2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325

Daha yeni başladığımız için hemen değiştirmedim. 1-2 gün daha bakıp net fayda göremezsem değiştireceğim canım.

Allahım yarabbim yüce rabbim neler oluyor böyle anlamıyorum ben hiç. Kesin normal birşeydir 1-2 gün yapmaması ama ilk duyduğunda normal gibi gelmiyor insana. Bizimki daha o evreye gelmedi ama yakındır. Açıyorum altını açtığım gibi çiş yapıyor zaten. Kakasınıda istediği yere yapsın ama yeterki yapsın diye dua ediyorum. 3-4 günde ne hale geldim daha dün elime sıçtı diye ağlıyordum annemi nasıl çağırdığımı bilemedim şimdi razıyım eline yapcam desin açayım yapsın yeter ki şu lanet sancıyı çekmesin ya.

Aaa yoğurdu konuşmuştuk eskiden hatırlıyorum o sen miydin kiminle konuştuk onuda hatırlayamadım bende şu işler bitsin yapıcam mantarım yok ama önlem almayı severim jdjdjjd

Ben videoyu izledim çok güzelmiş canım ama sürekli ağladım hormonlarım tavan herhalde onlar emdikçe ben mutlu oluyorum

Çok faydalı. Sen daha doğum yapmadın, yaptığında direkt böyle başla inanılmaz faydasını göreceksin. Ben burdaki gibi emziriyorum çok şükür sol tarafta ne yara ne sızı hiçbirşey yok. Sağ taraf kendi salaklığım oldu. Unutmaki bir yenidoğan memeye kene gibi yapışır öyle kolay çekemezsin ağzından ndndjdn altın niteliğinde bir bilgi keşke biriside bana söyleseydi

37. Haftan olmuş tabii hormonlar tavandır sende şimdi

Ben birşeyi yanlış yapıyorum dostlar. Allah aşkına siz nasıl yapıyosunuz beni bir aydınlatın. Oğluşu 10-15 dk bir memede emziriyorum. Öbür memeye geçerken ara gazını alıyoruz sonra onuda 10-15 dk emziriyorum. Sonra bidaha gaz alma seansı. Çıktıysa arada çok zorlamıyorum çıkarsa modunda yaklaşıyorum. Sonra yatırıyorum. Çocukim başlıyor kusmaya kustuğu için acıkıyor acıktığı için ağlıyor ve ben boğuluyorum. Ne yapmalıyım?

Canım neden suni denemiyorsun? Benim suni sancıyla başladı. Bir ara doktora dayanamayıp benş sezaryene alın dedim ama almadı iyi ki de almamış. Doktorunla iyi konuş me istediğinş kesin bir dille belirt. 4 kilonun altındaysa ve çatın da normalse denemeye değer.
Biz başladık günde 3 damla 1 yaşa kadar. Pedia-D ismi ama probiyotiklileri varmış. Bu bitince onu isticem. Belki bağırsaklarına iyi gelir.
Bizim probiyotik ayrı verdi doktor hem gaz için hem probiyotikli. Ay bu probiyotiği de ne buldularsa içine koymuşlar galiba. Kiminin d vitamininde kiminin gaz damlasında
Benim dediğim gibi suniyle başladı tekrar yazayım. Açıklığım 0dı. Bebek baya yıkarıdaydı. Suyumu da onlar patlattı bence denemek istiyorsan değer. Zaten allah korusun son dk bişe olursa sezaryene dönersin.
Aynen bizimki de o, normal doğum p yüzden probiyotikliye gerek yok dedi
Benim de normal ama probiyotik verdi doktoru, kafam karıştı bak şimdi. Zaten hiç veresim gelmiyor probiyotik falan, gazı için de işe yaramasa kullanmam valla. Bir de baya pahalı meret.
Merak etme benim de aynı senin gibiydi hiç açıklığım yoktu ve kafası yukarıdaydı baya. Günde bir saat yürüyüş, 6 tane hurma, yapabilirsen ilişki dene. Suniye girersen de bol bol pilates topu üzerinde zıpla, yatarak bekleme yürü otur kalk iyice yumuşatmaya çalış doğuma girene kadar yarım saat yürü zıpla yarım saat dinlen bak görürsün işe yarayacak
Şifa olsun canım inşallah işe yarar. Ben direnmiyorum artık emmek mi istiyor anında çıkartıyorum hdjdj emince iyi geliyor biraz kolay yapıyor onu farkettim
Ben de öyle ya. İlk başta saate falan bakıyordum, memede 45 dk geçirince bıraktırıyordum falan, şimdi saldım 3 saat emiyor doysun uyusun da başka bişe istemiyorum.
Aaa yoğurdu konuşmuştuk eskiden hatırlıyorum o sen miydin kiminle konuştuk onuda hatırlayamadım bende şu işler bitsin yapıcam mantarım yok ama önlem almayı severim jdjdjjd
Evet bendim. Şimdi de doktor enfeksiyon kapmayayım diye antibiyotik verdi, antibiyotik de ben de hep mantar yapar. Tetikte bekliyorum mantar olursa direkt yoğurt fırlatıcam içeri

