2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Kızlar bebekleriniz kaç kilo oldu. 2 aylık bebek kilosu ortalama kaç olmalı acaba bu hafta kontrol var kilosunu merak ediyorum

Kızlar benim grip önce anneme sonra bebeğe geçti ateşi çıktı öksürük hapşuruk başladı geçen pazar oluyor bunlar . Çocuk doktoru calpol ,zaditen verdi burnunu açın dedi . Otribebe burun aspiratörü var bende önce serum fizyolojik damlatıp onunla çektim ama nehir çok rahatsız oldu bundan . Şimdş sadece her iki burnuna 2.5 cc serum Fizyolojik sıkıyoruz. Öyle açıldı tıkalı burnu. Bu ara çok salgın var aman dikkat edin . KBB doktoru da burnunu açık tut yeter dedi . Şimdilik az biraz toparladı. Bu bebişler hiç hasta olmasa keşke

Kızlar bebekleriniz kaç kilo oldu. 2 aylık bebek kilosu ortalama kaç olmalı acaba bu hafta kontrol var kilosunu merak ediyorum
Benimki 2990 doğdu. 1. Ayda 3850 oldu . Şimdi 53 günlük 5350 olmuş . Ani artışın nedeni mama sütüm gitti benim çok üzüldüm ama artık kabullendim . Çocuk açlıktan ağlamasındansa mama vereyim dedim . Benim oburcuk da yedikçe yedi

Bu lafı bana söylemeye kalkan herkese aynı şeyi bende söylüyorum, çocuk ağlıyor ki kucağıma alıyorum yada olaki bazen emiyor emiyor uyuyamıyor, gezdiriyorum, pışpışlıyorum çocuk da bende çok yoruluyorum bu sefer sallayınca uyuyacağı tutuyor gören diyor ki Aaa sen sallamaya alıştırmışsın hepsinin ağzına kürek ile vurmak gerek

Aynen bebekler hasta olmasın ya ve şuan yaşları çok küçük oldugu için o kadar savunmasızlar ki, dilleri yok dertlerini anlatamıyorlar, benim diğer ufaklık okula başladı bu sene kış çetin geçecek belli ilaçları da verdin Di mi?

Burcumm geçen eve kardeşim geldi misafir olarak inan şaşırdı çocuk, bu niye uyumuyor ya oldular karı koca valla bir bilsem dedim
Eşim işten geliyor o da yorgun biliyorum ama hemen elini yıka üzerini çıkar çocuğu ona veriyorum o hoplasın , zıplasın, pışpışlasın (sanma ki ben bacak bacak üstüne atıp yorgunluk kahvemi içiyorum hemen yemek, okula başlayan diğer ufaklığımın ödevleri derken gece 11den önce de gece uykusuna geçmiyor hep bir koşturma var evde hele birde yakınında ailenden birileri yoksa yardımcı olmaya bayağı sıkıntı)

Benim kayınvalide ile kayınpeder gelmeyi düşünüyorlar ama yaşlı insanlar faydası olmaz birde evde misafir ağırlama durumu oluyor onlar gelince, daha ne zaman gelecekleri belli değil inşallah biraz düzene gireriz (kayınvalide deyince ffestinalente aklıma geldi, en son hırsımı alamadım birşeyler demem lazım diyordun Festii kendini temizliğe verdin sanki, son durumlar ne alemde sende?)

