- 16 Ocak 2021
- 4.299
- 7.699
- 108
- 30
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #52.261
Özelden yazdım canımBen varım canım
Takma takma. Sagimla 40 cikiyosa bebek 60 cc emiyordur zaten en az, 2 meme 120 cc eder fazlasiyla doyurur bebegini. Onemli olan kilo alimi yeterli mi ona bak senAslında kıyaslama yapmak istemiyorum ama dün kontrolde doktor saginca ne kadar sütünüz diye sordu benim de kafama takıldı işte
Kızlara ben de soru soracaktım bu vesileyle sorayım mesela 3-4 saat emzirmediniz ve sütünüz tam memede dolu iken sağdınızda ikisinden toplam kaç ml çıkıyor? Yani eminim farklıdır herkesin ama ya da şöyle sorayım kaç ml olması normal ilk bir iki ay?Kızlar sütünüz artsın diye her şeyi bir anda yüklenmeyin sonra öyle bir artmaya başlıyor ki mastit korkusu sarıyor bu sefer. Protein ağırlıklı beslenin ve sık sık sağım yapın artması için yeter aslında
Ay ben de tam şu an bunu sordum kaç ml normal diye. Benim 120 çıkmıyor daha. Geçen ikisi de tam dokuyken sağdım 90 ml anca çıktı toplamı ikisinin. Akşamında sağdım ikisinden 30 ml bile çıkmadı çünkü yarım saat önce enmeyi bırakmıştı. Ben zaten mama veriyorum o yüzden çok takmadım ama merak ettimTakma takma. Sagimla 40 cikiyosa bebek 60 cc emiyordur zaten en az, 2 meme 120 cc eder fazlasiyla doyurur bebegini. Onemli olan kilo alimi yeterli mi ona bak sen
Ben doğumdan önce gereksiz gibi görmüştüm ama simdi hep onu kullanıyorum. Iyi ki almışım dediklerimden biri.kizlar emzoe yastigi kullaniyor musunuz şart mı almak gerek mi tecrube edenler yazabilir mi
Biz de aynı şeyi düşünüyoruz şu kadarcık şeyden bu kadar gaz cikiyor hala da var yazık yavruma dedik. Kakası azaliyormus çiş artiyormus. Bizimki de günde 2 falan yapar oldu kafayı korkmustum ilk başta da öyle oluyormuş.Bütün agustos bebeleri ayni durumda galibabidaha agustosa denk getirmek istemiyorum valla bizimki de bir şekilde gazini cikariyor ama bir turlu bitmiyor icindeki gazlar. Tamamen bosaltamiyor galiba bi de cok az kaka yapiyor bugun 6. gün. Ondan mi zorluyor bu kadar bilmiyorum seninki ne sıklıkta yapiyor kakasini canim?
O uyku durumu bebeye bağlı 3 yeğenim var ikisi doğdu doğalı asla gece uyumadı biri de asla kaldırılamıyorKızlara ben de soru soracaktım bu vesileyle sorayım mesela 3-4 saat emzirmediniz ve sütünüz tam memede dolu iken sağdınızda ikisinden toplam kaç ml çıkıyor? Yani eminim farklıdır herkesin ama ya da şöyle sorayım kaç ml olması normal ilk bir iki ay?
Bir de uyanık kalma süreleri hangi ayda artmaya başlıyor? Ya da gece uyanmadan uyku süreleri hangi ayda artmaya başlıyor? Ona göre geri sayım yapayım
Ben tatlı elma yağı kullanıyorum. Bezine popo tarafına sürüyorum. Bez değiştirmede.Ben de bir şey sormak istiyorum kızlar acı elma yağı kullanan var mı aranızda ve bir de bebeğinin gözünde akıntı olanlar kanal darlığı dedi Dr masaj verdi ama geçmedi bir türlü tecrübeli olanlar yardım
Bencede cnm ben bukadar tutacağını bilemedim esim izin alamıyor gitmişken yaptıralım dedi hastaneye gidemem tek başımıza diye yaptirdimBen de ozelde dogurdum, bu 2.cocugum. ilk cocugumun pediatristine devam ediyoruz.
ilk cocugum da 3.ayinda olmustu ultrasonu, ama o zaman dogum yaptığım hastane de 3.ay demisti.
benim ilk çocuğuma 3.ayinda ultrason yapıldı yani ben ilk kez duymuyorum ama ilk kez 2. Ay bitmeden yapılacak diye sart kosuldu bana, dolayisiyla tedirgin oldum. Pediatristimizin hastanesi uni hastanesi ve kendi 3.ay fikirleri disinda fikri kabul etmiyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım.
