- 22 Mayıs 2012
- 10.999
- 30.546
- 798
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #54.361
Yatarak veya üzerine alarak emzirebilirsin. Ben şahsen çok daha konforlu oldukları için ve oğluş artık büyüyüp kolumu ağrıttığı için yatarak emziriyorum hep. Gece bazen çok yorgun oluyorum kocamı uyandırıp bizi izle diyorum yatarak emziriyorum hahahja uyursam diye riske atamıyorum. Tazyikli olsun olmasın bence harika bir pozisyon.Sütü tazyikli gelen anneler nasıl emziriyorsunuz süt çok gelince boğazına kaçıyor öksürüyor doktor 45 derecelik açı ile emzir dedi ama yine kaçıyor nefessiz kalacak diye korkudan emziremez oldum gece sağıp öle veriyorum bu kez de memeyi unutur biberona alışır diye korkuyurum ne yapsam bilemedim. Az sağıp meme öyle versem süt yine tazyikli akıyor bebek emince
Anne sütünün tamamı emildiği için olabilir. 11 güne kadar doktorlar normal diyormuş. Kakayı kafana takma ama gaz önemli işte.Sadece anne sütü alıyor
Vizeci06 canım ben de Ankara'dayım
İki aylık kontrole şehir hastanesine gideceğim aklımdan orası geçiyor, orada bildiğin bir doktor var mı?
Senin gittiğin doktor hangisi? Tavsiye eder misin memnun musun?
Galiba biz de de alerji var
Banyo yaptırırken sırtında egzama tarzı kızarıklık çıkmıştı gördüm,arada yine pişik olacak gibi oluyor, sık sık değişim yapıyorum ıslak mendil kullanmıyorum yıkıyorum altını kuru da bırakıyorum havalandırma da yapıyorum,galiba bu yediğim süt ürünleri,biraz ara verip deneme yapacağım
Bu konuda sana maalesefbaşına gelmiş bir anne olarak sorayım dedim
Gaz da çişte hiç problem yok keyfi yerinde emmesi çok güzel ama kaka yok sağlık ocağındaki ebe de normal demişti ama hastanede doktor uzun süreli yapmazsa mutlaka gene gel deyince korktum röntgen çektiler o da temiz çıkmıştıAnne sütünün tamamı emildiği için olabilir. 11 güne kadar doktorlar normal diyormuş. Kakayı kafana takma ama gaz önemli işte.
Gaz da çişte hiç problem yok keyfi yerinde emmesi çok güzel ama kaka yok sağlık ocağındaki ebe de normal demişti ama hastanede doktor uzun süreli yapmazsa mutlaka gene gel deyince korktum röntgen çektiler o da temiz çıkmıştı
İnşallah her seferinde resmen afedersinşz pok yolu gözlüyorumGaz yoksa kusma yoksa hiç kendine zehir etme hayatı. Anne sütünün hepsi emilebiliyor o yüzden de kaka yapmayabiliyoe doktorlar da bu sebepten öenmsemiyor pek. Seninki herşeyine bakmış ne güzel. O nalet gaz beni mahvettiği için gaz yoksa gerisi hallolur modundayım ben hdjdjjd
İnşallah her seferinde resmen afedersinşz pok yolu gözlüyorumAllah bütün bebelere şifa versin
Benimki şuan 110 cc içti üstüne beni emdi ama yine ağlıyor yumruklarını ağzına sokuyor uykuya direniyor bu bebeler fena sen elinle sağ bakalım benim yara olunca elimle sağmıştım 40 cc çıkmıştı öyle de en azından geliyor mı bakarsınHiç sagmadim ben denemedim ne kadar çıkıyor diye. Biberon olsa evde ölçsem olur aslında. Aynen buruşuk deri gibi kaldilar. Dert etmiyeyim diyorum da bebekde ağladıkça acaba açmı diye iki üç gündür sorgulayıp duruyoruz.
9 alırdım hatta ben 12 ay alırdımKızlar oglusa soyle bir şey alacağım ama 6 ay mi alsam 9 ay mı bilemedim böyle dış kıyafet gibi kullanacağım Kasım aralık ayında. İçine de bir şeyler giydiririm. Hangi bedeni alsam sizce 3 aydan sonra gelişimleri nasıl oluyor hızlı mı
Gittik ama kesin bir şey söylemiyorlar ki, şehirdeki en iyi bilinen en pahalı hastanelere kadar gittik kullandığımız ilaçlar da güya piyasadaki en pahalı ilaçlar..off çok canımı sıkıyor bu durum yaa kızımı öpemiyorum bileEgzamaya alerji kaynaklı olabiliyor bence bir gidin alerjiye çok geçmiş olsun
Kuzum benim bir arkadaşın çocuklarında vardı alerjik demişti doktoru, çok geçmiş olsun
Ne zaman geçmişti peki?
