- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #52.681
Amin canım ben öyle yaptırabiliuyorum kakasını ve gazını kendisi yapmadığı zaman da zor vallaha kendi yapıncaya kadar böyle devam bizdeSu anlattığınız aynen benim bebeğimde de var
Allah yardımcımız olsun, bebeklerimize sağlık versin
Geçmiş olsun, geçen hafta biz de çocuk doktoruna kontrol için gitmiştik, bezinde bir parmak bogumuna yakın bir kan gördüm demiştim o da bana ikinci doz k vitamini yaptırın demişti, muayeneden sonra çok ağladığı için eve gelmek istedim, hemşire akrabam vardı ona göbeğini göstermiştim gayet güzel deyince içime sinmedi ikinciyi hemen yaptırmak, elhamdülillah sonra çok çabuk iyileşti biraz kantoron yağı sürmüştüm
Demek bu şekilde bir durum da ortaya çıkabiliyor Allah kourusun, bilgi verdiğiniz için teşekkürler
Ay minik tavşanı yerim AnnesiMerhaba bende sezeryanla doğum yaptım geçen gün de bitiyor gibi olup geri başladı şimdi de başladı gibi tekrardan daha ne kadar sürer bilen var mı?
İnşallah yeterli olur kuzumaKizlar geçen gun gobek deligimizin iyilesmedigini yazmistim hatirlarsaniz, kimse bunla ilgili bir mesaj birakmamis ben kucuk bi bilgilendirme notu birakayim, yasayan olursa fikir vermis olalim.
Bu ikinci bebegim biliyorsunuz, ilk bebegimin gobek bagi 7.gun dusmus 10.gun tamamen iyilesmisti.
Ikinci bebegimin 6.gun gobek bagi dustu, bugun 16.gun gobek deligi üzerinde kuru uzum benzeri yara kabugu vardı.
Buradaffestinalente arkadasimin verdigi fikirle bunun k vitamini eksikligi ile alakali olabileceğini ogrendigim gibi acile kostum.
K vitamini yenidoganlarda kan pihtilasmasini saglayan bir vitaminmis, yani eksikligi oldukca onemli. Saglik Bakanligi'nin yenidogan bakim programi cercevesinde her yenidogana 1 doz k vitamini vurulmasi zorunlu (asi reddi yapanlar bunu da reddedebiliyor, yorumsuz olarak not dusuyorum sadece)
K vitamini eksikliğinin onemli belirtilerinden biri gobek baginin kanamasi, kanamanin devamliligi (gugilda baska belirtiler hakkinda da bilgi alabilirsiniz)
Ancak k vit eksikligi gozlemleyemeyecegimiz ic kanamalara, ozellikle de beyin kanamasina sebep olabiliyormus. Bu yüzden oldukca onemli.
Herneyse ben ne yaptim?
Aile hekimlikleri bu konuda basvuru noktasi degil, oncelikle bunu belirteyim.
Bunyesinde cocuk acil bulunan ozel / devlet hastanelerine basvurmaniz gerekiyor.
Ben Ankara'da yasiyorum, evime en yakin cocuk acil Sanatoryum Hastanesi bunyesinde var diye oraya basvurdum. Cocuk acil'inde yenidogan uzmani varmis kontrol etti ve poliklinikte gumus nitrat ile yakilmasi gerektigine karar verdi
Poliklinikteki yenidogan uzmani tarafindan ustundeki kabugu yolduktan sonra kanama bolgesine islem uygulandi. Bebegimin cani yanmadi.
2 gun sonraya kontrol randevusu verildi.
Bu kontrolde kanama durmus olursa baska bir islem yapılmayacak. Bazen gobek kordonu kesilirken birseyler yanlis yapilabiliyormus o sebeple de kanama devam edebiliyormus, bu durumu yakma islemi cozuyormus.
Kan durmaz ise karaciger fonksiyonlarina bakilarak ona gore surec belirlenecekmis. Sanirim k vitamini 2.dozu yapilacak. Burda birkac arkadasla konustugumda kendilerininde once yakma islemi yaptirdigini arkasindan kanama durmadigi icin 2.doz k vit vuruldugunu soylediler.
