2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Bestlak damla ve marketlerde satılan maltana içeceği önerdi çocuk Dr .. ve 3 lt su ve sıkca emzirmek...
Bu arada sütünün az olduğunu nereden anladın..?
Deneyeceğim canım sağol. Oğlum doymuyor canım doymayınca uyumuyor ek takviye istiyor karnı iyice doyunca uyuyor. Çocuk doktoru önce emzir doymazsa mama ver dedi mecbur öle yapıyorum

Ben de özel birşey yapmadım canım ya zaten uğraşacak halim yok dediğim gibi bi de batıl inanç geliyo bana hepsi
Bence de hepsi batıl ama ben bütün batıl olan her seyi yapiyorum ilerisi icin anı biriktirmis oluyorum. Yarin öbür gün sunuda yaptik, bunu da ettik diye hatirlamak iyi gelecek sanki
20 günlükken yari kirk banyosu yaptik oglumla ben, kirkinda da yapicaz insallah. Yikama suyuna 40 fincan su koyduk dualarla, küvetine gül, altın, bozuk para, pirinc, 40 tane taş koyuyoruz. Baska seyler de vardi ama hatirlayamadim, internetten bakmistim
Bide spaya götürücem kismetse tam kirkinda olmasa da.
Hepsinde maksadım ilerde güzel seyler hatirlamak. Yoksa valla o kadar üşeniyorum ki, dustan sonra sacima yaptigim topuz bir sonraki duşa kadar duruyor o dereceyim

Neresi canım? Bende bakayım. Bursa da 1 tane varmış sanırım. Gaz sancısına da iyi geliyormuş belki şifa olur oğluşuma
Bubble baby spa ben bayağı araştırdım sende bir bak istersen rahatlatır festi bu arada bugün oğlum da gaz vardı ağrısı çoktu kimyon çayı yaptım bir çay kaşığı verdim arka arkaya gazları atmaya başladı altına da yaptı çocuk öyle rahatladı uykudan uyaniyordu annemin önerisi ile ama işe yaradı bir çay kaşığı ver istersen

Kızlar naber Kaç gündür alıntılar yapıyorum tam cevap verecekken hop ya uykusuzluktan bayılmışım ya bebek uyanmış. Bizim rutin uyu uyan em kus tekrar em uyu şeklinde. Gündüzleri sanki daha çok uyuyor gibi gece de meme dışında hiç bir güç susturamıyor. Kaç gündür geceleri üç saat emiyor. Durup durup emiyor doktor da maks 40 dk emzir, diğer türlü o bağımlılık olur demişti ama nerdee40 dk sonra memeyi bıraktırıp mama veriyorum, onu kusup tekrar acıkıyor. Neyse düzelir herhalde zamanla. Midesi daha küçük diye dedi doktor.
Onun dışında ben evde çok sıkılıyorum, çıkıp gezesim geliyor tam depresyona girecek gibi oluyorum, diyorum ki dur sakin ol geçecek. Doğurmadan bir iki ay önce de zaten gezemiyordum, artık tam kasvet çökmeye başladı içime
Siz hiç çıktınız mı dışarı yoksa hep evde misiniz? Ben dün dayanamayıp ormanlık alana yürüyüşe gittim ama döndüğümde aşırı yorulmuştum, çok az yürüsem de.
Bir de 40ı çıkmadan gelmek isteyen arkadaşlarım var ama misafir kabul etmek istemiyorum o zamana kadar, çok mu pimpirikliyim acaba? Size gelen giden durumu nasıl? Şu ana kadar herkesi geri çevirdim valla

Bir de biz güya anne yanı ahşap beşik aldık aylarca heyecanla bekledik bebek orda yatar diye ama assssla orda durmuyor. Yatakta bizimle beraber yatıyor içim hiç rahat değil, çok karşı olduğum bir şeydi ama başka şekil durmuyor. Siz nasıl yatıyorsunuz? İnanın eğer gece beşikte duruyorsa çok şanslısınız maşallah diyorum sadece

Benim 10.gunum daha çıkmadım doktor vb dışında ama ağlama krizleri gelmeye başlıyor bana herkesin herşeyi batıyor o lohusalık depresyonuna ben giriyorum galiba üstüne bir de bebeğim bugün huzursuz ateşi var gibi geliyor bana kendimi sucluyorum iyi bakamadım mı diye böyle oturup ağlayasim var avaz avaz normal bu süreç çocuk ama duygularım devr dışı beynim normal çalışmıyor sanki

Valla ben o ağlama krizini kontrol randevumuz olduğu gün yolda giderken yaşadım. Hastanenin dışında durmasını bekledik falan. Saldım gitti valla canın ağlama gelirse tutma.
Dün çıktığımızda o kadar iyi geldi ki anlatamam, hep yapamayız ama sanırım ben full evde duramicam. En kötü kısa yürüyüşe vs çıkarım insan olmayan yerlere.

Canım bende duramam bugün çok esiyordu diye çıkmadım ama yarın hava almaya çıkacağım yapım gereği ben evde durmayı hiç sevmem gebeliğim boyunca da hep gezdim evde durmak bana yaramıyor ağlama krizi de gelmeye başladı bunalıma girme sinyalleri bunlar sanırım önlem almam lazim

Biz kısa kısa çıkmaya başladık canım 20.günden itibaren ama çok yakın park var orda bşr tur yürüyüş şeklinde o kadar.
Misafirimiz de geldi kabul ettik biz ama sağ olsunlar çok saygılıydılar uzaktan baktılar bebeğe hiç tedirgin etmediler bizi bu düşüncede kişlerse arkadaşlar iyi geliyor canım zihin açılıyor
Benm depresyon belirtilerim başladı çünkü açılmaya çalışıyorum yalnız kaldıkça daha fena vuruyor

İ
Evet hafif hafif kafa dağıtmak gerekiyor, hepimiz aynı durumdayız Ben de gelmek isteyenler var ama emin olamıyorum şak diye kucağa almaya çalışırsa diye. Mesela bir büyüğümüz geldi yakın, kadın direkt kucağına aldı, koşup dezenfektan kapıp sıktım kafının eline bebeği almadan önce, şok olfu kadın ama ben de şok oldum yani beklemiyordum ben de
Bir iki aya toparlarız umarım, daha tatlı şeyler konuşuruz

Ben hala kızımin burnu tıkalı olsun oğlanın olsun soğan kesip bas ucuna koyuyorum sabaha uyuyor burnu açıldığı için deliksiz başka rahatsızlığı yoksa senelerdir yaparım soğan uygulamasını bazen ayak çorap icinet koyuyorum biryerde okumuştum iyi gelir diye sanirim yağlarım falan göbeğini üşütme de ve banyo sonraları suan o yagdan Yok elimde bebegede yaptiricam biraz daha büyüsünde

3-4 gun gelmeyince ped koymayi falan birakmistim sonra temizlik yaparken yorulunca bi anda geldi ayakta uzun kaldikca ara ara geliyor yine
Aynısını bende yaşadım halada geliyor ufak ufak ta olsa bitirdi bu ped işi yha pişecem yakında kilima altında yatınca sıkıntı yok ama ayakta durup gezdikçe geliyor yinede

Benimki gün içinde reflu yatağında nerede oturuyorsam gece yatarken anne yani beşikte ben şimdilik böyle alıştırdım ilerleyen zamanlar ne gösterecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…