- 22 Mayıs 2012
- 11.012
- 30.607
- 798
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #51.481
Siparis verdim umarim ise yararilk gunler saginca 90-100 cikan sutum simdi 30-40 cikiyor cok uzgunum hem kendimi yiprattim hem sutum azaldi
En iyisini yapmışsın canım senin bebeğin sen büyütüp sen bakicaksin Yeni İlk doğmuş bol emzir dedikleri halde emzik vermesi tuaf kayınvalidenin aksine emzir diye senin kucağına vermesi lazım sürekli.Benım basımada ılk oglumda kayınvalıdemım işguzarlığı yuzunden meme reddı baslamıs tı. Hastanede emen cocuk agzına verılen yalancı emzık yuzunden emmeknıstemıyordu. Doktor o ınatsa sen ondan ınat ol. Emene kadar ugras 1 saat ac kalmakla hastalanmaz demıstı. Agzına memeden sut damlata damlata memeyı sutle ıslata ıslata yenıden alıstırmıstık. Kendımı odaya kıtlemıstım karısmasınlar dıye okadar cıglık atıyordu. Pes etmeden yarım saat ugraslaa aldı tekrar. Dıaardada sevgılı kayınvalıdecıgım kapıyı yumrukluyodu. Yetısın gelın bebegı bogazlıyor dıye
6. Gün gece düştü 2 gün sonra yıkadım hastanede işimiz olmasa hemen sabahına da yıkayabilirdim.Merhaba kızlarnasılsınız? Umarım bebişler de sizler de iyisinizdir
Bebişlerinizin göbek bağı düşünce hemen yıkadınız mı yoksa beklediniz mi? 11. Günde düştü bizim 2 gün daha bekliyim diyorum ama sizler nasil yaptiniz?
Çok çok geçmiş olsun canım inşallah en kısa sürede bebeğinde negatif olur da hayatınıza kaldınız yerden belirlediğin kurallarla devam edersiniz. Şükür de canım bunada sukuet Rabb'im dermansız dert vermesin kimseye evlat gerçekten çok çok zor nirseyt acisida dinmiyor hiçKizlar hepinize iyi geceler ufak bi emzirme seansina kalkmisken size yazmak istedim. Bugun tam 1 aylik olduk hem hayatimin en yorgun hem en guzel 1 ayini yasiyorum dogumdan sonra asla aktif olamadim burda cunku ilk gunden beri bebegime kendim bakiyorum evimin isini kendim yapiyorum kendi istegimle tabi yoksa annem esim falan hepsi yanimda ufak tefek yardimlari oluyor. Gecen hafta carsamba basimiza gelen bizi cok yipratan tecrubemi sizle paylasmak istedim . Yapim geregi insanlarla boyle cok civik iliskileri sarilip opusmeyi sevmeyen mesafe seven biriyim zaten. Hamilelikte de bebegimi kimseye opturmicegimi ne bileyim herkesin kucagina alamicagi ilk zamanlar cok insan kabul edemicegimin sinyalini hep verdim herkese ama dogum olunca isler hic de oyle olmadi biraz maalesef esimin hatasi oldu burda yumusak davranarak. Dogumdan sonra gelen giden oldu yok evde isim koymak icin mevlutler yapildi gelen giden firsat buldugu an bebegi kucagina aldi 1-2 uyarima ragmen open oldu opemeyen cocugu agzina yaklastirip sevdi falan derken gecen hafta carsamba bebegimin altini aldim sabah saatleri sonra bi tuhaflik oldugunu anladim boyle bos bakiyor gibiydi biyere kitlenip kaliyordu atesine baktim 37 . Falan cikti ki ilk gunden beri alnindan vucudu falan hep 37ler de cikiyordu bi de popodan olceyim dedim 38.2 cikti döndüm alnindan bi daha ölctum 38.1 cikti hemen esimi aradim dedim cocuk atesli hastaneye gidiyorum diye cunku 38 ustu ates beni buyuk insanda bile korkutur. İzmirdekiler bilir Behcet Uz çocuk hastanesi var burda oraya gittim direk doktor bi suru testle kan idrar testi istedi cunku cok kucuk oldugu icin ates olmasi normal degilmis sonra kan normal cikti idrar cikmadan diger testler sonuclandi yapilanin biri de covid testiydi hersey normalken covid pozitif cikti mi bebegimi de beni de karantina odasina aldilar aradan 2-3 saat gecti doktor bebegi yogun bakima izolasyona alcaklarini soyledi sende git test yaptir negatif cikmadan sut bile getirme baskasi getirsin dedi bebegimi aldilar kuveze kaldim eli