- 22 Mayıs 2012
- 11.003
- 30.559
- 798
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #53.341
Bugün ki konudan bağımsız yarın 40mız çıkıyor, İnternette buna denk geldim, çocuga alçı çekiyor sanırımburda ne yapıyor sizce
Amin sağolİnsallah kisa zamanda gecer bu dediklerin canim yaa Allah minnosuna saglik versin gerisi hallolur elbet
Bize de muhtemelen kocakari ilaclarindan veriyorlardi o zamanlar, annem sayiyordu bir seyler ama hatirlamiyorum
Günde 10-15 dk guneslenebiliyorsa bebisin d vitamini sikinti olmaz ama öyle degilse vermekte fayda var bence. Çünkü anne sütünden geçmeyen tek vitamin oymus mecbur disardan takviye ediyoruz
Tamam canım çok teşekkürler yapıcamCanim gözündeki enfeksiyon icin ayrica masaj ypamani öneririm. Benim de kizimda olmustu. Yani bizdeki de sari sari akinti seklindeydi ve damla falan ise yaramamisti. Sonra hastanedeki bi doktor buna masaj yapmadsn gecmez dedi ve nasil yapmam gerektigini gösterdi. Isaret parmaginla göz altindan icten disa gidecek sekilde hafif bastirarak 10 defa masaj önerdi. Arka arkaya 10 kere gün icinde 2-3 kez yap dedi ve bir tek o iyi geldi. Gözyasi kanali hafif tikanikti muhtemelen o acildi masaj yapinca. Sizin de öyle olabilir bir dene istersen canim masajin bir zarari olmazy gecmis olsun cok
Bacım ben temizlik konusunda hiçbişe diyemem malum al seni vur bana ama yemek olayını ben yorgunsam ya da zamanım yoksa fırına bişeler atarak çözüyorum. Mesela balık yanına baharatlafığım yağladığım patateslerle, ya da tavuk pirzola vs vs. Domatesleri doğranmış domates alıyorum marketten, domates ve maydonoz doğramaktan nefret ederimkxxkkd özellikle domates kabuğunu soymak sanki işkence gibi. Neyse benim çalışırken arkadaşım doğranmış soğan alıyordu düşün. Onun dışında köfteler var marketlerin kasap bölümünde yapılmış taze satılıyor, hazır değil ama pişirmesi kolay. Yani böyle pratik şeyler yapıyorum ben de :)Temizlik gurusu arkadaşlarım bir sorum var. Bu eve toz yağıyor nereden olduğunu bulamadım. Derliyorum, temizliyorum dönüyorum yine aynı. Bu sorun birtek benim evimde mi var?
Robot süpürge nam-ı diğer monika rahat çalışsın ev toz olmasın diye halıları kaldırdım evde halı yok. Çok az eşya var hınca hınç bir doluluk söz konusu değil. Cam pencere daimi açık ama kapatamıyorum doğal olarak boğuluruz. 2 kedimiz var çocuklarım tertemiz. Eee bu toz nerden geliyor ben neden baş edemiyorum? Komidinleri siliyorum abartısız akşama bir batman toz yine beni bekliyor. Ben temizlik yapmayı pek sevmem ev işi sevmem daha doğrusu. Hazır evdeyim yapayım huzurla temiz temiz oturalım evde devamlı yemek olsun diyorum ama bu toz beni benden alıyor. Birde ne yiyelim derdi! Ya siz ne yiyorsunuz ben neden yapmaya birşey bulamıyorum. Repertuarım cidden çok az hdjdj aklıma yemek gelmiyor ya.