Benim bebiş de öksürük vardı canım grip olmuş buhar verdik sürekli düzeldi izotonik fizyolojik serumu buharla verdik günde üç kere çok faydası oldu doktor ilaç vermedi buhar vermemi söylemişti
Buhar makinesi almak şart oldu o zaman ben daha bir dahaki sefere sorayım bari

Gerçekten çok yorucu bu insanlar ya. Biz de zevk almıyoruz oyuncak bebek değil elbette bu bilerek kucaktan indirmeyelim. Uyuyabilsin, dinlensin iyi olsun ağlamasın diye alıyoruz. Kimse kusura bakmasın bebegim orada ağlayıp dururken ben aval aval tavanlara bakamam duymamazliktan gelemem

Buhar makinesi almak şart oldu o zaman ben daha bir dahaki sefere sorayım bari

Kesinlikle nexus alma. Herkes onu öneriyor tüm herkes ama yok. Ben tee hamileyken almıştım 2-3 sefer kullandım baktım ki paslanmış. Bir sefer 1 gün içinde izotonik kaldı bulut istemedi ağladı sızladı o sıra aklımdan çıktı. 1 günde paslanacak kadar kalitesiz. Sıvıyla çalışan aletin daha yüksek dayanımlı olmasını beklerdim sinirlerim bozuldu. 800 tl ye yakın para verdim birde ona top fiyattan almışım. Çöp oldu. İşin kötüsü çocuk hırıltılı nefes alıyor gibi o iyi geliyordu şimdi yeni araştırmadayım. Gözüme wohler i kestirdim ama bakalım. Sen kesinlikle nexus alma bacım çocukla kullanılacak şey değil o nalet.

Yavrum olaylar karışık soğuk savaş dönemindeyiz. Beni yok saymakla meşgul. Amaan ben torunuma istediğim zaman ulaşırım modundaydı. Kocamdan fotolar istiyor ama beni sallamıyordu. Görüntülü arıyordu. Kocama bir verdim ayarı şimdi benim onayımla. Torun morun yok. Ben istersem görecek ben istersem gelecek. Bir tarafım boşver diyor bir tarafım ne demek boşver canına oku diyor. Bu haftasonu gelecekler sünnete. Sünnet dediğime de bakmayın ben sünnet cemiyeti mevzusuna karşıyım oğlumun pipisini kestirdim diye kutlayacak halim yok, kızım regli olsaydı kutlamayacaktım netice de. Fakat bu benim görüşüm, kutlayana da ayrıca saygım var gider pilavımı yerim neyse velhasıl aileleri de biz düğün müğün yapmayacağız gelmek isterseniz buyrun diye çağırdık. Olayına çerçevesini değiştirmezler inşallah bu sefer çünkü lohusalığım kadar sakin ve anlayışlı değilim. Malum haketmediler.

Kayınvalidem peygamber soyundan sanırım (!) kocam konuştuğunda ben zamana bırakıyorum, zaman herşeyin ilacı demiş. Şu cümleyi yazarken bile tüylerim diken diken oluyor, midem bulanıyor. Ben kıymet verdiğim bir insan üzülse asla zamana bırakamam biliyor musunuz? Haklı da olsam arar anlatırım yanlış anlaşılma var derim düzeltmek isterim ondan sonra hala trip tavır barsa tamam ama ilk seferde diyemem. Demek ki kendisi bana kıymet vermiyormuş. Hiç olayımız olmadığı için uzak olduğumuz için öyle sanıyormuşum. Duyduğum şeyler vardı konuşurken o onları değiştirmiş ben öyle demedim böyle dedim vs demiş. Zamana bırakıyorum deme sebebi de dediği şeyleri inkar edemez bana çünkü direkt yüzleştirme yaparım biliyor. Eee evet dedim de diyemiyor. Ben beklerdim ki evet dedim böyle düşünüyorum ve ya evet dedim ama o anki sinirle söyledim böyle düşünmüyorum. Dürüst olunması benim için çok önemli. Ama o erdem herkeste bulunmuyor, yazık.

Eee noldu? Haftasonu bu eve misafir gibi gelip gittiğinde anlayacak o. Ben şohusayken asla karışmadım torununu sadece öptürmedim ona karşıyım oda yeltenmedi allah var şimdi ama aldı oynadı gezdirdi duş aldırdı. Şimdi misafir gibi 3 dk alır 4. dk ben bir bahaneyle alırım kucağından. Ben öyle torunudur sevsin diyecek kadar enayi(!) bir varlık değilim kimse kusura bakmasın. Benim canıma okusun moralimi bozsun ama çocuğum torunudur he oldu. Ben öyle değilim.

