2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Canım ya mantıken haklısın ben de sabah akşam oğlanı kucağa alıp tartıya çıkıyorum sonra tek çıkıyorum aradaki farka bakıp duruyorum. İlk gunler kilosu çok hızlı düştü sarılık oldu derken bir de silikon başlıkla emince bu çocuk doymuyor algısı oldu bende yenemiyorum. İstiyorum ki bebem acıkınca ağlasın deli gibi beni istesin doyunca da mutlu bir şekilde memeden çıksın ama öyle olmuyor işte

Evet canım bir de bu durum var. Ben de erken olmadığını düşünüyorum ama çocuk asla beşikte uyumuyor nerde uyursa artık bırakıyorum yeterki uykusunu alsın diye ama bu seferde beslenmesini kafaya takıyorum. Tam beslenemiyor gibi geliyor adam 3 dk emip uyuyor memede. Sonra ya Ana kucağına bırakıyorum ya besige ya koltuğa ya da kendi yatağıma her halükarda 10 dk içinde uyanıyor ben de tam beslenmedigi icin uykusunu yarım kalıyor diyorum tabi gaz olayımız da çokça bir çocuğu o da sıkıştırıyor off off

Dışarıya çıkan annelerim gezmeye oturmaya giderken yanınıza ne alıyorsunuz bebişler için ben bez kıyafet falan alıyorum ama sanki eksikmiş gibi kendim kullanmasam bile nolur nolmaz diye çantam dolu doludur hep neler almalıyım siz ne alıyorsunuz

Çok üzüldüm canım minicik bedenleri tabi kaldıramaz ağır gelir onlara biz koca koca insanlara igne ağır gelirken onlara gelmezmi hiç ama herşey onların sağlığı için devam ederse bi dra götürürsun olmadı icin rahat eder inşallah aşının etkisini çok çabuk atlatırsiniz

Vallaha omu eksik bumu eksik diye kendine yük etme canım.. ben yedek sırt zıbın sapka çorap ağız mendili bebek bezi ıslak mendili kağıt havlusu piserse diye kantoron yağı yedek kundak yada battaniye gittiğim yere bağlı. Burun aspiratöru. Kendimde yedek ic çamaşırı ve bir adet ya tsort yada gömlek olur bir bölmesinde kimlikler cüzdan asi kartı maske falan en dışında da buz dolabi poşeti var bolcana ya kusarsa yada bir yerde batirinca bezini atayım diye yedek doludur içi. Yedek sadj aleti ortanca kizada yedek alt üst derken liseli gibi Koca sırt çantası taşıyoruz sorsan içinden sadece bez kullanıyorum onca eşyayida ya lazim olur diye diye her yerde yapışık gibi geliyor bizimle

Ben de resmen iz azalmış mı diye her gün kontrol ediyorum

Evımın yakın oldugu 1,2 saatlık yerse alt acma, 3 brz, ıslak mendil, 1 cıtcıtlı badı, 1 takım alt ust, agız mendili,muslin örtü bıberon,lazım olur belkı yolda durmazsa dıye kucuk bır kutuda 1 kullanımlık mama, emzık, bos poset, bunlar zaten bebek cantamda mevcut duruyo

3,4 saatlık bır yerse fazladan kıyafet bez eklıyorum.

Ben de resmen iz azalmış mı diye her gün kontrol ediyorum
Yenidoğanlarda ve bebeklerde kırmızı döküntüler çok sık rastlanılan bir durumdur. Bilimsel olarak; yenidoğan bebeklerin ciltlerinin metürasyonlarını tamamlamalarından kaynaklanır. Yani basitçe deri gelişimleri henüz tamamlanmamıştır ve görülen çoğu cilt sorunu bu sebeple geçicidir.

Bugün tam iki aylık olduk.. Dr kontrolüne gideceğiz birazdan.. bizdede son iki haftadır emmede bazı günler azaldığı oldu.. günde toplasam 30-40 dk anca emdiği zamanlar oldu. Bazende geceleri 5 -10 dk emip uyudu..Şimdilerde güzel emiyor.. gelişim ve dünyaya uyum zamanları.. Bu tür şeyler normal.. hiç zorlamıyorum.. oğlum nasıl isterse öyle geçiyor günlerimiz.. Her bebek farklıdır..

Bak çorap koymuyordum ben onu da ekleyeyim diğerleriyle birlikte evet yük etmeyelim diyoruz ama koysak elimize almayız koymasak lazım olur
Mamayı öylece koysak çantaya durur değil mi bozulmaz ya da hazırlarken mi atmak lazım içine acaba

Ben Bi yere gidemediğimden bebek çantamı bile kullanamıyorum :)

Kızlar bir şey soracağım bu ay hesabı nasıl oluyor? Mesela 4. ay uyku gerilemesi diyorlar ya 3 bitince 4 dolana kadarki süre mi? Yoksa 4. Dolunca 5 e kadar olan süre mi? Gelişim özelliklerinde kafam karışıyor okurken.

Kontrolünüz güzel geçer insaallah canım.

Benim de bu ay hesabında kafam karışıyor. Mesela doktor rota aşısının ilk dozu için 2 aylık dedi. 2. Ayın içinde mi olacağız yoksa 2 bitip 3 e dönünce mi onu tam anlamıyorum. Ama sanırım 2 bitecek yani 60 gün bitecek ondan sonra olacağız . Uyku gerilemesi icin de 4 bitip 5 e kadar geçen süre diye düşünüyorum

Hatta ay hesabını bile arkadaşlarımızla farklı yaptığımızı fark ettik onlar biri doğduğu günün ertesi ayına bir ay diyor, biri 60 güne diyor, biri 4 haftaya diyor hepimize göre ay farklı günlerde doluyor

Ben de şimdi tek tek günleri sayıyorum 53. Gündeyiz falan diye ama zamanla doğduğu günün bir sonraki ayını baz alırım herhalde kabaca söylemek adına. Ama tabi bu aşılar için falan önemli diğer türlü 3 5 gün uyku gerilemesinde çok önemli değildir diye düşünüyorum. Zaten elimizdeki bu bebeler canavar gibi hangi biri 40 ı çıkınca kendine geldi ki

Bugün gördüm meme reddi yaşanılan bebek için en uygun çözümmüş. İçgüdüsel olarak bulmuşsun
Gerçekten mi, bir arkadaşım da bu tarz şeyler anlatmıştı ondan yoldan çıkarak yapmaya çalıştım
Şimdi o da çözüm olmuyor, inşallah bu şeyler kısa sürelidir, ağlaması beni üzüyor çok yoruluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…