2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Amin sağol evet ya d vitaminini vermem gerek haklısın unutmamaya çalışcam. Sütten geçmeme durumunu bilmiyordum.
Tamam canım çok teşekkürler yapıcam
Bacım ben temizlik konusunda hiçbişe diyemem malum al seni vur bana ama yemek olayını ben yorgunsam ya da zamanım yoksa fırına bişeler atarak çözüyorum. Mesela balık yanına baharatlafığım yağladığım patateslerle, ya da tavuk pirzola vs vs. Domatesleri doğranmış domates alıyorum marketten, domates ve maydonoz doğramaktan nefret ederimkxxkkd özellikle domates kabuğunu soymak sanki işkence gibi. Neyse benim çalışırken arkadaşım doğranmış soğan alıyordu düşün. Onun dışında köfteler var marketlerin kasap bölümünde yapılmış taze satılıyor, hazır değil ama pişirmesi kolay. Yani böyle pratik şeyler yapıyorum ben de :)

A Acemianne42 yarına 40 ımız çıkıyor bı heyecanlıyım kendimi avutuyorum 40 çıkınca düzelecek diye
Var mı yapmış olduğun bir hazırlık ben kayınvalideme taş topları yorum bizde suya 40 taş ve altın konur dualarla yıkanır sonra anne abdestlenir gezmeye çıkılır

Ben pek adet insanı değilim ama İnanır mısın annem de taş toplayayım dedi, aynen altın konup önce onu yıkarız sonra da ben artık lohusalık tan çıkıyorum kabul ediliyor bende yıkanırım birisine misafirliğe gidilir, gittiğim kişi benim büyüğün de yumurta ile un ile birşeyler yapmıştı ama unuttum yine yaparlarsa yazarım buraya (böyle yazınca un yumurta falan sanki kek omlet gibi oluyor ama vardı birşeyler )

Vizecim valla gece bile memeden inmiyor benimki, inşallah huyu suyu düzelir de 2. Ay aşısı geliyor o da beni geriyor valla

Bir tavşan gördüm sanki kızlar zamanında göbek fotosu atıyorduk şimdi de bebiş atalım şenlensin burası, ben başladım bakalım

Eklentiler

• Screenshot_20230913_162110.webp
    30,6 KB · Görüntüleme: 83
2. Ay beni de geriyor aşıdan önce banyo ettirin 3-4 gün banyo etmicek dedi hemsire verem aşısı iz yapmasın

40 uçurtma çok önemli birşey bence. Mutlaka o niyetle yapılması gerektiğini düşünüyorum arkadaşım. İçinden gelen haliyle yap bir tek duş alınacak bile olsa 40 uçuyor niyetiyle yapmak lazım. Ben çok ciddi farkını gördüm

Bana da eşim bugün dedi eskiden kadınlar arkasına bebeklerini bağlarmiş
da iş yaparmış diye arkana mı bağlasak diyor,

Kızlar ya bebegim dogru düzgün kaka yapamıyor. Böyle değil di bugün 38 gunluguz 10 gündür falan 3 kere yaoti o da zar zor . Bugün çok ağladı her altını açtığımda sizce doktora gitmeli miyim çiş var ama kaka yok byeterince beklenmiyor mu acaba

Mama vermiyorsan tek anne sütü alıyorsa 1 haftaya kadar normal kabul ediliyor kaka yapmaması (çünkü anne sütü tamamen emiliyor vücudunda)

Mama vermiyorsan tek anne sütü alıyorsa 1 haftaya kadar normal kabul ediliyor kaka yapmaması (çünkü anne sütü tamamen emiliyor vücudunda)
Mama vermiyorum canım ama daha önce her bez değişiminde krem kivaminda çok güzel yapardı kakasını. Şimdi ıkınıyor ağlıyor bir türlü yapamıyor. Insaallah dediğin gibidir doymuyor mu acaba demekten kendimi alamıyorum

Su anlattiklarinizdan fazlası biz de var eksiği yok.
Rabbim daha zor hastalıktan korusun
Yalnız değilsiniz, bebeğim doğar doğmaz yoğun bakımda kaldı, yedi gün. Sarılık oldu,uzadı. Eve geldik pamukçuk göz enfeksiyonu,sarı sarı sümük şeklinde aktı, acile gittik damla krem aldik , bir hafta kullanın dedi halen devam ediyor, masajı unutuyoruz gaz problemi var hep ona odakliyiz
Pamukçuk çok arttı çocuk doktor kontorulu varken mecbur ilaç aldım sarılık geçsin emsin diye, doktor kızar şekilde bu bebek aç dedi ki kendimi çok suçladim ilacsa ilaç kullanayim yeter ki dedim
Pişik oldu , geçti derken yine var
O kadar sık bez değiştiriyorum ki annem ve arkadaşlarım çok fazla harciyorsun demişti,o derece dikkat etmiştim. Kantoron yağı hindistan cevizi yağı vs doğal diye kullandım geçmedi, ilaç aldım ıslak mendili bıraktım,pamuklu kumaşla siliyorum, büyük tuvaletini sıcak su ile yıkıyoruz. Diyeceğim o ki aynı şeyleri yaşıyoruz ve aynı hisleri paylaşıyorum sizinle.
Her şeye elhamdülillah, yeter ki canı sağolsun kuzularimizin
Rabbim keyfini de çıkarıp büyütmek nasip etsin.

Derin uykuda değilse iki dakika da bir bile ikinip duruyor, gece gözünü acamiyor ama sürekli ıkınma halinde. Ben de hep merak ediyordum yalnızca biz de mi vsr diye , gazli bebek olunca oluyormuş
Yediğime ictigime dikkat ediyorum, kimyon çayı içiyorum ancak yine de gaz çok
Rabbim şifalar versin evlatlarımıza

Geçmiş olsun bizimde gözler öyle dün göz kontrolü vardı masaj gösterdi doktor

Cnm hiç geçmiyor mu pişiği alerjide de pişik çok oluyor hametan kullan faydasını görürsün mavi olandan al

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…