- 16 Ağustos 2019
- 2.485
- 7.646
- 158
- 34
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #53.021
Çok amın. Bu yollardan hepımız gecıcez. Sızdede sımdı sınavlar baslar. Aallh zıhın acıklıgı versın şimdidenMaşallah lgs telaşında evde ağlayıp duran küçük Minnak bebisli sene geçicek desene. Umarım evladın istediğini en layıkıyla kazanır
Benimki 1e başladı triplere girdim, sizde birde lgs telaşı başladı desene Rabbim yardımcınız olsunBızde lgs telası baslıyor artık. Yaızn kuran kursu artı ders artı spor derken vakıt buldukca yavas yavaa allh ne verdıyse
Amin hepımızınkı basarılı olur işşlhBenimki 1e başladı triplere girdim, sizde birde lgs telaşı başladı desene Rabbim yardımcınız olsun
S Sefika053 kuzu sen baştan gönüllü çıktın ya, 6ustu1anne ye bahane bulma senin 4 de olur 5de olur ben sana diyim(kuzum bebeğimizin en ilgi isteyen bizi en çok yoran zamanında 4 ü olabilir mi diyorsan olur o Allahını izni ile )
Kızlar sizi okuyunca ben ne tembelim demeye başladım yaa, maşallah sizlere
Festimmm sende eminim iş hayatında ayrıntıcı ve çalıskansındır
Akaın salyası sumugu cok tatlı lar ya. Dayanamayıp ufacık ufacık ganak burun cene kol omuz bacak parmakBirde bebek öpme muhabbeti olmuş, ilerde salyaları akmasın diye dikkat ediyorum bende yanaklarından öpmemeye o nedenle ensesinden öperim o sıcaklığı o süt kokusu candır yaa
Herkesın bebegı kendıne ozeldır. Sen hıc takma bunları bacım. Kendı dogrunu kendın bul bırının bebegının sevdıgını senınkı sevmeyebılır.
Bu kadın benim alıcılarla oynuyor ya. Kendimi sorgulatıyor ben neden sallamıyorum mesela? Çocuğun ihtiyacı belki o belki değil ama ne bileyim. Ay bugün neden kendimi sorgulayıp duruyorum ben üf. Lohusamda bitti aslında ama jdjdjjs
Ne güzel anlatmissin canim.. belki de suan kardesim yanimda diye o duyguya kapildim, yoksa direk adapte olurdum belki. Ama bir düzen tutturcaz insallah bizde. Beni bir de esim cok strese sokuyor. Kendisi cok stresli bir insan her konuda ekstra bi panik her eve gelisi durusu herseyi problem. Adam sanki baska dünyada yasiyor, elinde telefon oraya gidelim buraya gidelim hayaller pesinde. Ben de günü gecirmenin derdindeyim. Bi ise gidip geliyor. Büyük kizimla ilgileniyor haftasonlari o da yorgun olmadiginda. Arada bir yemek yapiyor hakkini yemeyim. Ama bu kadar stresli olusu bana acayip batiyor.o yokken daha rahatim daha iyiyim. Bi bebegi kucagina alamiyor ya. Yani almak istiyor ya da ben bazen veriyorum isim oldugunda, azcik aglasin hadi al deyip iki ayagimi bi pabuca sokuyor. Ne var yani sanki birazcik aglasa. Sanki ben kacip gidiyorum. Birak aglaisn diyorum sakin kal sen, kalamiyorum diyo. Avutmak sifir. Valla kendim tek daha iyi yapiyorum herseyi.Evet uc çocuklu herşeye tek başına koşup kimsenin parmak ucunun deymedigi bir anneyim canım. Biraz bebek gelince düzen değişti tabi çocuk uyudukca bütün işlerimi halletmeye çalışıyorum bazen uyurken yarının yemeğini hazırlıyorum falan yada one göre sabahtan erkenden yapıyorum yemeğimi kahvaltı hazirlarken bebeğin daldığı bi saatlerde yapıp bitirmeye gerisinide oğluma kızıma sallayın deyip diger işleri hallediyorum kalanındada aksama babası gelinceye bırakıyorum o kucukta tutarken hızlıca hallediyorum bulaşık makinem yok bulaşıkları birlenemden hemen elimde ne varsa sip sak halletmeye çalışıyorum bebek dogdu dogali daha hiç kahvaltı türü yenemdi hep ev ane yemekleri yaptım değilse ev ac kalır kızım sulu yemek delisi. Senin bir zorluğun kreşe bebekld git gel olucak canım ama iki İnan ilk bir hf zorlanirsin ondan sonra sende ona göre hareket edersin.. benim ortanca