2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Merhaba kızlar nasılsınız, ben bu aralar çok yorgunum buraya da bakamıyorum. Bebeğimin gece uykusu çok düzensiz, hep kucak istiyor. Ben hiç uyuyup dinlenmiyorum. Hiç bir iş yapamıyorum. Bakımı hep benim üstümde. Çok yoruldum ve bunaldım gerçekten. Bugün 25 günlük olduk, ne zaman düzelecek bu çocuk ne zaman dinlenebileceğim? Bazen çocuk için acele ettiğimi düşünüyorum. Çok yıprandım kızlar

Silikon başlıkla denedin mi canım

Kuzum hissettiklerin çok normal.. hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz.. bizim iki gün sonra kırkımız çıkıyor sanki zaman geçtikçe kolaylaşıyor gibi umut var yani:)

İnan çoğumuz aynı moddayız, hatta o nedenle şuan yanında yardımcı olabilecek birileri olanlara çok gıpta ile bakıyorum, inan hepsi geçecek ( benim ikinci çocuk biliyorsun geçiyor eminim ama cidden bazılarımızın çok zor geçiyor bu süreç birde kolik olan bebekler oluyor biliyorsun onlara göre halimize şükür diyebiliyorum kolik bebek bizim durumdan çok ama çok daha zor oluyor)

Bizim de geldi canım. Hatta banyodan sonra özellikle geldi zibina geçti havluya geçti damla seklinde. Her doktora gittiğimizde sordum. Bu sorun olmaz dedi. Ama insan korkuyor. Aile hekimliğine gitmiştik ebe şey dedi azcik kalmışsa o surtunmenin etkisiyle kanama yapar dedi. Doktor bir şey yok diyor.

Kızlar merhaba, Aralık ve ya Ocak annesi olacağım inşallah:)) bebek bezi sormaya geldim size 1 numara kaç adet 2 numara kaç adet gidiyor? Baby turco düşünüyorum
Valla biz şuan 1 numara 4.paketteyiz 64 lu paketlerden yenidogan 1 numara çok gitmiyor demislerdi ama ben hemen alıyorum anında ondan mi bilmem baya gitti bizim. 2 ye daha geçemedik.

Kızlar toplu bi cevap yazmış olayım nasıl bıraktığımı soranlara. Bizim kız bugün 28 günlük oldu, sanırım 25 ya da 26. günde silikon başlığı bıraktık (gün kavramım kalmadı artık :)] Ben de bu konuda çok dertliydim biliyorsunuz. Ama burda bi arkadaş, sanırım S Sefika053 idi, bebeklerin huylarının bazı dönemlerinde değişebileceğini söylemişti. Bizim bebek de üç dört gün önce hafif ateşlendi, ben de o sırada başlıksız emzirmeyi denedim. Başta çok inat etti üstelemedim, bir kez başlıkla verdiysem bir diğeri seansı başlıksız vermek için direttim ve sanırım hasta olduğu için o da ilk zamanlardaki gibi aşırı reddetmedi mememi. Böyle böyle bıraktırdım artık sadece memeden emiyor. Bu konuda yapabileceğimiz tek şey umutsuzluğa kapılmadan sık sık denemek, bebek bir şekilde hazır olduğu kıvama geliyor o ânı yakaladığımızda mesele çözülüyor. Darısı bıraktırmak isteyen arkadaşlarımın başına olsun

Ayrıca gerçekten de başlıksız emzirdiğimde daha bi doyuma ulaştığımızı hissediyorum bebeğimle. Silikonla emdiğinde sütüm sık sık soluk borusuna kaçıyordu, şimdi sadece çok tazyikli geldiğinde veya bebek memeye çok saldırdığında oluyor öyle :) ve bir de sütümde bariz bi artış oldu başlığı bıraktığımdan beri. Bunları da sizlerle paylaşmış olayım dedim

Şuan bende ayni durumdayım yanımda kayınvalidem olmasına rağmen yenidoganin tum bakımı benim üstümde kayinvalidem ev işi 2 yasındaki kızımı oyalamakla meşgul , bebeğim kolik ağlamaya başladım mi hic susmuyor eşim işi dolayısıyla 10,11 de geliyor akşam , bebek babaya da bağlanmadı kimsede durmuyor benden başka, dun gece 12 de uyuttum duşa girdim ama bir çığlık ağlama sesi geliyor ki hiç susturamadı başımı yıkamamla çıkmam bir oldu , uykusuz yorgun bakımsız paspal hissediyorum kendimi
Allah bin kere razı olsun kayinvalidem de olmasa aç kalırdım sanırım iki çocukla uğraşmak cok zor (gecen hafta tektim 3 kilo hemen verdim)

Hayir acele etmedin, bebisin tam dogmasi gereken zamanda dogdu ve sen cok hazirdin. Böyle düşündürmeye calis kendini.
Ne zaman düzelecek demissin. Bunu bilemeyiz, belki hep böyle olacak ya da bir gun kolay olacak, ertesi gun zorlayacak, ama Zamanla her sey rayına oturacak. Bebeginin huyu degismese de sen bu tempoya alisacaksin. Onun dilinden anlamaya baslayacaksin, o kendini ifade etmeye baslayacak. Zorluklar bir sekilde azalacak. Evet yipraniyoruz yoruluyoruz. Cok zor. Ama biz anneyiz, cok güçlüyüz.

Beybi, benim kayınvalidem yan evde oturuyor. Bişi oldumu cagırıyorum. Geliyor hemen. Geceleri tek bakıyorum zaten, eşim bankacı olduğu için kafası dalgın olmasın diye haftaiçi hiç ellemiyorum onu. Uyandırmıyorum. Haftaiçi kayınvalidem yan evde yoksa annem geliyor gündüz, dinlenebileyim diye ya da ev işlerime yardım ediyor allah razı olsun. Ama akşamları tekim 40 ı cıkasıya kadar böyle yaparlar herhalde sonra beni daha çekerlermi bilmem

Ooo iyiymişsin sen bayağı yaa, benim kv başka ilde bir aya kalmaz bebek görme bahanesi ile misafirliğe gelir, annem desen yaşlı bana kahvaltıya geliyor mesela bulaşıkları bırakıp gidiyor bebeğe baktı mesela bugün Çocugu okul kaydına götürdüm eline teli almış arayacakmış ki gitmeden mama verdim, annem ben yokken zeytinyağı veriyor mesela öyle sonumuz hak getire

4.çocuk ve tek basımayım dıyıp kacıyorum. Allh herkesın yardımcısı olsun
Ben atıyorum bebek arabasına market pazar okul beraber gıdıyoruz. Cokta sevıyor bakınmayı artık

Tek basına buyutulen daha raht olıyor ya. Karısan yok ıstedıgın gıbı dengeyı kuruyorsun. Duzen bozulmuyor. Bebekte sana ve duzene alısıyor. Bızım duzende mecbur hergun 2 kere okuls gııdp gelınıcek sımdıden alıstı ıyı oldu

Bizim de böyle oldu aynı yani 6. Gün göbeği düştü ama tamamen düzelmesi 20 günü buldu. 15 günlükken sağlık ocağındaki doktora sorduğumda 2-3 gün daha bekle geçmezse doktora götürürsün demişti ama geçti o arada

4.çocuk ve tek basımayım dıyıp kacıyorum. Allh herkesın yardımcısı olsun

Ben atıyorum bebek arabasına market pazar okul beraber gıdıyoruz. Cokta sevıyor bakınmayı artık

Sana kurşun döktürmek gerekir maşallah yaa, seninkilerin yaş aralıkları kaç?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…