- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #51.701
Aynen aynen maslalh sağolsun çevremiz bizden cok karışıyor lar çocuk sayımıza ki tek o değil hayatımıza da pazarda bile dort mort yapma sakın ha diyorlar anlamıyorum kiBana da cok gencsin daha belki tekrar istersin baglatma dediler ben de tam tersi hayir kararim kesin demistim. Bu konularda disardan kimse fikir beyan etmemeli bence. Kimi cok cocuk isterken kimi de benim gibi 2yi bile cok bulabilir herkes kendi gucunu istegini kendi bilir
Şuan emmesi de çok düzensiz dediğiniz gibi. Bazen iki memeyi de emiyor bazen bi tanesini emip on dakikada uykuya dalıyor diğerini almıyor. Tecrübesizim ya her davranışı beni endişelendiriyor acaba bir sorun mu var demeden duramıyorumBugün 29 günlüğüz geceleri hiç saat kurmadım ne zaman uyanırsa ozaman emiyoo . Gündüzleri de sariliğımiz geçene kadar 1 buçuk saati geçerse uykusu uyandirirdım. Sariliktan sonra gündüzleri de uyandırmıyorum. Ama benimki en fazla 2 buçuk saat anca uyuyor.. ve bazen 10 dk emip kendiliğinden bırakırken bazen 1 saat memede durduğu emdiği uyuduğu oluyor..
Silikon göğüs ucuyla mı emziriyorsunuz sizde kilo alımı nasıl? Doktor bana 4 5 kere çiş yapması iyi demiştiAa anladim canim. Ben de zorla 20 dk emzirmeye çalışıyorum. 2 saatte bir. Ama özellikle gece 10 dk da bitiriyor emmeyi zor uyandırirsak ancak biraz daha emiyor. Ondan mi acaba? Yani günde 4 5 kez yapıyor kakasını.
Bizdede var Ufak erken doganda kalıyor demekki yha gözlerinde ve yüzünde kaldı biraz daha hala atamadık tam dr da birdaha da kan istemedi okadar derin degil diyede yavrum bakarken beyaz yerleri sarı sarı bakıyor bize. İnsalaht değerleriniz düşmüştürde en kisa zamanda atlatin bulut kuş la canımKızlar Bulut kuşumunda uzamış sarılığı var. Kuvözdeyken sarılık olmuştu onlar direkt ışık altına koymuşlardı ama geçmedi. Yarın bu sarılık birşeyi etkilemiş mi ona bakacaklar. Ultrasonlar, kan tahlilleri. 33 günlük bugün çoktan geçmesi lazımdı. İnşallah ciddi birşey çıkmaz, dua edin teyzeleri.
Gündüzleri kendisi sık sık uyanıyor bazen bi saat bile uyumuyor ama geceleri altını açıp uyandırınca bile bi memeyi on onbeş dakika tutuyor en fazla sonra uyuyor emmeyi bırakıyor. Aç kalıyor diye düşünüyorum bi yandan da aç kalsa ağlamaz mı diye düşünüyorumCanım benim bebekte gündüzleri genelde uyanık, geceleri kendi halinde. Oda şöyle, 10 bucuk gibi duş aldırıyorum, ardından memeye alıyorum bi yarım saat emiyor 11 oluyor saat. Kundaklayıp yatırıyorum. Ama emzirmek için ben uyandırmıyorum hiç, o kendi mıkırdanıyor zaten acıktıgında, dün mesela 4 saat uyudu, sonra mıkırdandı hemen aldım memeye. 4 saatide geçirmemeye calıs ben mesela 2 saatte bir nolır ne olmaz alarm kuruyorum, uyanırda duymam dite, bakıyorum uyuyor, bende devam ediyorum uykuya. Doktor ellememem gerektiğini söyledi uyuyorsa. Nende öyle yapıyorum. Bazen elliyorum oda şu yüzden kakasını yapıyorpişik olmasına kalbim dayanmayacağı için mecbur altını açıyorum , benim bebe sevmiyor alt değişimini o zaman uyanıor zaren emme faslıda baslıyor
İnşallah bütün tahlilleri tertemiz çıkar sarılığı da bir an evvel geçer gider inşallahKızlar Bulut kuşumunda uzamış sarılığı var. Kuvözdeyken sarılık olmuştu onlar direkt ışık altına koymuşlardı ama geçmedi. Yarın bu sarılık birşeyi etkilemiş mi ona bakacaklar. Ultrasonlar, kan tahlilleri. 33 günlük bugün çoktan geçmesi lazımdı. İnşallah ciddi birşey çıkmaz, dua edin teyzeleri.
