2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Kızlar benim gögüslerim 2-3 gün önceye kadar emzirmeden sert oluyordu emzirince yumuşuyordu şimdi hep yumuşak bunun nedenini bilen var mı?

Pompayla sağarken ayakta oluyorum, mochiyi oturup emzirirken takıyorum. Bazen inanılmaz doluyor mochi, pompayla o kadar çıkmıyor. Ama bebiş emerken çok doluyor, normalde takınca öyle dolmuyor. Ben de düzenli sağım yapmıyorum artık, sabah çok acırsa dolarsa memelerim o zaman sağıyorum bi de bebeğim yeterince emmediyse boşaltıp uyarmak için sağıyorum. Mesela şimdi 6. Hafta atağı varmış, sürekli mememle savaş halinde, çok uzun emmiyo, sağıyorum boşalsın diye.

Benim ilk haftalarda göğüslerimden sürekli süt sızardı, göğüs kalkanı olmadan yatamıyodum üstlerim sırılsıklam oluyodu, artık hiç akmıyo öyle ama sütüm arttı bebeğim o zamanlar ememiyodu pek, fazla süt mü akıyordu acaba?

Kızlar benim gögüslerim 2-3 gün önceye kadar emzirmeden sert oluyordu emzirince yumuşuyordu şimdi hep yumuşak bunun nedenini bilen var mı?

Kızlar aslında ikinizin de sorusunun cevabı aynı aslında, vücudumuz ilk zamanlar tam olarak ne zaman süt üreteceğini tam olarak bilmediği için hem mememiz sert oluyordu hemde süt taşıyordu, şimdi artık öğrendiği için yumuşak oluyor taşma olayı eskiye nazaran az oluyor

Aaa olabilir canım haklısın bende şu monhiden almayı düşünüyordum o zaman gerek kalmadı onu almama

Şimdi anladım teşekkürler canım
Bu sıralar üstümü ıslatıyor süt, çok değil ama üşümemek için ne yapsam dedim
Mycey marka kalkan varmış o işimi görür mü acaba

Çok zor gerçekten paketli olan herşeyin tek tek içindekileri okuman gerekiyor misafirliğe gidip aç dönme ihtimalin aşırı yüksek
Kesinlikle bakalım pazartesi iyi bir doktora randevu aldım ne diyecek kendim süt diyetine başlamıştım o zamandan beri kan göremiyorum her kan illa alerji demek mi birde şunu merak ediyorum diyelim diyet yapmadık ne olur sonunda çocuk bu besinlere alışır mı telore edebilir mi birde kendim besinleri deneyerek ilerliyorum bakalım ne olur

Ön süt ve son sütte ki fark ne oluyor alerjide festi ben dikkat etmiyorum kendim diyet yapıyorum sadece

Ön süt ve son sütte ki fark ne oluyor alerjide festi ben dikkat etmiyorum kendim diyet yapıyorum sadece

Laktozdan zengin sütü ayırmak gerekiyor bizde. Sen kakada kan görmüştün yanılmıyorsam. Doktora gitmedin mi?

Çocuk doktoruna gittim süt diyeti verdi başka iyi bir doktora randevu aldım daha gitmedim gidicem bakalım ne diyecek evet kan gördüm ama ondan sonra daha görmedim

Demek ki o gün ne yediysen veya o 2 gün içinde ona yüksek derece hassas.

Diyet işi zor canım. İnsanın sinirini hoplatıyor zaten ne yiyeceğim derdi zorken diyet olunca sinir ediyor insanı ama bende durum farklı. Bizde bende de birşey var benimde alerjiye gitmem lazım. Doğumdan beridir bazı yiyecekleri yediğimde bacaklarım ve sırtımda kaşınma ve kızarıklıklar oluyor tam olarak nedir çözemedim herşeyi karışık yediğim için jdjdj

Belki de bulutta birşey yok bendeki alerji durumu onu rahatsız ediyor veya gerçektem dedikleri gibi kanda bu aylarda gerçek sonuçlar çıkmıyor. Çünkü testlere kalırsa bulutta hiçbirşey yok ama mukuslu kaka süt ve süt ürünlerini açtığımdan beri devam ediyor. Kusması eskisi gibi. O hiç değişmedi kusmuklu hatta aşırı kusmuklu bir bebek ama reflü mü ama alerji mi teşhis koyabilen yok.

