- 26 Eylül 2022
- 1.174
- 1.775
- 53
- 36
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #55.001
Canım ben de 2 gün önce yaşadım gece saat 4 gibi nasıl uykudan uyandm anlatamam yusufa baktım uyuyor lavaboya gittim sıcak suyu açtım yıkadım yıkadım sonra elimle sağım yaptım makinem bozulmuştu çünkü. Sonra geldim uyuyan çocuğu resmen kucağıma aldım zorla ağzına tıktimBulut 2 ay 3 haftalık ve ben sanırım mastit oluyorum. Tecrübesizken bile olmadım iimdi nasıl oluyorum aklım almıyor.
Sabah uyandım göğsümde bir şişlik var ama acıyor bildiğin. Meme ucunda da minik beyaz birşey. Bulutu emzirdim ama pek fayda etmedi. Sağım yaptım oda işe yaramadı. Sonra sıcak su torbası koydum oda etmedi. Napıcam bilmiyorum ama inanılmaz bir ağrım, acım var. Dün yoktu böyle bir şey bir gecede bu kadar nasıl oldu anlamadım. Şimdi tekrar sıcak su torbası koyup, bulutun iyice acıkması için dua edicem hdjdjdj ters emzirme belki işe yarar. Mastit olan veya olmak üzere olan arkadaşlarım siz ne yapmıştınız?
Maddi olarak alamamıştım açıkcası göğüs pedi almıştım şimdi de pamuklu bezle devam umarım geçerdir bu sızılar yani dört beş aydan sonra olmaz değil mi inşGümüş kapak kullanmıyor musun ben hala takıyorum çünkü bir göğsüm çok hassas takmazsam yara olur biliyorum valla 2 ay oldu ama emzirme sorunlarının hala devam etmesi çok zor
Birde benim bebeğimde uzun uyuyor geceleri 3 hatta bazen 4 saat sürdüğü oluyor bazen sık sık uyanıyor normal yani gece uykuları artık uzamaya başlayacak
Canım pompalara doğal yolla olduğu kadar sütü çıkaramıyorlar, bebek bir memeden emerken diğer memede sanki emiliyormuş gibi pompa şeklinde pıt pıt atıyor ve o aırada bir sürü süt akıyor onları kalkanla toplayabiliyosun. Ama ben artık toplamıyorum ilk kızımda h birini içiremediö biberon almıyordu çünkü. Ben de bu kızımda toplamıyorum göğüs pedine geliyor sürekli onu değiştiriyorum. Belki alırdı biberon ama kalkan yıkamakla dezenfekte etmekle upraşcak vaktim yok. Emdiği yetiyor zatenBenimki içiyor buzluktan çıkan sütü, biberonu da alıyor ama memeyi reddeder mi diye korkuyorum. İlk başlarda eds ile veriyordum ama en fazla 20 ml şimdi çok içiyor o kadar sütü şırıngayla vermek çok zor oluyor o yüzden biberonla verdim iki kez.
Ben de ek gıdada kullanacağım ama 6 ayda başlarsak ilk sağdıklarım bozulabilir o yüzden onları önden vermem lazım. Siz alerji nedeniyle mi 4. Ayda başlayacaksınız? Derin dondurucum yok maalesef
Mochiye ne kadar doluyor canım? Ben sağım yapıyorum, bazen mochiye daha çok doluyor elektrikli pompa o kadar çekemiyor, anlamadım bu işi, süt var pompa çıkaramıyor ya.
Valla canım benim de geceleri bazen sert oluyor deli gibi doluyor, sonra yatak bile ıslanıyor sütten, göğüs pedini bile aşıyor dökülüyor o şekilde dolu. Bazen de sanki bomboş yumuşacık kalıyor. Yediğimiz içtiğimizle mi alakalı dicrm bilemiyorum, ya da bebişin emmesiyle mi..ama hep çok emiyor. Valla enterasan gerçekten ben de çözemedimKızlar benim gögüslerim 2-3 gün önceye kadar emzirmeden sert oluyordu emzirince yumuşuyordu şimdi hep yumuşak bunun nedenini bilen var mı?
O meme ucundaki hafif beyaz şiş bişey bende de vardı çok garipsedim bu ne ya böyle diye inceledim durdum ama bi rahatsızlık ya da tuhaflık yaşatmadı bana şükür şiödi yok galiba nasıl açıldı ne oldu bilemiyorumYeşil renkli kaka İçin çok sıkıntılı değil diyorlar. Belki viral enfeksiyon olmuştur ? Ancak çişi koyu renkse susuz kalmış olabilir canım emzirmeni artır derim ben
Festi o meme başındaki süt incisi olabilir . Onu açman gerek . Eğer sıcak kompress ve sağımla açılmazsa steril iğne ucu ile patlatmayı öneriyorlar . Çok geçmiş olsun . Mastit olunca ateş yükseliyor aşırı halsiz oluyorsun . Durum oraya gitmez inşallah
Bende vardı . Amaç sıcak tutmak karnı. Çok belirgin fayda görmedik . Onun yerine havluya ütü bas kıyafetin üzerine koy aynı mantık.Kızlar iyi akşamlar herkese gaz için şu kiraz çekirdekli yastıklar kemerler falan ise yarıyor mu var mı kullanan aranızda?