kiz Babaci ben alinca sevince falan cok kiskanmaz ama babasi alinca gezdirip sevince hep peşinde düşse baba düştüm guzel veya kötü birşey olsa babasina anlatir babasiyka yemek yer hep biraz o zoruma gitti benimde dune varasa evin bebeği oydu ve bebek gelince sen ablasin demeye başlanınca birden ben büyüdüm rolüne girdi. Bir ara hasta kusuyordu ben bakmaya gittiğimde bebekde arkadan ağlıyordu ben yaparım anne sen bebehe bak ağlıyor dedi o zoruma gitti en cok bebek agladikca onu susturmaya ona bakmaha baslayinca zaman kallmadı onlara diye ama uyurken bebek hepsiyle ilgileniyorum sevdikleri pasta kurabiyelerden yapıyorum ilgisiz koymuyorum yetişmesi zor oluyor biraz kendime zaman kalmıyor banyoya girmediğim günler oluyor ama o dayanma cabalama gücü hepimizde var ve bir de olsa uc dort de olsa herşeyin üstesinden geliriz biz canım annesin sen evlatlarına karsi en güzel en saf duygu sende yüreğinde kendini hic bir Zaman yetemiyorum moduna sokma gerçekten çıkması da zor oluyor
Benim olur gibi bir 4. De zaman biraz bu geçsin duruma bakam ortama bakam öyle şuan üç çocuk bakabilcek gucteyiz allaha şükür de dünyanın duzenine bakmam lazım kendimize bakmam lazım falan sorumluluk her Bir birey alırım alırız Allah'a şükür bani her konuda da dünya degsiik hal almaya başladı sukursuz insanlarla dolu etrafim rabbimt vermiş vermis ama şükür degil deha fazlasını istiyorlar ne biliyim. Her halime bin şükür acta kalsam tokta kalsamBenimki 1e başladı triplere girdim, sizde birde lgs telaşı başladı desene Rabbim yardımcınız olsun
S Sefika053 kuzu sen baştan gönüllü çıktın ya, 6ustu1anne ye bahane bulma senin 4 de olur 5de olur ben sana diyim(kuzum bebeğimizin en ilgi isteyen bizi en çok yoran zamanında 4 ü olabilir mi diyorsan olur o Allahını izni ile )
Kızlar sizi okuyunca ben ne tembelim demeye başladım yaa, maşallah sizlere
Festimmm sende eminim iş hayatında ayrıntıcı ve çalıskansındır
Olur canim alamaz bakamaz derdini anlamazlar huyu suyu iyiyken bebege balart tutar gezdirir benimkide oda ağır işte çalıştığı için ben vermem Zaten bak diye isim yoksa hanit varsa mecbur ama oda hf da bir iki kere anca yemek zamaninda oda gerisi sevsin diye. O panik bizdde var agladimi hemdn al al diyo dün yemek ısıtıp tabakladim tüpu kapatmayı unutmuşum aglafi bu durmuyor diye getirdi gazdan dayak yemis gibi aglayinca hemen alayim diye çıkmışım yemek yanmış evi yanık kokusu sardı br çekiştim senin yüzüne diye oluyor hani ama sonra da onların bakacağı kıvama geldikleri anda bakarlar o kivamda değil yontulamamis öküzüm daha. Bu halinede şükür ilk çocukta durum daha vahimdi düşünNe güzel anlatmissin canim.. belki de suan kardesim yanimda diye o duyguya kapildim, yoksa direk adapte olurdum belki. Ama bir düzen tutturcaz insallah bizde. Beni bir de esim cok strese sokuyor. Kendisi cok stresli bir insan her konuda ekstra bi panik her eve gelisi durusu herseyi problem. Adam sanki baska dünyada yasiyor, elinde telefon oraya gidelim buraya gidelim hayaller pesinde. Ben de günü gecirmenin derdindeyim. Bi ise gidip geliyor. Büyük kizimla ilgileniyor haftasonlari o da yorgun olmadiginda. Arada bir yemek yapiyor hakkini yemeyim. Ama bu kadar stresli olusu bana acayip batiyor.o yokken daha rahatim daha iyiyim. Bi bebegi kucagina alamiyor ya. Yani almak istiyor ya da ben bazen veriyorum isim oldugunda, azcik aglasin hadi al deyip iki ayagimi bi pabuca sokuyor. Ne var yani sanki birazcik aglasa. Sanki ben kacip gidiyorum. Birak aglaisn diyorum sakin kal sen, kalamiyorum diyo. Avutmak sifir. Valla kendim tek daha iyi yapiyorum herseyi.