Düzelir canım sen şimdi ayağını karnını sar sıcak tut bebişin toparlar hemen

3 tane krem verdi karıştırıp sürdüm ilk uygulamada bile bayağı toparladı gibi

Ben dk lı emzirmiyorum hiç şuan gazını da çıkarmıyorum tek meme sonuna kadar emiyor son sütü de alsın diye bir dahakine de diğer meme bugün 6. Gün kontrolde vermesi lazımdı almış dedi doktor. İlk çocukta da öyle yapıyordum bunda da o şekilde devam artırmak için de emdiğini sağıyorum tekrar

Neden verdi acaba gerek yok diye biliyorum
Sorarsın bir daha ki gidişe canım

Ayyyyyyy benim antibiyotik yaptıııı offf nasıl gelmedi aklıma hayır diyorum kendi kendime de o kadar dikkat ettim niye oldu diye yoğurt sürüyor musunuz bu arada nasıl yapılıyor şimdi bu aşamada yapabilir miyim

Reflusu var muhtemelen. Biraz yuksek yatirmayi denedin mi?

Kusma dedigin agzindan sut suzulmesi mi? Puskurme / fiskirma seklinde mi?

Canim belki gazi oldugu icin kusmuyordur, reflusu vardir. Yegenimden biliyorum, günde 100 kez kusuyordu desem abartmis olmam sanırım. Dogru tarif edebilecek miyim bilemedim, eski zaman tam hatirlamiyorum, bazi bebeklerde mide kapakcigi mi ne gec olusuyormus, tamamen islevsel olmasi 9 ayı bulabiliyormus. Yegenim tam 9 aylik oldu, onca kusan bebegin kusmalari direk bitti, bir anda.
Sen yine bi arastir kuzum, ben de bakayim internette neler bulabiliriz bu konuda

Kızlar bebişlerinizin göbek bağı kaç günde düştü?
Bizimki 9cu gun düştü hergün pamukla sildim kızımı,düştükten sonra banyo yaptirmaya başladım
Ben normal dogum yaptım bugun 15gun oldu ama cok dikisim yok 2tane sadece,normalde bir agrim yok arada bir batmalar falan oldu okadar
Seninki guzel emiyor canım maşallah, benimki hizli bir sekilde bazen boğularak 5-10dk sürüyor,ikinci memeye geçmeden uykuya dalıyor,ve galiba doyuyor cunku istemeyince dudaklari sıkıyor ve hic bir sekilde hic bisey veremiyoruz ne meme ne biberon,ama seside cikmiyor sonradan
epidural normal dogum yapan var mi, nasıldı?
Ben varimonce suni sanci vermişler öleceğim sandim sonra 5cm açılmam olunca epidural vurmuşlar,o %80 ağrıları azaltıyor,beni durmadan tembihlediler epiduraldan sonra sakın kendini bırakıp sancıları takip etmemezlik yapma,bebeği hissetmeyi çalış ve ıkın dediler