bos sonra hastanedeyken idrar testi yapmislar ondan da enfeksiyon cikti biraz o da dedi doktor senden gecmistir diye basladim sabah aksam süt goturmeye goturmesem mama vercekler sagmakla süt cikisi canimi yakiyor ilk gunler eve girmek istemedim ev bebegim gibi kokuyor evde esyalari besigi falan gidip goremiyorum emzirmek istiyorum yasak covid oldugu icin tek basina bi oda da kuvez de bu arada esimde bende negatif ciktik 2 kere yaptirdik hem testi pazartesi gorme gunuydu gittik camin arkasindan gorebildik onda da yuzunu diger yana dondugu icin yuzunu goremedik hergunum aglayarak gecti cok zordu ama şükür bu carsamba cikardik suan covid hala pozitif haftaya kadar evde karantinadayiz ama yanimda ya kollarimda ya o yeter hayatim da yasadigim en zor 1 haftaydi Allah dermansiz dert vermesin kimseyi evlatla sinamasin cok uzun oldu farkındayım ama size demek istedigim evet burda cogu kisinin tavrini biliyorum vermem etmem elletmem diyoruz ama isler bazen öyle gitmiyor yok o kirilmasin yok bu darilmasin diye diye bazen susuyoruz vermeyin kimseye cocugunuzu ellemesinler opmesinler cok bebek opmek isteyen yapsin yaptigini opsun yok annanene yok babaanne teyze amca hala o bu emin olun Allah korusun yavrunuza bisey oldumu kimseye bisey olmuyor ici yanan sizsiniz ben 1 hafta uyumadim herkese misil misil uyuyordu kimsede telefonla aramak disinda bisey yapmadi simdi gerci hem karantinadayiz diye hemde oyle olmasa bile kimseyi kabul etmem gelen olsa da cocugu ellemeyez isteyen kirilsiin darilsin cunku o 1 hafta 1 ömur oldu bana boyle iste cok uzun oldu hakkinizi helal edin Rabbim kimseyi evladindan ayirmasin insallah
Hayır el kadar bebe öpsen neyini öpeceksin alsan ağzının icine sokacak kadar niye yakalasirsınız bebek bu hasta olsa insan vicdan azabı çeker yha senin yüzüne olduğunu bilse yazıktır günahtır ulkece korona atlatmış ulkeyiz o zaman hijyene nasil önem verilmişken bunu bebek görmeye giderken yada kucagina alırken de uygulanmaali...Baharcım öncelikle çok çok geçmiş olsun, bebeğinin yanında olmasına çok sevindim. Okurken o kadar sinirlendim ki, kimden geçmiş bebeğine covid biliyor musun? Benim başıma gelse şu olay ve kim olduğunu bilsem o kişiyi her gördüğümde utandırırım bir ton laf sayarım, bu ne cahillik ne terbiyesizlik ne saygısızlık ya sen öpme dediğin halde neden ısrarla öper insanlar. Değdi mi yani senin bebeğinden ayrı geçirdiğin günlere, gözyaşlarına, kim bilir neler hissettin hayal bile edemiyorum. Çok şükür bebeğin iyi ve yanındaArtık bizim şu bebek görme konusunda ülkece değişmemiz lazım, kimse gelmesin ilk 3 ay ya başkası sevsin öpsün diye bebek yapıyoruz sanki, anası babası bakmaya kıyamazken millet şap şup öpsün, resmen cahillik başka bir şey değil Çok haklısın canım kırılan kırılsın dan dan söylemek lazım, onlar bi gün kırılır ikinci gün unutur, bebeğinin sağlığı her şeyden önce gelir.
Kuzum konuşmaların devamı varsa göremedim. Durumlar nasıl? Doğum gerçekleşti mi ? Ben normal doğum yaptım, birden sancı gelirse başlamaz ama hastaneye gitsen iyi olur. Sancıların sıklığı ne durumda ?Olan var mı şimdi öyle Bi kaygı oldu bende
Hayırlı olsun cnm emziriyormusun ?Herkese iyi akşamlar ben doğum yaptım bu sabah. Tatlı kızım ve ben iyiyiz hâlâ çok ağrim var ve sütüm gelmedi. Mama içmekte çok isteksiz kızım sabahtan beri 20 CC ancak icmistir taze mama hazırlıyoruz iki yudum içip bırakıyor kalanı çöpe
İşte lohusa sendromuna gırdıydı heral odaEn iyisini yapmışsın canım senin bebeğin sen büyütüp sen bakicaksin Yeni İlk doğmuş bol emzir dedikleri halde emzik vermesi tuaf kayınvalidenin aksine emzir diye senin kucağına vermesi lazım sürekli.