Bende gece 12de emzirmistim son gece alarmi kapatip uyumusum taa 6da uyandik bende cok vicdan yaptim cocugu ac biraktim diye
İnşallah değildir ya ben bi süre olmayız diye düşünmüştümBugun sanki ben de oluyo gibiyim benim sarı akıntıydı normalde kan geldi şimdi ve kasıklarım ağrıyor emziriyorum diye biraz daha geç olurum diye düşünmüştüm umarım adet değildir
Kızlar bizde ilk ay başımızı olduk,
Mesajları okuyunca neredeyse 2 tane gece deliksiz uyuyup sonra vicdan yapan annemiz olmuş, Rabbim bu gece de bana ve bebeğime nasip etsin deliksiz uyku inşallah
Amiiin
Bende Bulutun gözünü gözlüyorum ki uyusun diye asla dokunmadan sabah ederim valla
Sormaaa hem Bebişimin hem benim çok ihtiyacım var buna, bugün 2 saat kadar işim vardı dışarıda, annem Miraya baktı mama vermiş, zeytinyağı içirmiş sallamış pışpışlamış uyutamamış bu nasıl çocuk diyor
Kızlar 1. Ay aşısı olanlar gününüz ve geceniz nasıl geçti çok sıkıntı oldu mu
O minik aslan 2023 bebesi sizin modellere benzemez diyeydin jdjdjdj
Aslan çevremde yok ama cidden kimseye benzemiyor bu çocuk, hadi seninki erkek, erkek bebekler gaza daha meyilli daha huysuz olur derler benimki ne
Bu arada bana da hemşire bugün 1.ay aşısı için ateş huysuzluk falan beklemeyiz dedi, kalça ultrasonu şimdiden randevu bak dedi, ortalama 1 kilo almışız boy da 1cm uzamış, kafasını da ölçtü ama bebek ağladığı için ölçü falan sormadım (benim kızda tiroid den şüphelenmişkerdi topuk kanında bir sorun olsa mutlaka siz size ulaşamazlarsa bizi kesin ararlar demişti aranmadık sorun yok o zaman dedi)
Burada göbeği kanayan diye bebeğine ilk k vit yaptıran belki ben olabilirim iki kere kanadı koptu kanadı koptu ablamdan öğrendim doğumdan hemen sonra bebege yapılması gereken bir aşıymis ama ben hic bilmiyorum yapılıp yapılmadığını dr a da diğer çocuklarım hastaydı onları götürmüşken dr a gazı ve göbek kanamasını da gösterdim acilde k vit yaptırmami söyledi yaptırdıktan sonrada kanamasi geçti göbeğinede solüsyon al temizlersin dedi almadım bende.. artık bizimki ilk mi ikinci dozmu bilemem onu asi kağıdında yazmıyor onunla ilgili bilgi. Ortanca kızımda da olmuştu 7 günü bulmuştu düştükten sonra gobek içi çok değişik bir garip icine yaralıydi gibi ondan yakma işlemi uygulamışti dr.Kizlar geçen gun gobek deligimizin iyilesmedigini yazmistim hatirlarsaniz, kimse bunla ilgili bir mesaj birakmamis ben kucuk bi bilgilendirme notu birakayim, yasayan olursa fikir vermis olalim.
Bu ikinci bebegim biliyorsunuz, ilk bebegimin gobek bagi 7.gun dusmus 10.gun tamamen iyilesmisti.
Ikinci bebegimin 6.gun gobek bagi dustu, bugun 16.gun gobek deligi üzerinde kuru uzum benzeri yara kabugu vardı.
Buradaffestinalente arkadasimin verdigi fikirle bunun k vitamini eksikligi ile alakali olabileceğini ogrendigim gibi acile kostum.
K vitamini yenidoganlarda kan pihtilasmasini saglayan bir vitaminmis, yani eksikligi oldukca onemli. Saglik Bakanligi'nin yenidogan bakim programi cercevesinde her yenidogana 1 doz k vitamini vurulmasi zorunlu (asi reddi yapanlar bunu da reddedebiliyor, yorumsuz olarak not dusuyorum sadece)
K vitamini eksikliğinin onemli belirtilerinden biri gobek baginin kanamasi, kanamanin devamliligi (gugilda baska belirtiler hakkinda da bilgi alabilirsiniz)
Ancak k vit eksikligi gozlemleyemeyecegimiz ic kanamalara, ozellikle de beyin kanamasina sebep olabiliyormus. Bu yüzden oldukca onemli.
Herneyse ben ne yaptim?
Aile hekimlikleri bu konuda basvuru noktasi degil, oncelikle bunu belirteyim.
Bunyesinde cocuk acil bulunan ozel / devlet hastanelerine basvurmaniz gerekiyor.