Konudan bağımsız oldu ama sorry. Artık aile sayılırız hep Bulut Bulut nereye kadar jdjdjd
Tuz dedikleri bu mu yoksa Allah akıl fikir versin bunlara yaBugün ki konudan bağımsız yarın 40mız çıkıyor, İnternette buna denk geldim, çocuga alçı çekiyor sanırımburda ne yapıyor sizce
Ben pek adet insanı değilim ama İnanır mısın annem de taş toplayayım dedi, aynen altın konup önce onu yıkarız sonra da ben artık lohusalık tan çıkıyorum kabul ediliyor bende yıkanırım birisine misafirliğe gidilir, gittiğim kişi benim büyüğün de yumurta ile un ile birşeyler yapmıştı ama unuttum yine yaparlarsa yazarım buraya (böyle yazınca un yumurta falan sanki kek omlet gibi oluyor ama vardı birşeylerA Acemianne42 yarına 40 ımız çıkıyor bı heyecanlıyım kendimi avutuyorum 40 çıkınca düzelecek diye
Var mı yapmış olduğun bir hazırlık ben kayınvalideme taş topları yorum bizde suya 40 taş ve altın konur dualarla yıkanır sonra anne abdestlenir gezmeye çıkılır
2. Ay beni de geriyor aşıdan önce banyo ettirin 3-4 gün banyo etmicek dedi hemsire verem aşısı iz yapmasınBen pek adet insanı değilim ama İnanır mısın annem de taş toplayayım dedi, aynen altın konup önce onu yıkarız sonra da ben artık lohusalık tan çıkıyorum kabul ediliyor bende yıkanırım birisine misafirliğe gidilir, gittiğim kişi benim büyüğün de yumurta ile un ile birşeyler yapmıştı ama unuttum yine yaparlarsa yazarım buraya (böyle yazınca un yumurta falan sanki kek omlet gibi oluyor ama vardı birşeyler)
Vizecim valla gece bile memeden inmiyor benimki, inşallah huyu suyu düzelir de 2. Ay aşısı geliyor o da beni geriyor valla
A Acemianne42 yarına 40 ımız çıkıyor bı heyecanlıyım kendimi avutuyorum 40 çıkınca düzelecek diye
Var mı yapmış olduğun bir hazırlık ben kayınvalideme taş topları yorum bizde suya 40 taş ve altın konur dualarla yıkanır sonra anne abdestlenir gezmeye çıkılır
Duş alırsa mı iz yapıyormuş?2. Ay beni de geriyor aşıdan önce banyo ettirin 3-4 gün banyo etmicek dedi hemsire verem aşısı iz yapmasın
Bir tavşan gördüm sankikızlar zamanında göbek fotosu atıyorduk şimdi de bebiş atalım şenlensin burası, ben başladım bakalım
Ayy biz galiba 8.hafta atağı dedikleri şeye girdik. Her şeye zırlıyor memede uyumak istiyor aldığım an ağlıyor sırtımda gezmek istiyor gezdiriyorum ona da zırlıyorum. Atak atak diyosunuz da nasıl başedeceğimizi de söyleseniz uzmanlar
Mama vermiyorsan tek anne sütü alıyorsa 1 haftaya kadar normal kabul ediliyor kaka yapmaması (çünkü anne sütü tamamen emiliyor vücudunda)Kızlar ya bebegim dogru düzgün kaka yapamıyor. Böyle değil di bugün 38 gunluguz 10 gündür falan 3 kere yaoti o da zar zor . Bugün çok ağladı her altını açtığımda sizce doktora gitmeli miyim çiş var ama kaka yok byeterince beklenmiyor mu acaba
Mama vermiyorum canım ama daha önce her bez değişiminde krem kivaminda çok güzel yapardı kakasını. Şimdi ıkınıyor ağlıyor bir türlü yapamıyor. Insaallah dediğin gibidir doymuyor mu acaba demekten kendimi alamıyorumMama vermiyorsan tek anne sütü alıyorsa 1 haftaya kadar normal kabul ediliyor kaka yapmaması (çünkü anne sütü tamamen emiliyor vücudunda)
Onu yapınca da ağlıyolarBana da eşim bugün dedi eskiden kadınlar arkasına bebeklerini bağlarmiş
da iş yaparmış diye arkana mı bağlasak diyor,
Su anlattiklarinizdan fazlası biz de var eksiği yok.Kızlar daha 40ı çıkmadan bebeğin gözü enfeksiyon kaptı çapaklanma oldu, damla verdi doktor iki tane. Yüzünde isilik var, ağzında da pamukcuk olmuşoturdum acaba biz mi yanlış bişeler yapıyoruz bakamıyor muyuz moduna girdim şimdiden. Bir de ben her şeye ilaç yazılmasından bıktım, abartıyor muyum acaba ama yok reflü şurubu, yok gaz damlası yok prebiyotik damlası, yok d vitamini yok göz damlası. Düşünüyorum da biz nasıl büyüdük acaba??? Küçücük bebeğe hiç veresim gelmiyor bin tane şey, şu an sadece gözüne damlasını kullanıyorum, d vitaminini bile her gün vermiyorum. Beynim unutmaya programladı resmen. Acaba yanlış mı düşünüyorum ya
Derin uykuda değilse iki dakika da bir bile ikinip duruyor, gece gözünü acamiyor ama sürekli ıkınma halinde. Ben de hep merak ediyordum yalnızca biz de mi vsr diye , gazli bebek olunca oluyormuşKizlar sizin bebeginiz de gece uykusunda ikiniyor mu? Butun gece hic durmadan ikiniyor benimki, uykudan gözünü de acamiyor. Gazdan bas bas bagiriyor uykuda bile olsa. Napacagimi şaşırdım çektiği acı beni bitiriyorkivraniyor ve elimden bir sey gelmiyor
Nedeni nedir bilemiyorum tam 1. Ay aşısını yaparken dedi hemşire benimde sormak aklıma gelmedjDuş alırsa mı iz yapıyormuş?
