2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Canim cok sıkılıyor bebegimin bu durumuna, internette arattigimdada karsima kotu seyler cikiyor, bebegimin mutlulugunu yasayamadim dogdugundan beri agliyorum cocuk norolojine getirsemmi bilemedim cok mu kucuk acaba cocguma mr eeg falan cekilcek kucucuk bebege

Benim dr d her emzirme öncesi temizle dedi ama yapmıyorum cok tıkandığı ni hic ve Zor aldığı zaman. Müdahale ediyorum

Ayy bir keşifle geldim belki bilen vardır belki yazıldı görmedim ama paylaşayım sizlerle
Beyaz gürültü var youtube da kızlar bebekleri acaip sakinleştiriyor ve uyutuyor kolik bebekler sancı ve uyku için çok iyi denendi umarım fayda sağlar sizlerede
Anne karnındaki sese benzediği için bebekler rahatlıyormuş

Kuzum hepimizde olan durum, bu konu özelinde canını sıkıcak bir durum kesinlikle yok benimki hem emer iken hemde Diyelim ki ağladı elimde bir iş vardı hemen gitmedim yanına beşikten elime alınca da titriyor çenesi ve çoooook normal bir durum

İnternete başım ağrıyor yazsan bile ölümcül şeyler çıkar canım öyle aratıp canını sıkma. Zaten öyle her şeye nörolojiye gideyim hemen mr çekerler diye bir şey yok. Emzirmenin keyfini çıkar bu çok uzun bir yol öyle her şeyi stres etme bebeğin ce kendin için

Ben mamasina bugün 2 3 damla damlatip verdim 1 saat sonra yapti bizimkide 2 gündür yapamiyordu çok kızarıyor ikiniyordu

Öğle uykumuz hiç kalmadı gibi bir şey oldu. Sabahtan beri bir kez uyudu o da bir saat. Sizin uyku durumları nasıl? Uyutmak için napıyorsunuz
Az önce daldı yatağına koyunca anında uyandı cin gibi gözler şu an

Ben yıkamayı doktora her gün mü diye sordum. Asla gibi bir bakış atıp gerek oldukça dedi. Burnu dolarsa yani. Ben haftada iki defa falan yapıyorum. Dün baya hırıltı geliyordu, gece gidip şırınga aldık da yaptık. Şırıngayı her defasında değişmek gerek diyordu bir youtube kanalı. Serumu da haftada bir. Dün serum da alacaktım bir haftada geçti diye, eczacı gerek yok dedi. Ben anlamıyorum bazı youtubecular kafalarından mı sıkıyor ne alaka şeyler icat ediyorlar ben de anlamamıştım neden her hafta yenisini alayım ki bitmeden diye, sonuçta ağzı açılan bişe değil.
Bizde durum böyle, tavsiye değil tabii ama bence her gün bile yıkamak fazla, sonuçta kendi burnu da bişeler yapabilmeli doğal akışında di mi.

Nebulizatör nerden temin ettim cnm memnunmusun
Mantıklı aslında kurcaladıkca daha da petekleniyor sanki bugün temizlemedim ama damlatma yaparım

Omuzumda uyumayı seviyor iyice Dalana kadar kucağımda tutuyorum yoksa bizimki de hemen acıyor gözünü
Birde pusetin seviyor arada onda uyutuyorum

Evet bu dönemde makatını kontrol edemiyorlar ve dediğin doğru o yüzden popolarına uyarmak gerekebiliyor ben de ıslak mendilin ucunu böyle hafif kıvırıyorum ve makat girişinde saat yönünde döndürüyorum ve bazen de elimle bir iki defa pıt pıt yapıyorum böylece uyarılmış oluyor ayaklarını da iki ayağını tutup yukarıya doğru kaldırdığımız zaman üstümüzü bile batırdı oluyor hatta şöyle bir şey de duymuştum bu eski dereceler var ya arkadaşlar cıvalı dereceler onların ucundaki o metal kısımla içine sokmadın ama onunla saat yönünde döndürmek uyaran veriyormuş ıkınmaya başladığını gördüğünüz zamanlarda altını açıp bacaklarını yukarıya kaldırıp makat çevresine uyaran verdiğiniz zaman oluyor ben çok ıkındığı zamanlarda bu yöntemi deniyorum onun dışında zaten çoğu zaman kendi yapıyor uyarmama gerek kalmıyor ama çok gazlı anlarında yapıyorum

Güzel arkadaşım canını hiç sıkma bu durum bütün bebeklerde var hatta gözleri yukarıya doğru kayar kırpıştırırlar çeneleri titrer Güler ve ağlama arası inleme gibi bir ses çıkarırlar diğer iki bebeğimde de bunları yaşadım ama ilk bebeğim de evet biraz bunlar beni tedirgin etmişti etrafın beni hep sakinleştirmişti sen de sakin olmayı dene o dediğin şeyler hani biraz daha böyle bebek büyüdüğü zaman atak şeklinde gelip ve normal bakıp konuşurken bir anda olur genellikle ya da uyku esnasında aniden olur ve hatta bazılarında nefes kesilir yani böyle bir durum olmadığı sürece kalbini ferah tut

Bence de çocuğun burnu tıkanmadığı sürece durduk yere burnunun içine müdahale etmeye gerek yok doğduğundan beri 25 gün geçti neredeyse ve henüz hiçbir şey yapmadım sadece bir kere içerisinde bir sümük gördüm ve onu çektim başka da hiç bir şey damlatmadım içerisine çünkü çocuk eğer rahat nefes alıyorsa emerken kendini memeden atmıyorsa geriye doğru burnuna müdahale etmeye gerek görmüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…