Temizliğin onunla alakası yok ama temizliğe verecek kadar dertlenmedim. Temizliğe verecek kadar dertlenmem demek temizlik bitiminde onu laflarımla gömmem demek ama uğraşmak istemiyorum ağlar sızlar oturup çat çat konuşup ama sonunda barışıp kalkacağın birisi değilmiş. Bana iftira bile atar beklerim. Bundan sonra onunla yalnız asla konuşmam bırak konuşmayı yalnız kalmam bile. Soğukluğum ona yetecek. İster anlasın ister anlamasın. Yazınca farkettim ki arkadaşım içim hala soğumamış çok kırgın ve sinirliyim hadi inşallah bu haftasonunu ben kalitemi ve çizgimi bozmadan atlatırız. Olaysız diyemiyorum çünkü soğukluğum baki ve soğuk olunca adeta bir afedersiniz domuz givi olabiliyorum. Yüz göz sessizlik ne ararsan yaparım hajsjsjjs

Vala sorma. Alıstılar maske maske herseye. En buyuk oglum 13 yasında ve bu maskelı donemden once hastalık bilmiyorduk. Su ıkı senedır bagısıklık zayıfladı neden? Mıkrop unutuldu antrıkor olusmıyor maske takmaktan.

Öksürük için ne dedi peki canım? Ya nasıl kapıyolar o kada rkoruyoruz sinir oluyorum ya
Serum fızyolojık suyunu hava makinesine sıkıp bebege tutunca brons acıyor ve zararı yok. Ilac olmadıgı için. Ayrıca makıne bıtınce burnunu da acın.

Ben de onu diyorum canım bu bi huy bnce alıştırma değil ben de istemem ki 6 kiloyu taşıyıp durayım ama başından beri böyle sırtı yere değince ağlıyor avutamıyorum mecburm kucaklamaya katılacak yoksa

Hepimizde durumlar aynı demek ki bnm tek çocuk en azından başka ilgilenmem gereken yok sadece belim çok ağrıyor artık

Burcu anakucağını da mı kabul etmiyor? Babybjörn veya muadilleri varya onları.
Devamlı kucak çok zor. Bizimki geceleri alıştı bu temizlik belasına hem memede uyumaya hem de kucakta gezerken uyumaya alıştı. Allahtan uzun soluklu değil de döndürebilirim diye umut ediyorum. Dönmezse de sorun değil napayım. Ama devamlı kucak zorlayıcı.

Hah benim doktorun aynısı işte. Bana da o vıjk diye açan yöntemi hiç önermiyor özellikle soruyorum açamıyoruz doktor bey ne yapalım diye en son nebüle koy fizyolojiği günde 3 kere 5 ml dedi. Ama içinde balgam var gibi çocuğun nasıl gitcek o vijk vıjk açmayınca jdjdj

Anakucağında da durmuyor orda da ağlıyor iş güç yapamaz oldım yemek yapamıyorum yapsam yiyemiyorum

Peki sağol canım yani doktora götürmemin bi anlamı yok. Benimkinin de ciğerleri temiz bence. O zaman bolca emzirmeye devam

Geçmiş olsun canım. Evet otribebe bende de var. Ben de onla yapıyorum benimki de h sevmiyor fakat yapmak zorundayım. Ben de aynı şekilde serum fizyolojik sıkıyorum, bazen sıkınca hapşuruyor hapşurukla boşalıyor baya bildiğin koyuca sümük geliyor. Çok sinirlerim bozuluyor

Kızlar bu arada sizler regl oldunuz mu? Benim dün hafiften gelmeye başladı. Fakat artış olmadı henüz, kasık ağrım oldu dün o da bugün geçti bakalım gelicek mi devamı. Regldir heralde yani kaç zamandır kanama falan olmamıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…