2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Sorsaydın ya bacım

O zaman daha dogum yapmamıştım Festimm, Rabbim dedim benimki niye böyle olmasın diye içten duamı ettim malum gebeyiz, gebenin duası da makbuldür hesabı sonuç herkesin malumu (birde kız çocukları daha huylu olur derler, erkek çocukları daha sancılı olurmuş ama benimki erkek gibi kız sanırım )

Katılıyorum birşeyi eksik yaptık

Aynen cnm ya, isin matematigi cok onemli. Oglumda hicbirsey bilmememe ragmen bir uyum saglamistik. Yatma kalkma beslenme saati o kadar duzenli bir rutinimiz vardi ki. Ben de bu rutine sagdik kalir bozmazdim hic. Neye agladigini da rutinimiz belli oldugundan anlardim. Inan bunda anlayamiyorum. Besliyorum agliyor, gazini aliyorum agliyor, altini aliyorum agliyor, hoop bi bakiyorum o kadar aglamanin uzerine yine acikmis. Aglamasi acliktan miydi, gazdan mi, baska bir sikinti mi cozemiyorum. Kafam da cok yerinde degil, aptal gibiyim yat kalk, yat kalk. Salaklastim iyice. Ɓir de doymuyor sanki hic. Ama kilosu cok iyi, fazla kilo almasin diye gonulsuz veriyorum mamayi da. 60cc ile doymuyor artik. 90i bazen icmiyor, bazen iciyor ama hemen geri cikariyor bi kismini. Bazen guzelce iciyor. Bazen iciyor ama hazmedene kadar mahfoluyoruz. Yani bi ayari yok, benim de kafam karisiyor. Rutin candir, boylesi cok zor.

Bende damlaları bıraktım sadece d vitamini bende kimyon veriyorum daha çok mama içtiğimiz icin suda veriyorum mama değiştirdik onunda faydası oldu bize sürekli gaz çıkartıyor günde 1 defa kaka yapıyor
Bıx emıyorux ama gaz oluyor. Yemege dıkkat edıyorum yıne gaz. Bnede saldım artık ac kalıyorduk. Kımyon en ıyısı gercekten

Vala oyle benımde memede uyuyor kızıyo ugrasıncada artık nerden cıkarsa

Benim bebiş son 2 haftada çok büyümüş , dün gece de sancılarım oldu bugün kontrole geldim yatırdılar yarın doğumu başlatacaklar dualarınızı bekliyorum
Kaç kilo olmuş bebeğin canım? Hadi hayırlısı, kolay bi doğum olur inşallah, güzel haberlerini bekliyoruz

Sagol cnmsin, sut incisiymis dedigin gibi, internetten baktim simdi. Bizim bu sariliklar niye uzadi ya. Ben hastaneye biberon mama goturdum. Ama hemsire verdirmedi. Birkac kez gelip topuktan bebegin sekerini olctu ve bana dedi ki sutun var ama sen farketmiyorsun yoksa bebegin sekeri bu sekilde cikmaz dedi israrla. Dolayisiyla mama veremedim hastanede. Ama benim sut dogumdan 5gun sonra geldi. Eve gelince mama verdim tabi. Ilk olcum 7,5 cikti, 2.kontrolde haftalik kontrolunde sariligi yok diyerek 2.kez kan almadi. Biz de en azindan bir kere daha baksaydi diye istedik ama bakmadi. Aylik kontrole cagirdi. Cocuk bu surecte sariydi tabi ama kilo almasi, bez sayisi, mama tuketimi filan iyiydi. Cok agir uykusu da yoktu. Aylik kontrolu icin tipa goturdum, erken dogdugu icin. Orada gorur gormez uzamis sarilik dedi ve testte 10 cikti. Yarin tekrar goturecegim. Aradan gecen 3 haftada degeri kac oldu hic bilmiyoruz tabi. Bu yil doktorlardan yana yuzum hic gulmedi. Ozel doktorun sariligi takip etmemesini anlayamiyorum gercekten. Rop muayenesine girdiniz mi siz cnm. Erken dogan ve kuvezde kalan bebeklere yapiyorlar. Ben bir de kalca ultrasonuyla beraber karin ultrasonu ve beyin ultrasonu baktiracagim. Benim perinatologun soyledigi bazi seyler vardi, bunlari ozeldeki doktorumuz ciddiye almadi, tipta ultrason verdiler.

