2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Kızlar emerken emerken bırakıp ağlamaya tepinmeye başlıyor ama tam doymuş olmuyor kucağıma alıyorum sakinleşiyor sürekli emmelerimiz bu hale geldi neden oluyor sizce
Onu biz de yaşadık yazdim hatta acaba meme reddimi diye yasacaz diyee ama dikakt ettim öyle yaptıkça kaka ve gaz yapmaya çalışıyor kızımki ikinmakdan ciprinmaktan emmiyor sütümü indirip ağlıyor biryeri ağrıyor demeye gittik dr a dedim burnu tıkalı temizle her emzirmede dedide çok böyle emerken nefes alamayacak derecede sümük tikarsa öyle açıyorum. Emmede çıldırıyor böyle süt oluyor her yer ozman emzirmeden vazgeçip gaz ve kakasını yaptırmaya veya onu sakinleştirmeye çalışıyorum ondan sonra emmeye devam ettiriyorum. Bizimki deki memedeki olay böyle derdinide anladım kaka yaparken oluyo genelde. bağdaş kuruyorum emzirirken popsunu biraz asagi tutuyorum puset pozisyonunda ozaman daga rahat yapıyor dünden beri yapmakta zorlaniyor bir iki somurup kızıp uyuo bende zorlamiyorum ozman kusmaya gider diye ac olsa yıkar ortalıği deyip..

Bizimki Yeni huy edindi cumadan beri yazma ile uyuyor demiştim ya dun elinde tutmuş emerek uyudu kipirdakikca kapmış yine emiyordu. Yeni baginliligimiz bu gibi emzik niyeyine hem örtü niyetine kullanıyor şuan o yazmayı olay bu şimdi küçük unutsam olursa alisirsa büyüdükçe her yere o yazma ile gdiicez sanırım uyku esnasında cevremde de vardi böyle yazma ile uyuyup büyüyen Bebek

Canım ben internette okumuştum bebek gece uykusunda 4 saate kadar uyuyabilirmiş, uyndırmayın demişler 4 saate kadar, ben bu ara öyle yapıyorum. Kendi uyanmıyorsa uyandırmıyorum
Zaten acıkınca uyanıyor ağlıyor falan bem kendim alsam hemen uyanır bu seferde uyutma döngüsü uzuyor bezinide alıp hemen yatırıyorum uykusu açılmasın diye bazi gece bir uyanmadiginda hem emzirme oncesi hemde sonrası bez aldığım oluyo uykusunda yaptığı zaman ozamanlar Garanti uyanıyor uyutmasi Zor oluyo bir saate yakin sürüyor kucakta dön dolaş

Ben de öyle şırıngayla veriyorum canım

Evet uykusunu bölmekte doğru değilmiş

Ben vıcdan azabı duymaya razıyım bır guncuk aralıksız uyusak beraber
İnşallah seninkide uyuyakalır o zaman

Emzigi almasi icin ne yaptin canim? Kendi kendine aldi mi hemen? Benimki asla almiyor ne yaptiysam olmadi varsa bir yönteminiz yazin bana
Valla özel bir şey yapmadım canım. Sadece verirken al damağına ve üst damağına değdiriyorum öyle tutuyor yoksa şaşkın gibi ağzını kocaman açıp duruyor ama süte batırıp dene bence bir kaç saniye emer belki öyle öyle alışır, eskiden bala felan batırırlarmış
Benimkide canı isteyince alıyor işte aynı, allah yardımcın olsun
Bende gece 12de emzirmistim son gece alarmi kapatip uyumusum taa 6da uyandik bende cok vicdan yaptim cocugu ac biraktim diye
Bizim bebişler fazla akıllı galibainsan bir ağlar ortalığı karıştırır valla ana yüreği canım dayanmıyor ki

Kızlar regli olmaya başlayan var mı ben normal doğum yaptım, bugün tam 1 ay oldu, kanamam bitmişti yanı akıntı geliyordu ped koyuyordum veya çok az kanama oluyordu. Bugün kanamam arttı, regli olma ihtimalim var mı? Çünkü iydim tekrar kanama başlamamıştır heralde

Kizlar geçen gun gobek deligimizin iyilesmedigini yazmistim hatirlarsaniz, kimse bunla ilgili bir mesaj birakmamis ben kucuk bi bilgilendirme notu birakayim, yasayan olursa fikir vermis olalim.

Bu ikinci bebegim biliyorsunuz, ilk bebegimin gobek bagi 7.gun dusmus 10.gun tamamen iyilesmisti.
Ikinci bebegimin 6.gun gobek bagi dustu, bugun 16.gun gobek deligi üzerinde kuru uzum benzeri yara kabugu vardı.

