- 25 Temmuz 2022
- 1.656
- 3.251
- 83
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #50.701
Vay anam vayyy yeni doğurduk yeni bebeler konusuluyor. Bu ne cesaret yiğidim hayran kaldımBende bende nasipse kışın doğurmak istiyorum bahar da ya da yaz in gebe kalmamız lazımkayınvalidem planlı yapsaydiniz dedi bu kadar zor olduğunu bilseydim planlardim dedim
Valla bende iyi ki almısım dedm festimAh o depend. Varlığı dert yokluğu yara. Pişik oldum resmen onun yüzünden 30 yaşında kadınım yaama büyük kolaylıktı iyikide almışım hakkını yiyemem
amin bebegmm hiçbirimizin bozmasn inşallahhOh maşallah
Allahım ağız tadınızı bozmasın
Duphalac surup iciyorum o kabizliga iyi geliyorKizlarr sezeryandan sonra kabızlık sorunu yaşayan var mı? Doğum yapalı 3 hafta oldu iki kere ilaç içip öyle çıktım tuvalete başka yoksizde de böyle mi günde 4 litre su içiyorum ama tık yok
Benimde devam kuzucum, aynı gün doğurduk zaten. Hele bugun ötle vi geldi ki depend takmak zorunda kaldım
Ah o depend. Varlığı dert yokluğu yara. Pişik oldum resmen onun yüzünden 30 yaşında kadınım yaama büyük kolaylıktı iyikide almışım hakkını yiyemem
Dogurmus analar sorum var size.
Dun nisanim oldugunu dusundugum birseyler dusurdum. Doktor kan yoksa nisan yoktur dedigi icin boyle diyorum zira baya jole gibi birsey dusurdum ama kan yoktu.
4 gundur gece bu saatlerde vajinaya bicak saplanmasi sekilde agrilar yasiyorum.
Ptesi günü nst'de 30 sanci cikti (doktora gore hicbir anlami yok)
Alt muayenemi yapti, sifir aciklik, rahim sert ve yukarda dedi.
Bugun tam 37+0 haftaligim. Sizce dogum mu yanasti ne dersiniz?
Cok sağ ol canım. Epizyotomi yapıldı kendiliğinden değil yani. Dikislerim tutmadı su an acildi antibiyotik tedavisi başlandı kaynamazsa tekrar dikilecek
Canımm gözün aydın
Sağlıkla büyütmeyi nasip etsin rabbim
Doğumun nasıldı şimdi nasılsınız
Gözün aydın canım ranbim sağlıkla büyütmayi nasip etsin
Gözün aydın canım
Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin
Hayırlı uğurlu olsun kuzum çok mutlu oldumoh mis gibi çıkart tabii 9 ayının hediyesii
Çook teşekkür ederim kızlarOoo hayırlı olsun kuzu, sende bebekte iyisniz ya herşey gelip geçti çok şükür
(haftasını doldurupta bekleyenlerden kim kaldı geriye, bizim oymak annelerimiz sanki hep doğurdu)
Süt indiği anda silikonu çıkar emmesi daha kolay gelecek bebişe öyle dene ağlasa da pes etme. Olmuyorsa bebeklerin belli dönemlerde huyları değişiyor örneğin ateslendigi aşı olduğu zamanlar falan o dönemde de denemelisin mutlaka. Bir zamanlar bende aynı durumdaydım.Selam arkadaşlarım tam 11 gün sonra buraya giriş yapabildim. Cok zormuş. Doğumum zor oldu alttan çok dikişim var neyse anlatıp herkesi üzmek istemiyorum. Oglusum sarılık oldu. Emme problemimiz var. İlk gece hemşire göğüs ucun yok diye koşa koşa aldırdı. Şimdide oğlan onsuz emmiyor. Nasip bırakacağız bu silikon ucu deneyimleyen var mi
Canım ben hastaneden kaşık biberon kullandım, eve gelince 15 gün kadar şırıngayla Finder feeding yöntemiyle besledim kızımı. Şimdide biberona geçtim ama sadece geceleri veriyorum biberonuKızlar memede süt var ama bebek uyuyakaldığı için göğüs tamamen boşalmıyor. Kalan sütü sağıp emzirme sonrası vericem ama ne kullansam bilemedim aklımdaki seçenekler biberon kaşık biberon ve şırınga. Siz ne kullanıyorsunuz?
