- 23 Kasım 2022
- 979
- 2.754
- 43
- 40
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #51.001
Amin hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız inşallahGününün net olması güzel bişey aslındaben içimdeki her kıpırdanmayı acaba doğum mu diye bekliyorum sağlıkla kucağına alırsın inşallah
Kizlar surekli soruyorum ama ilk sezaryende hic boyle seyler yasamadigim icin tedirgin oluyorum merak ettim sizinde alt karinda uyuşukluk varmi mesela bide ilkinde hic sarkmamisti.bunda hafif sarkma var cok taktim kafaya inşallah toparlar
Cok sagol canim ilkinden cok farkli bu sezaryende yasadiklarim cok garip uyusukluk neyse ama sarkma böyle kalmaz inşallah benimde hamilelikten onceki kiloma 1 kilo falan kaldi 10kiloya yakin almistimKuzum benim ilkinde de bunda da uyuşukluk var, hatta benim oradaki hissizlik hissi 2 yılı bulmuştu hala da vardı geçmemişti yani, sarkma dersen ben çok hızlı şekilde kilo verdim emzirince ve uykusuzluk ile sanırım gebelik öncesi kiloma 3 kilo kaldı ama göbeğim dillere destan, birde hamilelikte oluşan göbekteki çizgi var ya benim tam göbek deliği çevremde kalp gibi bir şekil oluşturuyor o kadar zaman geçti çizgi aynen duruyor
Hepsi geçecek biliyorum ama yine de insan insan evet takıyor
Benimde ikinci sezeryan arada 2 yıl var sarma oldu diğerinde olmamıştı , uyuşukluk var elleyince sıcaklık daha çok alt karnımda 2 kilo kaldı doğum öncesi kilomaKizlar surekli soruyorum ama ilk sezaryende hic boyle seyler yasamadigim icin tedirgin oluyorum merak ettim sizinde alt karinda uyuşukluk varmi mesela bide ilkinde hic sarkmamisti.bunda hafif sarkma var cok taktim kafaya inşallah toparlar
Benim de dikiş yerimin tam üst tarafı şiş ikinci bir göbek çıkıntısı gibi duruyorCok sagol canim ilkinden cok farkli bu sezaryende yasadiklarim cok garip uyusukluk neyse ama sarkma böyle kalmaz inşallah benimde hamilelikten onceki kiloma 1 kilo falan kaldi 10kiloya yakin almistim
Inşallah en kisa zamanda hepimiz eski formlara döneriz
38 de benim doktorda her an gelebilir dedi ama 39 da gelesi yok gibi konuştu biz alcaz dedi38+6 yız. 4 gün önce muayenede 3500kg çıktı doktor her an gelebilir dedi, ama bende bariz bir sancı falan yok. Biraz daha büyümeden doğsa fena olmayacak
Ben 2 saatte bir emziriyorum 15-20 dakikayı buluyor ama bazen bebişin saatte bir yada 1.5 saatte bir istediği oluyor o zaman 10 dakika sürüyor emmesi. Belki bebeğin emme gücüyle ilgili olabilir canım aheste aheste mi emiyor seninkiMerhabalar bugun kontrole gittik. Kilo alımımız alt sınırda çıktı. Ama mama önermediişer. Sizde durumlar nasıl ? Kaç saatte bir emziriyorsunuz?
Hemşire nane ve maydonozun sütün tadını bozduğunu daha az emmeye sebep olabileceğini söyledi bilginiz olsun.
Çözüm şu. Kocanı hiç umursama.Ya kocama çok gıcık olmaya başladım ben. Normal mi acaba? Adam ne yapsa batıyor. Bu 40 gün akıl sağlığım gitmeden biter inşallah.
Canım yeni doğum yapmış kadın aranmaz derler. Hatta bizde selam söylenmez bile deniyor. Bizde de hep eşimi veya annemi aramışlar, canını sıkmaKızlar bana garip gelen bi durumu paylaşmak istiyorum. Doğumdan sonra eş dost hep eşimi aradı, telefonla konuşmaktan yoruldu ama benim telefonum o kadar az çaldı ki bu durum kötü hissettirdi açıkçası. Yani yoğun bi şekilde tebrik telefonu bekliyordum. Hadi lohusayım diye insanlar ince düşünüyor rahatsız etmek istemiyor diyelim mesaj da mı atamıyorlar, müsait olunca dönerim sonuçta. Ya da en azından eşime sanmarino nasıl müsaitse onunla da konuşalım diye sorabilirler. Özellikle en yakınımız dediğimiz kişilerin ilk 3 günde aramasını beklerdim onlardan bile ses çıkmadı.
Bilemiyorum ya çevremdekiler fazla ince düşünceli ya da aksine çok düşüncesizler, ayrımını yapamadım cidden.
