- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #54.721
Kızlar benim grip önce anneme sonra bebeğe geçti ateşi çıktı öksürük hapşuruk başladıkizlar merhaba bayadir giremedim kosturmacadan hepiniz ve bebekleriniz iyidir umarim
Benim bebis 2-3 gündür öksürüyo yaa sinir oldum cok üzülüyorum. Burnundan da garip garip sesler geliyo. Düzenli temizliyorum burnunu burun aspiratörü ile. Sizler nasil temizliyorsunuz? Acaba diyorum o mu zarar veriyor burnuna bilemedim. Sizde oldu mu öksürük? Neler yaptiniz olduysa?
Benimki 2990 doğdu. 1. Ayda 3850 oldu . Şimdi 53 günlük 5350 olmuş . Ani artışın nedeni mamaKızlar bebekleriniz kaç kilo oldu. 2 aylık bebek kilosu ortalama kaç olmalı acaba bu hafta kontrol var kilosunu merak ediyorum
Valla canım benim oğlan da aynı. Hiçbir şekilde durmuyor. Bugün babasının memleketine geldik. Uçak yolculuğu yaptık. Kan ter içinde kaldim. Sabah bilerek aç biraktim ki uçakta iyice emsin diye. Neyse geldik buraya . Cocuk ağladıkça uykuya dalamadikca. Herkse diyor ki yok siz bunu kucağa alıştırmışsınız. Yav ne yapayım arkadaş bu çocuk doğdugundan beri böyle ağlıyor. O kenarda ağlarken ben oturup çekirdek mi citleyeyim? Bıktım şu yok kucağa alışmış yok kokuna alışmış muhabbetinden. Kimseye laf anlatamıyorum. Hadi bırakayım ağlasın. Bu cocuğun psikolojisi ne olacak pardon nasıl güvenecek bana. Ayy çok dolmuşum kusura bakmayın ya
Kızlar benim grip önce anneme sonra bebeğe geçti ateşi çıktı öksürük hapşuruk başladıgeçen pazar oluyor bunlar . Çocuk doktoru calpol ,zaditen verdi burnunu açın dedi . Otribebe burun aspiratörü var bende önce serum fizyolojik damlatıp onunla çektim ama nehir çok rahatsız oldu bundan . Şimdş sadece her iki burnuna 2.5 cc serum Fizyolojik sıkıyoruz. Öyle açıldı tıkalı burnu. Bu ara çok salgın var aman dikkat edin . KBB doktoru da burnunu açık tut yeter dedi . Şimdilik az biraz toparladı. Bu bebişler hiç hasta olmasa keşke
Kızlar ben bu çocuğu oyalayamıyorum artık
Sırtı yere değdiği an basıyo çığlığı öyle zeka kartıymış kitap okumaymış yok illa gezecek
Slingle 1 saat dolaştırdım koyduğum an yine ağlama . Dışarı çıktık geldik yine yere koyamıyorum anakucağını bile istemiyor
Buhar makinesi almak şart oldu o zaman ben daha bir dahaki sefere sorayım bariBenim bebiş de öksürük vardı canım grip olmuş buhar verdik sürekli düzeldi izotonik fizyolojik serumu buharla verdik günde üç kere çok faydası oldu doktor ilaç vermedi buhar vermemi söylemişti
Gerçekten çok yorucu bu insanlar ya. Biz de zevk almıyoruz oyuncak bebek değil elbette bu bilerek kucaktan indirmeyelim. Uyuyabilsin, dinlensin iyi olsun ağlamasın diye alıyoruz. Kimse kusura bakmasın bebegim orada ağlayıp dururken ben aval aval tavanlara bakamam duymamazliktan gelememBu lafı bana söylemeye kalkan herkese aynı şeyi bende söylüyorum, çocuk ağlıyor ki kucağıma alıyorum yada olaki bazen emiyor emiyor uyuyamıyor, gezdiriyorum, pışpışlıyorum çocuk da bende çok yoruluyorum bu sefer sallayınca uyuyacağı tutuyor gören diyor ki Aaa sen sallamaya alıştırmışsınhepsinin ağzına kürek ile vurmak gerek
Buhar makinesi almak şart oldu o zaman ben daha bir dahaki sefere sorayım bari
Burcumm geçen eve kardeşim geldi misafir olarak inan şaşırdı çocuk, bu niye uyumuyor ya oldular karı koca valla bir bilsem dedim
