- 16 Ağustos 2019
- 2.485
- 7.646
- 158
- 34
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #52.141
13,11,5bucuk ve tam 30 gunlukSana kurşun döktürmek gerekir maşallah yaa, seninkilerin yaş aralıkları kaç?
Aaaaaaa hepside erkek bidee . Arkadaşım maşallah sana valla allah nazarlardan korusun13,11,5bucuk ve tam 30 gunlukhepsıde erkek
Beybim evet çok şükür, bazen bu kadar yardım edenim varkende yorgunum demek ayıp geliyor ama o yorgunluğm psikolojikti sanırım. Suan daha iyiyim yeni düzene alısmaya basladım, bebeğimle daha güzel zaman geçirmeye başladım. Uyusun diye herşeyi yapıp uyudugunda fotoğraf ve videolarına bakma moduna girdim bileOoo iyiymişsin sen bayağı yaa, benim kv başka ilde bir aya kalmaz bebek görme bahanesi ile misafirliğe gelir, annem desen yaşlı bana kahvaltıya geliyor mesela bulaşıkları bırakıp gidiyorbebeğe baktı mesela bugün Çocugu okul kaydına götürdüm eline teli almış arayacakmış ki gitmeden mama verdim, annem ben yokken zeytinyağı veriyor mesela öyle sonumuz hak getire
2den sonra bı alısma bır salma geldıAaaaaaa hepside erkek bidee . Arkadaşım maşallah sana valla allah nazarlardan korusunbu nasıl sabır sırrı nedir ben 1 tane ile felfena oldum.
Vallahi maşallah arkadaşım. Allah yar ve yardımcın olsun2den sonra bı alısma bır salma geldı
Hersey 4 4luk olmuyor tabı ama evde bır teror estırdıgım oluyor. Basta herkes yasına uygun gorevlerı var onları yerıne getırıyor.
Kurallarla gormezden gelerek ve kocakarı laflarına kulak tıkıyarak bugunlere geldım cok sukur
Amınn canım hepımızın inşşlh. Guclu kuvvetlı ve sakın sekılde bu gunlerı gerıde bırakalımVallahi maşallah arkadaşım. Allah yar ve yardımcın olsungücüne güç versin.
Oyyy masallahhh13,11,5bucuk ve tam 30 gunlukhepsıde erkek
Saol canım inşalllah dediğin gibi bir gün birbirimizi anlarızHayir acele etmedin, bebisin tam dogmasi gereken zamanda dogdu ve sen cok hazirdin. Böyle düşündürmeye calis kendini.
Ne zaman düzelecek demissin. Bunu bilemeyiz, belki hep böyle olacak ya da bir gun kolay olacak, ertesi gun zorlayacak, ama Zamanla her sey rayına oturacak. Bebeginin huyu degismese de sen bu tempoya alisacaksin. Onun dilinden anlamaya baslayacaksin, o kendini ifade etmeye baslayacak. Zorluklar bir sekilde azalacak. Evet yipraniyoruz yoruluyoruz. Cok zor. Ama biz anneyiz, cok güçlüyüz.
