- 16 Ocak 2021
- 4.301
- 7.701
- 108
- 30
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #50.741
Canım kesinlikle kendini çok iyi tanı. Normal doğum istiyorsan gerçekten yüzde yüz emin olarak gitmelisin yoksa boşuna sancı çekip sezeryan olursun o sancıları çok iyi bir şekilde karşılamayı bilmen lazım. Ben mesela hiç istemedim normal doğumu . Sezeryanın her zorluğunu çekerim kafasındaydım o yüzden de kolay geldi bana sezeryan çünkü kendimi şartlamıştımKızlar bugün kontrolüm var. 38+2’deyim. Bu ana kadar her şey normal gidişatında gitti. Ben de vajinal doğuma sıcak bakıyordum ama büyüdükçe korkmaya başladım. Doktor, annem, herkes “sezeryan yapalım hiç ağrı çekme boşuna, artık sezeryan çok kolay” diyor. Sezeryan olursa haftaya çarşamba 39+0’da alacak doktor. Bugün bi karar vermem gerekiyor ama ben çok aradayım. Bi yandan korkuyorum bi yandan doğum doğal bi şey, sezeryan olmasını gerektiren bi şey yok, boşu boşuma medikal işlem olacak diyorum. Her iki türlünün de kolaylığı da zorluğu da var biliyorum… fikir verebilir misiniz? Çok kafam karışık
Geçen hafta 3200 dedi doktor bu hafta kaç çıkacak bilmiyorum… ama daha önce farklı bir doktorla eş zamanlı gidiyordum. Bu doktorun ölçümleri hep daha fazla çıktı, o yüzden daha azdır diye tahmin ediyorum…Bebeğin kaç kilo canım? Ben de tam 38+2yim bugün.
Anladım canım benim de tam 38 haftada 3270 çıktı. Sen bebek büyük olduğu için mi sezaryen düşünmeye başladın ben öyle anladım ama, benim bebişim de hep önden gidiyor biraz büyük ama yine de normal deneyeceğim 4,5 kiloya kadar normal deniyorlar zaten. Ama genel olarak korktuğun içinse kimseyi dinleme kendin karar ver, sonra doktor ya da annen dedi diye sezaryen olup pişman olma canım, bu çok önemli bir karar kimsenin etkisi altında kalma.Geçen hafta 3200 dedi doktor bu hafta kaç çıkacak bilmiyorum… ama daha önce farklı bir doktorla eş zamanlı gidiyordum. Bu doktorun ölçümleri hep daha fazla çıktı, o yüzden daha azdır diye tahmin ediyorum…
6-7 sene önce apandisidim patladı ve 5 gün boyunca apandisit ağrısı çektim. Artık bilincim kapanacak düzeyde ağrım vardı son gün. Geçirdiğim ameliyatta da karnım boydan boya açıldı, 20 cm dikişim var göğüs altımdan bikini bölgesine kadar.Canım kesinlikle kendini çok iyi tanı. Normal doğum istiyorsan gerçekten yüzde yüz emin olarak gitmelisin yoksa boşuna sancı çekip sezeryan olursun o sancıları çok iyi bir şekilde karşılamayı bilmen lazım. Ben mesela hiç istemedim normal doğumu . Sezeryanın her zorluğunu çekerim kafasındaydım o yüzden de kolay geldi bana sezeryan çünkü kendimi şartlamıştım
Bana kalsa sorsalar bende sezeryan derdim yhA kızım da doğumum zor olmuştu ikinci doğum da üçüncü doğumumda sıkıntı yaşadım ebe dördüncü doğurma artık dedi de hayatımı engelliycek birşey gelişmiş o bölgede6-7 sene önce apandisidim patladı ve 5 gün boyunca apandisit ağrısı çektim. Artık bilincim kapanacak düzeyde ağrım vardı son gün. Geçirdiğim ameliyatta da karnım boydan boya açıldı, 20 cm dikişim var göğüs altımdan bikini bölgesine kadar.
