- 22 Mayıs 2012
- 11.012
- 30.607
- 798
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #50.261
Batikonu bir lt suya karıştırdım her tuvalete gittiğimde onunla yıkadım ama kurutmam gerekli mi değil mi bilemediğim için ıslak bıraktım, en son günler kurulamaya başlayınca acısı da azalmaya başladı. Zaten hala bezliyimyavaş yavaş geçiyor gibi
Ben kulkanıyorum ama altını değiştirirken oyalansın diye arada. Yoksa ağzından atıyor asla tutmuyor emzik
Camım damlayı değişsen? Bizde işe yaradı gibi baya çünkü damlaları
Ay benimki de kaka yapmıyor. Mama da veriyorum ekstra sağıp da veriyorum nereye gidiyor anlamadım. Bugün gene yapmadı
Canım fitille geçer merak etme ama ben yoğurt sürerek geçirmiştim en etkili yöntem o.
Ben videoyu izledim çok güzelmiş canım ama sürekli ağladım hormonlarım tavan herhalde onlar emdikçe ben mutlu oluyorum
Canım neden suni denemiyorsun? Benim suni sancıyla başladı. Bir ara doktora dayanamayıp benş sezaryene alın dedim ama almadı iyi ki de almamış. Doktorunla iyi konuş me istediğinş kesin bir dille belirt. 4 kilonun altındaysa ve çatın da normalse denemeye değer.Bizde 38+2 haftalığız canım 3630gr 51 cm çıktı kızım cumartesi kontrolde ki ultrasona pek güvenmiyorum ben son haftalarda yanılma çok oluyor genelde çatın normal dedi genişte dar da değilmiş hiç açılmam sancım yok bizde de doktor normali bekletiyor 40 tan sonra gelmezse 4 kiloyu da çok geçerse sezaryen e alırım dedi. Sende şunu anlamadım 40 ı neden bekletmiyor doktor çocuk 5 kiloda olsa sezaryende alır yani bide çocuk çünkü bazan 400 gr alııyor bazen 200 gr bazen hiç almıyor bende hem saatlerce sancı çekip hemde sezaryene girmekten korkuyorum ama Buda elimizde bizim kararımızla olcak birşey doğum başladığında doktora ben bu sancıyı çekmiycem sezaryene alırmısınız diyebiliriz bu doktorlar bana çok korkak geliyorlar
Bizim probiyotik ayrı verdi doktor hem gaz için hem probiyotikli. Ay bu probiyotiği de ne buldularsa içine koymuşlar galiba. Kiminin d vitamininde kiminin gaz damlasındaBiz başladık günde 3 damla 1 yaşa kadar. Pedia-D ismi ama probiyotiklileri varmış. Bu bitince onu isticem. Belki bağırsaklarına iyi gelir.