Hastaneden onu son çare olarak önerdiler. Bir kaç güne düzelmezse denemeyi düşüniyorum.Silikon başlıkla denedin mi canım
Senin işin çok zormuş canım ama dua et yardım edenin var. Benim ilk çocuk ama ilk olmasından dolayı tecrubesizlikte var. Babamız 8 de geliyor çok ilgilenemiyor. Yardım edende yok. İlk hafta kaynanam kaldı. Ama hiç bir faydası olmadı. Sonra o da gitti. Dün akşam yemeği bile yiyemedim. Çocuk kucağımda kahvaltı yapıyorum felanŞuan bende ayni durumdayım yanımda kayınvalidem olmasına rağmen yenidoganin tum bakımı benim üstümde kayinvalidem ev işi 2 yasındaki kızımı oyalamakla meşgul , bebeğim kolik ağlamaya başladım mi hic susmuyor eşim işi dolayısıyla 10,11 de geliyor akşam , bebek babaya da bağlanmadı kimsede durmuyor benden başka, dun gece 12 de uyuttum duşa girdim ama bir çığlık ağlama sesi geliyor ki hiç susturamadı başımı yıkamamla çıkmam bir oldu , uykusuz yorgun bakımsız paspal hissediyorum kendimi
Allah bin kere razı olsun kayinvalidem de olmasa aç kalırdım sanırım iki çocukla uğraşmak cok zor (gecen hafta tektim 3 kilo hemen verdim)
Umırsamaz olmayı ogretıyolarOyyy masallahhhbüyük basari helal olsun benim ilk cocugum, erkek ve nasil büyütücem diye düşünüyorum kara kara
Haklısın canım ama inan 25 gündür sabır sabır bugün patladım artık. Benimki kolik değil ama gündüz uyuyup gece uyumuyor zombi gibi bende hiç uyuyamıyorum. Bir yandan ev işleri, tükenmiş hissediyorumİnan çoğumuz aynı moddayız, hatta o nedenle şuan yanında yardımcı olabilecek birileri olanlara çok gıpta ile bakıyorum, inan hepsi geçecek ( benim ikinci çocuk biliyorsun geçiyor eminim ama cidden bazılarımızın çok zor geçiyor bu süreç birde kolik olan bebekler oluyor biliyorsun onlara göre halimize şükür diyebiliyorum kolik bebek bizim durumdan çok ama çok daha zor oluyor)
Karni şiş oldugu icin forbiome minies probiyotik verdi dr. Ama 2gece hic uyumadi, sabaha kadar bagirdi. Ben de onu kesip nurse harveys aldirdim esime. Faydasi oldu diyemem ama en azindam gece sabaha kadar kesintisiz bagirmiyor ama gaz sancisi yine cekiyoruz. Bunu da kullandigimdan beri de kakasi degisti, gunde 1 kez cok kotu bir kaka yapiyor. 2kisi zor temizliyoruz.Biz de mama ve meme beraber gidiyoruz sütüm ilk iki bebemde çöktü bunda az ama takilmiyorum anne sütü taraftarıyım ama sarılık da olunca mecbur mama da başladım ek gıdaya kadar mama verir sonra keserim diye umut ediyorum sariligimiz 24 gün oldu ve hala devam ediyor ama giderek azalmakta mastıt için benim durum beyaz sabunla sıcak duşun altında masaj yap demişti 3. Uygulamada azaldı çok şükür sagmaya ya da emzirmeye devam et ama en iyi ilacı o ama
Gaz için de nurseharveys ve biogaida ve kimyon çayı veriyorum çok faydasını gördüm
Ayy emerek nasil gececek, dun dayanamadim agri kesici aldim. Sicak su pamuk temizledim, sonra zeytinyagli pamuk koydum gogus pedinin icine (internette boyle tarif etmisler). Sabah denemek icin verdim acimadi, ama 2. kez verdigimde cok emzirmedigim halde cok acidi, hala devam ediyor acisi. Arada sagma makinesi ile sagiyorum ama 20cc bile ya oluyor ya olmuyor. Zaten azdi, iyice azaldi sutum. Sana da cok gecmis olsun, bi de egzema mi varmis, neler neler cikiyor ya. Yorgunluk okey ama şu acili agrili surecler olmasahepsonradan evet canım bende vardı o beyaz nokta hem hamilelikte vardı sonra diğer göğsümde de çıktı:/ 3-4 doktora ebeye sordum yapılacak bişey yok mastitteki gibi sıcak soğuk press yap dediler sadece işe yaradı mı peki hayır bebeğim eme eme geçirdi ikisini de zamanla gidiyor yani Şuan yoklar. Ve evet biliyorum çok acılı bir süreç. Ben de emzirmekten nefret ettim memelerim yüzünden keyifli keyifli vakit bile geçiremiyorum bebeğimle.. eskisine göre baya azaldı ağrım ama bu sefer de meme ucu egzaması oldum sürekli kaşınıyor memelerim ay derdim bitmiyor