Devlette cocuk doktoruna gidip sevk isteyecegiz bu durumda. Ben de 3.dklik islem icin yüzlerce lira vermeyi musriflik olarak goruyorum acikcasi, bebegima baska bisey alırim onun yerine.
Ne kadar tutuyormuş ki? 40’ından sonra bana da gel yaptır dedi de doktorumBencede cnm ben bukadar tutacağını bilemedim esim izin alamıyor gitmişken yaptıralım dedi hastaneye gidemem tek başımıza diye yaptirdim
Bizde de aynı durum vardı gözde göz doktoru bunu verdi 2 gündür kullaniyorum azaldı şimdilik ılık pamukla siliyorum arada bende tatlı elma yagi ayaklarına masaj yapiyorumJiBen de bir şey sormak istiyorum kızlar acı elma yağı kullanan var mı aranızda ve bir de bebeğinin gözünde akıntı olanlar kanal darlığı dedi Dr masaj verdi ama geçmedi bir türlü tecrübeli olanlar yardım
Canım doktor bana 15 dk bir meme 15 dk diğer meme toplamda 30 dk emzir yeter dedi. Hadi çok çok 40 dk emzireceksin en fazla dedi. Ondan sonrası meme bağımlılığı dedi. O yüzden kötü hissetme. Çok fazla emzirmek seni de tüketir rahat etmen gerek dedi. Gerçekten öyle. Ben 40 dk sonra çekiyorum memeden. Hala da açsa doktor mama ver dedi, öyle yapıyorum. Sen bilirsin ama bebeklerin emme refleksi çok güçlü diye sürekli emebiliyorlar.Kızlar benim sütüm geliyor bebeğim emiyor hatta emerken ağzından damlıyor ama doymuyor acaba yetersiz mi sütüm bir saat emziriyorum ama yine de aranıyor bende doymadıgini düşünüyorum bir ölçek mama veriyorum doyuyor uyuyor sütüm yetseydi açlık belirtisi göstermezdi değil mi aranıyor uykuya dalıyor hemen uyanıyor ağlıyor huzursuz
Benimki de hiç öyle 2 saat uyuyup uyanan bir tip olmadı. Bence robot da değiller ki kesin sınırlar olsun. Ama genel olarak hani gece boyunca ya da en az 6 saat uyuma evresine tahmini ne zaman gelirler merak ettimO uyku durumu bebeye bağlı 3 yeğenim var ikisi doğdu doğalı asla gece uyumadı biri de asla kaldırılamıyor
Benim bebek şu anda baya uyanık kalıyor gündüzleri canımKızlara ben de soru soracaktım bu vesileyle sorayım mesela 3-4 saat emzirmediniz ve sütünüz tam memede dolu iken sağdınızda ikisinden toplam kaç ml çıkıyor? Yani eminim farklıdır herkesin ama ya da şöyle sorayım kaç ml olması normal ilk bir iki ay?
Bir de uyanık kalma süreleri hangi ayda artmaya başlıyor? Ya da gece uyanmadan uyku süreleri hangi ayda artmaya başlıyor? Ona göre geri sayım yapayım
Rabb'im uzun sağlıklı ömürler versin inşallah evlatlarimiza Rabb'imEn kucugu 5 yasında. Dogdugundan berı Allhım bebegımız olsun bende abı olayım dıye dua ederdı. Doktora gıdrrdık doktora sıkayet ederdı benı bı karnı şişmedı dıyebı anda baktık hamıleyım
Mantıklı çünkü aç kalıyor bazen de doyuyor bunu bende yapayımCanım doktor bana 15 dk bir meme 15 dk diğer meme toplamda 30 dk emzir yeter dedi. Hadi çok çok 40 dk emzireceksin en fazla dedi. Ondan sonrası meme bağımlılığı dedi. O yüzden kötü hissetme. Çok fazla emzirmek seni de tüketir rahat etmen gerek dedi. Gerçekten öyle. Ben 40 dk sonra çekiyorum memeden. Hala da açsa doktor mama ver dedi, öyle yapıyorum. Sen bilirsin ama bebeklerin emme refleksi çok güçlü diye sürekli emebiliyorlar.