Canim o yumruk emmesi refleks benimki de yapiyor ac oldugu icin degil sadece regleks olarak emme istegi. Kilo alimi iyiyse ki bence iyi mamaya gerek yok diye düsünüyorumBende seninle aynı kafadayım canım 1 aylık olduk 1 kilo almış benim kız doktor gayet iyi dedi ama benimki yumruklarını emiyor hep aklımda mama versem mi düşüncesi var ama sütüm azalır diye korkuyorum bende
Ah canim simdi senin yazdıklarını okuyunca benim 2 gün evvel eşimle yaşadıklarımı paylaşmak istedim. Doğum yaptığımdan beri nerdeyse her haftasonu saçma sapan bir şey bukup bağırıp çağırıp kalbimi kırıyor eşim. Hamileyken böyle değildi doğumdan sonra sanki lohusa olan oymuş gibi kalbimi çok kırmaya başladı.İyi akşamlar kızlar, bende durumlar pek iç açıcı değiş. Normal doğum çok istiyordum oldu da fakat pişmanım. Hala iyileşmedim. 2 ay oldu ama cinsel ilişkiye giremiyorum kanama oluyor. Eşimde bıktı artık doktora gideceğim. Bu arada eşim hep bizden ayrı uyudu. Şimdi ona karşı da soğudum. İyileşsem bile yakınlaşmak istemiyorum. Değişik bir ruh halindeydim. Bir tek kızımı seviyorum..
Ah canim simdi senin yazdıklarını okuyunca benim 2 gün evvel eşimle yaşadıklarımı paylaşmak istedim. Doğum yaptığımdan beri nerdeyse her haftasonu saçma sapan bir şey bukup bağırıp çağırıp kalbimi kırıyor eşim. Hamileyken böyle değildi doğumdan sonra sanki lohusa olan oymuş gibi kalbimi çok kırmaya başladı.
Neyse 2 gün evvel yine büyük kızım yüzünden bi olay çıktı kavgaya dönüştü büyüdü de büyüdü, en aon gelip odadaki aynaya yımruğuyla vurdu kucağımda bebek var büyük kızım çığlık çığlığa içerde.. ben de o kadar korktum ki o korkuyla boşucam dedim bu şok oldu.. ne dedin dedi duydun dedim boşucam seni. Boşa dedi, pazartrsi ilk iş git dedi yiyosa kovdu beni. Çocuklara benden daha iyi bakarmış, afedersiniz bok bakarsın dedim.Bıktım artık dedim, böyle bağıran çağıtan vuran insanla ben mutlu değilim dedim içimde olan herşeyi kustum. Ben suçlu oldum sonra da.. boşanmak istiyorum dedim diye.Baya büyüdü kavgamız kızım çok korktu, o daha fazla korkmasın diye ben kendi adıma özür diledim eşimden sonra sakinleştik. Ama eşim bana benim onda artık bittiğimi, bundan sınra barışsak bile yüzüne sahte gülerim şimdiden haberin olsun falan dedi.. biz 12 yaşından beri birlikteyiz çok severek evlendik, zor kavuştuk.. 22 sene olmuş tanışalı.. şuan iyiyiz ama dediği gibi olduğunu hissediyorum öylesine gülüyor konuşuyor ben de üstüne gitmiyorum hiç. Cinsel ilişki bi kenarı dursun.. yani kavga sebepleri benim dolup taşmalarım falan hepsinin bir nedeni var bende.. hepsinin bi birikimi olarak kustum zaten ama kızım çok etkilendi. 1 gece sonra altına işemişti yatakta içim parçalandı.. nasıl korktuysa yavrum.
Anlattım rahatlamak için sizlere.. yani çocuklar oldu mu işin içinde çok şey devreye giriyor, hiç birşey baş başa geçirilen zamanlardaki kadar kolay olmuyor aşırı fedakarlık istiyor. Herkrs kendince yaptığını düşünüyor belki ama karşı taraf o açıdan bakmıyor ya da yeterli gelmiyor vs vs.. ben zamana bıraktım ama içim çok acıyor
Yani ufak tefek şeylere kızar bağırırdı hep evet ama çok büyümezdi ben susardım, o da alıştı tabi susmama. Sonra zaten hatasını anlar özür dilerdi. Şuan çok değişti, o büyük kızımla ilgili bunkadar söz sahibi değildi, şimdi bebek olunca ona daha çok iş düştü, sorumluluk aldı eskiden almadığı, onlar ağır geliyor ona, severek yaptığını söylüyor ama bi değişiklik onun içinde şuan. İşte o yüzden de ben bişey deyip ağzımı açtım mı bana patlıyor. Halbuki benim kızıma bakan 5 senedir uyuyan yediren içiren gezdiren tozduran. Aralarda o da gezdirdi falan ama esas sorumluluk bendeydi. Şiödi hepimiz değişimden geçiyoruz, büyük kızım da az değil işlne gelmeyen bişey söyledim mi babasına koşar, o söyleyince de bana koşar. Zeten kavga da ordan çıktı.Canım allahım yardımcın olsun, üzücü durumlar yaşanmış. Eşin hamilelik öncesi de böyle miydi? Ne olmuşta böyle davranmaya başlamış bence bunu konuşmalısınız. İletişimi arttırmak sanki kısa vadede yapılabilecek en doğru şey gibi. Boşanmakla tehdit etmişsin ama çok haklısın çünkü o derece sinirlenmenin evde iki küçük bebek varken alemi yok. Noluyor yani bu kadar?
