- 11 Haziran 2019
- 1.259
- 3.168
- 133
- 40
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #51.721
Soğanı kesip ne yapıyorsun? Yanina mi koyuyorsun?Canım inan ki şunu anladım değil ilk çocuğun 10. da olsaydı bunu yaşayacaktın. Yalnız olmak bir yönden çok iyi bir yönden evet yorucu ama kendine güvenini getiren bir durum. Bir süre sonra rutine binince birbirinizi iyice tanıyınca iyiki yalnızmışım diyeceksin.
Hepimiz aynı durumdayız. Bugün anneme bu çocuğun poposu mu yamuk demiş insanım. Oda bana carladı herşeyden anlam çıkartmaya çalışma diye. Haklı aslında. Güvendiğim bir doktor bulduk. İncik cincik bakıyor. Daha ne benim derdim? Sadece hasta etmemeye çalışmam lazım. Aynısı senin içinde geçerli. Ev kaç derece? Sen ne giyiyorsun? Ben doğmadan önce kısa kollularda yatırıcam bilmem be derdim ama öyle olmadı. Aşırı gazı var. Ayağına patik giydirdim ve karnını sardım. Herşey dinamik. Doğrusu yanlışı yok. İsilikse ama başladıysa bu kalın giydiriyorsun veya terli bırakıyorsun veya hergün en geç 2 günde bir duş aldırmıyorsun demektir. Bu üçünü sağlarsan geçecektir.
Burun için doktorum serum fizyolojikle 1-2 damla damlat dedi ama bana yetmedi açılmadığını düşündüm o şırıngalı temizliği önermedi. Soğan kes koy dedi. 1-2 gün koy bakalım sende.
Bizimkide cok ıkınıyor oyleki bazen uykudan çığlık atarak uyaniyor,sab simplex damla aldım her emzirmeden önce 15damla veriyordum,kimisi cok fayda gördü ben bilmiyorum verirkende ayni vermedim zaman da ayni pek bir degisiklik göremedimHer emzirmemden önce bezini alıyorum geçen not ettim hatta on kere çişli bezini almışım dört kere de kakalı bez. İki gündür çok ıkınıyor uyurken bile hatta ona ne yapacağım bilemedim çaresiz kaldım resmen
Ben ince bir zincir koluna bileklik gibi yuvarlayip bağladım ve gercekten faydasini gördümSuyuna koyuyordum yıkanırken ama vucununa nasıl koyarım bilmiyorum bir bakayım. Çok şükğr atlatmış minik kuş
Kimden bahsediyorsunuz canım?ne oldu? Ben girmeyincd kacirmisim demekkiAcikcasi beni de psikolojik olarak cok etkiledi acaba sut bogazina kacti da farketmediler mj acaba kalbinde mi bisey vardi da farkedilmedi vs senaryolar kurdum durdum kendi bebegim dogunca da hep aklima geldi ya benim cocuguma da bisey olursa endisesi duydum gunlerce
Bizimde ilk olcumde 14.6 idi 2. Olcumde 14.2 doktorumuz yatisa gerek gormedi ama bugun 20 gunluk hala hafif yuzunde ve gozunde var bende cok endiseleniyorum acaba doktora guvenmeyip tekrar test yaptirsa miydik diyorumCanım Buluttan hiç kan alınmadı sarılık için. Kuvözdeki doktor sarılığı var zaten canı yeterince yandı o yüzden direkt ışık başladık geçmezse fayda görmezse bakıcaz dedi. O zaman geçmişti biraz hafiflemişti. Sonraki doktoru ise şuan yaptırsak 12-13 çıkar anlamlı bir veri değil çünkü kilo alıyor beslenebiliyor genelde sarılıklı bebişler kilo alamaz veya zorlanır biraz bekleyelim belli ki uzamış olacak 1 ay olunca hala geçmezse kan aldırıp ultrasonla organlarına baktıralım dedi. Bakalım yarın bizi ne bekliyor.