Burada ffestinalente arkadasimin verdigi fikirle bunun k vitamini eksikligi ile alakali olabileceğini ogrendigim gibi acile kostum.

K vitamini yenidoganlarda kan pihtilasmasini saglayan bir vitaminmis, yani eksikligi oldukca onemli. Saglik Bakanligi'nin yenidogan bakim programi cercevesinde her yenidogana 1 doz k vitamini vurulmasi zorunlu (asi reddi yapanlar bunu da reddedebiliyor, yorumsuz olarak not dusuyorum sadece)

K vitamini eksikliğinin onemli belirtilerinden biri gobek baginin kanamasi, kanamanin devamliligi (gugilda baska belirtiler hakkinda da bilgi alabilirsiniz)

Ancak k vit eksikligi gozlemleyemeyecegimiz ic kanamalara, ozellikle de beyin kanamasina sebep olabiliyormus. Bu yüzden oldukca onemli.

Herneyse ben ne yaptim?

Aile hekimlikleri bu konuda basvuru noktasi degil, oncelikle bunu belirteyim.

Bunyesinde cocuk acil bulunan ozel / devlet hastanelerine basvurmaniz gerekiyor.

Ben Ankara'da yasiyorum, evime en yakin cocuk acil Sanatoryum Hastanesi bunyesinde var diye oraya basvurdum. Cocuk acil'inde yenidogan uzmani varmis kontrol etti ve poliklinikte gumus nitrat ile yakilmasi gerektigine karar verdi

Poliklinikteki yenidogan uzmani tarafindan ustundeki kabugu yolduktan sonra kanama bolgesine islem uygulandi. Bebegimin cani yanmadi.

2 gun sonraya kontrol randevusu verildi.

Bu kontrolde kanama durmus olursa baska bir islem yapılmayacak. Bazen gobek kordonu kesilirken birseyler yanlis yapilabiliyormus o sebeple de kanama devam edebiliyormus, bu durumu yakma islemi cozuyormus.

Kan durmaz ise karaciger fonksiyonlarina bakilarak ona gore surec belirlenecekmis. Sanirim k vitamini 2.dozu yapilacak. Burda birkac arkadasla konustugumda kendilerininde once yakma islemi yaptirdigini arkasindan kanama durmadigi icin 2.doz k vit vuruldugunu soylediler.

Merhaba, bebeğim reflü yatağında uyumasına rağmen zaman zaman burnundan süt geliyor. Biraz araştırdım, doyduğunu bilmediğinden fazlasını atıyor deniyor ama kafama takıldı. Size de oluyor mu?

Çok nadirde olsa girip burayı okumaya çalışıyorum, doğum zamanları geliyor aklıma ne çabuk geçiyor zaman
Rabbim herkese bebeğini büyütürken kolaylık nasip etsin, sağlıkla sıhhatle güzel zamanlar geçirirsiniz inşallah kızlar
Biz de durumlar gaz ile devam ediyor, sabır ile elimden geldiğince bebeğime yardımcı olmaya çalışıyorum. Arkadaşlarım geliyorlar annemler eşim derken çok şükür yalnız değilim. Burada da bazen bakıp size bildiğimi yazmak istiyorum ama hiç vaktim olmuyor.
Ağustos anneleri uzaktan da olsa ben de size dualar ediyorum

Bugun sanki ben de oluyo gibiyim benim sarı akıntıydı normalde kan geldi şimdi ve kasıklarım ağrıyor emziriyorum diye biraz daha geç olurum diye düşünmüştüm umarım adet değildir

Su anlattığınız aynen benim bebeğimde de var
Allah yardımcımız olsun, bebeklerimize sağlık versin
Geçmiş olsun, geçen hafta biz de çocuk doktoruna kontrol için gitmiştik, bezinde bir parmak bogumuna yakın bir kan gördüm demiştim o da bana ikinci doz k vitamini yaptırın demişti, muayeneden sonra çok ağladığı için eve gelmek istedim, hemşire akrabam vardı ona göbeğini göstermiştim gayet güzel deyince içime sinmedi ikinciyi hemen yaptırmak, elhamdülillah sonra çok çabuk iyileşti biraz kantoron yağı sürmüştüm
Demek bu şekilde bir durum da ortaya çıkabiliyor Allah kourusun, bilgi verdiğiniz için teşekkürler

Sanirim iyilesmis sizinki, umarim sorun kalmamistir. Gecmis olsun size de

Bugun sanki ben de oluyo gibiyim benim sarı akıntıydı normalde kan geldi şimdi ve kasıklarım ağrıyor emziriyorum diye biraz daha geç olurum diye düşünmüştüm umarım adet değildir
Merhaba bende sezeryanla doğum yaptım geçen gün de bitiyor gibi olup geri başladı şimdi de başladı gibi tekrardan daha ne kadar sürer bilen var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…