Eşim işten geliyor o da yorgun biliyorum ama hemen elini yıka üzerini çıkar çocuğu ona veriyorum o hoplasın , zıplasın, pışpışlasın (sanma ki ben bacak bacak üstüne atıp yorgunluk kahvemi içiyorum hemen yemek, okula başlayan diğer ufaklığımın ödevleri derken gece 11den önce de gece uykusuna geçmiyor hep bir koşturma var evde hele birde yakınında ailenden birileri yoksa yardımcı olmaya bayağı sıkıntı)
Benim kayınvalide ile kayınpeder gelmeyi düşünüyorlar ama yaşlı insanlar faydası olmaz birde evde misafir ağırlama durumu oluyor onlar gelince, daha ne zaman gelecekleri belli değil inşallah biraz düzene gireriz (kayınvalide deyinceffestinalente aklıma geldi, en son hırsımı alamadım birşeyler demem lazım diyordun Festii kendini temizliğe verdin sanki, son durumlar ne alemde sende?)
Vala sorma. Alıstılar maske maske herseye. En buyuk oglum 13 yasında ve bu maskelı donemden once hastalık bilmiyorduk. Su ıkı senedır bagısıklık zayıfladı neden? Mıkrop unutuldu antrıkor olusmıyor maske takmaktan.Üzüldüm bebeklisin keske daha erken verseydi ilacı madem sonunda verecekti ki ne sen bu zamana kadar sende heder olmuşsun canım yha acile gidiver birdaha orda hemen yazarlar emzirdigin icin ona gore tabi etkisi ama baştan kullanman senin için daha iyi olurdu. Maske Yokken ne takıyorduk acaba bu iki uc seneye kadar maskemi vardı hayatimizda.
Serum fızyolojık suyunu hava makinesine sıkıp bebege tutunca brons acıyor ve zararı yok. Ilac olmadıgı için. Ayrıca makıne bıtınce burnunu da acın.Öksürük için ne dedi peki canım? Ya nasıl kapıyolar o kada rkoruyoruz sinir oluyorum ya
Ben de onu diyorum canım bu bi huy bnce alıştırma değil ben de istemem ki 6 kiloyu taşıyıp durayım ama başından beri böyle sırtı yere değince ağlıyor avutamıyorum mecburm kucaklamaya katılacak yoksaValla canım benim oğlan da aynı. Hiçbir şekilde durmuyor. Bugün babasının memleketine geldik. Uçak yolculuğu yaptık. Kan ter içinde kaldim. Sabah bilerek aç biraktim ki uçakta iyice emsin diye. Neyse geldik buraya . Cocuk ağladıkça uykuya dalamadikca. Herkse diyor ki yok siz bunu kucağa alıştırmışsınız. Yav ne yapayım arkadaş bu çocuk doğdugundan beri böyle ağlıyor. O kenarda ağlarken ben oturup çekirdek mi citleyeyim? Bıktım şu yok kucağa alışmış yok kokuna alışmış muhabbetinden. Kimseye laf anlatamıyorum. Hadi bırakayım ağlasın. Bu cocuğun psikolojisi ne olacak pardon nasıl güvenecek bana. Ayy çok dolmuşum kusura bakmayın ya
Hepimizde durumlar aynı demek ki bnm tek çocuk en azından başka ilgilenmem gereken yok sadece belim çok ağrıyor artıkBurcumm geçen eve kardeşim geldi misafir olarak inan şaşırdı çocuk, bu niye uyumuyor ya oldular karı koca valla bir bilsem dedim
Eşim işten geliyor o da yorgun biliyorum ama hemen elini yıka üzerini çıkar çocuğu ona veriyorum o hoplasın , zıplasın, pışpışlasın (sanma ki ben bacak bacak üstüne atıp yorgunluk kahvemi içiyorum hemen yemek, okula başlayan diğer ufaklığımın ödevleri derken gece 11den önce de gece uykusuna geçmiyor hep bir koşturma var evde hele birde yakınında ailenden birileri yoksa yardımcı olmaya bayağı sıkıntı)
Benim kayınvalide ile kayınpeder gelmeyi düşünüyorlar ama yaşlı insanlar faydası olmaz birde evde misafir ağırlama durumu oluyor onlar gelince, daha ne zaman gelecekleri belli değil inşallah biraz düzene gireriz (kayınvalide deyinceffestinalente aklıma geldi, en son hırsımı alamadım birşeyler demem lazım diyordun Festii kendini temizliğe verdin sanki, son durumlar ne alemde sende?)
