- 2 Temmuz 2023
- 12.250
- 36.836
- 528
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #53.181
Dursun dursun, biz 2.5 tog kullandik gecen kis, kendi evim sicak ama annemlerin evi 21 derece oluyor fazla büyük bir ev, onlarin evinde dahi usutmedi cocuk.Bende defacto aldim indirimli 2.5 tog çok sıcakmı olur bilemedim değiştirsem mi dursun mu cok iyi oluyormuş
Ya bi laf vardir, 2 yas atagi 1.5 yasinda baslar 4 yasa kadar sürer, sonra da 4 yas atagi baslar diye. Hah iste biz tam onu yasiyoruz. :)Canım zamanında annem de bize verirmiş, bende bebeğim çok ıkınınca çay kaşığı ile veriyorum her zaman vermiyoruz sonuçta ki burda bir arkadaşın doktoru da önermişti diye hatırlıyorum
Kızlar yaş yakınlığı cidden çok zor oluyor ben bunu ablam yaşarken şahit olmuştum, küçük yeğenimin altını alıyor ister istemez ilk zamanlar hep bebek ile ilgileniyor diye 3 yaşlarında idi sanki büyüğü altına kaçırmaya başlamıştı düşününsizinkiler zaten 2 yaş atakların en büyüğü zamanları, böyle bebeklijteki gibi gaz yada ağlama olarak düşünmeyin 2 yaş cidden bebeklikten çocukluğu geçiş gibi bir asileşiyorlar, bir söz dinlememe atarlanma durumu zaten oluyor sizin birde kardeş faktörü eklenmiş Allah yardımcınız olsun
(benim büyük 6 yaş o bile etkilenmesin diye her fırsatta onunla oyunlar oynarım, resimler çizeriz falan hala geçen o Bike benle ilgilenmiyorsunuz dedi)
Bebege dırek verıyorum ben 3,4 kasık
Ne zmn ne oldugu bellı olmuyor bunlarda. Artık gazdan meneye vuruyo kendını ucları agrıyo. Bı cesıt bu bebelerYa bi laf vardir, 2 yas atagi 1.5 yasinda baslar 4 yasa kadar sürer, sonra da 4 yas atagi baslar diye. Hah iste biz tam onu yasiyoruz. :)
Ilk kez bugun yalniz kalmistim, kucugu gizli emziriyorum (buyugu yeni kesebildim memeden), elim ayağım birbirine girdi annemi cagirdim kus oldugum halde,esime de telefon ettim (ki hic huyum değil isi varken asla aramam) isin biter bitmez cabuk eve gel dedim. Sasirdi hastalandik sandi, hayir bebelerin durmuyor ben yalniz kalmaya hazir degilmisim dedim :)
dun esim bi yerde okumus, buyuk cocuklar eve bebek gelince kuma gelmis gibi oluyormus teşbihte hata olmaz, onlardan habersiz onlarin konumu bölüşüldügü icin sevilmediklerini dusunuyorlarmisne kadar buyuk bir aci, o kucucuk yurekleri icin
Tamam aklimda bulunsun daha gaz ataklarimiz baslamadi ama belli de olmaz :* tesekkur ederim
Bugün 4. Gün oldu bebeğim kaka yapamıyor o ıkındıkça benim içim parçalanıyor yameme bile ememiyor kuzum ağlamaktan. Biogaia kullanmaya başladım ama henüz etki etmedi Dayanamadım bu sabah 1 çay kaşığı zeytinyağı verdim
Ne zmn ne oldugu bellı olmuyor bunlarda. Artık gazdan meneye vuruyo kendını ucları agrıyo. Bı cesıt bu bebeler
Bugün 4. Gün oldu bebeğim kaka yapamıyor o ıkındıkça benim içim parçalanıyor yameme bile ememiyor kuzum ağlamaktan. Biogaia kullanmaya başladım ama henüz etki etmedi Dayanamadım bu sabah 1 çay kaşığı zeytinyağı verdim iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum ama inşallah şifa olur kuzuma ya
A Acemianne42Salon Kadini aynı şekilde bende serbest bıraktım her yeri alt üst ediyor , yemeklerini dağıtmaya başladı bu süreçte geçici sabır gerekiyor çokça
Bende aynı sekılde dusunuyorum. Zeytınyagı kımyon cayı vs damlalardan daha masum gıbı geloyor. Yan etkı yok en azından katkılı degılBana doktorum önerdi. Anne sütüne 1-2 damla katıp verebilirsin dedi. Şifa olsun. Biogaia, sab vs den daha şifalı ve etkili olacağına ve daha masum olduğuna eminim ben.
