2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Canım ben de 2 gün önce yaşadım gece saat 4 gibi nasıl uykudan uyandm anlatamam yusufa baktım uyuyor lavaboya gittim sıcak suyu açtım yıkadım yıkadım sonra elimle sağım yaptım makinem bozulmuştu çünkü. Sonra geldim uyuyan çocuğu resmen kucağıma aldım zorla ağzına tıktim hadi annecim kurta beni diye diye zorla emzirdim biraz rahatladım öyle. Dikkat ettim ne zaman gece yatmaya yakın tahin helva gibi şeyler yesem gece böyle oluyor bir daha akşam yemekten sonra bir şey yemeyecegim tabi yusufcum yatmadan güzel emmezse de benim memitolar böyle oluyor. Şimdi nasılsın daha iyi misin

Maddi olarak alamamıştım açıkcası göğüs pedi almıştım şimdi de pamuklu bezle devam umarım geçerdir bu sızılar yani dört beş aydan sonra olmaz değil mi inş

Canım pompalara doğal yolla olduğu kadar sütü çıkaramıyorlar, bebek bir memeden emerken diğer memede sanki emiliyormuş gibi pompa şeklinde pıt pıt atıyor ve o aırada bir sürü süt akıyor onları kalkanla toplayabiliyosun. Ama ben artık toplamıyorum ilk kızımda h birini içiremediö biberon almıyordu çünkü. Ben de bu kızımda toplamıyorum göğüs pedine geliyor sürekli onu değiştiriyorum. Belki alırdı biberon ama kalkan yıkamakla dezenfekte etmekle upraşcak vaktim yok. Emdiği yetiyor zaten

Kızlar benim gögüslerim 2-3 gün önceye kadar emzirmeden sert oluyordu emzirince yumuşuyordu şimdi hep yumuşak bunun nedenini bilen var mı?
Valla canım benim de geceleri bazen sert oluyor deli gibi doluyor, sonra yatak bile ıslanıyor sütten, göğüs pedini bile aşıyor dökülüyor o şekilde dolu. Bazen de sanki bomboş yumuşacık kalıyor. Yediğimiz içtiğimizle mi alakalı dicrm bilemiyorum, ya da bebişin emmesiyle mi..ama hep çok emiyor. Valla enterasan gerçekten ben de çözemedim

O meme ucundaki hafif beyaz şiş bişey bende de vardı çok garipsedim bu ne ya böyle diye inceledim durdum ama bi rahatsızlık ya da tuhaflık yaşatmadı bana şükür şiödi yok galiba nasıl açıldı ne oldu bilemiyorum

Ayy inan bende anlamadım benimde 1 hafta öncesine kadar öyleydi ama sütüm de azaldı gögüslerimde yumuşadı çok canım sıkkın

Geçmiş olsun cnm benim başlarda oldu lahana yaprağını buzluğa koydum 2 saat sonra göğsüme kaplayacak kadar koydum geçti

Anneler bebekler her ay 1 kilo alır mı.

Kaç kilo alması lazım her ay.? Sizlerin ortalama kaç kilo aldı yazabilir misiniz

Yeni doğan:
1. Ay.
2.ay.
3.Ay.

Kızlar bebeklerinizle her gün dışarı çıkıyor musunuz? Dışarda kalma süreniz ne kadar ve ne kadar uzağa gidiyorsunuz en fazla?

Anneler bebekler her ay 1 kilo alır mı.

Kaç kilo alması lazım her ay.? Sizlerin ortalama kaç kilo aldı yazabilir misiniz

Yeni doğan:
1. Ay.
2.ay.
3.Ay.
2990 doğdu 1. Ayda 3850 idi . 1.5 ayda 4820 oldu daha 2. Ay İçin ölçüm yaptırmadık
Kızlar bebeklerinizle her gün dışarı çıkıyor musunuz? Dışarda kalma süreniz ne kadar ve ne kadar uzağa gidiyorsunuz en fazla?
Ben bu aralar her gün 35-40 dk yürüyüş yapıyorum. En uzun geçen arkadaşlar ile yemeğe gittim orda 2.5 saat durduk canım. Onun beslenme saatine göre ayarlıyoruz

Kızlar iyi akşamlar herkese gaz için şu kiraz çekirdekli yastıklar kemerler falan ise yarıyor mu var mı kullanan aranızda?
Haklısın en azından birkaç dakika sıcak oluyor. Benim gözlemim gazı olan bebek rahatlamıyor bizde gazlı bir bebeğiz de. Artık şu 3 ayda mı geçer 4 ayda mı bekleyeceğiz

Kızlar bu dönemde diş cikarmi haftaya cumartesi randevumuz o zaman soracam elimi sağ üstte değirdugimde elime bir şeyler geliyor onuda emizik issirip bırakıyor annem diş olabilirmi dedi bilemedim

Bebeğinde allerji olup bu nedenle diyete başlayanlar arkadaşlar özellikle sizlere soruyorum. Kakasında kan gördüğünüzde bu nasıl bir kandı? Benim bebeğimde yeni olmaya başladı direkt kan diyemem sanki sulandırılmış gibi pembelik kırmızılık oluyor. İdrardan olmadığına eminim (Doktor da sormuştu.). Çocuk doktoru allerjide olanı daha farklı tarif etti. Yine de devam ederse allerjiye gidin diyerek sistemden allerjiyi açtı.

Bizde alerji olduğunu düşünerek diyet yaptım, bugüne kadar hiç kan görmedim .geçmeyen pişik çok gazlı olması, bir kerede egzama tarzı kızarıklık olunca diyet yaptım
Galiba kan çok net anlaşılıyor,siz daha gözlem yapmaya devam edin, burada bilen arkadaşlar var
Kızlar selam eylül grubundan geliyorum. Bebegi gazlı olanlar bu ay düzelme var mıdır
Benim bebeğim çok gazlı, ilk ay çok ağladı çok krize girdi elhamdülillah şimdi iki aylık yine gazı çok, yine ağlıyor ama bir aylığa nispeten daha rahat atlatıyor
Maalesef damla vs aldık
Özellikle sıcak çok işe yarıyor
Sıcak su torbası ayaklarına
Ütü ile ısıtıp pazen sariyorum bacağına ayağına
Zıplama ile kucakta sakinleştiriyorum
Geçiyor Allah'ın izniyle
Zamanla bağırsak gelişecek rahatlayacak
Her bebeğin zamanida farklı oluyor, siz sabredin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…