Benim dediğim gibi suniyle başladı tekrar yazayım. Açıklığım 0dı. Bebek baya yıkarıdaydı. Suyumu da onlar patlattı bence denemek istiyorsan değer. Zaten allah korusun son dk bişe olursa sezaryene dönersin.Bende hep bebek belirliycek nasıl doğması gerektiğini kafasındayım canım burda o kadar çok doğum çeşidi gördük ki hepsinde bebekler karar verdi bende o yüzden ikisinede tamamım benim dr da şuan 4 kiloyu alamam sezaryene gel dese mecbur giderim ama bana kolaya kaçıyormuş hissiyatı verdi su gelmemiş sancı yok Nst de sıkıntı yok herşey düzenliyken denememesi ilginç burda çünkü fitille yumuşatma yapan suyu müdahaleyle patlatan doktorlar okuduk doğumu hızlandırmak için. Kaka konusunda da ben 4,800 doğmuşum annemin 5, çocuğuyum geç doğmuşum kakamı yapmışım ama bir iki kez iğneye götürmüşler beni birşey olmamış o da nst de çıkıyor şuanda çocuk strese girmiş diyip alıyorlar sezaryene orda anlaşılıyor mesela kakasını yaptığı. İnşallah istediğin gibi bir doğum gerçekleşir canım ama ben yerinde olsam bir doktora daha giderdim 3,5 üstünü doğurabilir miyim diye aklımda kalmaması adına
Benim de normal ama probiyotik verdi doktoru, kafam karıştı bak şimdi. Zaten hiç veresim gelmiyor probiyotik falan, gazı için de işe yaramasa kullanmam valla. Bir de baya pahalı meret.Aynen bizimki de o, normal doğum p yüzden probiyotikliye gerek yok dedi
Merak etme benim de aynı senin gibiydi hiç açıklığım yoktu ve kafası yukarıdaydı baya. Günde bir saat yürüyüş, 6 tane hurma, yapabilirsen ilişki dene. Suniye girersen de bol bol pilates topu üzerinde zıpla, yatarak bekleme yürü otur kalk iyice yumuşatmaya çalış doğuma girene kadar yarım saat yürü zıpla yarım saat dinlen bak görürsün işe yarayacakAhh kızlar ben hala doğuramadımnst sancılarom çıktı bebek kanalda ama sıfır açıklık yani o kadar aşağıya baskı ve batmalar yaşadım açılma vardır diye düşünüyordum ama hiç olmamış 2 günüm kaldı yoksa suni deneyeceğiz ayy morale ihtiyacım var ya açılma olur mu ne olur
Ben de öyle ya. İlk başta saate falan bakıyordum, memede 45 dk geçirince bıraktırıyordum falan, şimdi saldım 3 saat emiyorŞifa olsun canım inşallah işe yarar. Ben direnmiyorum artık emmek mi istiyor anında çıkartıyorum hdjdj emince iyi geliyor biraz kolay yapıyor onu farkettim
Evet bendim. Şimdi de doktor enfeksiyon kapmayayım diye antibiyotik verdi, antibiyotik de ben de hep mantar yapar. Tetikte bekliyorum mantar olursa direkt yoğurt fırlatıcam içeriAaa yoğurdu konuşmuştuk eskiden hatırlıyorum o sen miydin kiminle konuştuk onuda hatırlayamadımbende şu işler bitsin yapıcam mantarım yok ama önlem almayı severim jdjdjjd
Düzelir canım sen şimdi ayağını karnını sar sıcak tut bebişin toparlar hemenHastanede yatarken ben üşüdüm halde gelip gelip klimayı daha düşürüyorlardı bebek terleyip sıvı kaybetmesin diye ben o yüzden hep rahat davrandım ama üşüttüm işte çocuğuben İstanbul’da yaşıyorum birkaç gecedir burasıda serin ben de zıbınla yatırınca böyle oldu sanırım
Batikonu bir lt suya karıştırdım her tuvalete gittiğimde onunla yıkadım ama kurutmam gerekli mi değil mi bilemediğim için ıslak bıraktım, en son günler kurulamaya başlayınca acısı da azalmaya başladı. Zaten hala bezliyimyavaş yavaş geçiyor gibi
Ben kulkanıyorum ama altını değiştirirken oyalansın diye arada. Yoksa ağzından atıyor asla tutmuyor emzik
Camım damlayı değişsen? Bizde işe yaradı gibi baya çünkü damlaları
Ay benimki de kaka yapmıyor. Mama da veriyorum ekstra sağıp da veriyorum nereye gidiyor anlamadım. Bugün gene yapmadı
Canım fitille geçer merak etme ama ben yoğurt sürerek geçirmiştim en etkili yöntem o.
Ben birşeyi yanlış yapıyorum dostlar. Allah aşkına siz nasıl yapıyosunuz beni bir aydınlatın. Oğluşu 10-15 dk bir memede emziriyorum. Öbür memeye geçerken ara gazını alıyoruz sonra onuda 10-15 dk emziriyorum. Sonra bidaha gaz alma seansı. Çıktıysa arada çok zorlamıyorum çıkarsa modunda yaklaşıyorum. Sonra yatırıyorum. Çocukim başlıyor kusmayakustuğu için acıkıyor acıktığı için ağlıyor ve ben boğuluyorum. Ne yapmalıyım?
