2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Gündüz saat 2’den şu saate kadar yeni uyudu, kafayı yemek üzereyim bebeğimin huyu suyu değişti birden ne süt içebildi ne de uyuyabildi ıkınmaktan Umarım devamlı hale gelmez bu durum yoksa üzüntüden kahrolurum

Bunlar bzıım gıbı tek mı buyutuyor acaba
Bu neden takmamış hdjnd

Ben artık bunların pesınde koamaktan saracak vaktım kalmıyor ki yemesı içmesi gıymesı okulu dersı evı temızlıgı bebesı vala sayarken bıle yoruluyom

Kdjdjjdjdkdj anam anam anam
Sen tam bir erkek anasısın maşallah
Ya bırını gordum de kaynansını bır hafta idare edemıyor aonra dondum kendıme baktım
Ugras dıdın 1 haftacık torun seveme
Halbukı araları ıyıymıs kaynana karısmazzmıs etlıye sutluye. Yanunda rahat otıramıycam dıye ıstemıyo
Ben gelınlerıme yayılın kız nolcek derım isterler

Sefikacim kirkiniz cikmis sizinn hayirli ugurlu olsun insallah kirkla birlikte gazlar, aglamalar, ikinmalar hepsi uçup gitsin
Teşekkür ederim canım kirkmi çıkardık Candan can mi belli değil gaz ve bol bool ağlamalı kırk ti bugün nasip diğer annelere insalah güzel geçer bundan sonrası

Aynı. Daha yeni uyudu tam saat 2den beri. Bizim de mama ye kus em kus tekrar em kus anca uyudu. Bizimki daha gazlanamadan çıkarıyor yediklerini :)) bazen mememde süt kalmamış oluyor artık kusup acıktığında, mama da vermiş olduğum için mecbur oyalamakla uğraşıyoruz en az bir saat falan düşün.

Ben bunun için bugün gastroenterolojiye gittim artık emziremiyorum bilene alerji dedi süt diyetine girdim daha alerji bölümüne gidicem testler için ne zormuş ağlarken artık gözünden yaş geliyor
Sesi acaba ondan mı diyorsun. Bilemedim yha sesi catallasti yüzünde kabarcık var ağlıyor zorla emiyor gündüz geceleri iyi

Arkadaşlar cehalet mutluluktur lütfen bırakın bu bilgileri bilmeden hayattan zevk alayım azcık
Valla baktık çok zorlanıyoruz hormon bantı mı ne onu denerim ama spiral bana olmuyor. Sen spiral mi takacaksın?
Spiral bana da olmuyor. Tugba ekıncı sarkısına devam kondom kondom

Nohut yutmus solucan ahshshhshwhwhwhhs. Cok sevimli
Bunları devlet karşılamıyor değil mi?
Rota ve menenjit asi programi kapsaminda olmadigi icin devlet odemiyor. Zaten bebeklere verilen neredeyse hiçbir ilaci devlet odemiyor. (Calpol, dolven, duphalac, augmentin, zinco vb ilaclar haric)

Ben rota vurdurmadim ilk kizima, evde kres / okul cocugumuz olmadigi icin ihtiyac duymadim.
2.bebege de muhtemelen vurdurmayacagim.

Rota 3.ayda vuruluyor, fiyatini bilmiyorum.

Menenjit 3 doz vuruluyor. Isterseniz 3.ayda asilama surecini baslatabilirsiniz, isterseniz 12.ayda.(5 yastan once farkli uygulama donemleri var, bizim doktorumuz ilk 12 ay sık araliklarla asilama yapildigi icin 12 ay sonrasina planlamisti. Menenjit asisindan once en az 15 gundu galiba, asi yapilmamis olmasi gerekiyormus)

Menenjit icin bizim doktorumuz iki ayri asi markasini onermisti (bexsero ve nimenrix).

Bexsero 2 doz (tek dozu 1230 tl idi 2023 basinda)
Nimenrix tek doz (980 tl idi 2023 basinda)

Doktorunuz dozajlarin araliklarini ayarlayacaktir ama asilamadan en az 10 gun oncesine dek bebeginizde enfeksiyon vb hastalik gecmisi olduysa uygulatmayin.

Recetelendigi surece aile hekimlerinde uygulaniyor, her dozdan once aile hekiminiz muayene ediyor.

Bu arada asilar soguk zincirle satin aliniyor. O yuzden asi gunu satin almaniz iyi olur.

Kuzum belki alerjidir karnı ağrıyordur bı git istersen yarın alerjiye gideceğim bende
Kakası nasıl yapılışı sulu gibi köpüklü falan yapıyor. yanaklarında benekler var gündüz benim sitresimden ememiyor diye düşünüyorum geceleri yine emiyor ama ona gore emzik gibi bazen emiyo. Kakada kan daha hic görmedim ama bundan sonea daha detaylı takip edicem kusma yok öyle aman aman yanaklarından sızıyor alt almada gazda falan öyle aşırı da degil her zamanda değil hatta bilemedim yha ilk fırsatta olmadı götürcem yha bakayım bir kac gun dahada

Rota ve menenjit asilarini doktorunuza recete ettirmezseniz aile hekimi vurdurmaz. Unutmayın :)
İkisinde de recete ettirmedim saglik ocagina asiyi alip gittim yaptilar. Prosedur nasil bilmiyorum ama bizim hemsire yapmisti oglumda

Kizlar denize giren var mi? Yarin yazliga gidicez ama doktora danismadim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…