Aynen canım doktorda 5 gün önce bir aylık kontrolde refleks o dedi öncesinde mama almıştım ama vermedim doktor öyle söyleyince de komple kaldırdım mamayı ortalıktanCanim o yumruk emmesi refleks benimki de yapiyor ac oldugu icin degil sadece regleks olarak emme istegi. Kilo alimi iyiyse ki bence iyi mamaya gerek yok diye düsünüyorum
Canım kakasi katı mı ki? Yoksa akiskan ama sadece uzun araliklarla mi yapıyor?Kızlar bebiş 66 günlük oldu 2 haftadır kabızlık yaşıyor resmen önce 5 gün biyük tuvaletini hiç yapmadı doktora gittik minik lavmanla anca yaptı o gün 3 gün geçti onun üstünden yine yapamayınca fitil vermişti onu attım onunla yaptı en son cumartesi günü hala yık yok şuan çiş var büyük tuvaletini yapamıyor nedendir ki
Çok çok geçmiş olsun Allah şifalar versinKızlar bu alerji mi egzama mı? Doktor Linoa adında bi losyon verdi onu kullanıyoruz ama hiçbir faydasını görmedik açıkçası. Başta alerji olabilir dedi, süt diyeti uyguladım bi on gün kadar ama o da işe yaramadı, şimdi de egzama gibi duruyor ve her geçen gün artıyor. Bilgisi olan var mı bu konuda? Çok üzüyor bu durum beni
Çok geçmiş olsun canım umarım alerji değildir emmesi kilo alımı nasıl?
Ben Etlik şehir hastanesi Elif Soyak Aytekin
Alerji doktoruna gidiyorum memnun muyum bence memnun değilim çünkü net bir sonuç alamadım hala tamam çocuk sakinledi gaz sorunu hafifledi ama Emmek çok büyük bir sorun diyete başladım üstüne üstlük çocuk zayıfladı 23 günde sadece 270 gram aldı doktora diyorum böyle böyle sıkıntı strestendir strestendir diyip canımı sıktı o da iyicene
Çarşamba günü gastroenteroloji bölümüne gideceğim bakalım onlar ne diyecek benim ilk kızımla laktoz intörelansı vardı
Canım önce normal çocuk doktorun randevu alıp onları alerji için bölümü açmasını söyle o şekilde randevu alabilirsin
Umarım da alerji değildir gerçekten çok yorucu bir şey Allah kimsenin başına vermesin
Ah o alerji şüphesi ahh. İnşallah birşey yoktur. Süt ürünleriyle bir başladım kısıtlamaya sanırım dana eti ve tavuğu da bırakmam gerekecek ne yiyeceğim bilmiyorum inşallah sizde yoktur çünkü cidden zor.
Allah razı olsun canım, inşallah değildir ben de henüz gitmedim doktora deneme yapayım dedimÇok geçmiş olsun canım umarım alerji değildir emmesi kilo alımı nasıl?
Ben Etlik şehir hastanesi Elif Soyak Aytekin
Alerji doktoruna gidiyorum memnun muyum bence memnun değilim çünkü net bir sonuç alamadım hala tamam çocuk sakinledi gaz sorunu hafifledi ama Emmek çok büyük bir sorun diyete başladım üstüne üstlük çocuk zayıfladı 23 günde sadece 270 gram aldı doktora diyorum böyle böyle sıkıntı strestendir strestendir diyip canımı sıktı o da iyicene
Çarşamba günü gastroenteroloji bölümüne gideceğim bakalım onlar ne diyecek benim ilk kızımla laktoz intörelansı vardı
Canım önce normal çocuk doktorun randevu alıp onları alerji için bölümü açmasını söyle o şekilde randevu alabilirsin
Umarım da alerji değildir gerçekten çok yorucu bir şey Allah kimsenin başına vermesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?