Ben Ankara'da yasiyorum, evime en yakin cocuk acil Sanatoryum Hastanesi bunyesinde var diye oraya basvurdum. Cocuk acil'inde yenidogan uzmani varmis kontrol etti ve poliklinikte gumus nitrat ile yakilmasi gerektigine karar verdi
Poliklinikteki yenidogan uzmani tarafindan ustundeki kabugu yolduktan sonra kanama bolgesine islem uygulandi. Bebegimin cani yanmadi.
2 gun sonraya kontrol randevusu verildi.
Bu kontrolde kanama durmus olursa baska bir islem yapılmayacak. Bazen gobek kordonu kesilirken birseyler yanlis yapilabiliyormus o sebeple de kanama devam edebiliyormus, bu durumu yakma islemi cozuyormus.
Kan durmaz ise karaciger fonksiyonlarina bakilarak ona gore surec belirlenecekmis. Sanirim k vitamini 2.dozu yapilacak. Burda birkac arkadasla konustugumda kendilerininde once yakma islemi yaptirdigini arkasindan kanama durmadigi icin 2.doz k vit vuruldugunu soylediler.
Baya gün geçmiş canım üstünden sonra olsa sağlık ocağı dönüyor sana benim kızda değeri yüksek çıkmıştı biraz ebemiz aradı ertesi günü hemen kan vermeye gitmiştik genellikle seni ebe arıyor kanın gittiği yerden arayan olmuyor hiç. Kan sonuçlarını ebeye watsaptan atmıştım silmiş tekrar istemişler ondan hatta ben baştan yine ebeye attim öyle yani.Aslan çevremde yok ama cidden kimseye benzemiyor bu çocuk, hadi seninki erkek, erkek bebekler gaza daha meyilli daha huysuz olur derler benimki ne
Bu arada bana da hemşire bugün 1.ay aşısı için ateş huysuzluk falan beklemeyiz dedi, kalça ultrasonu şimdiden randevu bak dedi, ortalama 1 kilo almışız boy da 1cm uzamış, kafasını da ölçtü ama bebek ağladığı için ölçü falan sormadım (benim kızda tiroid den şüphelenmişkerdi topuk kanında bir sorun olsa mutlaka siz size ulaşamazlarsa bizi kesin ararlar demişti aranmadık sorun yok o zaman dedi)
Ama uyutuncaya kadar esimle canimiz cikti en son biberonla sagdigim sutten dayadim memede tutmaktan bikip oyle uyudu. Bizim problemimizde memede uyuyor fazla emmeden sonra yatirinca uyaniyor tabi doymamis oluyor uyudugu icin. Gunduzden biraz sagip gece vermeyi dusunuyorum artik.Kızlar bizde ilk ay başımızı olduk,
Mesajları okuyunca neredeyse 2 tane gece deliksiz uyuyup sonra vicdan yapan annemiz olmuş, Rabbim bu gece de bana ve bebeğime nasip etsin deliksiz uyku inşallah
Burada göbeği kanayan diye bebeğine ilk k vit yaptıran belki ben olabilirim iki kere kanadı koptu kanadı koptu ablamdan öğrendim doğumdan hemen sonra bebege yapılması gereken bir aşıymis ama ben hic bilmiyorum yapılıp yapılmadığını dr a da diğer çocuklarım hastaydı onları götürmüşken dr a gazı ve göbek kanamasını da gösterdim acilde k vit yaptırmami söyledi yaptırdıktan sonrada kanamasi geçti göbeğinede solüsyon al temizlersin dedi almadım bende.. artık bizimki ilk mi ikinci dozmu bilemem onu asi kağıdında yazmıyor onunla ilgili bilgi. Ortanca kızımda da olmuştu 7 günü bulmuştu düştükten sonra gobek içi çok değişik bir garip icine yaralıydi gibi ondan yakma işlemi uygulamışti dr.
Yenı nesıl bunlar. Bakıyomda hep agustos bebişleri gazlı. Ben en son cocugum kış ayında dogdu yerı geldo kuru lardan bıle yedım mecbır hıc gaz olmazdıSormaaa hem Bebişimin hem benim çok ihtiyacım var buna, bugün 2 saat kadar işim vardı dışarıda, annem Miraya baktı mama vermiş, zeytinyağı içirmiş sallamış pışpışlamış uyutamamış bu nasıl çocuk diyor
Hametan bepantolArkadaşlar selam, pişik için krem önerebilir misiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?