- 22 Mayıs 2012
- 10.999
- 30.546
- 798
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #54.401
70. Günden bildiriyorum Bulut kuşu kucak kuşu oldu. Tüm gün üzerimde. Yanyatışla belimi dinlendiriyorum. Çözüm bulamadımKizlar, kizceler, canim anneler...
40. Gunu atlattiktan hemen sonra bi anda uyku gerilemesi, uyumayi reddetme yasayan var mi?
Gazi yok, alti temiz, karni tok, usumuyor ama cocuk kucak haric uyumuyor. Kucaktan yataga koydugum anda gozlerini acip hic uyumamiscasina ortaliga nese saciyor.
Siz de durumlar nasildi? Ne cozum buldunuz?
Benim ilk üç gün gelmedi hiç canım sonra damla almıştım bestlak o çok susatıyor sütün çok olması için tek çözüm su kızlar su cok için nasıl süt oluyor bakın ben çok su içiyorum havalar sıcak hala bulunduğum şehirde su süt yapan tek seyMaşallah. Sütün bol olması için birşey yaptın k yoksa genetik mi
Deme yahu70. Günden bildiriyorum Bulut kuşu kucak kuşu oldu. Tüm gün üzerimde. Yanyatışla belimi dinlendiriyorum. Çözüm bulamadım
Aynı durumdayız banyo ettirdim artık uyusun diye uyumamak için direniyorKizlar, kizceler, canim anneler...
40. Gunu atlattiktan hemen sonra bi anda uyku gerilemesi, uyumayi reddetme yasayan var mi?
Gazi yok, alti temiz, karni tok, usumuyor ama cocuk kucak haric uyumuyor. Kucaktan yataga koydugum anda gozlerini acip hic uyumamiscasina ortaliga nese saciyor.
Deme yahucok umitliydim kesin biri doktora falan gidip cozum bulmustur diyordum.
Bırak uyusun annesi kıyamam yaAynı durumdayız banyo ettirdim artık uyusun diye uyumamak için direniyor
Kucağı çok seviyor bıraksam 1 saat uyur
Merakımı maruz gör sağımda kaç ml geliyor maşallahBenim ilk üç gün gelmedi hiç canım sonra damla almıştım bestlak o çok susatıyor sütün çok olması için tek çözüm su kızlar su cok için nasıl süt oluyor bakın ben çok su içiyorum havalar sıcak hala bulunduğum şehirde su süt yapan tek sey
İşte olduğu kadar tutuyorum genelde omuzda uyuyor sıpa , sonra yüzünün bir tarafı kızarıyorBırak uyusun annesi kıyamam ya
Aynı durumdayız banyo ettirdim artık uyusun diye uyumamak için direniyor
Kucağı çok seviyor bıraksam 1 saat uyur
shshhsh gozumde canlandi, cok tatliş. Tabi tek cocuk olunca uzanip kalabiliyor insan. :) ben uzamsam buyuk hemen ustumuze bombalama atlar.Her konuda doktor doktor gezerim bunda gezmedim jdjdjd çok memnunum tüm gün banu alkan modunda yatıyorum oğluşla. Meme ağzında istediği kadar içiyo istemezse ısırıyor ilginç bir durumdayız bende çözemedim jdjdj
İşte olduğu kadar tutuyorum genelde omuzda uyuyor sıpa , sonra yüzünün bir tarafı kızarıyor
Çözümü var miymis ki bu durumunKizlar, kizceler, canim anneler...