Uuf gerçekten nasıl aldın çok zor
Muymuyanne vardi canim buraya bebegim vefat etti diye yazdi sonra da hesabini kapatti hepimiz uzulduk merak ettikKimden bahsediyorsunuz canım?ne oldu? Ben girmeyincd kacirmisim demekki
Çok geçmiş olsun canım benim,yeni görüyorum msjini,insallah atlatmışsınızdırKizlar hepinize iyi geceler ufak bi emzirme seansina kalkmisken size yazmak istedim. Bugun tam 1 aylik olduk hem hayatimin en yorgun hem en guzel 1 ayini yasiyorum dogumdan sonra asla aktif olamadim burda cunku ilk gunden beri bebegime kendim bakiyorum evimin isini kendim yapiyorum kendi istegimle tabi yoksa annem esim falan hepsi yanimda ufak tefek yardimlari oluyor. Gecen hafta carsamba basimiza gelen bizi cok yipratan tecrubemi sizle paylasmak istedim . Yapim geregi insanlarla boyle cok civik iliskileri sarilip opusmeyi sevmeyen mesafe seven biriyim zaten. Hamilelikte de bebegimi kimseye opturmicegimi ne bileyim herkesin kucagina alamicagi ilk zamanlar cok insan kabul edemicegimin sinyalini hep verdim herkese ama dogum olunca isler hic de oyle olmadi biraz maalesef esimin hatasi oldu burda yumusak davranarak. Dogumdan sonra gelen giden oldu yok evde isim koymak icin mevlutler yapildi gelen giden firsat buldugu an bebegi kucagina aldi 1-2 uyarima ragmen open oldu opemeyen cocugu agzina yaklastirip sevdi falan derken gecen hafta carsamba bebegimin altini aldim sabah saatleri sonra bi tuhaflik oldugunu anladim boyle bos bakiyor gibiydi biyere kitlenip kaliyordu atesine baktim 37 . Falan cikti ki ilk gunden beri alnindan vucudu falan hep 37ler de cikiyordu bi de popodan olceyim dedim 38.2 cikti döndüm alnindan bi daha ölctum 38.1 cikti hemen esimi aradim dedim cocuk atesli hastaneye gidiyorum diye cunku 38 ustu ates beni buyuk insanda bile korkutur. İzmirdekiler bilir Behcet Uz çocuk hastanesi var burda oraya gittim direk doktor bi suru testle kan idrar testi istedi cunku cok kucuk oldugu icin ates olmasi normal degilmis sonra kan normal cikti idrar cikmadan diger testler sonuclandi yapilanin biri de covid testiydi hersey normalken covid pozitif cikti mi bebegimi de beni de karantina odasina aldilar aradan 2-3 saat gecti doktor bebegi yogun bakima izolasyona alcaklarini soyledi sende git test yaptir negatif cikmadan sut bile getirme baskasi getirsin dedi bebegimi aldilar kuveze kaldim eli bos sonra hastanedeyken idrar testi yapmislar ondan da enfeksiyon cikti biraz o da dedi doktor senden gecmistir diye basladim sabah aksam süt goturmeye goturmesem mama vercekler sagmakla süt cikisi canimi yakiyor ilk gunler eve girmek istemedim ev bebegim gibi kokuyor evde esyalari besigi falan gidip goremiyorum emzirmek istiyorum yasak covid oldugu icin tek basina bi oda da kuvez de bu arada esimde bende negatif ciktik 2 kere yaptirdik hem testi pazartesi gorme gunuydu gittik camin arkasindan gorebildik onda da yuzunu diger yana dondugu icin yuzunu goremedik hergunum aglayarak gecti cok zordu ama şükür bu carsamba cikardik suan covid hala pozitif haftaya kadar evde karantinadayiz ama yanimda ya kollarimda ya o yeter hayatim da yasadigim en zor 1 haftaydi Allah dermansiz dert vermesin kimseyi evlatla sinamasin cok uzun oldu farkındayım ama size demek istedigim evet burda cogu kisinin tavrini biliyorum vermem etmem elletmem diyoruz ama isler bazen öyle gitmiyor yok o kirilmasin yok bu darilmasin diye diye bazen susuyoruz vermeyin kimseye cocugunuzu ellemesinler opmesinler cok bebek opmek isteyen yapsin yaptigini opsun yok annanene yok babaanne teyze amca hala o bu emin olun Allah korusun yavrunuza bisey oldumu kimseye bisey olmuyor ici yanan sizsiniz ben 1 hafta uyumadim herkese misil misil uyuyordu kimsede telefonla aramak disinda bisey yapmadi simdi gerci hem karantinadayiz diye hemde oyle olmasa bile kimseyi kabul etmem gelen olsa da cocugu ellemeyez isteyen kirilsiin darilsin cunku o 1 hafta 1 ömur oldu bana boyle iste cok uzun oldu hakkinizi helal edin Rabbim kimseyi evladindan ayirmasin insallah
Sen lohusa mısın emin miyiz? Kocanı böyle tarif ettiysen ben pek emin olamadım hdjdjjd ayol birtek benimki mi fahri lohusa acaba? Çok gıcık oluyorum ya aşırı.