Festi geçmiş olsun değeri kaç? Bizde 16 değer 3 kere ölçüm yaptırdık hiç düşmedi mama takviyesi ne rağmen idrar verdik ki o kadar zor ki buarada bebekten idrar almak hele kız bebekler 7 saat uğraştımKızlar Bulut kuşumunda uzamış sarılığı var. Kuvözdeyken sarılık olmuştu onlar direkt ışık altına koymuşlardı ama geçmedi. Yarın bu sarılık birşeyi etkilemiş mi ona bakacaklar. Ultrasonlar, kan tahlilleri. 33 günlük bugün çoktan geçmesi lazımdı. İnşallah ciddi birşey çıkmaz, dua edin teyzeleri.
Festi geçmiş olsun değeri kaç? Bizde 16 değer 3 kere ölçüm yaptırdık hiç düşmedi mama takviyesi ne rağmen idrar verdik ki o kadar zor ki buarada bebekten idrar almak hele kız bebekler 7 saat uğraştım
Gündüzleri kendisi sık sık uyanıyor bazen bi saat bile uyumuyor ama geceleri altını açıp uyandırınca bile bi memeyi on onbeş dakika tutuyor en fazla sonra uyuyor emmeyi bırakıyor. Aç kalıyor diye düşünüyorum bi yandan da aç kalsa ağlamaz mı diye düşünüyorum
Bizdede var Ufak erken doganda kalıyor demekki yha gözlerinde ve yüzünde kaldı biraz daha hala atamadık tam dr da birdaha da kan istemedi okadar derin degil diyede yavrum bakarken beyaz yerleri sarı sarı bakıyor bize. İnsalaht değerleriniz düşmüştürde en kisa zamanda atlatin bulut kuş la canım
Inşallah bisey çıkmaz canım,bizimde biraz sarılık olmuştu,cok şükür atlattıkKızlar Bulut kuşumunda uzamış sarılığı var. Kuvözdeyken sarılık olmuştu onlar direkt ışık altına koymuşlardı ama geçmedi. Yarın bu sarılık birşeyi etkilemiş mi ona bakacaklar. Ultrasonlar, kan tahlilleri. 33 günlük bugün çoktan geçmesi lazımdı. İnşallah ciddi birşey çıkmaz, dua edin teyzeleri.
Yaaa demeMelisimmm kuzum sen yokken biz çoğumuz lohusa kafasındayız bebişim, süt kokulu tişortler, lohusa topuzu ve huysuz bebişler ve bizi anlamaya çalışan eşler ile buradayız
Kızlar bebeğim doğduktan sonra yalnız kaldım hala da yalnızım ve ilk çocuk olduğu için de birçok konuda tecrübesizim. Bebeğimle ilgili her şey kafama takılıyor. Uyurken sesler çıkarıyor kundak yaptırmıyor diye uzun kollu giydiriyorum bu sıcakta acaba yanlış mı yapıyorum diyorum yüzünde ve boynunda isilik var çünkü bazen burnu tıkanıyor hırıltılar geliyor bazı günler çok sık ıkınıyor hatta uykusunda bile ıkınıyor. Bazen çok uyuyor kendim uyandırıp emziriyorum bazı günler sık sık uyanıp emmek için ağlıyor. Son birkaç gündür uzun saatler uyanık kalıp ıkındığı ağladığı oldu mesela. Her gün yeni bir şey çıkıyor. Daha üç haftalık ve tam artık tamam alıştım şunu şöyle yapacağım bunu böyle yapacağım diyorum ama olmuyor çocuğa sürekli güncelleme geliyor. Nasıl giydireceğimden tutun da nefes alış veriş şekline kadar her şeyi sorup öğrenmeye çalışıyorum. Gece gündüz bunları düşünmekten panik atak olup çıkacağım sanırım bu süreci nasıl yöneteceğim bi akıl verebilir misiniz
Her emzirmemden önce bezini alıyorum geçen not ettim hatta on kere çişli bezini almışım dört kere de kakalı bez. İki gündür çok ıkınıyor uyurken bile hatta ona ne yapacağım bilemedim çaresiz kaldım resmenAç mı tok mu onu çişli ve kakalı bezi belli eder canım. Gerisi biraz objektiflikten uzaklaşıyor. Ağlayadabilir yorgun düşer ağlamayadabilir mesela. Çişli kakalı bez sayısı nasıl canım? Birde kontrollerinde kilo alıyor mu basıl?