Ben tulum seviyorum ama işte onlar da çabuk küçülüyor demek ki tek parça beli falan açılmıyor ama keşke daha büyük alsaydım inşallah akt üst takımları biraz daha iyi olur onları da hep 3 6 ay arası almışımTulumlar bence genel olarak çok kullanışsızmış şimdiki aklım olsa almam asla
Al benden de o kadar. Bugün bir yemek yapalım dedik. Ocakta soğan yanıyor yusufcum beni bırakmıyor. Gidip de ocağı kapatamadım70. Günden bildiriyorum Bulut kuşu kucak kuşu oldu. Tüm gün üzerimde. Yanyatışla belimi dinlendiriyorum. Çözüm bulamadım
Belki vardir yaaa umut fakirin ekmegi, ahahhsha niye yikiyosun ki umudumu. Belki dedim biri cozum bulmusturÇözümü var miymis ki bu durumuniki saatte toplam 6 kez uyuttum yatirdim, 6 sında da uyandı. Şu an 7.yatirisimdayiz. İnsallah bunda da uyanmaz. Uyanmasin diye dua etmekten baska elden bir sey gelmiyor
Bide dedigin gibi ben kahroluyorum her uyanisinda, söyleniyorum, o da onunla konusuyorum sanip sırıtıyor
Karamelize seviyordur belki çucuk? Bi dusunun bence Hahhshs, oyle de guzel.Ben tulum seviyorum ama işte onlar da çabuk küçülüyor demek ki tek parça beli falan açılmıyor ama keşke daha büyük alsaydım inşallah akt üst takımları biraz daha iyi olur onları da hep 3 6 ay arası almışım
Al benden de o kadar. Bugün bir yemek yapalım dedik. Ocakta soğan yanıyor yusufcum beni bırakmıyor. Gidip de ocağı kapatamadım
Yok kullanmadık, bebeğimin yanağındaki kızarıklıklar egzamadan kaynaklanıyor değil mi? İşte ne olduğunu tam olarak bilsek ona göre bir yol belirleyeceğiz de, bi alerji diyorlar bi egzama, başta isilik gibi başlamıştı şimdi ne olduğunu bilmiyoruz. Bu kremi kaydediyorum doktora sorarım sağ olun tavsiyeniz içinPembe renkli coresatin kremi kullandiniz mi hic benim bebegimin egzama kaynakli yanaklari fena kizarmisti 5 gun sabah aksam surunce coresatin cok iyi gelmisti kortizon da icermiyor
Onu giyene kadar vakıt gelıyor zaten. Tulumların ag kısmını cok kucuk yapıyor lar yaa hmn kucucuk kalıyoBizim de şimdiden 3 aylık tulumlar ayaklarda kasılıyor canım. Ama şimdi hızlı gelişiyor dedim. Tamamdır 9 ay alayım ocak subat ayinda falan giyer nasılsa biraz da rahat olsun. simdi içinde kaybolur ama olsun.tesekkurler
ffestinalente bendeki de aynı mama sandalyesiymiş bakalım minnoşlar rahat edecek mi ya benim mutfak küçük . Ancak salon yada balkonda kullanabilirim sorun orda . Konforu iyi görünüyor yalan yok umarım kullanırız da
Ben tulum seviyorum ama işte onlar da çabuk küçülüyor demek ki tek parça beli falan açılmıyor ama keşke daha büyük alsaydım inşallah akt üst takımları biraz daha iyi olur onları da hep 3 6 ay arası almışım
Al benden de o kadar. Bugün bir yemek yapalım dedik. Ocakta soğan yanıyor yusufcum beni bırakmıyor. Gidip de ocağı kapatamadım
Bnce kımseyı cagırma kocanla hallet. Bak 4.yu buyutuyorum ve tekım. Huzur ınsan olmayınca bır huzur gelıyor bır husu halı halıs oluyor karısan 0Ağustos anaları, bacılarım toplaşın. Fesatlık damarım tuttu sabah sabah size sormam gereken şeyler var
Yüzeysel olarak biliyorsunuz gerçi ama lohusayken daha öncesinde çok sevdiğim kıymet verdiğim kayınvalidemle ilgili sorun yaşadım. Çok uzun süre bu mevzular beni üzdü. O dönem birşey demedim sonra nasıl demedim diye sinir beni boğdu. Son gün konuştuk daha doğrusu konuşmaya çalıştım anneme ve ona bana kendimi süt anne gibi hissettirdiniz alanıma çok girdiniz bende Buluta sağ sağlim kavuştuğum için bunları önemsemedim ama kırgın olduğum noktalar var dedim. Annem evet kızım ben farkındayım ama kaptırdım kendimi dedi. Kayınvalidem olacak hanımefendi vay efendim biz buraya neden geldikten bir girdi, kalp kırmadan önce düşünecektinizden çıktı. Ağladı, sızladı. Hatalarını asla kabul etmedi. Annemle benim ilişkim için ben böyle şey görmedim dedi. Oğlunun benden bağımsız olarak onda yanlış görüp uyardığı herşeyi benden bildi. (Odaya lönk diye girmesi, bulutu habersiz alıp getirmemesi kalkınca çocuğun yanımda olmaması, annem annem diye seslenmesi.) Yine yazarken bana sinir geldi. Şimdi bakıyorum da ben gibi insan nelere ses etmemişim işte bu kuvöz ve beklenmedik anda gelen doğum benim öncelikleri değiştirdi. Üzülüyorum ama neyse.