Canım neden suni denemiyorsun? Benim suni sancıyla başladı. Bir ara doktora dayanamayıp benş sezaryene alın dedim ama almadı iyi ki de almamış. Doktorunla iyi konuş me istediğinş kesin bir dille belirt. 4 kilonun altındaysa ve çatın da normalse denemeye değer.
Bizim probiyotik ayrı verdi doktor hem gaz için hem probiyotikli. Ay bu probiyotiği de ne buldularsa içine koymuşlar galiba. Kiminin d vitamininde kiminin gaz damlasında
Benim dediğim gibi suniyle başladı tekrar yazayım. Açıklığım 0dı. Bebek baya yıkarıdaydı. Suyumu da onlar patlattı bence denemek istiyorsan değer. Zaten allah korusun son dk bişe olursa sezaryene dönersin.
Benim de normal ama probiyotik verdi doktoru, kafam karıştı bak şimdi. Zaten hiç veresim gelmiyor probiyotik falan, gazı için de işe yaramasa kullanmam valla. Bir de baya pahalı meret.
Merak etme benim de aynı senin gibiydi hiç açıklığım yoktu ve kafası yukarıdaydı baya. Günde bir saat yürüyüş, 6 tane hurma, yapabilirsen ilişki dene. Suniye girersen de bol bol pilates topu üzerinde zıpla, yatarak bekleme yürü otur kalk iyice yumuşatmaya çalış doğuma girene kadar yarım saat yürü zıpla yarım saat dinlen bak görürsün işe yarayacak
Ben de öyle ya. İlk başta saate falan bakıyordum, memede 45 dk geçirince bıraktırıyordum falan, şimdi saldım 3 saat emiyordoysun uyusun da başka bişe istemiyorum.
Evet bendim. Şimdi de doktor enfeksiyon kapmayayım diye antibiyotik verdi, antibiyotik de ben de hep mantar yapar. Tetikte bekliyorum mantar olursa direkt yoğurt fırlatıcam içeri
Ben birşeyi yanlış yapıyorum dostlar. Allah aşkına siz nasıl yapıyosunuz beni bir aydınlatın. Oğluşu 10-15 dk bir memede emziriyorum. Öbür memeye geçerken ara gazını alıyoruz sonra onuda 10-15 dk emziriyorum. Sonra bidaha gaz alma seansı. Çıktıysa arada çok zorlamıyorum çıkarsa modunda yaklaşıyorum. Sonra yatırıyorum. Çocukim başlıyor kusmayakustuğu için acıkıyor acıktığı için ağlıyor ve ben boğuluyorum. Ne yapmalıyım?
Canim belki gazi oldugu icin kusmuyordur, reflusu vardir. Yegenimden biliyorum, günde 100 kez kusuyordu desem abartmis olmam sanırım. Dogru tarif edebilecek miyim bilemedim, eski zaman tam hatirlamiyorum, bazi bebeklerde mide kapakcigi mi ne gec olusuyormus, tamamen islevsel olmasi 9 ayı bulabiliyormus. Yegenim tam 9 aylik oldu, onca kusan bebegin kusmalari direk bitti, bir anda.Ben birşeyi yanlış yapıyorum dostlar. Allah aşkına siz nasıl yapıyosunuz beni bir aydınlatın. Oğluşu 10-15 dk bir memede emziriyorum. Öbür memeye geçerken ara gazını alıyoruz sonra onuda 10-15 dk emziriyorum. Sonra bidaha gaz alma seansı. Çıktıysa arada çok zorlamıyorum çıkarsa modunda yaklaşıyorum. Sonra yatırıyorum. Çocukim başlıyor kusmayakustuğu için acıkıyor acıktığı için ağlıyor ve ben boğuluyorum. Ne yapmalıyım?