Evet canim yazmakk paylasmak iyi geliyo. Kardesime de pek anlatmiyorum onu da doldurmus gibi olmamak icin. Umarim öyle olur canim kardesim gidince bi özgüven gelir..Olur canim alamaz bakamaz derdini anlamazlar huyu suyu iyiyken bebege balart tutar gezdirir benimkide oda ağır işte çalıştığı için ben vermem Zaten bak diye isim yoksa hanit varsa mecbur ama oda hf da bir iki kere anca yemek zamaninda oda gerisi sevsin diye. O panik bizdde var agladimi hemdn al al diyo dün yemek ısıtıp tabakladim tüpu kapatmayı unutmuşum aglafi bu durmuyor diye getirdi gazdan dayak yemis gibi aglayinca hemen alayim diye çıkmışım yemek yanmış evi yanık kokusu sardı br çekiştim senin yüzüne diye oluyor hani ama sonra da onların bakacağı kıvama geldikleri anda bakarlar o kivamda değil yontulamamis öküzüm daha. Bu halinede şükür ilk çocukta durum daha vahimdi düşünkardeşin gidince kendine özgüvenin gelicek canım dert etme güç topla sağlıklı beslen beynini doldurup durma düşünce ile içini dok Buraya dolunca sıkıntı da hissedince
Canim bizim bebek doğdugu günden sonraki her hafta hasteneye git gel sarsıntıda emdi uyudu falan. Orda kendini de suçlama kusasi gelmiştir ve sırt üstü olunca öyle burnundan ve agzindan sıvı süt gelmiştir fazla beslenmiş sindirmemistir harekette de olmuştur ona can sıkma bebeğinde iyi Allah'a şükür. Gece emzirirken benimde basima geldi bir kere burnundan da geldi süt iki deligindent böyle korktum ama cok dolmuş agzi iste genzinemj kaçtı napti o arada oyle oldu diye bende emzirmekten vazgecemem yha sıkma canını cik kapindant dışarıya uc bes adim at evin önünde dolas temiz hava sanada bebegede iyi gelir oda dışarıya adapte olurEvet canim yazmakk paylasmak iyi geliyo. Kardesime de pek anlatmiyorum onu da doldurmus gibi olmamak icin. Umarim öyle olur canim kardesim gidince bi özgüven gelir..
bugün bi ara bebisi alip cikayim dedim markete kadsr gidicektim. Markette iki adim yerde.kapisindan iceri girerken benim bebis kustu. Kucagima aldim geri döndüm hemen. Öyle böyle kusmak degil burnundan agzindan fiskirdi. Cok mi sallandi yavrucak acaba arabadacok üzüldüm ciktigima. Cok bunalmistim bi degisiklik olsun demistim ama daha erken sanirim.
