- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #50.801
Evet aslında çok haklısın hiç aklıma gelmedi çok sağ ol canım gece uykusuzluğu beni iyice bunak etti gündüz her şeyi unutuyorum aşırı dalgınım Allah’tan emzirirken uyumuyorumZeytinyağı sürme cnm asit oranı yüksek daha da yakar doğal gül suyu dolaptan serin serin pamuğa ıslatıp silmek iyi oluyor bize biraz fayda etti
Öğrendiğim günden itibare başladım ben her iki gebeliğimde de ama kan sulandırıcı haba bebek düşündüğümde başladım hep önce ,iğneye de öğrendiğim gün .Merhaba arkadaslar kan sulandirici igne kullananlara bir sorum var
İgneye ne zaman baslatti doktorunuz
-Kese gorunce
-Hamile kaldigim ilk an
-Bebek gorundukten sonra ?
Tesekkur ederim Allah bagislasin evlatlariniziÖğrendiğim günden itibare başladım ben her iki gebeliğimde de ama kan sulandırıcı haba bebek düşündüğümde başladım hep önce ,iğneye de öğrendiğim gün .
Amin canım teşekkür ederimTesekkur ederim Allah bagislasin evlatlarinizi
Abartmıcam biraz kendime gelmeyi beklicem inşallahSeni çok iyi anlıyorum bende de düzen takıntısı var hemen batıyor gözüme. Ama şuan için gelen giden yok o yüzden saldım bi tık ama misafirler gelmeye başlayınca durabilecek miyim bakalım. Bi de senin kızın var yerinde durman daha zor tabi. Ama yine de temizlik abartı olmuş canım ortalığı biraz toparla gerisini kaynanaya bırak bence
Ben emzirirken uyukluyorumEvet aslında çok haklısın hiç aklıma gelmedi çok sağ ol canım gece uykusuzluğu beni iyice bunak etti gündüz her şeyi unutuyorum aşırı dalgınım Allah’tan emzirirken uyumuyorum
Kakasina baktın mı cnm sümüksü ince kan oluyor muOğlum çok kusuyor gazınıda alıyor emzirmenin ortasında, tüm emdiğini kusuyor böyle olan var mı çok mu emziriyorum acaba veya alerjik bebek olur diye çok korkuyorum kızım öyleydi çok çektim halada tam geçmedi alerjisi
Hayır yok canım çok şükür sümüksü de değilKakasina baktın mı cnm sümüksü ince kan oluyor mu
Oğlum çok kusuyor gazınıda alıyor emzirmenin ortasında, tüm emdiğini kusuyor böyle olan var mı çok mu emziriyorum acaba veya alerjik bebek olur diye çok korkuyorum kızım öyleydi çok çektim halada tam geçmedi alerjisi
Sürekli emzirdim desem öyle şakır şakır süt yoktu zaten olmadığı boş çektiği için yara oldu ama zorla uyandırıp uyandırıp verdim, çocuktan çocuğa da değişiyor ama canım ilk çocuktada öyle yapmıştım ama hafifde olsa olmuştu sarılıkMaşallah dilini ısır bacım. Ne yaptın farklı anlatman lazım
Uf uykusuzluk çok zor. Neden uyumuyor ağlıyor mu? Bir sorunu mu var acaba? Bak burun tıkanıklığı anlaşılmıyormuş kolay kolay ama bebişleri uyutmuyormuş. Uykusunda hık hık ses varsa veya ağzını açıyorsa burun kesin tıkanıkmış. Bende şüphelendim aspiratörle çekti babası ama yok sümük mümük ama genzi tıkalı gibi. Kestim 1 baş soğan. Başımıza koydum (doktoru söylemişti) sabaha bakıcam. Bizimkide uyumuyor perişan olduk. Her tuşa basıyorum böyle böyle jdjdjdj elbet uyucak
Kuzum benim ilk gebeliğimde emzirme den sonra gazını alırken üzerime örtü ayarlamıştım düşün her defasında çok kusardı (altından da aynı şekilde böyle fışkırtarak kaka yapardı, altını değiştirirken kaç defa üzerime yaptırmış sayısını bilmiyorum)Oğlum çok kusuyor gazınıda alıyor emzirmenin ortasında, tüm emdiğini kusuyor böyle olan var mı çok mu emziriyorum acaba veya alerjik bebek olur diye çok korkuyorum kızım öyleydi çok çektim halada tam geçmedi alerjisi
