2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325

İçin rahatlamıştır kuzum. Güzel haberler almışsın

Günaydın herkese kızlar, baya geç yazdığımın farkındayım fakat çok zor bi süreç geçirdik. Kızımı 40+0’da doğurdum çok şükür, 03.08.23’te sabaha karşı kanamayla hastaneye gittik, bebek gündüz 15’te doğdu. Suni sancı+epidural+epizyotomi ile doğumum gerçekleşti. Bebeğim doğduktan sonra 3 saat yoğun bakımda kaldı su yuttuğu için. Ertesi gün de eve geldikten sonra ani ateşlenmeyle hastaneye götürdük ve maalesef doğum esnasında enfeksiyon kapmış, yaklaşık 1 hafta hastanede kaldık çok ama çok zor günlerdi bir yandan bebeğimin durumu bir yandan da benim dikişler mahvetti beni. Neyseki şu anda iyiyiz, ikimiz de daha iyiye gidiyoruz bu süre zarfında yazmaya fırsat bulamadım, doğum yapanlar olmuş tebrik ediyorum, Allah bekleyenlere de nasip etsin bir an önce
Bu arada bebişim 4400 doğdu, biraz da bu yüzden zor bi doğumdu ama doğumda. Sonra yarım kilo kaybetti şu anda eski kilosuna erdirmeye çalışıyorum fakat hanımefendiyi doyurmak zor oluyor biraz, sürekli emmek istiyor. İnanılmaz güzel bir duyguymuş gerçekten, Allah isteyen herkese nasip etsin

Damla da fayda etmedi mi canım ya ben de tek ümidi damlaya bağlamıştım ama fayda etmiyor gibi gözüküyor kesin benimkine de fayda etmez

Bende gönderdm beybi belki zor olcak ama imkansız bile zamanımı alır, hallederim bi şekil. Yeter ki psikolojik olarak iyi olayım.
Vallahi beş yıldır yalnız kalmaya o kadar alışmışız ki darladı beni evde kendi annemin bile oluşu uzakta oturmuyorlar aynı şehirdeyiz nasıl olsa ihtiyacım olursa gelirsiniz dedim ama hiç çağırmadım ve gerçekten evde eşimle tek olmak biraz olsun normalleşmemi sağladı daha kolay adapte oldum yeni hayatıma. Şu göğüs işini de halledersem benden mutlusu yok

Kizlar gunaydin,

Kizamik ya da kizamikcik hakkinda bilgisi olan analar bi bakiverin bize.

Umarim sadece alerjik birseydir ama buyuk kiziimda sabah kirmizi yassi dokuntulerle uyandik su an yuzunde ve bacaklarinda yaklasik 10 tane dokuntu var.
Ates, oksuruk gibi ekstra belirti yok, sadece huysuzuz biraz.

Kizamik / kizamikcik dokuntuleri ciktiginda coktan baska belirtilerin de eslik etmesi gerekmez miydi?

37.haftaya girmis bir anne olarak gecmiste kizamik ya da kizamikcik gecirmedigimden 2 bebegim icin de endiseleniyorum su an. Bir fikri olan var mi?

Bende bebegimde asiliyiz bu arada, bu beni rahatlatiyor tabi.

Farkettiğim birşey var sağım yaparken. Bebek ne kadar da içse tüm kanalları boşaltamıyor. Sabit yatışta. Ağrıyan yerlerin oluşan tıkanıklıklar muhtemelen memenin yan veya alt yüzeyindedir. Mastit için mesela ters emziriş yapın derler sebebi de budur bebek normalde yanları çekemez kolay kolay biraz büyümeli. Sağım yaparken mememi kaldırıyorum mesela pozisyon değiştirmezsem süt gelmiyor boş sansam bıraksam yanları es geçeceğim ama pozisyon değiştirince geliyor. Sen sağım yapmana rağmen mastit oluyorsan onu bilmiyorum ama arkadaşım

Geçmiş olsun çok zor birşey bende ilk kızımda yaşamıştım bol masaj zeytinyağı ile fayda eder duşta suyun altında masaj iyi oluyor

Geçmiş olsun canım gözün aydın miniğin yanında ya hepsi geldi geçti şükür
Maşallah kilosu çok iyimiş seni zorladı mı çok

Ah canım yaaa kimbilir ne kadar sanci yapiyor gazlar, o yüzden ememiyor annesi Mete de öyle gazi olduğunda dogru düzgün tutamiyor bile memeyi, tutsa da agzinda geveliyor. Mecbur sagip vereceksin
Biz dün kontrole gittik doktora, sariliktan ziyade kilo alimina bakariz artik dedi, kilo alimi iyiyse sari olmasinin pek hükmü yokmus bu haftalardan sonra

Sağdiginda göğsünü tamamen bosaltiyor musun peki canım? Ben kenarlarini bastira bastira, her yerini sikarak bosaltiyorum. Makineyi kendi haline biraksam bosalmiyor çünkü

Ters emzirmede yapmaya çalışıyorum. Ama fındık hanım memede hep uyuyor yaa. Tam boşaltmıyor maalesef. Bol bol duş ve masaj yapıyorum. Bakalım düzelicez antibiyotik kullanmam şart. Yürüyemiyordum bile o kadar etlerim/kemiklerim ağrıyordu.
Geçmiş olsun çok zor birşey bende ilk kızımda yaşamıştım bol masaj zeytinyağı ile fayda eder duşta suyun altında masaj iyi oluyor

Kızlar göz capaklanmasina ne iyi gelir çay pansuman yapıyorum başka fikri olan gece gözünü actim sarı akinti geldi geçti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…