Suyuna koyuyordum yıkanırken ama vucununa nasıl koyarım bilmiyorum bir bakayım. Çok şükğr atlatmış minik kuşInşallah bisey çıkmaz canım,bizimde biraz sarılık olmuştu,cok şükür atlattıkbol emzirdim,bol yıkadım ve altın tak vücuda değsin,altin sarılığı çekiyormuş
Yaaa demezaten kendimi keci gibi hissediyorum memeler acik ortalıkta dolanıyorum gaz sancimiz ile bogusuyoruz simdi,bu da geçerse rahatlarız umuyorum
Doyuyor o zaman kilo alımı da yerinde di mi?Her emzirmemden önce bezini alıyorum geçen not ettim hatta on kere çişli bezini almışım dört kere de kakalı bez. İki gündür çok ıkınıyor uyurken bile hatta ona ne yapacağım bilemedim çaresiz kaldım resmen
Yalnız olmak gerçekten bi anlamda çok iyi karışan eden yok en azından kafam rahat ama bazı anlarda kendimi o kadar çaresiz hissediyorum ki iyi kötü birisi olsaydı keşke diyorum. İnşallah zamanla geçecek dua ediyorum. Çocuğun yattığı oda genelde sıcak oluyor gündüzler kısakollu zıbınla duruyor ayağında çorap oluyor yine uyurken de kollarını çıkarıyor örtünün altından. Geceleri de mecburen kundak yaptırmadığı için zıbın üzerine alt üst ya da tulum giydiriyorum. Banyo sık sık yaptıramıyorum yalnız olduğum için eşim evde olduğunda akşamları yıkayabiliyorum ancak ama eşim de her akşam evde olmuyor bazı günler akşamları da çalışıyor çünkü. Serum fizyolojiği de denedim şırıngalı temizliği de becerebildiğim kadar yaptım ama yine de açılmadı soğanı deneyeceğim. Hepsine tek tek dönmüşsün çok teşekkür ederimCanım inan ki şunu anladım değil ilk çocuğun 10. da olsaydı bunu yaşayacaktın. Yalnız olmak bir yönden çok iyi bir yönden evet yorucu ama kendine güvenini getiren bir durum. Bir süre sonra rutine binince birbirinizi iyice tanıyınca iyiki yalnızmışım diyeceksin.
Hepimiz aynı durumdayız. Bugün anneme bu çocuğun poposu mu yamuk demiş insanım. Oda bana carladı herşeyden anlam çıkartmaya çalışma diye. Haklı aslında. Güvendiğim bir doktor bulduk. İncik cincik bakıyor. Daha ne benim derdim? Sadece hasta etmemeye çalışmam lazım. Aynısı senin içinde geçerli. Ev kaç derece? Sen ne giyiyorsun? Ben doğmadan önce kısa kollularda yatırıcam bilmem be derdim ama öyle olmadı. Aşırı gazı var. Ayağına patik giydirdim ve karnını sardım. Herşey dinamik. Doğrusu yanlışı yok. İsilikse ama başladıysa bu kalın giydiriyorsun veya terli bırakıyorsun veya hergün en geç 2 günde bir duş aldırmıyorsun demektir. Bu üçünü sağlarsan geçecektir.