Valla ben parmağımın ucuna yoğurt sürüp iyice içeri itiyordum. Yeterli gelmezse bir kere daha. Ama günde kaç defaydı hatırlamıyorum. Sanırım yatarkendi sabaha kadar kalkmadan dursun diye. Benim yılların mantarını öyle bitirdim. Bir kere mi ne tekrarladı sadece gene yaptım ve maşallah süphanallah yani hala olmadım ama bu antibiyotikten sonra çok tırstım bakalım geri gelirse çaresi var en azından

Cok tebrik ederim canimgözün aydın Allah analı babalı sağlıkla büyütsün inşallah

Ben normal dogum yaptım bugun 15gun oldu ama cok dikisim yok 2tane sadece,normalde bir agrim yok arada bir batmalar falan oldu okadar
Canım benim de dikiş iki tane ama belki senin doğal yırtılmadır benimki kesi atılmıştır çünkü yırtılma o kadar acılı olmuyormuş dikilse de. Benim 8 gün olacak daha yeni bağırtmadan oturtuyor ama hala yan oturuyorum oranın üstüne asla oturamam senin doktorun eli hafifti ya da

Evet doğal yırtılma,çünkü dogum sonrası hatırlıyorum doktor dedi cok guzel fazla bir yırtılman yok diyebir hafta sonra kontrole çağırdı bakti hersey yolunda dedi, dikişi aldı,artik 40gun sonra kontrole gideceğim....sana gecmis olsun insallah en kisa zamanda gecer

Kızlar bu arada yeteri kadar beslendiği ve gazı çıkarıldığı halde uyumayan bebeğiniz varsa beyaz gürültü denen şeyi deneyin ve bana dua edin 2 saat boyunca emip, memedeyken ağlayıp gazını da çıkaran bebeğim durmuyordu. Neden olduğunu anlamadım. White noise diye yazıp açtım ve tık çocuk bayılıp uyudu sizde işe yaramıyorsa sesi yeterince açık değil demektir. Çok da aşırı kulağının dibinde de olmasın. Ağlıyorsa ilk başta ağlamasını bastıracak kadar açın ve görün :)) benim şuan dinlettiğim şu:

Anne karnındaki seslere benzediği için bebeği sakinleştiriyor diye okumuştum. Uyuduğu sürece açık kalması gerekmiş tabii, o biraz zor. Ama şu an susmuş olması inanın paha biçilmez.

Sağ ol canım bende yapayım

Bende öyleyim ama sol göğsüm de sorun, hastanede sol elimde serum vardı deri altına gitmiş davul gibi şişti kullanamadım emzirirken de zorlanınca zedelendi ucu hassas nefesim kesiliyor emerken
Kuzum benimki yara olsa zedelenme olsa anlayacağım ama başka bir şey ya nedir bu başıma gelen gerçekten mesela dün geçmişti bir sorun yoktu rahattım bugün tekrar minicik bir şişlik su baloncuğu var sağda bu sefer resmen canım alıyor

Teşekkür ederim canım benim :) kabarcık oluştuğu zaman doğru emzirme pozisyonu olsa da ağzı ona denk geliyorsa çok acıyor değişmiyor ben de sarı kantaron yağı denemeye başlamıştım iki gün biraz fayda etti ama bebiş ishal olunca acaba kantorondan mı diye Onu da kestim birkaç gün sonra tekrar denerim belki. şimdi her emzirme öncesi sonrası göğüslerimi yıkıyorum soğuk su ile biraz rahatlatıyor

Canım ben öyle yapmıyorum yani iki memeyi birkaç öyle sırayla yaptım çünkü bölünüyor uykusu zaten yiyeceği miktarı kendisi ayarlıyor tek memede yiyeceği kadar besliyorum ve gazını çıkarıyorum eğer ona rağmen açsa diğer memeye geçiyorum o geçişte gaz çıkarmıyorum beslenme bitmediği için ben iki saatte bir beslenme modunu yapıyordum doktorum diyor ki ne kendinize ne bebeğinize bu eziyeti yapmayın tabiki belirli aralikla besleyin ama şu saat su dakika siz huzursuz olursunuz dedi haklıydı ben mesela saate bakmaktan takip etmekten yorulmuştum

Ahhh canım yaa bir an önce geçer inşallah rahatlarsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…