Aklıma hep o süreç geliyor hem ağrı çektiğim hem büyük ameliyat geçirdiğim için. Ağrıya dayanabilirim gibi geliyor o yüzden. Sezeryan da açıkçası o geçirdiğim ameliyatın yanında hiçbir şey değil o yüzden arada kalıyorum.
şükür ben hamileliğimi iyi geçirdim hiç kusmadım bakımlıydım sımdı o eski halimden eser yok saldım kendimi zaten halim de yok olan tüm enerjimi oğluma harcıyorumKızlar siz yine hamilelikte bakımlıydınız yaa, ilk 3 ay pijamalarla yatakta kusa kusa geçti son 3 ay da evsiz gibi giyinerek, göbeğim açıkta geziyorum evde top gibi yuvarlancam yakında, hiçbi şey de yapasım gelmiyo ne zamandır ne bi tırnak ne bi saç bakımı ne bi makyaj... güya instagramdaki tatlış hamişler gibi giyinip süslencektim yav he he diyorum sadece
canım bende emin değildim ama normal yaparım dıyordum ama guvenmıyordum da kendıme sonra doktorum sezeryan da dedi ama sunu bılır sunu soylerım arada oldugun bısey yapmamak lazımmıs ben sezeryan oldum ama hastane korkum oldugu ıcın o bıle cok zor gectı ve ben normal dogumu hıc yapamaz mısım hangıısı olursa olsun hayırlısı olsun ama sen karar ver buna hangısıne hazırsın hangısını ıstıyorsun ona buna bakmadanKızlar bugün kontrolüm var. 38+2’deyim. Bu ana kadar her şey normal gidişatında gitti. Ben de vajinal doğuma sıcak bakıyordum ama büyüdükçe korkmaya başladım. Doktor, annem, herkes “sezeryan yapalım hiç ağrı çekme boşuna, artık sezeryan çok kolay” diyor. Sezeryan olursa haftaya çarşamba 39+0’da alacak doktor. Bugün bi karar vermem gerekiyor ama ben çok aradayım. Bi yandan korkuyorum bi yandan doğum doğal bi şey, sezeryan olmasını gerektiren bi şey yok, boşu boşuma medikal işlem olacak diyorum. Her iki türlünün de kolaylığı da zorluğu da var biliyorum… fikir verebilir misiniz? Çok kafam karışık
Uyurken bende kıyamıyorum ama cok yaptığını bildiğim zamanlar alıyorum yine uyutmaya devam ediyorumKızlar bebişiniz altını pislettiğinde hemen değiştiriyor musunuz bezini? Emzirdim uyuttum yarım saat oldu olmadı kaka yaptıçok huzursuzdu çok da zor uyudu hiç rahatsız etmek istemiyorum ama altı pisken de benim içim rahat etmiyor
Bana çekti isen evetAy ben ilk defa görüyorum böyle birşey duyuyorum ya yarın kırkım çıkıyo ben adet oldum yani
Yok canım yaptırmadım daha eşim görevden gelince artık pazartesi götüreceğim
Merhaba kızlar, kaç gündür ben de giremedim doğum yapan tüm arkadaşları tebrik ederim umarım herkes iyidir. Gelen bebislerimizi Allah uzun sağlıklı ömürler versin
Ben de pazartesi 38+4 te sezeryan doğum yaptım. Bebbegim ilk başta solunum sıkıntısından yenidoğan yoğun bakımda kaldı Allah'a şükür iyileşti ve şuan evdeyiz.
Emzirme, silikon uç, mama, biberon ve emzik hepsi var hayatımızdaŞuan oğlum çok uykucu ben de uyandırmak için çok cebellesiyorum. İlk günleri olduğundan sanırım gaz problemimiz yok şuan keşke böyle devam etse.
Ben de öyle ya kıyamıyorum uyandırmaya hem de öyle uyumasınaUyurken bende kıyamıyorum ama cok yaptığını bildiğim zamanlar alıyorum yine uyutmaya devam ediyorum
Çok teşekkür ederim. Valla ben 2 adet diyetisyen dünyaya getirmişim. 10 günde 20 kiloya bye dedimÇok sevindim hayırlı uğurlu olsun.Gule güle büyütün bebeklerinizi.