Bu arada ben kayınvalidemi ve hayatımdaki çoğu kişiyi devamlı arayan soran birisi değilimdir az ama öz konuşurum. Az ararım saatlerce konuşurum yapım böyledir. Oda hergün aranmak sorulmak ister kalitesiz yapmak için yapılan şeyleri sever anlamışsınızdır. Bu kadının şimdi detayını vermek istemediğim bir konuda annemle konuşmalarını duydum lohusalığımda kalkıp evden kovsam mı diye düşünmedim değil ama uğraşmak istemedim nasılsa az görüşüyoruz diye. Çok şükür aynı şehirde değiliz. Tabi ki kocama anlattım. Oda hayret verici bir şekilde tavır aldı. Geçen gün annesi aramış. Festiyi aradım beni açmıyor diye. Bu arada kendisi burdan müstakbel eltimin yanına gitti ve onun yanında beni peşpeşe 4-5 kere aradı açtırana kadar ben sandım ki ölüyor sanırım birşey oldu beni arıyor. Neyse Bulut burnumda tütüyor demek içinmiş meğersem. Anlauacağınız müstakbel eltime türbin şov peşindeymiş süper babanne (!)
Kocamda neden açsın demiş herşeyi anlatmış. Festi seni duymuş sen nasıl böyle konuşursun demiş. Seninle evladın olarak konuştum doğru bulmadığım şeyleri anlattım sen 3 gün odaya gelmedim benim oğluma bile tabır koydun yıllarca bize bunu yaptın oğluma yapamazsın demiş. Festi sana kırgın eltinin yanında 4 kere arıyorsun da normalde kırk yılın bir başında 1 kere arayıp bana şikayet ediyorsun demiş. Baya baya konuşmuş. Ağlamış sızlamış annesi klasik. Ben tabii ki çok soğumuş durumdayım. Devamlı görsün istemiyorum bulutu. Arada göstertiyorum hiçte umrumda değil. O iyi niyetten anlamayan bir insan ama sorsan hepte haksızlığa o uğramış. Neyse konum şu, bacılar oğlumu sünnet ettireceğiz şu 1-2 hafta içerisinde. Bir yanım çağır gelmesin kocan görsün diyor bir yanım anneni çağır bu kadıno çağırma orda kahrından ölürse ölsün diyor bir yanım ise kimseyi karıştırma kocanla halledin diyor. Sünnet düğünü düşünmüyorum sevmem gereksiz bulurum o yüzden bu mevzu yapılıcak ve kapanacak. Ne dersiniz?
Ekleme: bu konuşmanın üzerine birkaç gün aramadı. Aklı sıra kocamı yola getirecekti çünkü normalde eşim annemdir kırılmasın modundadır büyüklerine çok saygılı ve 3 günlük dünyada kalp kırmaya değmez modunda bir insan. Neyse oda aramayınca bu kadın aramış. Hiçbirşey olmamış gibi nasılsın napıyosun bulut nasıl festi nasıl demiş. Foto yollamıyorsunuz demiş kdjdjd
Ben hiçbirşey olmamış gibi davranılmasını sevmem birşey oldu çünkü. Eğer kocam konuşmasaydı muhtemelen konuşmaz mesafemi koyar geçerdim çünkü konuşmaktan anlamayan histerik bir kadın. Ağlar sızlar tek bildiği odur. Ya da ben anayım benim dediğim olacak moduna girer. Bende bunları yeni öğrendim hiç böyle değildi ama aslında böyleymiş ben görememişim. Velhasıl benim o konuşurken duyduğum dediğim konuyu inkar etmiş ben öyle değil böyle desim demiş ama yalan söylüyor. Neyse neden beni aramadı konuşmadı demiş eşimde konuşmaya çalıştı sizinle sen anlamadın ki demiş. Artık neden konuşsun demiş. Bu kadın öğrendi ve aramadı mesela beni iyi niyetli olsa kızım yanlış anlamışsın vs derdi diye düşünüyorum umursamadı bile. Sonra hiçbirşey olmamış gibi oğlunu aramış. Buna da ayrı tiltim şu sünnet konusunda planımı kurayım oraya da geleceğim jdjdjd
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?