Kontrol de doktor artık kanaman olmaz dediği için aklıma takılıyor aslında ama bugün bayağı azaldı
Depend candır ama onun yüzünden pişik antibiyotik yüzünden de mantar oldum
Ayyy aynennnn iyi ki vardı onun sayesinde gönüll rahatlığıyla hareket ettim
Bende öyle sanmıştım ama 1 hafta sonra kanlı gerçeği gelmişti
Hatta aynı seninle 37 de renksiz 38 de kanlı geldi bir gün sonrada doğdu
Ahhh çok üzüldüm inşallah tutar tekrar aynı çileyi çekmezsin
Benimde aklıma o geliyor ama ilaç bile zor etki ediyor onun çok faydası olacağını sanmıyorumBen yaşadım hala da tam düzene girmiş değilim. Uzun zaman müsil gibi bir ilaç kullandım o olmayınca zorlanıyorum. Sezaryenden sonra sindirim ve boşaltım sistemim bozuldu daha toparlanamadı gerçekten. Kayısı suys koyup sabah içtim o biraz çok az iyi geldi bana
Normalde 3-4 saatte etki eden ilaç 15-16 saatte etki etti canım o yüzden kayısının da etkisi çok olmaz gibi bende ama şükür seninki az sürmüş yarın doktora gitmeyi düşünüyorum soracağım mutlakaKuzum ben yaşamıştım, 3 hafta değil tabi de ilk 3-4 gün. Sonra sabahları aç karnıma 1-2 tane kuru kayısı yedim, çok az da ılık su içtim düzeldim şükür, suan rahatımdoktoruna sor istersen
Günde 2-3 kere içiyorum bana mısın demiyorDuphalac surup iciyorum o kabizliga iyi geliyor
Doğadan ın kayısı çayını dene canımBenimde aklıma o geliyor ama ilaç bile zor etki ediyor onun çok faydası olacağını sanmıyorum
Normalde 3-4 saatte etki eden ilaç 15-16 saatte etki etti canım o yüzden kayısının da etkisi çok olmaz gibi bende ama şükür seninki az sürmüş yarın doktora gitmeyi düşünüyorum soracağım mutlaka
Günde 2-3 kere içiyorum bana mısın demiyor
Biz çay kaşığıyla verdik 2 sefer ama bu durum gaz yaptı gibi. Meme reddi olmasın diye annem biberon vermemekte direniyor ama günde 1-2 kere biberon memenin önüne geçmez bence yaCanım ben hastaneden kaşık biberon kullandım, eve gelince 15 gün kadar şırıngayla Finder feeding yöntemiyle besledim kızımı. Şimdide biberona geçtim ama sadece geceleri veriyorum biberonu
Tamamen bebişe bağlı. Bizim oğlan 2 gündür beni yiyor. Keyfi sol mememi ucundan tutmak istiyor ne güzel tam alıyordu şuan almıyor. Geçen gece uyandırmakta çok zorlandım gece beslenmelerini yaparken neyse içsin de ucundan tutsun uyanıkken düzeltiriz diye düşündüm ama hata etmişim jdjjd keyfi paşamın ucundan istiyor artık. Nasıl çevireceğim bilmiyorum o yüzden baştan farklı şeylere alıştırmamakta fayda var. Elbet memeye tekrar alışır ama alışana kadarda insanı mahveder.Biz çay kaşığıyla verdik 2 sefer ama bu durum gaz yaptı gibi. Meme reddi olmasın diye annem biberon vermemekte direniyor ama günde 1-2 kere biberon memenin önüne geçmez bence ya
Bebeğini tanımak önemli kuzum ben de baktım bizimki her şeye okey, emzikte emiyor kaşık biberon da alıyor, parmağımla beslenmeye de okey hepsinin sonunda da mememe saldırıyor hala o zaman biberon da vereyim bir bakayım dedim çünkü şırınga tek başıma zor oluyor bir noktada yardımcım olmayacak eşim vs. Her gün mama vermediğim için 2 - 3 günde bir verdiğim için artık biberonla veriyorum şimdilik sıkıntı yokBiz çay kaşığıyla verdik 2 sefer ama bu durum gaz yaptı gibi. Meme reddi olmasın diye annem biberon vermemekte direniyor ama günde 1-2 kere biberon memenin önüne geçmez bence ya
Gece ani bı kasıga batma ile su sandıgım seffaf ama sumuksu akıntı ıle uyanıp hastaneye gıttım. Ebe su degıl ama dogum baslamıs daha basında sın sabaha zor dogum olur dedı ve yarım saat sonra dogum oldu. Kansız akıntıydı benımdeDogurmus analar sorum var size.
Dun nisanim oldugunu dusundugum birseyler dusurdum. Doktor kan yoksa nisan yoktur dedigi icin boyle diyorum zira baya jole gibi birsey dusurdum ama kan yoktu.
4 gundur gece bu saatlerde vajinaya bicak saplanmasi sekilde agrilar yasiyorum.
Ptesi günü nst'de 30 sanci cikti (doktora gore hicbir anlami yok)
Alt muayenemi yapti, sifir aciklik, rahim sert ve yukarda dedi.
Bugun tam 37+0 haftaligim. Sizce dogum mu yanasti ne dersiniz?
Kışın bebek bakımı daha zor. Şimdç bıle usuyo bebek dıyenler kısın tulımlara sardırcekler. Terlıycek burnu tıkancak. Hava soguk dıasarı cıkılmıycak. Kısın gebelıkte zor hıcbısey olmıycak. Yazın en azı soyunuo dokundukBende bende nasipse kışın doğurmak istiyorum bahar da ya da yaz in gebe kalmamız lazımkayınvalidem planlı yapsaydiniz dedi bu kadar zor olduğunu bilseydim planlardim dedim
Bızım doktor tam tersi soyun dıyor. Üşimek degıl ter hasta eder anlamassınız dıyo. Gaz içinde kıraz çekırdegı kemerı varmış.sadece bel karın bolgesını terltmeden sıcak tutuyormus. Onu deneyın bırdeKlimaya yapışık yaşıyorum
Yavrum gaz sorunu olmasa bende hiç dert etmem üşümüyor çünkü ondan eminim iyi yapıyosun aslında. Ama ben en ufak üşümesini kaldıramayacağım için sıcak tutuyorum. Bugün doktora gittik mesela uzun kollu tulum ve çorap giydirdim doktor iyi giydirmişsin dedi ki bugün de sıcak bir gündü.
Gaz sorunu olmayan bebişi bende olsam cıbıldak gezdiririmyanarım yanarım yaz bebesi diyip aldığım kısa kollu zıbınlara yanarım hiç giyemeden büyüyecek sanırım.
Gece ani bı kasıga batma ile su sandıgım seffaf ama sumuksu akıntı ıle uyanıp hastaneye gıttım. Ebe su degıl ama dogum baslamıs daha basında sın sabaha zor dogum olur dedı ve yarım saat sonra dogum oldu. Kansız akıntıydı benımde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?