Geçmiş olsun bizimde gözler öyle dün göz kontrolü vardı masaj gösterdi doktorKızlar daha 40ı çıkmadan bebeğin gözü enfeksiyon kaptı çapaklanma oldu, damla verdi doktor iki tane. Yüzünde isilik var, ağzında da pamukcuk olmuşoturdum acaba biz mi yanlış bişeler yapıyoruz bakamıyor muyuz moduna girdim şimdiden. Bir de ben her şeye ilaç yazılmasından bıktım, abartıyor muyum acaba ama yok reflü şurubu, yok gaz damlası yok prebiyotik damlası, yok d vitamini yok göz damlası. Düşünüyorum da biz nasıl büyüdük acaba??? Küçücük bebeğe hiç veresim gelmiyor bin tane şey, şu an sadece gözüne damlasını kullanıyorum, d vitaminini bile her gün vermiyorum. Beynim unutmaya programladı resmen. Acaba yanlış mı düşünüyorum ya
Cnm hiç geçmiyor mu pişiği alerjide de pişik çok oluyor hametan kullan faydasını görürsün mavi olandan alSu anlattiklarinizdan fazlası biz de var eksiği yok.
Rabbim daha zor hastalıktan korusun
Yalnız değilsiniz, bebeğim doğar doğmaz yoğun bakımda kaldı, yedi gün. Sarılık oldu,uzadı. Eve geldik pamukçuk göz enfeksiyonu,sarı sarı sümük şeklinde aktı, acile gittik damla krem aldik , bir hafta kullanın dedi halen devam ediyor, masajı unutuyoruz gaz problemi var hep ona odakliyiz
Pamukçuk çok arttı çocuk doktor kontorulu varken mecbur ilaç aldım sarılık geçsin emsin diye, doktor kızar şekilde bu bebek aç dedi ki kendimi çok suçladim ilacsa ilaç kullanayim yeter ki dedim
Pişik oldu , geçti derken yine var
O kadar sık bez değiştiriyorum ki annem ve arkadaşlarım çok fazla harciyorsun demişti,o derece dikkat etmiştim. Kantoron yağı hindistan cevizi yağı vs doğal diye kullandım geçmedi, ilaç aldımıslak mendili bıraktım,pamuklu kumaşla siliyorum, büyük tuvaletini sıcak su ile yıkıyoruz. Diyeceğim o ki aynı şeyleri yaşıyoruz ve aynı hisleri paylaşıyorum sizinle.
Her şeye elhamdülillah, yeter ki canı sağolsun kuzularimizin
Rabbim keyfini de çıkarıp büyütmek nasip etsin.
Derin uykuda değilse iki dakika da bir bile ikinip duruyor, gece gözünü acamiyor ama sürekli ıkınma halinde. Ben de hep merak ediyordum yalnızca biz de mi vsr diye , gazli bebek olunca oluyormuş
Yediğime ictigime dikkat ediyorum, kimyon çayı içiyorum ancak yine de gaz çok
Rabbim şifalar versin evlatlarımıza
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?