En iyisini yapmışsın canım birşeye başladın mi o güce sahip hissedicen ve devam edicen bunu emmeden ayiyirken ve tuvalet eğitimi zamanında da göstericeksin ben ac dedim ilk geceleri emzirdim ondan sonra inanmadı bırakmak istemedi memeyi usteledim naptın ettim Bir hf da unutturdum Bir ayı bulur demistim ama olmadı umarım o anlardada kolaylıkla atlatırız inşallah hepimiz canım.. bebişin seni direk emmesinden daha güzeli yoktur buna eminim.Kızlar toplu bi cevap yazmış olayım nasıl bıraktığımı soranlara. Bizim kız bugün 28 günlük oldu, sanırım 25 ya da 26. günde silikon başlığı bıraktık (gün kavramım kalmadı artık :)] Ben de bu konuda çok dertliydim biliyorsunuz. Ama burda bi arkadaş, sanırım S Sefika053 idi, bebeklerin huylarının bazı dönemlerinde değişebileceğini söylemişti. Bizim bebek de üç dört gün önce hafif ateşlendi, ben de o sırada başlıksız emzirmeyi denedim. Başta çok inat etti üstelemedim, bir kez başlıkla verdiysem bir diğeri seansı başlıksız vermek için direttim ve sanırım hasta olduğu için o da ilk zamanlardaki gibi aşırı reddetmedi mememi. Böyle böyle bıraktırdım artık sadece memeden emiyor. Bu konuda yapabileceğimiz tek şey umutsuzluğa kapılmadan sık sık denemek, bebek bir şekilde hazır olduğu kıvama geliyor o ânı yakaladığımızda mesele çözülüyor. Darısı bıraktırmak isteyen arkadaşlarımın başına olsun
Ne bileyim canım ya benim ki gittikçe arsızlaşıyot, ilk zamanlar böyle değildiKuzum hissettiklerin çok normal.. hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz.. bizim iki gün sonra kırkımız çıkıyor sanki zaman geçtikçe kolaylaşıyor gibi umut var yani:)
Maşallah sana dördüncü iyi cesaret etmişsin4.çocuk ve tek basımayım dıyıp kacıyorum. Allh herkesın yardımcısı olsun
Ben atıyorum bebek arabasına market pazar okul beraber gıdıyoruz. Cokta sevıyor bakınmayı artık
Tek basına buyutulen daha raht olıyor ya. Karısan yok ıstedıgın gıbı dengeyı kuruyorsun. Duzen bozulmuyor. Bebekte sana ve duzene alısıyor. Bızım duzende mecbur hergun 2 kere okuls gııdp gelınıcek sımdıden alıstı ıyı oldu
Aynısını diyorum biliyor musun yorgunluğa uykusuzluğa razıyım yeter ki şu meme dertlerim bitsin gerisini ben halletcem…Ayy emerek nasil gececek, dun dayanamadim agri kesici aldim. Sicak su pamuk temizledim, sonra zeytinyagli pamuk koydum gogus pedinin icine (internette boyle tarif etmisler). Sabah denemek icin verdim acimadi, ama 2. kez verdigimde cok emzirmedigim halde cok acidi, hala devam ediyor acisi. Arada sagma makinesi ile sagiyorum ama 20cc bile ya oluyor ya olmuyor. Zaten azdi, iyice azaldi sutum. Sana da cok gecmis olsun, bi de egzema mi varmis, neler neler cikiyor ya. Yorgunluk okey ama şu acili agrili surecler olmasa
Bizimki pişik yani kizarmis o bölgesi şaşırdım her almada çok dikkat ederim ama üzüldüm ben gördüm yoktu ama kendimi sutluyorum ben çamaşır serip yemek yiycem o sırada başladı ağlamaya aldım ama yok aksam bi baktım kızarmış yıkadım banyoda hatta duş ta aldırdım şimdi uyuyor kucaktaBiZ de öyleyiz gazdan galiba vuruyo tekneliyo memeye gelinxe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?