2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Yarım cay b. Kaynayan suya yarım çay k kimyon azda seker koyup 1 tık kaynatıyorum

Bu kimyon cayi anneye mi bebege mi? Bebegeyse direkt mi veriyoruz mamaya falan mi katıyoruz?

Ben 2 kış uyku tulumu kullandim, farkli sıcaklık ve mevsimlerde cok faydaisni gordum. Hatta gunluk ev kiyafetlerimizde hep uyku tulumundan aliskanlikla tulumdur, beli yanı acilmiyor hastalanmiyor iyi oluyor.

Benim evim yaz kis cok sicak, kisin en dusuk 24 dereceye dusuyor (ankara) 1.7 tog uyku tulumuyla 2.ayliktan 6 ayliga kadar icine kisa kollu citcitli body ve ince pijama takimiyla idare ettim.

2. Kışta 2.5 tog aldim ev isisini 23'e kadar indirdim icine kisa kollu citcitli body ve bi kat ince tayt/pijama ile gecirdik.

Ankara'da hava durumu eksi 15lere kadar cok rahatlikla dusuyor.

Bu arada 0.5 tog uyku tulumumuzda var onu da bahar aylarinda kullanıyoruz pike niyetine. Buyuk kizim kesinlikle ustunu ortturmedigi icin uyku tulumuna gecis yapmistim.

Bu arada lcw'de uyku tulumlari pahali, defacto'yu degerlendirin derim.

Ayrica kucuk bebekler icin olan bedenler outlet magazalarina cok dusuyor, mutlaka outletlere bakin derim.

3 hafta once 449 tl olan uyku tulumunu 279'a aldim tek beden kaldigi icin.

Sallamak cok tehlikeli diye biliyorum ben, boyun kaslari cok gucsuz oldugu icin salladigimizda bayilma durumuna geciyorlarmis.

Buyuk kizim, 1 saatlik cok yogun bir aglama krizine girdi. Agrisi, sancisi var, kotu birsey yasiyoruz diye olesiye korktum. Kalbimin ortasina cok derin bir huzun yerlesti. Tum o krizden sonra kardesini sevmedigini soyledi.

Nasil alisacak bu çocuk? Oyle buyuk bir aciyla agliyor ki, kirk kat el olsanız acisini hisseder yureginiz parcalanirdi.

Annesi olarak bas etmeye calistigi duyguyla yuzlesirken, fiziki sagligindan endise duyup derdini anlayamamak beni mahvetti. Hic iyi degilim. Bize dua edin, bir an once aşalim bu kiskancligi.

Günaydın güzel Ağustos anneleri emzirme sonrası uykuya dalamayan bir ben miyimdir merak ediyorum. Yarım saat süren emzirme maratonu ve kızımın hırsla mahfettiği meme başlarım ile yatakta uzanıp duruyorum. Hayır dakikalar geçiyor yeni emzirmeye yaklaşıyoruz ve bende tık yok. Uykusuzluk üstümüze mi yapıştı nedir

Hiç uyumayan bir bebek yapmışım sanırım her gece bende onunla birlikte ağlıyorum sabır diliyorum Rabbimden
Canım yaa kıyamam. İnşallah bir an önce uykuları düzene girer. Dualarım seninle zor bir dönem ama geçecek inşallah.
Aynı krizler bizde de var. Hele son 3-4 gündür coştu. Bebeği bırakıp onunla dışarı çıkmamı istiyor, eskisi gibi birlikte vakit geçirmek istiyor. Bizim kız gazdan 3 saat ağladı çıkamıyorum bir yere hemen boynunu büküyor. Mesela ama o öyle değilmiş bebekken ağlamazmış bu ne biçim bebekmiş. Diyorum sende aynıydın seni de böyle emzirdim, pışpışladım, ağladığında masajlar yaptım. Anlamıyor bir türlü. Dün babaannemde kalıcam ben dedi gitti. Bugün halasına gitti. İkisinden de gelin beni alın diye gece ağladı. Eşim gidip aldı. Titreme ve karın ağrısı oluyor. Acile götürdü eşim birşeyi yok stresten oluyormuş. Bu ne strestir yazık ya. Valla büyük bir de bunlar ne yapacaz bilmiyorum. Bu sabah kahvaltısını ben yedirdim. Bebekleşti, isyanlarda. Oğlumu tanıyamıyorım. Okul , arkadaşlar, sosyalleşmek iyi gelir belki diye düşünüyorum. Allah yardımcımız olsun.

Bir kısır döngüdeyiz inşallah düzene girer diye umut ediyorum. hele memeler offf

Kızlar günaydın
Gün aydı mı bilemiyorum bu seferde sol gözü çapaklanmış paşanın Allah'tan salıya göz randevumuz var
Aranızda konak şampuanı kullanan var mı?
Oğlumda yağlı egzama varmış alerji doktoru dedi mustelayı önerdi , kullanan var mı sadece kafa için mi kullanılıyor

Bizde de durumlar aynı oğlum 10 yaşında ama ilgi bekler oldu. Her söylediğimize karşı çıkıyor asileşti. Babası ile uyumak istiyor. Gece bebeğe yardım için babası yanımıza gelse o da kalkıyor daha kaç saat ilgileneceksiniz yalnız kaldım depremden korkuyorum diyor