Burun için doktorum serum fizyolojikle 1-2 damla damlat dedi ama bana yetmedi açılmadığını düşündüm o şırıngalı temizliği önermedi. Soğan kes koy dedi. 1-2 gün koy bakalım sende.
İstedi canım cuma doğdu pazartesi kontörle diye gittik sınırda denildi sarılık için yatış verildi salı çıktık akşam üstü 24 kaldık cuma birdaha gittiğimizde var ama yüksek değil değeri dedi emzir bol bol dediki emdide zaten ondan sonra kac kerede gittik ama sari deyip kan istemedi cok belli değil sarılığı dikkatli bakmayınca. Maşallah kiz hafızana yha benim beyin iyiydi derken temelli bos beyinliye döndüm bazen öyle şeyleri hatırlatiyorsunki bende bi düşünüyorum hatırlayayim diye yok gelmiyor aklıma en çokta gruptan kizlarla ilgili herşey aklinda vallaha ne yalan söyleyeyim acaba notmu tutuyor ditkeumt içimdenİnşallah geçer Şefika hepimizin evladından sağlıkla bitsin gitsin. ben hafiften sinir olmaya başladım ya hafif sarı aşırı değil ama gördükçe bana geliyorlar. Sizde kontrol istedi mi doktor? Birde senin topuk kanı konusu noldu canım? Yazdıysan ben kaçırdım, kusuruma bakma.
Yarin bir ay aşısı var normalde gidecektik ama esimin işinden gidemiycez gibi oda aksam söyledi az gündüzden dese ebeye sorardım gecde oldu inşallah birşey olmaz yhaİstedi canım cuma doğdu pazartesi kontörle diye gittik sınırda denildi sarılık için yatış verildi salı çıktık akşam üstü 24 kaldık cuma birdaha gittiğimizde var ama yüksek değil değeri dedi emzir bol bol dediki emdide zaten ondan sonra kac kerede gittik ama sari deyip kan istemedi cok belli değil sarılığı dikkatli bakmayınca. Maşallah kiz hafızana yha benim beyin iyiydi derken temelli bos beyinliye döndüm bazen öyle şeyleri hatırlatiyorsunki bende bi düşünüyorum hatırlayayim diye yok gelmiyor aklıma en çokta gruptan kizlarla ilgili herşey aklinda vallaha ne yalan söyleyeyim acaba notmu tutuyor ditkeumt içimden.. topuk kanida su tsh içindi saglik ocağından arandım yüksek geldi değeri ya topuk tan yada Hastaneden kan aldr dedi ebemiz bizde en az aciyani koldan dir diye hastenden aldırdık on gün önce biraz yüksek çıktı korktuk hatta kalıcı diye çünkü ablam la iki oğlundada var bu hastalık.. cuma kan verdik tekrardan değerimiz düşmüş ve sıkıntı yokmuş birdaha varmı kontrol dediğim de yok hayir normal kontrollerine gelse yeter dedi ama benim içim rahat etmez bi sorarım gittikçe dr a..
Acikcasi beni de psikolojik olarak cok etkiledi acaba sut bogazina kacti da farketmediler mj acaba kalbinde mi bisey vardi da farkedilmedi vs senaryolar kurdum durdum kendi bebegim dogunca da hep aklima geldi ya benim cocuguma da bisey olursa endisesi duydum gunlerceYarama bastın şuanolacağı varmış tabii ki ama ben ona aşırı üzüldüm o pazar günü içselleştirdim mevzuyu sonra tansiyonumu dengeleyemedim. Pazartesi hastahaneye yattım, salı doğurdum. Biraz beni tetikleyen bir konu oldu. Paylaşma ihtiyacı duysa anlarım ama devamını da getirmedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?