En azından ne olduğunu bulduk şifasıda gelir mutlaka bir yöntem bulursun diye tahmin ediyorum

Bir bilsem? Bizim de öyle kilo bez bilmem be hepsi uygun olunca çokta sallamadılar. Ama asıl takip eden doktoru baya tetkikler istedi. Onuda yaptırmak için başka bir doktora götürmek durumunda kaldık ama oda 2 hafta vericem küçük beye dedi. Kan testi, idrar testi. Alt barın ultrason vs istemişti doktoru.

Rop yaptırmadık. Bize 6. Ayda bera testi önermişler. Kuvöz bebişlerine öneriyorlarmış bunu. Birde kalp doktoruna gittik. Oda yine kuvöz bebişi olduğu için. Zaten çıkarken kuvözden incik cincik ne varsa bakmışlardı karın içi, bağırsak vs. Ama sarılıktan dolayı tekrar baktırmayı planlıyorum bende.

Rutini kuramadım ben çözemedim de zaten anlamış değilim. Böyle hayal etmedim. Ama sağlığımız yerinde o yüzden çokta dert etmiyorum. Biryerden sonra elbet oluşacak

Gaz Masajı

Yorumlarda herkes çok memnun. Ben tam denemedim ama yarın itibariyle yapacağım. Size de söyleyeyim dedim şifa olsun inşallah hepimize
Bnmkı yaptırmıyor tam bu sekıl. Sevemedı. Sadece karın ovup bısıklet hareketı yapıyoruz ayaklarla faydası var

Hele ki ne bam teli diyemiyorlar zaten ne bulursa aldırıyor ama oğlanı bı gorcen çok yaramaz seneye okula gidecek anasınıfına hala emiyor pramature oldu diye ne denirse tamam deniliyor bildiğin canavar dövüyor sovüyor ısırma vurma tükürme her türlü yapılmamasi gereken varsa yapıyor o geldimi evde sper alıyoruz görcen iki bacakli canavar resment.... okadar yaramzki annesj getirmiyor bize bebeğe birşey yapar diye korkumdan gelemiyom diyo.

Aman aman icme olan iki bardak ayrandan ol canım sonra sen ve en çokta bulut paşa uğraşıyor sıkıntısını cikartcam diye

Yok hergun masallah dolduruyor dün 2 defa yaptı cnm
Bebekte bebeğe fark ederdir tâbi bende bizimki her bezde yaptığı icin ondan garipsedim kusura bakma bezi geçti artik benim üstüme fiskirtip yapıyor yhaaa ikindikca alt değişimde. Bie tane sevdiğim gecelik var alta onu giyiyorum ne zaman onu giysem denk gelmesin mii Allah'ım sanki giyme der gibi ne zaman giysem paaarttt bende o kadar alışmışım ki her bezde kaka almaya bir bezde olmadimi aha yapamadı bir sıkıntısımi var acaba gaz mi bağladı diye

Ayyyy aynısını dun bende yaşadım canim karlama istedi o sıcakta herzamankk aldığımız yerden aliriz eve giderken dediydim adam yokmuş ayy dedim olsaydida yesem avucumuda yalamadim eve geldim mastit oldume dr gitmedjm ben burdaki acilde ilgi ona göre evde battaniye örtünup terledim bugün iyileştim de mastit var hala emziriyorum olamdi sağıyorum artik ağrısı azaldı.. ama çok berbat birşey yha süründüruyo insanı ateşimi ölçmek gelmedi aklıma yha.. baya vardir ama bir o kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…