Ben otekılerde bu kadar zorlanmadım. Yaz bebesı daha gazlımıs onu anladım az kaldı dıye avutuyom kendımiKızlar yaa yok mu hiç aramızda şöyle huylu bebeği olan tüm ağustos anneleri grubu olarak hepimizin ki mi sıkıntılıbu yaş grubu aslında emzirecekmişiz, yatıracakmışız alt al emzir yatır olmalı ama nerdeeee
Kızlar yaa yok mu hiç aramızda şöyle huylu bebeği olan tüm ağustos anneleri grubu olarak hepimizin ki mi sıkıntılıbu yaş grubu aslında emzirecekmişiz, yatıracakmışız alt al emzir yatır olmalı ama nerdeeee
Bana doktorum önerdi. Anne sütüne 1-2 damla katıp verebilirsin dedi. Şifa olsun. Biogaia, sab vs den daha şifalı ve etkili olacağına ve daha masum olduğuna eminim ben.
Su bio gaia bi benim bebegime yaramadi sanirsam, dilerim siz de ise yarar kizlar, kabizlik bebecikleri cok yoruyor. Bu arada genelde ayni seyleri tiketiyorsaniz hic yemediginiz birseyi ekleyin gunluk besinlerinizin arasina, siz de kabizsaniz onun etkisi olabiliyor.
Su an buyukle cebellestigimiz icin tek tesellim gaz sancilarinin, kabizlik vb sorunlarinin baslamamis olmasi.
Artık zeytinyağ mı etkili oldu yoksa biogaia mı bilmiyorum çok şükür demin yaptı kaka. Ay bir kakayı böyle hevesle bekleyeceğim aklımın ucundan geçmezdiBana doktorum önerdi. Anne sütüne 1-2 damla katıp verebilirsin dedi. Şifa olsun. Biogaia, sab vs den daha şifalı ve etkili olacağına ve daha masum olduğuna eminim ben.
Mommys bliss içinden çıkan şırıngayla 1 ml çekip veriyorum ben. Kaç damlaya tekabül eder bilmiyorum ama. Bizimkinde şırınga var. Onu günde 15 kere 1ml şeklinde verme hakkın var. Hatta biz 7 haftayı geçtik 2 ml yapabiliyoruz.mommys blis kullanma şekliniz nasıl yani gece uyutmadan önce kaç damla bende aldım ama nasıl kullanicam kaç damla olacak bilmiyorum
Benimki 8’e girecek. O da çok seviyor. Bazen çok yardımcı oluyor içimde bir yerler taşıyor çok mutlu oluyorum. Bazen de üzüntüden ölecekmişim gibi hissettiriyor. Mesela bu sabah 1 numara bezi almış onu bezlememi istedi. Anlattım ve zaten bezin küçük olduğunu söyledim. Büyüğünü alacakmışım marketten te allaammYa benim buyugum 23 aylik, cumleleri cok nadir kuruyor daha. Bir suru kelimesi de var ama cumle az o yüzden hele ki kriz aninda derdini anlamak cok zor.
Dun gorseniz ustunu paraliyor, karnina vuruyor, kulağını cekiyor anlayamadim yani. Cok korktum bir apandisit ya da benzeri bir sorun yaşıyoruz diye. Hani evet ilk aklima gelen kiskanclik krizi oldugu ama oyle karni ve kulagiyla huzursuzlugunu belli edince cok uzuldum. O derdini anlayamamak derman olamamak kismi insani yaraliyor. Oturduk anne kiz karsilikli agladik. Ben hungur hungur aglamaya başlayınca sanirim bana kiyamayip biraz durulmaya basladi da derdini dile getirdi.
Bebek! Sevmiyorum! Ih ih! Dedi bi anda. 1 saat sordum, suran mi agriyor buran mi aciyor, susadin mi, aciktin mi ne diller doktum...
Sizinki kac yasinda?