Kabullendim gibi birşey oldu ben. Şuan diyet yapmıyorum doktor kan testlerinde birşey çıkmayınca ye dedi. Yiyorum.

Ya ben çok araştırdım mukuslu kaka normal kabul ediliyor bebeklerde bence sizde yoktur diye düşünüyorum ve evet testler doğru sonuç vermiyormuş ya inan ki o gün tam ne yediğimi hatırlamıyorum ya ama bir tanesinde bir gün önce tavuk yedim onu biliyorum hafta sonu bir diyet bozucam bakalım birşey olacak mı zaten merak ediyorum bizde kusma filan yok huzursuzluk yok kendimce diyorum alerji olsa huzursuz olurdu illaki karnı ağrırdı ne bileyim valla ama üzüldüm yani bir yandan diyorum yesem acaba vücudu alışır mı telore eder mı ya da bağırsakları daha mı kötü olur doktor yönlendirir inşallah bakalım

Benim gibi 2.ay aşısı için çağrılmayı bekleyen var mı, dün arayıp kendimi hatırlattım hala ses soluk yok
Bir hafta sürmüştü benim beklemem de. Aradı aşı açılacak sen su güne gel diye. Toplu vuruluyor aşı açılınca. Kaç gün geçti aşı gününüzden bu yana

Kızlar bebeğim bir kaç gündür baya kusuyor ishal gibiydi bugünde kakasi biraz normale dönmüş ama yeşil renkli ve 8-9 saat içerisinde 4 kere kaka yaptı baya da kustu son iki bezde çişi turuncumsu gibiydi neden olur bilgisi olan var mı?

Üşüttümü acaba. Ama normal gibi sanki yha yediğimizden içtiğimiz den etkilenir olabilir

Bulut 2 ay 3 haftalık ve ben sanırım mastit oluyorum. Tecrübesizken bile olmadım iimdi nasıl oluyorum aklım almıyor.

Sabah uyandım göğsümde bir şişlik var ama acıyor bildiğin. Meme ucunda da minik beyaz birşey. Bulutu emzirdim ama pek fayda etmedi. Sağım yaptım oda işe yaramadı. Sonra sıcak su torbası koydum oda etmedi. Napıcam bilmiyorum ama inanılmaz bir ağrım, acım var. Dün yoktu böyle bir şey bir gecede bu kadar nasıl oldu anlamadım. Şimdi tekrar sıcak su torbası koyup, bulutun iyice acıkması için dua edicem hdjdjdj ters emzirme belki işe yarar. Mastit olan veya olmak üzere olan arkadaşlarım siz ne yapmıştınız?

Geçmiş olsun cnm ateşini sık sık kontrol et
Ters emzirme çok işe yarıyor
Zeytin yağ ile o acıyan yeri eze eze masaj yapmıştım ben ilk bebeğimde olmuştum
Bunun korkusundan hep mochi kullanıyorum hiç değilse günde bir kere vs.
Acısı ateşi çok zor 41 dereceyi buluyor antibiyotikle iyileşmiştim ben
Bol sağım masaj yapa yapa Allah'ın izniyle acılır
Lahana yaprağını çok duydum onu bir dene istersen
Göğsünü sıkacak sütyen giyme üzerine doğru fazla yatma o zamanda tıkanma oluyor
Yer çekimi yönünde emzirmede çok iyi geliyor biberon misali içinde ne varsa boşaltıyor bebiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…