- 16 Ağustos 2019
- 2.485
- 7.646
- 158
- 34
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #52.581
Ayaktan derken gorulecek bir sey mi ki canim? ayaginin neresine bakicaz tam olarak
Ordanda onay verdikten sonra giriş yapıp değerlerini ve tetkiklerini takip edebilirsiniz e nabız da . Gün içinde alınan kan da hemen düşmüyor e nabiza akşama falan anca düşüyor tsh da bakmıştım hep de aksama anca düştü 10 kan vermiştik o günEvet eşimin onayı gibi bir yazı çıkmıştı, eşim e nabıza girince onay butonu mu çıkacak akşam bakayım
Ben hamilelik öncesine göre 1 kilo eksideyim. Bu bebis benim içimi sömürüyor resmennn annem öyle diyor
Ben de aldığımın yarısını vermişim işte. Çok şaşırmıştım nedense ama hesaplayınca normal aslındaBen 58’le hamile kalıp 80’i görmüştüm en sonsabah tartıldım 68’e düşmüşüm, emzirmek kilo verdiriyor derlerdi de inanmazdım hiç hareket etmeden cidden nereye gitti bunca kilo.
Aslında emzirmek acıktırıyor ve ben eskiden daha iştahlıyım yiyorum. O yüzden çok da zayıflamayabilirsin eğer kendini bırakırsan53le doguma gitmistim 44um su an. Hic kilo vermek istemiyorum ama gidiyor
Canım emzirme konusunda çok iyi tavsiye veremem ama emin ol aynı duyguları ben de hissetmiştim. Nasıl bir his diye soranlara tek söylediğim şey, hala gerçek olduğuna inanamadığımdı. Hani bir anda anaçlık gelio kırk yıllık ana çocuk olmayabiliyorsun. Her şeyi zamana bırak. Vücudun da iyileşecek, zihnin de. Bebek de sana alışacak. Bir kaç hafta sonra görürsün. Bir de strese girip keyfini çıkarmayı unutma bebeğinin. Bence hem emzir hem mama ver. Emzirdikçe sütün gelir. Zaten ilk başta çok çok az geliyordu ki bu normal. Biz de ilk hafta doktora gittiğimizde bu çocuk aç ondan ağlıyor dedi. Hepimiz aynı süreçten geçiyoruz. Bırakma kendini.Kızlar teşekkür ederim hepinize, tek tek yazamıyorum rüyada gibiyim, sadece sabah 6dan 7ye bi saatuyuyabildim, bebeğim yatağa koyar koymaz ağladı ayakta sallaya sallaya sabahı ettim, o ağladı ben ağladım. Biraz mama verdiler dün, ben de süt sağdım, sandığım kadar süt gelmedi üzüldüm. Israrla mama vermek istemiyorlar benim emzirmemi istiyorlar, bebeğim aç memeyi tutturamıyorum çıldırmak üzereyim. Bu sabah ilk defa emdi 20 dk kadar o kadar mutlu oldum ki, bi saat önce de diğer memeyi emdi. Sorunu ne kimse anlayamadı, parmak emiyor, emzik emiyor ama memeyi görünce ne yapacağını bilemiyor. Yutkunmasında problem olabilir dediler. Şimdi rahatladı uyudu. Sürekli ağlıyorum, sudan çıkmış balık gibiyim ne yapacağımı bilmiyorum. Evimize gitsek düzeleceğiz sanki, burda sürekli bi ışık sürekli bi bebek ağlaması farklı farklı hemşireler, bebeğimle birbirimize uyum sağlayamadık, travmatik bi doğumdan sonra yalnız kalmamız gerekiyordu belki de. Bebeğime bakıyorum bu benim mi diyorum ya olayın şokunu atlatamadım o bana bakıyo ben ona sanki birbirimizi tanımıyoruz. İlk günden depresyona mı giriyorum, bebeğim benden başka herkeste susup rahatlıyo bana gelince çıldırıyo ağlıyo, ben stresli olduğum içinmiş, bebeğim beni istemiyo ben ona yetemiyorum diye düşünmekten kafayı yemek üzereyim.