Ya bende aynıyım kakayı sevinçle karşılıyorum. Az görünce tabi bir de kriminal inceleme yapıyorum gayette normal niye tutuyorsa içinde.Artık zeytinyağ mı etkili oldu yoksa biogaia mı bilmiyorum çok şükür demin yaptı kaka. Ay bir kakayı böyle hevesle bekleyeceğim aklımın ucundan geçmezdi31 yaşımda kaka yolu gözler de oldum vay be
Artık zeytinyağ mı etkili oldu yoksa biogaia mı bilmiyorum çok şükür demin yaptı kaka. Ay bir kakayı böyle hevesle bekleyeceğim aklımın ucundan geçmezdi31 yaşımda kaka yolu gözler de oldum vay be
Mommys bliss içinden çıkan şırıngayla 1 ml çekip veriyorum ben. Kaç damlaya tekabül eder bilmiyorum ama. Bizimkinde şırınga var. Onu günde 15 kere 1ml şeklinde verme hakkın var. Hatta biz 7 haftayı geçtik 2 ml yapabiliyoruz.
Benimki 8’e girecek. O da çok seviyor. Bazen çok yardımcı oluyor içimde bir yerler taşıyor çok mutlu oluyorum. Bazen de üzüntüden ölecekmişim gibi hissettiriyor. Mesela bu sabah 1 numara bezi almış onu bezlememi istedi. Anlattım ve zaten bezin küçük olduğunu söyledim. Büyüğünü alacakmışım marketten te allaammbir de almış kendim yaparım dedi peki dedim. Yapamadı bezimiz de gitti boşa ya valla tertemiz delircem de tutuyorum kendimi.
Bu damla gaz, kolik, hıçkırık, mide hazımsızlık tarzı şeyler için. Gece olan versiyonu da var o da rahat uyutuyormuş ekstra. Ben veriyorum sanki rahatlatıyor ve tadını sevdiği için ağlama krizinde bir şoklanıp yalanıyor. Amerika’da bir numaradaymış. İşte en ufak bir umut bile varsa ona tutunan annelerden biri olarak aldım bendeAhahshsghs cok iyi, bizim kati gidada demir destegi almaya baslayinca bi 6 gunluk kabizligimiz olmustu gliserin kanzuk fitil yazmisti doktorumuz. O fitille birlikte lökür lökür kaka yaptiginda sevincten agladigimi hatirliyorum. :) gecen de minik olan poposunu silerken suratima dogru bi 100 gr kaka firlattiginda yaklasik 10 dk kahkaha atmistim.
jajshshsj baya gidiyor kafam
Bu mommy's bliss ne ise yariyor?
Benim buyuk kiz hala bezli, ikisinin bezini ayni saatlerde değiştiriyorum. Once kardesinin malzemelerini getiriyor. Kokuşuķ hummm diye burnunu buzusturup, sonra buyugun bezini değiştirmek icin malzemelerini istiyorum. O bebek degilmis o yuzden itiraz ediyor bana. Hayir diyorum sende kokuşuk olmuşsun degismesi lazim, 1 saat oyuna ceviriyor alt degistirmeyi hayir obur yavrum bezden sonra meme emiyor ama ablasi beni salmadığı icin oyyllee bekliyor
Ya bu arada sizlerde konak çıktı mi? Biz 3 haftalik olduk konağin k'si yok acaba bunda cikmayacak mi diye merak ettim ya da daha erken mi? Buyuk konak yuzunden cok cekmisti, en son 5 aylikti hala gecmeyince saclarini kazitmistik da oyle kurtarmistik.
Ben uyarıyorum canım yapmadımi ıslak mendille silik bekleyince fışkırıyor babasida bugün şahit oldu o neydi öyle yha diyo korktu adamBenimkinde morluk yoktu ama şekil olarak göbek deliği dışa dogru şişti, yani anlaşılmayacak gibi değildi açıkcası
Aman kuzum seninkinin son hareketinden sonra seni kayınvalidesinden dertliler derneği başkanı yaparız, o ne saçma hareket Allah akıl fikir versin (bu arada benim annem ile kv karşılıklı ilk bebeğimde ilk 3 gün süt gelmeyince o süt fışkırma olsun, banyoda duvarlara sütün akması olsun... Bir sürü hikayeyi anlatıp yok tarak ile memeni tara, yok ılık duş al, yok bunda süt olmayacak muhabbeti yapmışlardı ama seninki fenaymış, kadın içinde neler yaşadı ise sonunda dayanamamış)
Kızlar burda muhabbeti olmuştu bebeğin poposunu uyarmak lazım diye benimki fışkırttıönlem almadan denemeyinşz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?