Genel olsrak birden kusmakar basladi son 1 haftadir cik kusuyor gün icinde. Yedikleri hep agzina geliyor. Gazini cikarsam da cikaramasam da.kafasini hafif yukarda tutmaya calisiyorum birkac gündür once bir yastiklA ama yine de kusuyor. Bu durumu yasayaniniz var mi acaba
Evet cok bunaldim cikmak istiyom artik cok. Kizim da her defasinda diyo anne seni istiyorum sen gel sen yap sürekli böyle cocuk. Ona da icim ayri yaniyo. Valla erkek olmak varmis.. hayatimda tanidigim en gamsiz insan benim kocam. Batio bana onun rahatiCanim bizim bebek doğdugu günden sonraki her hafta hasteneye git gel sarsıntıda emdi uyudu falan. Orda kendini de suçlama kusasi gelmiştir ve sırt üstü olunca öyle burnundan ve agzindan sıvı süt gelmiştir fazla beslenmiş sindirmemistir harekette de olmuştur ona can sıkma bebeğinde iyi Allah'a şükür. Gece emzirirken benimde basima geldi bir kere burnundan da geldi süt iki deligindent böyle korktum ama cok dolmuş agzi iste genzinemj kaçtı napti o arada oyle oldu diye bende emzirmekten vazgecemem yha sıkma canını cik kapindant dışarıya uc bes adim at evin önünde dolas temiz hava sanada bebegede iyi gelir oda dışarıya adapte olur
Sanki benim eşimi anlattın ya aynısı çocuk birazcık mızıldasın hemen geriliyorNe güzel anlatmissin canim.. belki de suan kardesim yanimda diye o duyguya kapildim, yoksa direk adapte olurdum belki. Ama bir düzen tutturcaz insallah bizde. Beni bir de esim cok strese sokuyor. Kendisi cok stresli bir insan her konuda ekstra bi panik her eve gelisi durusu herseyi problem. Adam sanki baska dünyada yasiyor, elinde telefon oraya gidelim buraya gidelim hayaller pesinde. Ben de günü gecirmenin derdindeyim. Bi ise gidip geliyor. Büyük kizimla ilgileniyor haftasonlari o da yorgun olmadiginda. Arada bir yemek yapiyor hakkini yemeyim. Ama bu kadar stresli olusu bana acayip batiyor.o yokken daha rahatim daha iyiyim. Bi bebegi kucagina alamiyor ya. Yani almak istiyor ya da ben bazen veriyorum isim oldugunda, azcik aglasin hadi al deyip iki ayagimi bi pabuca sokuyor. Ne var yani sanki birazcik aglasa. Sanki ben kacip gidiyorum. Birak aglaisn diyorum sakin kal sen, kalamiyorum diyo. Avutmak sifir. Valla kendim tek daha iyi yapiyorum herseyi.
Sanki benim eşimi anlattın ya aynısı çocuk birazcık mızıldasın hemen geriliyor
Lohusa zatwn onlar oluyor. Bız degıl cocuk doguran bız lohusa olan onlar.valla o kadar cok üstüne konusasim var ki arkadasim. Sanki dünya onun etrafinda dönüyor sanki ben degil de o lohusa. Azcik terslesem bile istemeden alttan alcagina daha cok üste cikiyor. Herseyin eglence kisminda. Laylaylom sanki ona glre hersey. Bi de strese giren de kendisi yani.
Ben konusurken kelimelerime özen gösteriyorum o göstercegine. Bazen konusmamayi tercih ediyorum. Zaten tek derdim cocuklarim suan onlar iyi olsun saglikli olsun, bi de uyku uyuyup güc toplayim yeter. Gerisi umrumda degil acikcasi
Evet ayni sey bizde de oldu. Dogum odasina girdik benim sancilar tavan yapmis orda anam agliyo ölcem gebercem acidan, gelmis kolumdaki saate bakiyo bakayim nabzin kac diyo. 100 küsür bisey dedi, sonra da diyo ki yaa iste bak benimkisi 154.Lohusa zatwn onlar oluyor. Bız degıl cocuk doguran bız lohusa olan onlar.
Bnmkode ben dogumdan cıkınca dıyo sen içerde rahatsın doguruyon bn napım dısarda merak daha kotu doyı
Erkkler kapatılsın bır muddet. Yada onlar dogursun su teknoloji okadar gelısemdı
Bu arada madem öyle iceri gelseymis seninki de sanki icerde kalbi dayancak hahahLohusa zatwn onlar oluyor. Bız degıl cocuk doguran bız lohusa olan onlar.
Bnmkode ben dogumdan cıkınca dıyo sen içerde rahatsın doguruyon bn napım dısarda merak daha kotu doyı
Erkkler kapatılsın bır muddet. Yada onlar dogursun su teknoloji okadar gelısemdı
Bu arada madem öyle iceri gelseymis seninki de sanki icerde kalbi dayancak hahah
Hep ılgı onlarda olsun.Evet ayni sey bizde de oldu. Dogum odasina girdik benim sancilar tavan yapmis orda anam agliyo ölcem gebercem acidan, gelmis kolumdaki saate bakiyo bakayim nabzin kac diyo. 100 küsür bisey dedi, sonra da diyo ki yaa iste bak benimkisi 154.ay güler misin aglar misin. Neymis ben bir doguruyomusum o dokuz doguruyomus. Ah ah analik zor ve kadinlik gercekten cok zor bi de bunlarla ugrasiyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?