Hepimizde ayni sorun sanirim benimki de ayni. Benim kizim kardesini cok seviyor sevdigini söylüyor. Ama sürekli bana eziyet ediyor, sunu yapalim bunubyapamim sursya gidelim buraya gidelim, sürekli bi istek halinde anlatiyorum tamam diyor sonra yine ayni. Kiyamam onlar da haklilar ama elden birsey gelmiylr.. hepimizin ici parampsrca
Benimki de hickirma taklidi yapiyor 2 gündür yeni cikti. Kardesi hickirinca kucagima aliyorum hep o da onu istiyor

Bugün 4. Gün oldu bebeğim kaka yapamıyor o ıkındıkça benim içim parçalanıyor ya meme bile ememiyor kuzum ağlamaktan. Biogaia kullanmaya başladım ama henüz etki etmedi Dayanamadım bu sabah 1 çay kaşığı zeytinyağı verdim iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum ama inşallah şifa olur kuzuma ya

Ya benim buyugum 23 aylik, cumleleri cok nadir kuruyor daha. Bir suru kelimesi de var ama cumle az o yüzden hele ki kriz aninda derdini anlamak cok zor.

Dun gorseniz ustunu paraliyor, karnina vuruyor, kulağını cekiyor anlayamadim yani. Cok korktum bir apandisit ya da benzeri bir sorun yaşıyoruz diye. Hani evet ilk aklima gelen kiskanclik krizi oldugu ama oyle karni ve kulagiyla huzursuzlugunu belli edince cok uzuldum. O derdini anlayamamak derman olamamak kismi insani yaraliyor. Oturduk anne kiz karsilikli agladik. Ben hungur hungur aglamaya başlayınca sanirim bana kiyamayip biraz durulmaya basladi da derdini dile getirdi.
Bebek! Sevmiyorum! Ih ih! Dedi bi anda. 1 saat sordum, suran mi agriyor buran mi aciyor, susadin mi, aciktin mi ne diller doktum...

Sizinki kac yasinda?

Benim kızımda 27 aylık gerçekten yaşlarının çok yakın olması zormuş o da bebek daha ilgi istiyor , kızımın iştahı iyice gitti ben kıskançlıktan olduğunu düşünmeye başlıyorum , cnm ikisi ile nasıl baş ediyorsun büyüğü nasıl oyaliyorsun
Kızımın bir öğle uykusu var sonrasında hep yaramazlık peşinde

Bizimki ogle uykusunu da 3 gundur terk etti vizeci. Memeden ayirdim artik sutum cogaldi, belki de o yuzden karni doydugu icin yemiyordur diye, o biraz rahatlatti yemek acisindan ama psikolojik acidan bence iyi gelmedi. Bir de ac kalmasin diye bu ara sadece sevdigi yiyecekleri pisirmeye calisiyorum.

Zaten biliyosun mesele bebek degil, anneyi kaybetme korkusu. Her an yaninda olmazsam olay cikiyor.
Kucugum kokumdan mahrum buyuyor, digeri bensiz yapamiyor diye ben de psikolojik olarak coktum acikcasi

Nasil oyaliyorum? Oyalayamiyorum ki, bi milyon tane oyuncak her yerde daginik ama ev isi yapmayi seviyor, bulasik makinesini doldur bosalt, camasir as katla gibi seylerle oyalamaya calisiyorum. En sevdigi sey sifonyerini dagitmak ona da musade ediyorum. Ozetle yaramazlik yapmasina ses etmeyerek cozum buldum.

Zaten pedagogla gorustuk, o da bu sureci atlatana dek hayir kelimesinden uzaklasin dedi, yapmamasi gereken cok onemli konular yoksa hayir demeyi birakin dedi. Kardesine zarar vermeye cabaladiginda dahi hayir yerine, neden yapmamasi gerektigini anlatmaliymisiz. Zaten hayir deyince asiri inatlasiyor, daha cok yapiyor.

Bende defacto aldim indirimli 2.5 tog çok sıcakmı olur bilemedim değiştirsem mi dursun mu cok iyi oluyormuş

Canım zamanında annem de bize verirmiş, bende bebeğim çok ıkınınca çay kaşığı ile veriyorum her zaman vermiyoruz sonuçta ki burda bir arkadaşın doktoru da önermişti diye hatırlıyorum

Kızlar yaş yakınlığı cidden çok zor oluyor ben bunu ablam yaşarken şahit olmuştum, küçük yeğenimin altını alıyor ister istemez ilk zamanlar hep bebek ile ilgileniyor diye 3 yaşlarında idi sanki büyüğü altına kaçırmaya başlamıştı düşünün sizinkiler zaten 2 yaş atakların en büyüğü zamanları, böyle bebeklijteki gibi gaz yada ağlama olarak düşünmeyin 2 yaş cidden bebeklikten çocukluğu geçiş gibi bir asileşiyorlar, bir söz dinlememe atarlanma durumu zaten oluyor sizin birde kardeş faktörü eklenmiş Allah yardımcınız olsun

(benim büyük 6 yaş o bile etkilenmesin diye her fırsatta onunla oyunlar oynarım, resimler çizeriz falan hala geçen o Bike benle ilgilenmiyorsunuz dedi )

Mamasina katıp ver dicem ama meme emiyor bizimkinde hergun çıkıyordu 4 gün oldu çıkmıyor ben hem meme hem mama veriyorum

Bebege dırek verıyorum ben 3,4 kasık

Eskıden ılac uokmus zeytınyagı varmıs ılactan gormedıgım faydayı onlarfan gırdum kendımde de arada eskı kafalı olmak ıyıdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…