Yaaa evet onu hatırlıyorum,sonradan girip baktim isimini değiştirdi kimsekim diye sonra hesapi kapattiMuymuyanne vardi canim buraya bebegim vefat etti diye yazdi sonra da hesabini kapatti hepimiz uzulduk merak ettik
Evet canım, peki kaç gün sonra geçtiBaş ağrısı, boyun bel ağrısı bunlar hep verilen ilaçların yan etkisi olarak oluyor canım
Benim ilk doğumumda da bunda da baş agrısı değil de boyun agrısı çok fena feci vurdu, hepsi için de bol bol kahve için Bihter çikolata yiyin diyorlardı, çok geçmiş olsun
5 günlük bebegimn göbek bagı tam kurumus düşcek derken bagın altında sarı sıvı gördm enfeksiyon galiba dmi basına gelen var mı? gece gece cok korktm
Eki Görüntüle 3292639
Yarın gidcm ınsaallah teşekkür ederim2. Doz k vit yapıyorlar. Dpğumda vurulan yeterli gelmemiş. Sen yarın doktora göster canım. Bulutunda biz kurudu sanmıştık kurumamış doktoru farketti 2. dozu oldu 2-3 günde düzeldi.
Yarın gidcm ınsaallah teşekkür ederim
Evet canım, peki kaç gün sonra geçti
Kızlar merhaba, bebeğim bugün oniki günlük oldu. Bir hafta kuvozde kaldı, sarılık oldu eve geldiğinde uyandırmak emzirme çok zordu, elhamdülillah şimdi daha rahat uyanıyor ama emerken uyuyakaliyor.kilo alımı olmamış,sariliktan ötürü henüz almamış olabilir mi sizce? Hiç ön dakika emzirme olmadı, gözünde aşırı sarı sıvı akıntı olmaya basladk, başlarda çapak gibiydi eğer sizlerin de başına gelirse -insallah gelmez- artma gozlemlediyseniz ihmal etmeden doktora gidin, bizim bir anda çok arttı gittik doktora ilaç verdi bir hafta kullanıp göz doktoruna muhakkak gidin dedi. Ates olursa muhakkak getirin dedi genel olarak, ben bilmiyordum bilmeyen varsa benim gibi 38den sonra dedi, 37 normal evler sıcak dedi
Şimdide ağzının içinde pamukçuk denilen şey var galiba
Başına gelen var mı?
Karbonatlı su ile temizleyen fayda gören var mıdır? Kimi doktor yap demiş kimi yapma demiş, salı günü pediatri randevusu var, gece farkettim şimdi belki bir çözüm olur diye acelece yazmaya girdim, zira bebeğim ya uyuyor ya gaz ile mücadele ediyor
Hasta olmuş canım yhaCnm sn hırıltı için gitmiştin sanki doktora ne dediler birde klimaya dikkat edin , ceyran olmasın diye olduğu odanın camını dahi açmıyorum hemen etkileniyor
Benimde aklımdan geçiyordu bugün bu gidişle makatı yırtacak Allah korusun
Geçmiş olsun cnm inşallah tez vakitte geçerHasta olmuş canım yha
Evet ben silikon uçla emziriyorum. Yani 10.gun kontrolumuz vardi dogum kilosuna gelmişti. Çişini de kakasını da yapıyor 5 kez falan 4 kesin. Yani ne bileyim. Bugun de aile hekimliğine gideyim diyorum ebelere danışayımSilikon göğüs ucuyla mı emziriyorsunuz sizde kilo alımı nasıl? Doktor bana 4 5 kere çiş yapması iyi demişti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?