Isıyı cok uzun süre mi koruyor acaba diye düşündüm canım. Artık gazdan o kadar yorulduk ki her şeye başvuruyoruz isteBende vardı . Amaç sıcak tutmak karnı. Çok belirgin fayda görmedik . Onun yerine havluya ütü bas kıyafetin üzerine koy aynı mantık.
Ayy inan bende anlamadım benimde 1 hafta öncesine kadar öyleydi ama sütüm de azaldı gögüslerimde yumuşadıValla canım benim de geceleri bazen sert oluyor deli gibi doluyor, sonra yatak bile ıslanıyor sütten, göğüs pedini bile aşıyor dökülüyor o şekilde dolu. Bazen de sanki bomboş yumuşacık kalıyor. Yediğimiz içtiğimizle mi alakalı dicrm bilemiyorum, ya da bebişin emmesiyle mi..ama hep çok emiyor. Valla enterasan gerçekten ben de çözemedim
Geçmiş olsun cnm benim başlarda oldu lahana yaprağını buzluğa koydum 2 saat sonra göğsüme kaplayacak kadar koydum geçtiBulut 2 ay 3 haftalık ve ben sanırım mastit oluyorum. Tecrübesizken bile olmadım iimdi nasıl oluyorum aklım almıyor.
Sabah uyandım göğsümde bir şişlik var ama acıyor bildiğin. Meme ucunda da minik beyaz birşey. Bulutu emzirdim ama pek fayda etmedi. Sağım yaptım oda işe yaramadı. Sonra sıcak su torbası koydum oda etmedi. Napıcam bilmiyorum ama inanılmaz bir ağrım, acım var. Dün yoktu böyle bir şey bir gecede bu kadar nasıl oldu anlamadım. Şimdi tekrar sıcak su torbası koyup, bulutun iyice acıkması için dua edicem hdjdjdj ters emzirme belki işe yarar. Mastit olan veya olmak üzere olan arkadaşlarım siz ne yapmıştınız?
Sanırım alt sınır aylık 500-600 grAnneler bebekler her ay 1 kilo alır mı.
Kaç kilo alması lazım her ay.? Sizlerin ortalama kaç kilo aldı yazabilir misiniz
Yeni doğan:
1. Ay.
2.ay.
3.Ay.
2990 doğdu 1. Ayda 3850 idi . 1.5 ayda 4820 oldu daha 2. Ay İçin ölçüm yaptırmadıkAnneler bebekler her ay 1 kilo alır mı.
Kaç kilo alması lazım her ay.? Sizlerin ortalama kaç kilo aldı yazabilir misiniz
Yeni doğan:
1. Ay.
2.ay.
3.Ay.
Ben bu aralar her gün 35-40 dk yürüyüş yapıyorum. En uzun geçen arkadaşlar ile yemeğe gittim orda 2.5 saat durduk canım. Onun beslenme saatine göre ayarlıyoruzKızlar bebeklerinizle her gün dışarı çıkıyor musunuz? Dışarda kalma süreniz ne kadar ve ne kadar uzağa gidiyorsunuz en fazla?
Her gün değil ama çıkmaya çalışıyoruz güzel havalarda. Şu sıralar biraz soğuduKızlar bebeklerinizle her gün dışarı çıkıyor musunuz? Dışarda kalma süreniz ne kadar ve ne kadar uzağa gidiyorsunuz en fazla?
Haklısın en azından birkaç dakika sıcak oluyor. Benim gözlemim gazı olan bebek rahatlamıyorKızlar iyi akşamlar herkese gaz için şu kiraz çekirdekli yastıklar kemerler falan ise yarıyor mu var mı kullanan aranızda?
Bizde alerji olduğunu düşünerek diyet yaptım, bugüne kadar hiç kan görmedim .geçmeyen pişik çok gazlı olması, bir kerede egzama tarzı kızarıklık olunca diyet yaptımBebeğinde allerji olup bu nedenle diyete başlayanlar arkadaşlar özellikle sizlere soruyorum. Kakasında kan gördüğünüzde bu nasıl bir kandı? Benim bebeğimde yeni olmaya başladı direkt kan diyemem sanki sulandırılmış gibi pembelik kırmızılık oluyor. İdrardan olmadığına eminim (Doktor da sormuştu.). Çocuk doktoru allerjide olanı daha farklı tarif etti. Yine de devam ederse allerjiye gidin diyerek sistemden allerjiyi açtı.
Benim bebeğim çok gazlı, ilk ay çok ağladı çok krize girdi elhamdülillah şimdi iki aylık yine gazı çok, yine ağlıyor ama bir aylığa nispeten daha rahat atlatıyorKızlar selam eylül grubundan geliyorum. Bebegi gazlı olanlar bu ay düzelme var mıdır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?