Buton çıkmıyor orda asistana çocuklarımı göremiyorum yaz yönlendiriyorEvet eşimin onayı gibi bir yazı çıkmıştı, eşim e nabıza girince onay butonu mu çıkacak akşam bakayım
Lütfen rahat ol... Sezaryenden çıktım.. odaya geldiğimde bebek yoktu.. farkında bile değilim sormamışım nerede diye... İlk 3 gün /hastanedeyke n/ sütüm cok çok azdı.. hemşireler gelip gidip bu çocuk aç diyorlardı.. ağlaya ağlaya bı hal olmuştum.. dış etkenler etki edebiliyor bazen ... başka başka insanlar her kafadan bir ses... Ne olduğunu anlayamıyorsun bile.. hiç birşeyi duyma evladına odaklan.. eve geçtiğinde ikinizin birbirinize ne kadar özel olduğunu hissedeceksin... Memelerinden sütler yerlere damlayacak.. bu kez cocuğumun sütü boşa gidiyor diye üzüleceksin.. annelik sanırım böyle.. lütfen öncelikle kadınsın sen değerlisin... Ve evladını en iyi sen anlarsın .. herşey yoluna giriyor. 2 gece hastanede kaldık.. 2 saat ancak uyumuştum.. oğlum zayiflamıştı şekeri dusuyordu vs herşey normal mama ise mama.. onuda verdim.. sonrasında mama içmedi.. bebeğinde sadece seni isteyecek... Bu onların doğasında var... Sen mucizene odaklan..Kızlar teşekkür ederim hepinize, tek tek yazamıyorum rüyada gibiyim, sadece sabah 6dan 7ye bi saatuyuyabildim, bebeğim yatağa koyar koymaz ağladı ayakta sallaya sallaya sabahı ettim, o ağladı ben ağladım. Biraz mama verdiler dün, ben de süt sağdım, sandığım kadar süt gelmedi üzüldüm. Israrla mama vermek istemiyorlar benim emzirmemi istiyorlar, bebeğim aç memeyi tutturamıyorum çıldırmak üzereyim. Bu sabah ilk defa emdi 20 dk kadar o kadar mutlu oldum ki, bi saat önce de diğer memeyi emdi. Sorunu ne kimse anlayamadı, parmak emiyor, emzik emiyor ama memeyi görünce ne yapacağını bilemiyor. Yutkunmasında problem olabilir dediler. Şimdi rahatladı uyudu. Sürekli ağlıyorum, sudan çıkmış balık gibiyim ne yapacağımı bilmiyorum. Evimize gitsek düzeleceğiz sanki, burda sürekli bi ışık sürekli bi bebek ağlaması farklı farklı hemşireler, bebeğimle birbirimize uyum sağlayamadık, travmatik bi doğumdan sonra yalnız kalmamız gerekiyordu belki de. Bebeğime bakıyorum bu benim mi diyorum ya olayın şokunu atlatamadım o bana bakıyo ben ona sanki birbirimizi tanımıyoruz. İlk günden depresyona mı giriyorum, bebeğim benden başka herkeste susup rahatlıyo bana gelince çıldırıyo ağlıyo, ben stresli olduğum içinmiş, bebeğim beni istemiyo ben ona yetemiyorum diye düşünmekten kafayı yemek üzereyim.
Emme reflekslerini say mesela ben o şekilde ilerleyebildiğini anlamıştım.. hastanede iken bir emişte 5 kez ancak çekiyordu.. sonra 9oldu sonra 16 şimdi 1saate anca bırakıyor...Kızlar teşekkür ederim hepinize, tek tek yazamıyorum rüyada gibiyim, sadece sabah 6dan 7ye bi saatuyuyabildim, bebeğim yatağa koyar koymaz ağladı ayakta sallaya sallaya sabahı ettim, o ağladı ben ağladım. Biraz mama verdiler dün, ben de süt sağdım, sandığım kadar süt gelmedi üzüldüm. Israrla mama vermek istemiyorlar benim emzirmemi istiyorlar, bebeğim aç memeyi tutturamıyorum çıldırmak üzereyim. Bu sabah ilk defa emdi 20 dk kadar o kadar mutlu oldum ki, bi saat önce de diğer memeyi emdi. Sorunu ne kimse anlayamadı, parmak emiyor, emzik emiyor ama memeyi görünce ne yapacağını bilemiyor. Yutkunmasında problem olabilir dediler. Şimdi rahatladı uyudu. Sürekli ağlıyorum, sudan çıkmış balık gibiyim ne yapacağımı bilmiyorum. Evimize gitsek düzeleceğiz sanki, burda sürekli bi ışık sürekli bi bebek ağlaması farklı farklı hemşireler, bebeğimle birbirimize uyum sağlayamadık, travmatik bi doğumdan sonra yalnız kalmamız gerekiyordu belki de. Bebeğime bakıyorum bu benim mi diyorum ya olayın şokunu atlatamadım o bana bakıyo ben ona sanki birbirimizi tanımıyoruz. İlk günden depresyona mı giriyorum, bebeğim benden başka herkeste susup rahatlıyo bana gelince çıldırıyo ağlıyo, ben stresli olduğum içinmiş, bebeğim beni istemiyo ben ona yetemiyorum diye düşünmekten kafayı yemek üzereyim.