Napıyomuş yağlı sütKuzum benim ilk gebeliğimde emzirme den sonra gazını alırken üzerime örtü ayarlamıştım düşün her defasında çok kusardı (altından da aynı şekilde böyle fışkırtarak kaka yapardı, altını değiştirirken kaç defa üzerime yaptırmış sayısını bilmiyorum)
Meğer sütüm yağlı imiş, bebeğimin gelişimi falan hep iyi devam etmişti bu kadar kusma kakaya rağmen belki seninde sütün yağlıdır bu sefer alerjik değildir
siringayi ne diye aliyoruz eczanedenCanım ben hastaneden kaşık biberon kullandım, eve gelince 15 gün kadar şırıngayla Finder feeding yöntemiyle besledim kızımı. Şimdide biberona geçtim ama sadece geceleri veriyorum biberonu
Canım bu normal bildiğin düz şırınga bir özelliği yoksiringayi ne diye aliyoruz eczaneden
Sağol canım ya benide maf ediyor her seferinde kusması . 10-15dk emiyor uyuyor hızlı emiyor sanki bana öyle geliyor oda kusturuyormuş sanırım şimdi aralarda gaz almaya çalışıyorum 10-15dk emdikten sonra altına yaptıysa altını alıyorum uyanıyor genelde ondan sonrada geri istiyor emzirirsem kusuyor baya hepsini bende ondan o son emzirme fazla mı geliyor acaba diyorum burda ebede öyle yap diyor emzir altını al uyansın geri emzir diyor ama yapıncada her seferinde kusuyor. Sen 20-25dk iki memeyi mi veriyorsun yoksa tek meme mi ? O zaman doktorun dediği gibi daha erken meme ister değil mi doymuyorsa üzülüyorum tüm emdiğini kusunca az kussa takmam ama hepsini kusuyor . Bide ne zaman uyanık olsa yeni emzirsemde hep meme arıyor uykuya dalmak için bile mememi istiyor emiyor uykuya dalıyor sonrada çok emdi diye kusuyor sanırımKusma ve gaz bizi mahvetti. Ben yolu 20-22 dk arası emzirmekte buldum. Daha gazla emerse kusuyor. Doktoruna kalırsa fazlalığı çıkartıyor. Sende kusmayacağı aralığı bulmaya çalış. Birde eskiden emzirir gaz alma seanso yapardım. Şimdi yatırıyorum direkt eğimli yatağına. Bir süre bekliyorum. Ha birde doktoru şurup başladı. Biraz biraz etkisini görüyorum ama asıl etki az emzirmekte. Doktora kısa kesiyorum diye vicdan yapıyorum dedim. Nasıl anlıyosun doymadığını dedi. Bende ellerini ağzına götürüyor aranıyor dedim oda ver babasına babasını emer oral dönemdeler bunun bir anlamı yok. 20-25 dk yeterli zaten açıkırsa erken belirti verir daha sık ama kusmadan beslemiş olursun dedi.
ay canım benim oğlumda altını değiştirirken fışkırtarak kaka yaptı bir kaç sefer üstüme kadar battı kızımda yapardı gerçi . İnşallah canım ya çok korkuyorum alerjik olur diye kızımda çok çektim . Bi çözümün varmıydı peki bunun için ?Kuzum benim ilk gebeliğimde emzirme den sonra gazını alırken üzerime örtü ayarlamıştım düşün her defasında çok kusardı (altından da aynı şekilde böyle fışkırtarak kaka yapardı, altını değiştirirken kaç defa üzerime yaptırmış sayısını bilmiyorum)
Meğer sütüm yağlı imiş, bebeğimin gelişimi falan hep iyi devam etmişti bu kadar kusma kakaya rağmen belki seninde sütün yağlıdır bu sefer alerjik değildir
Napıyomuş yağlı süt
ay canım benim oğlumda altını değiştirirken fışkırtarak kaka yaptı bir kaç sefer üstüme kadar battı kızımda yapardı gerçi . İnşallah canım ya çok korkuyorum alerjik olur diye kızımda çok çektim . Bi çözümün varmıydı peki bunun için ?
Günaydın kızlar anneliğe alışmaya çalıştığım için buraya girmeye çok vaktim olmadı yazılanlar takip edemedim belki konuşulmuştur bu konu, genel anestezi ile sezeryan oldum 8 gün olacak hala sütüm az geliyor bebek doymuyor aptamil mama da veriyorum, rezene, dut cayı süt cayı baya seyler yedim içtim ama sütüm çok akmadi en son bestlak damla sipariş verdim pazartesi elimde olur başka neler yapabilirim Güneyim oğlusum aç kalıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?