Ben de onu diyorum canım bu bi huy bnce alıştırma değil ben de istemem ki 6 kiloyu taşıyıp durayım ama başından beri böyle sırtı yere değince ağlıyor avutamıyorum mecburm kucaklamaya katılacak yoksa
Kuzu bende bugün doktora gittim hafif Öksürük var diye, biliyorum birşey vermeyecek ama benim derdim 2.ay aşısı için çağırırsa bu hafta hemşirem yaptırmalı mıyım yaptırmamalımıyım onu sormak yaptırabilirsin dedi
Neyse burun açma konusunu sordum damla şeklinde damlat dedi, şırınga ile çekip açsam dedim olmaz dedi
Anakucağında da durmuyor orda da ağlıyor iş güç yapamaz oldım yemek yapamıyorum yapsam yiyemiyorumBurcu anakucağını da mı kabul etmiyor? Babybjörn veya muadilleri varya onları.
Devamlı kucak çok zor. Bizimki geceleri alıştı bu temizlik belasına hem memede uyumaya hem de kucakta gezerken uyumaya alıştı. Allahtan uzun soluklu değil de döndürebilirim diye umut ediyorum. Dönmezse de sorun değil napayım. Ama devamlı kucak zorlayıcı.
Peki sağol canım yani doktora götürmemin bi anlamı yok. Benimkinin de ciğerleri temiz bence. O zaman bolca emzirmeye devamYanında öksürmedi benimki, ben anlattım gece Öksürük başladı, burnu da hafif hırıltılı diye sırtını dinledi, çok küçük bebeğimiz bol bol emzir burnunu aç ciğerlerinde sıkıntı yok olsa da çok zorda kalmadan ilaç vermiyoruz dedi, Öksürük dedim aynı şeyi söyledi
Geçmiş olsun canım. Evet otribebe bende de var. Ben de onla yapıyorum benimki de h sevmiyor fakat yapmak zorundayım. Ben de aynı şekilde serum fizyolojik sıkıyorum, bazen sıkınca hapşuruyor hapşurukla boşalıyor baya bildiğin koyuca sümük geliyor. Çok sinirlerim bozuluyorKızlar benim grip önce anneme sonra bebeğe geçti ateşi çıktı öksürük hapşuruk başladıgeçen pazar oluyor bunlar . Çocuk doktoru calpol ,zaditen verdi burnunu açın dedi . Otribebe burun aspiratörü var bende önce serum fizyolojik damlatıp onunla çektim ama nehir çok rahatsız oldu bundan . Şimdş sadece her iki burnuna 2.5 cc serum Fizyolojik sıkıyoruz. Öyle açıldı tıkalı burnu. Bu ara çok salgın var aman dikkat edin . KBB doktoru da burnunu açık tut yeter dedi . Şimdilik az biraz toparladı. Bu bebişler hiç hasta olmasa keşke
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?