2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Gelen oldu kucak vermedim uzaktan benim kucağımda gördüler kucağa alan ben esim anneanne babaannesi dedesi o kadar doğduğu ilk hafta doktorlardan dolayı disardaydik sonda haftasonlari babaanne gidiyoruz anneme bırakıp 3 kere anne baba saati yaptık 2 saat ama olsun çok iyi geldi sonuçta mama saatini biliyorsanız anneniz yanınızda ise baş başa iyi geliyor çok şükür lohusa nedir bilmedim psikolojik olarak artık bebisle gitmeyi düşünüyoruz

Selam olsun güzel analar gecenin bu saati “allahım nolur hemen uyanmasın biraz daha uyusun” diye beşik sallarken bi yazayım dedim
Bugun akşam saat 17:00 itibari ile kerem bey kısır döngüye girdi, 11 e kadar aralıklarla uyudu uyandı emdi kakasını yptı , gazı vardı çıkarıldı sonra tekrar yattı yine emdi yine kalktı derken ben en sonunda vi tık sıyırdım galba sizde de böle oluyormu? Bu kadar saat em-uyu-kaka yap sonra sil baştan?
Zaten lohusa kafası cok başka birşey, birde yavrm öle ağlıyor falan mafoldm. Daha keremi cıkarmadm dısarı sağlık ocağo dısında falan ama yarın yine aynısı olırsa şöyle arabasına koyup biraz yürüyüş yapmayı deneyeyim dedm. O uyumadıgı için bende uyuyamadm zombilere döndm yaranbmmm
Kuş gibi uykus var en ufak sese irkilip uyanıyor neden bana cekmemiş top patlasa uyanmam

Ben de denedim işe yaramadı, bebeğe üzüldüğüm için tekrar yeni başlık taktım emzirmeye devam ettim ne yapacağımı bilemiyorum gerçekten

Eceeeee aynı soruyu bugün bende sordum kocama neden sana çekmiş az biraz ds bana çekse imiş ya diye, normalde bende alarm sesini bile zor duyardım şimdi Miray kuşumun ayıptır söylemesi büyük tuvaletinin sesine bile uyanıyorum, eşime de diyorum anayım ben ana sende ana olunca anlarsın beni diye

Son çarem anne sütüne zeytinyağı damlatıp vermek. O kadar ilaç o kadar damla, yağ, masaj bu çocuk kıvranıyor. O kıvrandıkça ömrümden ömür gidiyor ya. Ne uykusunu alabiliyor. Ne kusması yüzünden karnı doyuyor. Aç mı bu çocuk diye kendimi yiyorum bi yandan. Tamam fazlalıktır belki ama içtiğini kusuyor ıkınırken öyle bir ıkınma. Yemin ediyorum ömrümden ömür gitti. Memede de ıkındı sağ memem zaten zedelenmişti şimdi iyice pert oldu. Şu çocuğumun gazı gitsin de memem yara olsun daha bunu bile söyleyip duruyorum. Birşeyde yemiyorum yarı açım hdjdj gaz yapan herşeyi çıkarttım. Salataya bile kimyon koyacak seviyeye geldim. Yarında ekmeği kesicem. Bi yandan da tedirgin oluyorum beslenemezsem sütüm azalır mı diye. Havlu ısıttım beline sardım ayağına patik giydirdim bu yaz günü. Sıcak iyi geliyor çünkü ama hasta etmekten de korkuyorum. Allahım herşeyden korkuyorum. Hiç böyle hayal etmemiştim

Yemin ederim emzirmek istemiyorum ya zarar mı veriyorum gibi geliyor. İyice delirdim saçmalıyorum farkındayım ama kötü hissediyorum. Ne kadar daha dayanırım böyle ıkınmasına bilmiyorum.