Bizimki 9cu gun düştüKızlar bebişlerinizin göbek bağı kaç günde düştü?
Ben normal dogum yaptım bugun 15gun oldu ama cok dikisim yok 2tane sadece,normalde bir agrim yok arada bir batmalar falan oldu okadarKızlar normal doğum yapıp alttan dikişleri olanlar, dikişler ne kadar süre acıyor? Ben hala çok zor oturuyorum, öne eğilince işkence gibi acaba ters bir durum mu var yoksa normal mi. Ve ne kadar sürecek bu böyle. Bir de baktım dikişim maksta doğru değil de yana doğru. Yani ordaki kesi kenara doğru. Of sanki hiç kaynamayacak gibi ve korkuyorum nasıl olacak ilişki, çok uzun sürer mi ki kaynamasıen azından rahat oturabileyim.
Burda birisi bir ayda kaynıyor demişti ama bir ay sonra tamamen hiç kesilmemiş gibi mi oluyor acaba, diğer türlü nasıl normale dönecek?
Seninki guzel emiyor canım maşallah, benimki hizli bir sekilde bazen boğularak 5-10dk sürüyor,ikinci memeye geçmeden uykuya dalıyor,ve galiba doyuyor cunku istemeyince dudaklari sıkıyor ve hic bir sekilde hic bisey veremiyoruz ne meme ne biberon,ama seside cikmiyor sonradanBen birşeyi yanlış yapıyorum dostlar. Allah aşkına siz nasıl yapıyosunuz beni bir aydınlatın. Oğluşu 10-15 dk bir memede emziriyorum. Öbür memeye geçerken ara gazını alıyoruz sonra onuda 10-15 dk emziriyorum. Sonra bidaha gaz alma seansı. Çıktıysa arada çok zorlamıyorum çıkarsa modunda yaklaşıyorum. Sonra yatırıyorum. Çocukim başlıyor kusmayakustuğu için acıkıyor acıktığı için ağlıyor ve ben boğuluyorum. Ne yapmalıyım?
Ben varimepidural normal dogum yapan var mi, nasıldı?
Valla ben parmağımın ucuna yoğurt sürüp iyice içeri itiyordum. Yeterli gelmezse bir kere daha. Ama günde kaç defaydı hatırlamıyorum. Sanırım yatarkendi sabaha kadar kalkmadan dursun diye. Benim yılların mantarını öyle bitirdim. Bir kere mi ne tekrarladı sadece gene yaptım ve maşallah süphanallah yani hala olmadım ama bu antibiyotikten sonra çok tırstım bakalım geri gelirse çaresi var en azındanNeden verdi acaba gerek yok diye biliyorum
Sorarsın bir daha ki gidişe canım
Ayyyyyyy benim antibiyotik yaptıııı offf nasıl gelmedi aklıma hayır diyorum kendi kendime de o kadar dikkat ettim niye oldu diyeyoğurt sürüyor musunuz bu arada nasıl yapılıyor şimdi bu aşamada yapabilir miyim
Cok tebrik ederim canimKızlar çok şükür ben de doğurdumsonunda bu güzel hikaye başka bir kısıma atladı
Suyum gelerek başladı doğum, o geldikten tam 24 saat sonra doğdu ancak..sancım bir türlü gelmedi gelince de 2 saat içinde doğurdum. Çok şükür yarabbim şuan kucağımda sütümü getirmek için çabalıyor. Kolestrum gelmeye başladı
Çooook mutluyyuuumm
Canım benim de dikiş iki tane ama belki senin doğal yırtılmadır benimki kesi atılmıştır çünkü yırtılma o kadar acılı olmuyormuş dikilse de. Benim 8 gün olacak daha yeni bağırtmadan oturtuyor ama hala yan oturuyorum oranın üstüne asla oturamamBen normal dogum yaptım bugun 15gun oldu ama cok dikisim yok 2tane sadece,normalde bir agrim yok arada bir batmalar falan oldu okadar