Benım basımada ılk oglumda kayınvalıdemım işguzarlığı yuzunden meme reddı baslamıs tı. Hastanede emen cocuk agzına verılen yalancı emzık yuzunden emmeknıstemıyordu. Doktor o ınatsa sen ondan ınat ol. Emene kadar ugras 1 saat ac kalmakla hastalanmaz demıstı. Agzına memeden sut damlata damlata memeyı sutle ıslata ıslata yenıden alıstırmıstık. Kendımı odaya kıtlemıstım karısmasınlar dıye okadar cıglık atıyordu. Pes etmeden yarım saat ugraslaa aldı tekrar. Dıaardada sevgılı kayınvalıdecıgım kapıyı yumrukluyodu. Yetısın gelın bebegı bogazlıyor dıye
Teşekkür ederim canım. emziriyorum boş boş emiyor inşallah yakında gelir sütüm
Hayirli olsun canim Allah anali.babali büyütsün emiyorsa cok guzel.bol bol emzir bide uyumaya çalış ben 2gun 5 10 dk kestirmeler harici uyuyamamistim 30 dk uyumusum 3.gun uyandigimda goguslerim dolmuştu uyuyamiyorsan diye söylemek istedimTeşekkür ederim canım. emziriyorum boş boş emiyor inşallah yakında gelir sütüm
Beklerim bazen biz dogurcaz ama sanki onlar doğurup bakıyormuş moduna giriyorlar ve bilgiçlik taslayanlarina da çok gıcık oluyorum yha ben.annemin yerine babam o görevi masallah bizim bir güzel üstleniyor..İşte lohusa sendromuna gırdıydı heral oda
Sütün de gelir yavrunda doyasıya emer hatta bazen emzik niyetinde de emer suan ona bir cay kaşığı kadar bile gitse fayda faydadir devam et emzirme ki sütün gelsin kendini sakin tut strese girme gelmiyor dedikçe gelmezde gelecek de motive et kendini iyi beslen Bol sıvı ic elbet gelecek ben emzirdikce bazen çoğalıyor bazen bir bütün günde sütümn az geldiğini bilirim sinir stres oluşumunu engelliyor gelecek de yetecek de . Sağlıkla büyüt yavrunu rabbim ömürlerine ömür katsın yavrularımız bizde o güzel günlerini izleyip hep bu günleri yad edelim inşallahHerkese iyi akşamlar ben doğum yaptım bu sabah. Tatlı kızım ve ben iyiyiz hâlâ çok ağrim var ve sütüm gelmedi. Mama içmekte çok isteksiz kızım sabahtan beri 20 CC ancak icmistir taze mama hazırlıyoruz iki yudum içip bırakıyor kalanı çöpe
İlk basta fazla gelip akiyordu o yuzden sagiyordum simdi ara ara artsin diye sagiyorum. Aslinda artmasi icin her emzirme sonrasi sagmak gerekliymisBestlak damla ise yarıyor. Bende kullanıyorum.. sütüm var ama arada hala içiyorum.. siz sütünüzü neden sağıyorsunuz?
Noldu bu kadar etkilendiğin anlatmak ister misin? Ben dereotu yiyorum. Sumak ve kimyon çayı ile dut çayı içiyorum. Bence faydası var. Birde geçen gün benzerini yaşadım. Sağ mememden 20 cc zor geldi. Az kalsın mastit olcakmışım. Kanallar tıkalı olabilir. Onu iyi anlaman lazım canım.
Çok teşekkür ederim canımSütün de gelir yavrunda doyasıya emer hatta bazen emzik niyetinde de emer suan ona bir cay kaşığı kadar bile gitse fayda faydadir devam et emzirme ki sütün gelsin kendini sakin tut strese girme gelmiyor dedikçe gelmezde gelecek de motive et kendini iyi beslen Bol sıvı ic elbet gelecek ben emzirdikce bazen çoğalıyor bazen bir bütün günde sütümn az geldiğini bilirim sinir stres oluşumunu engelliyor gelecek de yetecek de . Sağlıkla büyüt yavrunu rabbim ömürlerine ömür katsın yavrularımız bizde o güzel günlerini izleyip hep bu günleri yad edelim inşallah
Teşekkür ederim canımHayirli olsun canim Allah anali.babali büyütsün emiyorsa cok guzel.bol bol emzir bide uyumaya çalış ben 2gun 5 10 dk kestirmeler harici uyuyamamistim 30 dk uyumusum 3.gun uyandigimda goguslerim dolmuştu uyuyamiyorsan diye söylemek istedim
Sağol canım.Koynumdan ayrılmak istemiyor. Allah'ım isteyen herkese bu duyguları tatmayi nasip etsinHayırlı uğurlu olsun canım. Nasılsınız bakalım?
Elbet gelicekbebişi al koynuna tentene temas yapın o getirtir zaten
İsmi neydi minişin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?