2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Neyin içeriği temiz değil canım ilk başta bilmiyordum bebis ne oluyor dedim araştırınca öğrendim titreme olayını

D vitaminin içeriği temiz değil dedi aile hekiminin verdiğini kullandırmadı bende sizlere de bi sorayım dedim ne yaptınız ne kullanıyorsunuz

Bizde 38+2 haftalığız canım 3630gr 51 cm çıktı kızım cumartesi kontrolde ki ultrasona pek güvenmiyorum ben son haftalarda yanılma çok oluyor genelde çatın normal dedi genişte dar da değilmiş hiç açılmam sancım yok bizde de doktor normali bekletiyor 40 tan sonra gelmezse 4 kiloyu da çok geçerse sezaryen e alırım dedi. Sende şunu anlamadım 40 ı neden bekletmiyor doktor çocuk 5 kiloda olsa sezaryende alır yani bide çocuk çünkü bazan 400 gr alııyor bazen 200 gr bazen hiç almıyor bende hem saatlerce sancı çekip hemde sezaryene girmekten korkuyorum ama Buda elimizde bizim kararımızla olcak birşey doğum başladığında doktora ben bu sancıyı çekmiycem sezaryene alırmısınız diyebiliriz bu doktorlar bana çok korkak geliyorlar

DuckQueen
Bizde 38+2 haftalığız canım 3630gr 51 cm çıktı kızım cumartesi kontrolde ki ultrasona pek güvenmiyorum ben son haftalarda yanılma çok oluyor genelde çatın normal dedi genişte dar da değilmiş hiç açılmam sancım yok bizde de doktor normali bekletiyor 40 tan sonra gelmezse 4 kiloyu da çok geçerse sezaryen e alırım dedi. Sende şunu anlamadım 40 ı neden bekletmiyor doktor çocuk 5 kiloda olsa sezaryende alır yani bide çocuk çünkü bazan 400 gr alııyor bazen 200 gr bazen hiç almıyor bende hem saatlerce sancı çekip hemde sezaryene girmekten korkuyorum ama Buda elimizde bizim kararımızla olcak birşey doğum başladığında doktora ben bu sancıyı çekmiycem sezaryene alırmısınız diyebiliriz bu doktorlar bana çok korkak geliyorlar

Bende ultrasondaki kilonun aynısının çıkacağını düşünmüyorum. Şartlarımız baya benziyormuş seninle. Benim kararımı etkileyen şu oldu; çatımın çok geniş olmadını 3500 üzeri kilonun beni zorlayacağını söyledi doktor. Ben şimdi 40-41 hafta dolsun diye beklersem bebek 4 kiloyu bulacak çok rahat. Hadi sapma payı falan derken 3800 doğsun o da benim için yüksek. Yani er geç sezaryen yolu göründüğü için bebeği bekletip kaka yapma vs gibi riskleri almak istemedik canım. 2 doğum yöntemine de hazırlamıştım kendimi ama rahat bi doğum geçireceğime İnansam normali denemeyi seçerdim tabiki

Benimki de hıçkırıyor ve evet benim oğlumda uzun kollu patikli takım giydiriyoruz ve battaniye örtüyorum.. off yanlış mı yapıyorum bilmiyorum.

Bazı ultrason cihazları eksik bazıları da fazla çıkoırucanım benim dogumdan önce söylediği kilodan fazla çıktı mesela.

Bende hep bebek belirliycek nasıl doğması gerektiğini kafasındayım canım burda o kadar çok doğum çeşidi gördük ki hepsinde bebekler karar verdi bende o yüzden ikisinede tamamım benim dr da şuan 4 kiloyu alamam sezaryene gel dese mecbur giderim ama bana kolaya kaçıyormuş hissiyatı verdi su gelmemiş sancı yok Nst de sıkıntı yok herşey düzenliyken denememesi ilginç burda çünkü fitille yumuşatma yapan suyu müdahaleyle patlatan doktorlar okuduk doğumu hızlandırmak için. Kaka konusunda da ben 4,800 doğmuşum annemin 5, çocuğuyum geç doğmuşum kakamı yapmışım ama bir iki kez iğneye götürmüşler beni birşey olmamış o da nst de çıkıyor şuanda çocuk strese girmiş diyip alıyorlar sezaryene orda anlaşılıyor mesela kakasını yaptığı. İnşallah istediğin gibi bir doğum gerçekleşir canım ama ben yerinde olsam bir doktora daha giderdim 3,5 üstünü doğurabilir miyim diye aklımda kalmaması adına

Battaniye ama yün değil penye battaniye. Zonguldak ta yaşıyorum.

Canım ben son 1-2 gündür kısa kollu giydiriyorum gündüz gece uzun kollu zıbın ama inanılmaz ince altınada ayaklı alt. Üstten de çorap giydiriyorum çünkü gazı var olmasa giydirmezdim. Üzerine daima başında birileri olduğu içinde müslin örtüyorum. Kimse yoksa müslini kenarlara sıkıştırıyorum ki çekmesin ağzını gözünü kapatmasın. Sizin bir tık kalınınız olcak. Siz üzerinizi örterek yatıyorsanız penye battaniye de olur ama örtmüyorsanız müslin gibi ince birşey daha iyi gibi sanki.

Çocuklarda bağırsak enfeksiyonu denildi bugün dayanamadım götürdüm oglanla kıza serum takıldı migde bulantısı Dursun diye dil altı ilaç verildi. Hazir gitmisken kızın göbeği kanıyordu düştükten sonra onun için k vitamini iğne yazdı ve burun için izotonik su verdi kimdi isim hatırlayamadım hatırlasam gerci eklemeyi öğrenemedim daha buruna şırınga ile su sıkılıyordu ondan yazdi şırınga ile çekip buruna sıkıp aspiratörle çekicem yeni aspiratör aldım eczaneden ve şöyle birşey gelişti biz serumeicin yatis yaptık beklerken sağlık ocağındaki eve aradı ve kızın topuk kanında bir sıkıntı oldu dedi guatr yüksek çıkmış son dk söylediği icin mesai bitimiydi zaten oğlanla kızın kan sonucu icin gidilckti ve gitmişken kizdan kan aldircaz yine ve yine hastane almazsa topuk kani alincakmis tekrar oda 5 6 günü bulur dedi hastene alsa öğlen sonuna çıkar sonuc deyince oraya aldircaz dua edin kızlar yüksek cikmasin genetik ama sanırım ablam da ve cocukalrinda varmış ve hep ilaç kullanması lazım mis onların inşallah bizdede öyle değildir yada yanlis çıkmıştır ebede iki kişide daha çıktı falan dedi de belki hata olmus olsun tek duam değilse baya sıkıntılı bir hastalikmjs oda belki bendede var bu zayıflık falan ondan benim bilemiyorum varya her hafta hastane hastane yorucu yha bu süreçler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…