Evet doğal yırtılma,çünkü dogum sonrası hatırlıyorum doktor dedi cok guzel fazla bir yırtılman yok diyeCanım benim de dikiş iki tane ama belki senin doğal yırtılmadır benimki kesi atılmıştır çünkü yırtılma o kadar acılı olmuyormuş dikilse de. Benim 8 gün olacak daha yeni bağırtmadan oturtuyor ama hala yan oturuyorum oranın üstüne asla oturamamsenin doktorun eli hafifti ya da
Valla ben parmağımın ucuna yoğurt sürüp iyice içeri itiyordum. Yeterli gelmezse bir kere daha. Ama günde kaç defaydı hatırlamıyorum. Sanırım yatarkendi sabaha kadar kalkmadan dursun diye. Benim yılların mantarını öyle bitirdim. Bir kere mi ne tekrarladı sadece gene yaptım ve maşallah süphanallah yani hala olmadım ama bu antibiyotikten sonra çok tırstım bakalım geri gelirse çaresi var en azından
Kuzum benimki yara olsa zedelenme olsa anlayacağım ama başka bir şey ya nedir bu başıma gelen gerçektenBende öyleyim ama sol göğsüm de sorun, hastanede sol elimde serum vardı deri altına gitmiş davul gibi şişti kullanamadım emzirirken de zorlanınca zedelendi ucu hassas nefesim kesiliyor emerken
Teşekkür ederim canım benim :) kabarcık oluştuğu zaman doğru emzirme pozisyonu olsa da ağzı ona denk geliyorsa çok acıyor değişmiyorBende sağ göğsümü zedelettim. Doğru tutarsa acımıyor bak bu videodaki gibi yapıyorum belki sana da iyi gelir. Birde tahin yağı bana çok iyi geldi. Devamlı yapabilsem kesin düzeltir. Senin olay farklı gerçi ama bence denemekte fayda var. En güzel şey emzirmek aslında ama burnumuzdan gelince tadını alamıyoruz. Solda çok keyif alıyorum sağa geçince oflayıp pufluyorum.
Doğru Emzirme Eğitimi
Canım ben öyle yapmıyorum yani iki memeyi birkaç öyle sırayla yaptım çünkü bölünüyor uykusu zaten yiyeceği miktarı kendisi ayarlıyor tek memede yiyeceği kadar besliyorum ve gazını çıkarıyorum eğer ona rağmen açsa diğer memeye geçiyorum o geçişte gaz çıkarmıyorum beslenme bitmediği için ben iki saatte bir beslenme modunu yapıyordum doktorum diyor ki ne kendinize ne bebeğinize bu eziyeti yapmayın tabiki belirli aralikla besleyin ama şu saat su dakika siz huzursuz olursunuz dedi haklıydı ben mesela saate bakmaktan takip etmekten yorulmuştumBen birşeyi yanlış yapıyorum dostlar. Allah aşkına siz nasıl yapıyosunuz beni bir aydınlatın. Oğluşu 10-15 dk bir memede emziriyorum. Öbür memeye geçerken ara gazını alıyoruz sonra onuda 10-15 dk emziriyorum. Sonra bidaha gaz alma seansı. Çıktıysa arada çok zorlamıyorum çıkarsa modunda yaklaşıyorum. Sonra yatırıyorum. Çocukim başlıyor kusmayakustuğu için acıkıyor acıktığı için ağlıyor ve ben boğuluyorum. Ne yapmalıyım?
Kuzum benimki yara olsa zedelenme olsa anlayacağım ama başka bir şey ya nedir bu başıma gelen gerçektenmesela dün geçmişti bir sorun yoktu rahattım bugün tekrar minicik bir şişlik su baloncuğu var sağda bu sefer resmen canım alıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?