Buton çıkmıyor orda asistana çocuklarımı göremiyorum yaz yönlendiriyor
Insaallah yusufumda atlatır teyzesi. Zaten gaz çocuğu mahvediyor. Emme problemimiz var. Bari pisigi geçsin de bira rahatlasın yavrumSanada iyi gelir inşallah. İva natura, hamazinc, zeytinyağı neler neler. Birtek hametan iyi geldi. Hamazinc daha pahalı ve ekstra bir özellik sunmadı buluta. Ben hametandan devam. Hem ucuz hem işlevsel
Ayy çok güzel canım ya masaallah sana. Bizim de anneannemiz 40 imiz çıkınca gidecek bir de ayrı sehirlerdeyiz biz. O kadar korkuyorum ki o gidince ne yaoacagim diye moral oldun banaAhahah sen her tusa basiyorum dedikce bana bi gülme geliyordu hep, ama simdi ben de her tusa basiyorum resmenreyhani ben nasil unuttum yaa bir sonraki banyo suyuna reyhan atayim bari
Bu arada yamuldum dedim az once ama 40 bana da yaradi galiba. İlk defa anneannesiz 24 saat gecirdik, esim iste, ben Mete yle. Ve cok sukur her sey o kadar yolunda gidiyor ki.
Oglusuma baktim, tatil dönüşü 2 posta çamaşır yikadim, süpürdüm, yemek bile yaptim gibi bir sey. O kadar gururlu ve mutluyum kiannem tabi hep yanimda olsun isterim, ama yokken de ekstra bir güç geliyor insana festimmm galiba ben anneligi basarabilicemmm insallah rabbim yardım ediyor
Kaç günlük oldunuz cnm emmede ne gibi bir sıkıntı çekiyorsunInsaallah yusufumda atlatır teyzesi. Zaten gaz çocuğu mahvediyor. Emme problemimiz var. Bari pisigi geçsin de bira rahatlasın yavrum
Canım bugün 29 günlüğüz. Dogum yaptigim gün hemşire silikon baslik aldırdı sonra bebeğim asla kendi mememi tutmadı. Silikonla da emerken çok yoruluyor az emip bırakıyor. Sürekli takviye yapmam gerekiyor ona. Silikon bırakmak istiyorum her emzirme 1 buçukta saat falan suruyor hiç aktif bir şekilde emmiyor. Dolayısıyla ilk gunler kilo kaybetti bu silikon başlık yüzünden ama hala birakamadik maalesef. Seninki ne yapıyor emerken gaz sancısı giriyordur belki o araKaç günlük oldunuz cnm emmede ne gibi bir sıkıntı çekiyorsun
Bizimki de 10 gündür çıldırıyor emerken
Gazman benimki hiç bitmiyor gazıCanım bugün 29 günlüğüz. Dogum yaptigim gün hemşire silikon baslik aldırdı sonra bebeğim asla kendi mememi tutmadı. Silikonla da emerken çok yoruluyor az emip bırakıyor. Sürekli takviye yapmam gerekiyor ona. Silikon bırakmak istiyorum her emzirme 1 buçukta saat falan suruyor hiç aktif bir şekilde emmiyor. Dolayısıyla ilk gunler kilo kaybetti bu silikon başlık yüzünden ama hala birakamadik maalesef. Seninki ne yapıyor emerken gaz sancısı giriyordur belki o ara
Var olanın acısını kızarıklığı mi hemen alıyorVar olan pisige de iyi geliyor mu canım peki yoksa önlüyor mu
Üzüldüm sizin adınızaIlk bebeğimde hiç işe yaramamış daha da kötü etmişti, bence kişiden kişiye değişiyor hepsini denemek lazım bizde de hametan etki ediyor
Ahahah sen her tusa basiyorum dedikce bana bi gülme geliyordu hep, ama simdi ben de her tusa basiyorum resmenreyhani ben nasil unuttum yaa bir sonraki banyo suyuna reyhan atayim bari
Bu arada yamuldum dedim az once ama 40 bana da yaradi galiba. İlk defa anneannesiz 24 saat gecirdik, esim iste, ben Mete yle. Ve cok sukur her sey o kadar yolunda gidiyor ki.
Oglusuma baktim, tatil dönüşü 2 posta çamaşır yikadim, süpürdüm, yemek bile yaptim gibi bir sey. O kadar gururlu ve mutluyum kiannem tabi hep yanimda olsun isterim, ama yokken de ekstra bir güç geliyor insana festimmm galiba ben anneligi basarabilicemmm insallah rabbim yardım ediyor
+1Kızlar emerken emerken bırakıp ağlamaya tepinmeye başlıyor ama tam doymuş olmuyor kucağıma alıyorum sakinleşiyor sürekli emmelerimiz bu hale geldi neden oluyor sizce
Canım ben internette okumuştum bebek gece uykusunda 4 saate kadar uyuyabilirmiş, uyndırmayın demişler 4 saate kadar, ben bu ara öyle yapıyorum. Kendi uyanmıyorsa uyandırmıyorumKızlar ben hem mama hen meme çoğunluk mama veriyorum geceleri uyandirmaliyim uyanınca kendi ağlıyor zaten ama 2 saat 3 saat bazen 4 saat oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?