık çünkü yarım saat emziriyorum ve uyumuyor aç 30 ml mama veriyorum hemen uyuyor ne yapıcam ben üzülüyorum sütümun kalitesi nasıl artar
Bende bugün randevumuz var sorayım çünkü çoğalması için takviye vb lazım peki mama kullaniyor muydun önceden sütun artığını nasıl gozlemledinDoktorumuz bıze harveys mom ma surup yazdı gunde 3 10 ml içtım anında cogaldı
Bn basladım kullanmaya. Benımkı ust alt degısımınde bıle meme istıyor ıyı oldu. Sadece cok sıkısınca verıyorum. Sakınlıyor. Ozellıkle benyodan sonra gıydırırken alt alırken yada emıp uykuya dalamadı mı verıyorum bıraz rahat ettımKızlar emzik veren kullanan var mi
Dogdu 2.gun sıvı kaybı olustı sut yetmedı. Doktorumuz mama takvıyesı basladı cunku aıvı kaybı ates yaptı bebıste.Bende bugün randevumuz var sorayım çünkü çoğalması için takviye vb lazım peki mama kullaniyor muydun önceden sütun artığını nasıl gozlemledin
Islaklık oluyo ılk dusunce. Doktorumuz alkolle kabuklarını falan temızledı bızımde 6.gunde dusmus tuBenimde 7. Gün yarısı ayrılmış yarına düşer heralde, ama ortası yine yara gibi enfeksiyon mu kaptı endişeliyim, yarın dr kontrolümüz var onu da göstereceğim
Maşallah kilo almıştı en son bu hf gidemedik ama kakası cisi yapıyor her bezde mutlaka kaka var heo çiş desende öyle bez yüklü oluyor alırken öyle bende ona şaşırdım kaka çiş yapan çocuk doyar bildiğim ama. Gece sıfır sıkıntı gece uyudu emdi düzeninde gitti hep ama gündüz oluncae bozuyor düzeni işte bunları yaptığı icin mamayae gönlüm razı değil emdikçe geliyor süt ben sıkınca da var kendimi de biliyorum ama bebiş gündüzleri bana bağımlı gibi ondan yapıyor bunu anlamdımBacım her çocuk süreci sil baştan tekrar ettiriyor huyları farklı sen eski şefika değilsin. Normal bunlar. Kuzum ben şahsen süt az ise bebişi riske atmaktansa mama verme taraftarıyım. Süt yeterli miltara gelince kesilir. Durum tam olarak ne bilmiyorum bebek kilo alıyor ve kakası çişi uygunsa dert etme arttırıcam diye strese sokma kendini süt üretimi zaten arz talep mevzusuna göre çalışıyor ihtiyaç arttıkça sütte artacak. Ama bunlarda sıkıntı varsa ben senin yerinde olsam veririm azar azar. Nitekim ben veriyorum bir sonraki gidişte bakalım doktorumuz keserse kesicem. Ama şimdilik mama+anne sütü gidiyoruz biz.
Ah arkadaşım çok zorlu olmuş ama çok şükür sen ve bebiş iyisinizöksürmemek veya az öksürmek için yapabileceğin birşeyler vardır elbet ki bir miktar iyi gelir. Ben dut çayı içiyorum hem yaraları iyileştiriyor hem süt yapıyor aklında bulunsun. Dereotu ve dut çayına düştüm ben. Yakında ağaçlarını çıkartacağım
Ben yolu sağım yapmakta buldum. Gelmese bile az gelse bile sağ göğsünü saat başı. Uyarılsın iyice. Bebişi al koynuna bir taraftan sağ oda göğsünde kalsın. Başına şapka takma. Kafasının kokusu oksitosin salgılatıyor anneye en ihtiyacın olan hormon şuan o. Bol bol ciddi anlamda bol su iç, güzel uyumaya çalış. Elbet gelecek. Gelmiyor diye kendini üzme. Benimde çok yoktu mamayla beslendi kuvözdeyken. Yeterki sağlığı iyi olsun. Hiiiç takılma. Bu dönemde strese ihityacın yok zaten canın acımış yeterince. Ama sağım önemli.
Bizi sensiz bırakma, gel arada. Körler sağırlar birbirini ağırlar. Bizi bizden iyi kim anlar
Zor ya ama doğum yapmayan arkadaşları korkutmak istemiyorum hdjdj herkes doğursun diyeceklerimi o zamana saklıyorum
Adıyla yaşasın miniş
Geçmiş olsun cnm doktor neden anne memesine yakın olan değil normal dedi acaba herkes anne memesine yakın alin diyor biberoni açıklama yaptimiDogdu 2.gun sıvı kaybı olustı sut yetmedı. Doktorumuz mama takvıyesı basladı cunku aıvı kaybı ates yaptı bebıste.
Her ıkı meme 15 er dakıka en az emzırılıp mama verılcektı. Cok içmedı 20 cc anca içti ama toparladı. Surubuda cocuk doktoru yazdı zaten. Bıtkısel ve onu içince mamayı red ettı bebek doktorumuzda onu demıstı. Bıde bıberonu anne memesıne yakın olanlardan degıl normal bıberon alın dedı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?