Benim eltim sezaryen oldu ben iki kez eşiyle konuştum iki mezde kv yi aradım kızı rahatsız etmek istemedim ameliyatlı olduğu için mesela daha sonra da bebeği küvezdeyken de ne diyeceğimi bilemedim açıkçası bebişin annesine kavuştuğunu duyar duymaz aradım ertesi günde görmeye gittim mesajda yazmak bana sanki yabancıymış gibi geldi aramayı tercih ettim bekleyipKızlar bana garip gelen bi durumu paylaşmak istiyorum. Doğumdan sonra eş dost hep eşimi aradı, telefonla konuşmaktan yoruldu ama benim telefonum o kadar az çaldı ki bu durum kötü hissettirdi açıkçası. Yani yoğun bi şekilde tebrik telefonu bekliyordum. Hadi lohusayım diye insanlar ince düşünüyor rahatsız etmek istemiyor diyelim mesaj da mı atamıyorlar, müsait olunca dönerim sonuçta. Ya da en azından eşime sanmarino nasıl müsaitse onunla da konuşalım diye sorabilirler. Özellikle en yakınımız dediğimiz kişilerin ilk 3 günde aramasını beklerdim onlardan bile ses çıkmadı.
Bilemiyorum ya çevremdekiler fazla ince düşünceli ya da aksine çok düşüncesizler, ayrımını yapamadım cidden.
Beni aradılar ama ziyarete gelen olmadı. Hep eşimin arkadaşları geldi mahçup oldum onlar geldikçe. Bnmkiler de 40 ı çıkınca gelcekmiş falan diye geçiştirdim ama tabi böyle bir şeyi diyen falan yok. Bir çiçek bile göndermedi 10 arkadaşlarımKızlar bana garip gelen bi durumu paylaşmak istiyorum. Doğumdan sonra eş dost hep eşimi aradı, telefonla konuşmaktan yoruldu ama benim telefonum o kadar az çaldı ki bu durum kötü hissettirdi açıkçası. Yani yoğun bi şekilde tebrik telefonu bekliyordum. Hadi lohusayım diye insanlar ince düşünüyor rahatsız etmek istemiyor diyelim mesaj da mı atamıyorlar, müsait olunca dönerim sonuçta. Ya da en azından eşime sanmarino nasıl müsaitse onunla da konuşalım diye sorabilirler. Özellikle en yakınımız dediğimiz kişilerin ilk 3 günde aramasını beklerdim onlardan bile ses çıkmadı.
Evet çok yavaş emiyor 1 saati buluyor emzirme süremizBen 2 saatte bir emziriyorum 15-20 dakikayı buluyor ama bazen bebişin saatte bir yada 1.5 saatte bir istediği oluyor o zaman 10 dakika sürüyor emmesi. Belki bebeğin emme gücüyle ilgili olabilir canım aheste aheste mi emiyor seninki
Dikiş yerinin 4 parmak altı ve üstü uyuşuk.. hatta dikiş yerimde hiç bir sıkıntı yokken gobeğim yanıyor gibi his oluyor dokununca. Normal dedi doktorum hepsine. Zamanla uyuşukluk azalıp sadece dikiş yerinde kalabilir dedi. Korse kullandım ben ondan mı bilmiyorum sarkma yok ama göbek bariz var ki zaten göbekli biriydim.Kizlar surekli soruyorum ama ilk sezaryende hic boyle seyler yasamadigim icin tedirgin oluyorum merak ettim sizinde alt karinda uyuşukluk varmi mesela bide ilkinde hic sarkmamisti.bunda hafif sarkma var cok taktim kafaya inşallah toparlar
Benimde öyle biraz çekiyor biraz bekliyor 1 saate yakın emzirdiğimde oluyor 15-20 dk emzirdiğimde.. oğluşun keyfine göreyiz artıkEvet çok yavaş emiyor 1 saati buluyor emzirme süremiz
Benimde öyleydi. Zamanla sertlik ve şişlik gidiyor.. Dr da tamamen gidecek dedi şişlik ve sertlik için.Benim de dikiş yerimin tam üst tarafı şiş ikinci bir göbek çıkıntısı gibi duruyor
Görüştüm 2 gün geç yaptıracağım perşembe 8 kadar aciklarmis aile hekim nobetci perşembe yaparız dediBen her aşısını günü gününe yaptırdım bazi aşılar tek açıldı mı vurulup bitirmelik ondan bazen günlerini kendisi belirliyor bir kac bebeğe daha vuruluyormus ona mutlaka gününde gel derdi hep önceden ki onlarada mecburen gününde gidiyorsunuz da bir ayı bir ebeyle konuş canım bizim bir ay aşısı da 28 hayrilsiylaa
Benimde ikinci sezeryan arada 2 yıl var sarma oldu diğerinde olmamıştı , uyuşukluk var elleyince sıcaklık daha çok alt karnımda 2 kilo kaldı doğum öncesi kiloma
Benim de dikiş yerimin tam üst tarafı şiş ikinci bir göbek çıkıntısı gibi duruyor
Sagolun kizlar doktorumda normal dedi gecer dedi ama sarkma icin endiselendim ben oda gecicidir inşallah korse bende takiyorum korse cikarinca toparlayici şort oluyor illaki gece falanDikiş yerinin 4 parmak altı ve üstü uyuşuk.. hatta dikiş yerimde hiç bir sıkıntı yokken gobeğim yanıyor gibi his oluyor dokununca. Normal dedi doktorum hepsine. Zamanla uyuşukluk azalıp sadece dikiş yerinde kalabilir dedi. Korse kullandım ben ondan mı bilmiyorum sarkma yok ama göbek bariz var ki zaten göbekli biriydim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?