Üff hepte negatif paylaşıyorum hiçte yapmam normalde ama sanırım rahatlamaya ihtiyacım var. Hakkınızı helal edin arkadaşlarım

Festi hepimiz seni bu yaşadıklarını çok iyi anlıyoruz evladının en ufak bir rahatsızlığında nasıl insanın caresiz kalıp ondan başka hicbiseyi dusunemedigini de biliyoruz yediklerine dikkat et tabi gaz oluşma ihtimali azalır kendini suçlama hep çaba içinde oldun ama senin elinde değil ki doktorun ne diyor bu gaz durumu için

Geceleri beşikte gündüzde ben varken sedece yanıma yer yatağı yapıp öyle yatırıyorum TV keyfinde kahvaltı yemeklerde falan gun içinde beşikde arada emzirdikden sonra sadece bir kereye olmak en fazla ikidir kucağımda uyumasına izin veriyorum geri türlü hem kucakci olmaya dünden razı hemde kokumla uyumaya ilk dogudugu haftalarda yanımda aynı yatakta yatıyorduk vazgeçtim yatağına alışsın diye o kadar hevesle dim yatak aldim ama yatmayacak dedim alistirdim abisi de sallar ağladımi ben gelinceye kadar şimdilik düzenimiz böyle babası ise gitti gideli su üç gündür gerisi Allah kerim artık

Memede gazi olduğu icin artik kendisi ondan emmek istemiyor ağlıyor hazirki gazı çıkmamışken üstüne biz dolduruyoruz migdesini yine benin kızımda yaptı aynısını hatta inanmadı gorucmem ama bugün gözüyle gördü bir iki sut içip kıpkırmızı ağlamaya başlıyor gazi var hem ver açım emicem diyo ama gazdanda canı yanıyor verme bi dedi vermeyecem zaten neden böyle yapıyor dedi gazi var dedim onu çıkartmadan asla emmez nasıl kızıyor ağlıyor aklin durur sanki koluna igne bagitiriliyo. Gerçekten gaz olayını bende bu kızımda öğrendim gibi yha diğerlerinde hiç aklımda kalmamış. Alltan gaz çıkartınca bir seviniyorum artık o derece pırt sesi bekler olduk. Zor yani gerçekten. Şöyle üç aylık kadar olsa rahatlar kendide cook küçükler daha. Bir başka dra daha götür canım istersen. Baya baya dolu bebeğin gazla gibi donunu çıkart biraz birak öyle beziyle kalsın zibinin citini da ac kipirdasin bacakları migde gazıda anca tıpış yaocant da bence alttan gaz çıkınca daha çok rahatliyorlar hem kakada yaptıkları için

Gerçekten çok acayip bir duygu çektiği acıya ayrı üzülüyorum birde birşey yapamayınca evladım kendisini tek mi hissediyor çaresiz kalıp mı uyuyor diye kendimi yiyorum. Zaten kuvözde günlerce yalnız kaldı şimdi de hissettiremiyor muyuz yanında olduğumuzu diye üzülüyorum. Birde ben sallama işine çok karşı olduğum için sallamıyorum kimseye de sallatmıyorum. Ama acaba iyi mi gelir diye onu da kuruyorum. İyice battım derinlere.

Doktor şuan damla ve kusma önleyici şurup verdi. Fitil verdi. Bunları bir deneyelim rahatlıyor mu bir görelim dedi. Rahatlamazsa damlayı değiştiricez dedi. Reflü vs demiyor şuan çok erken genelde bebeklerde alışana kadar bu olur diyor. Ama hastalık mı yoksa normal alışma süreci mi onu gözlemliyoruz. Şimdi hafif uyudu ama derin dalamıyor yavrum. Devamlı ıkınma geliyor. Uykusundan uyandırıyor. Napıcam bilmiyorum. Yarın dışarı çıkartıcam. Hem sabahtan hem akşamüzeri. Yenidoğan akşamüzeri çıkartılmaz derler ama yemişim şeyini. Arabası tıkırdadıkça belki iyi gelir rahatlar öylece uyur dinlenir. Çok büyük bir handikaba düştüm ya. Emzirdikten sonra gaz çıkartsam kusuyor çıkartmasam gaz oluyor. Her türlü iki ucu keskin bıçak.

İşte Şefika ilk defa yaptı memede bu derece ıkınmayı bu devam eder içmezse kocam beni yerlerden kazır yeminle psikolojim onu kaldırmaz. Birde gazı var diye emmezse ben kendimi nerelere vuram oy. Neydi bacım başımıza gelen. Bakımı da zor hep bir döngü hep bir ne yapıcam hali. Allahım yardımcımız olsun. Tabii o pıt pıt şeyleri ne kadar kıymetli. Normalde ağızdan da çıkartıyordum ama artık hemen çıkartmıyorum çünkü kusuyor. Acaba kusarken gazını da çıkartmış oluyor mudur? Allahım inşallah oluyordur. Aslında hem alttan hem de ağızdan yapınca inanılmaz iyi geliyor bir süre rahat ediyor ama sonra sil baştan.