Zaten tamda oyle uyuyunca yapıyorlar sanki yha hic uyumazken zor bela uyuturken yapmazlar tam dalmışkenBen de öyle ya kıyamıyorum uyandırmaya hem de öyle uyumasına
Ben de 38+1 im . Doktorumla konuştuk bu hafta bekleyip normal doğmazsa haftaya suni sancı ile doğumu tetikleriz dedi. Ben sezaryen olur diye gerilmiştim. Tek çözüm sezaryen değil, sancı veririz keseyi patlatıp doğumu tetikleriz diyor . Bebeğim 3300 gram açıkçası daha büyümeden sıkıntı çıkmadan doğma taraftarıyım6-7 sene önce apandisidim patladı ve 5 gün boyunca apandisit ağrısı çektim. Artık bilincim kapanacak düzeyde ağrım vardı son gün. Geçirdiğim ameliyatta da karnım boydan boya açıldı, 20 cm dikişim var göğüs altımdan bikini bölgesine kadar.
Aklıma hep o süreç geliyor hem ağrı çektiğim hem büyük ameliyat geçirdiğim için. Ağrıya dayanabilirim gibi geliyor o yüzden. Sezeryan da açıkçası o geçirdiğim ameliyatın yanında hiçbir şey değil o yüzden arada kalıyorum.
Biliyorum canım ben de zırt pırt uyandiriryorum kuvozdeyken mama başlamışlardı ona devam etmemi istediler hem emzirme hem de mama destekli gidiyorum. Yarın ilk doktor kontrolümüz var umarım sarılık çıkmaz ya da çıksa da az olur. Bana biraz keyifçi gibi geldiBana çekti isen evet(benim annem de hemen adet olurmuş, ablam en az 6-7 olmadım diyor benim bunda da aynı olursa anneme çekmişim
Canım ilk zamanlar çok uyuması sarılık belirtisi olabilir onu önlemek için de tek yöntem bol bol emzirmek, en fazla 1.5 saat olacak şekilde bol bol emzir hala uyursa da cidden keyfine düşkün bir oğlun olacak maşallah
Pişik olur canım hemen değiştir tek bir uykuyu mahvetmeyim derken uykuların kaçar pişiktenKızlar bebişiniz altını pislettiğinde hemen değiştiriyor musunuz bezini? Emzirdim uyuttum yarım saat oldu olmadı kaka yaptıçok huzursuzdu çok da zor uyudu hiç rahatsız etmek istemiyorum ama altı pisken de benim içim rahat etmiyor
Sana belli olur rengi sarılığı canım sana az çok sarıdır yuzu gözünün Beyaz kısımlarıBiliyorum canım ben de zırt pırt uyandiriryorum kuvozdeyken mama başlamışlardı ona devam etmemi istediler hem emzirme hem de mama destekli gidiyorum. Yarın ilk doktor kontrolümüz var umarım sarılık çıkmaz ya da çıksa da az olur. Bana biraz keyifçi gibi geldi
Zaten tamda oyle uyuyunca yapıyorlar sanki yha hic uyumazken zor bela uyuturken yapmazlar tam dalmışkenAlicam mecbur kaldımi kalır çünkü daldımi tam baya uyuyor yine piser miser yaz günü yakar o bölgeyi
fiyonas 7 aylık bebeği olan arkadaşım kaka yapınca değiştir hemen dedi pişik oluyor diyor Uyuyan bebeği uyandırmak istemiyoruz ama sonra sıkıntı olacaksa ben değiştirirdim sanıyorum
Değiştirdim kızlar sonra o sırada uyandı tabi sonra mide boşaldı emmek istedi girdik yine bir kısır döngü içinePişik olur canım hemen değiştir tek bir uykuyu mahvetmeyim derken uykuların kaçar pişikten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?