Ha yalan olmasın gece hiç saat tutmuyorum, memede uyuyor ben de uyuyorum ama bu saydıklarımı gündüz uyguluyorum o da doktor dedi diye.
Canım bezinde somon rengi lekeler gördüğü için doktor bunu önemsiyor ben çok takmiyordum kafaya. Yetersiz beslendiğinin işareti diyorTakma takma. Sagimla 40 cikiyosa bebek 60 cc emiyordur zaten en az, 2 meme 120 cc eder fazlasiyla doyurur bebegini. Onemli olan kilo alimi yeterli mi ona bak sen
Ben çok kullanıyorum acı elma yağı ama fayda etmediBen de bir şey sormak istiyorum kızlar acı elma yağı kullanan var mı aranızda ve bir de bebeğinin gözünde akıntı olanlar kanal darlığı dedi Dr masaj verdi ama geçmedi bir türlü tecrübeli olanlar yardım
Benim de 2-3 gündür bezde sürüntü tarzında kan oluyor . Doktora danıştım hafif düzeyde normal , artarsa k vitamini yapılmalı dediKızlar göbek bağı düştükten sonra göbek deliğinden sızıntı halinde çok az kan gelen var mı bebeğinde?
Bizim düşeli 6 gün oldu fakat son 2 gündür çok hafif kan geliyo o kuruyo sonra yine geliyo falan.. batikon sürüyorum kuruyana kadar açık tutuyorum ama olmaya devam ediyor
Benim meme uçlarım mahvoldu . Şimdi emzirdikten sonra sarı kantaron ve fito krem sürüp gümüş kapak takıyorum. Yaralar baya iyileşti . Umarım senin de geçer canım yani beni illlallah ettirdiSlm kizlar. Dogumdan sonra pek giremedim, girdiysem de yazamadan ciktim. Benzer seyleri yasiyorum. Uzamis sariligimiz var. Cok ama cok gazli. Sutum oldukca az, meme mama beraber gidiyoruz. Henuz korse hic takamadim. Bel fitigim filan yok ama gebelikte yasadigim bel kalca bacak agrisini hala cekiyorum. Sol bacagimi elimle kaldiriyorum cogu zaman, benden bagimsiz takiliyor kendileri. 40ima kadar gecer diye umut ediyordum ama ona da bisey kalmadi zaten. Bir kere mastit gibi oldum, evde kendi ugraslarimla duzeldi. Simdi de meme ucumda beyaz bir nokta var. Bu da mi iltihap demek. Cok aciyor napabilirim gecmesi icin. Pek emzirmiyorum genellikle sagiyorum bu gogsumu, resmen ezerek emdigi icin cok ama cok acili oluyor emzirmem. Oglumu 5,5 ay emzirmistim. Bunda o kadar da dayanamicam herhalde. Gebelik, dogum, emzirme butun surecler cok zorlu gercekten. Cok yoruldum. Soruma firsat bulup cvp verebilen olursa minnettar olurum
Nişanım çarşamba akşam geldi cumartesi akşam suyum gelmiştiMerhaba kızlar ağustos annesi olacaktım ama olamayacağım sanırım, 40+6yım bugün nişanım geldi öğleden sonra randevum var yarın sezeryan olmayı düşünüyordum daha fazla beklemeyip ama şimdi kafam karıştı nişan gelince sizin nişandan ne kadar süre sonra doğumunuz oldu?
Bende almıştım ondan ayy kullanmıyorum bile desem emerken yapıyor benim kız çoğunlukla ondan emmede kavgalarımizmis yapıyor ama yine zor yani ikinmali ağlamalı falan hep.Sağol canım.
Ateşimiz var hala
Bir de ben biogaia damlaya başlamıştım çocuğumu mahvetti keşke kullanmasaydım daha da beter etti yavrum inliyor resmen karnı davul gibi oldu kakasını hiç yapamaz oldu gaz çıkarma zaten yok denecek kadar aza indirdi mahvoldu çocukcagızım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?