Vallahi yıldım daha 26. gün oldu. Allahım beterlerinden korusun. En kötü günümüz böyle olsun. Zormuş evladınla ilgili konularda birşey yapamamak. Büyükler hani hep şey der ya ona geleceğine bana gelsin. Saçmalamayın derdim bu ne salakça bir düşünce derdim ama kendim de aynısı oldum hdjjd

Gerçekten öyle bende ilk başta sey sanıyordum sol memede yapardi megersem bende o memeyi emmek istemez sanardim eşimle şaşırdık bir kac kere verince öyle yapınca dedim sanırım tek sağ memeyi emecek var çünkü çevremde tek memeyi bebeğinipde hep emen aman allah çekmeye başladık sonra zamanla dilini anladıkca ona kulak verdikçe gazının onu sıkıştırdığıni karın ağrısı yaptığını anladım pis piş la ama ne pis pis yarın saat e yakın pis pis altlı üstlü çıkarttı hic yapamadığı zaman da kustu evet kusmaya da gaz çıkartır derlerde ben o sütü bilemek icin neler yedim neler yavrumda emicem diye emek sarf etti ee birdaha açıktı al sana don basa harbiden orası en zorlayıcısi bence. Böyle derde de can Kurban napicaz canım yavas yavaş o bunu öğrenip kendisi daha rahat yapıncaya kadar biz desteklemeye devam şöyle uc dört aylık olsa onada kolay bizede kolay olucak bu gaz işi de zaman cabuk geçiyor bacım geçecek herşey. Olmadı baska bi dr a git ama gaz sa neden tek güç evladında şuan o çıkarttı rahatladı tamam sen ne kadar üzülsen dil doksende biz yapamıyoruz malesef. Oglum neden böyle anne kırmızı hep ikiniyo diyo gaz var diyom emdiginden e emzirme sende bitti çocuk diyor düşün abisi bile acıdı o haline hırıltı eslikli ıkınma sesleri yakılaniyo evde. Bir tek ben çıkartıriyorum ona destek olup babası daha o kivama gelemedi.

Kusunca rahatlıyor mu peki anlarsın yinede. Kusma ile gaz çıktığını anladığı anda ondanda kusabilir. Kendince rahatlaması

En azindan emip emip uyuyor ilerleyen haftalarda emip emip uyumadigi günler de geliyor, o daha zor dün 2-3 saat emzirdim asla uyutamadim
bu aradaa emerek uyutuyorum oğlumu neymis efendim beslenme ayriymis, uyumak ayriymis, meme uyku araci degilmis. Valla hiiic ugrasilacak is degil emerken uyusun istiyorum benimki emzik de almiyor çünkü

Zaten 3 aylık olana kadar alışkanlık edinmiyorlarmış valla uyusun da nasıl uyursa uyusun

Canımm festimm gerçekten Bulutun çektiği sancilara çok üzülüyorum insallah çözülür en kisa zamanda dua ediyorum ama sen hep demez misin bizlere, böyle olmasi gerekiyormus, bu Bulutun yasamasi gereken bir süreç. Ve bu süreçte en önemli sey senin psikolojin. Evet cok zorluyor, tahmin bile edemeyiz yasadiginiz güçlüğü, ama bir gün geçecek hepsi. Bak bir ayiniz doldu bile. Maksimum birkac ay daha böyle olacaktir. Bak vurguluyorum, maksimummm.
Bu arada gazdan oturu memeyi birakma gibi bir durum asla olmaz. Meme bebeklerin stress topu çünkü. Benim oglan bütün kakalarini ve gazlarini emmeye basladigi ilk 5 dkda cikariyor. Memeyi sinirle agzinda geveliyor, söyleniyor, bir suru pirt arka arkaya geliyor o esnada. Muhtemelen sefikanin bahsettigi sey de bu. Memeyi istemiyor degil, stress atiyor.
Allah hepimizin yardimcisi olsun bitanem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…