- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #55.501
Valla zor ya gerçekten bende ilk 3 sene zor geçem arkadaşımla konuşuyoruz en zoru tuvalet eğitimi diyor kendisi şuan o aşamadaCanım öyle dönemlerde olacak üzülme buna her geçen gün daha fazla alışıyoruz daha güzel olucak inşallah ama bu uykular, huzursuzluklar, gazlar, kusmalar bizi bizden aldı napıcaz bilmiyorum. Uyutmak ciddi sorun. Uyutalım diye devamlı sallıyoruz ya mesela eee bu çocuk onu öğreniyor bu sefer onu istiyor biz derin bir kısır döngüye giriyoruz. Bizimki de meme ağızda uyumaya alıştı. Memeyi çekince çipil çipil bakıyor sanki hiç uykusu yokmuşçasına. Bilemiyorum gerçekten zor.
Valla zor ya gerçekten bende ilk 3 sene zor geçem arkadaşımla konuşuyoruz en zoru tuvalet eğitimi diyor kendisi şuan o aşamadadiyorum herkes yaşadığı dönemi zor buluyor ama 3 sene zor bence yenidoğan dönemlerde bu uyku olayı zaten 4.aydan sonra uyku eğitimine başlanıyor çocuk kendi kendine uyuyamıyor desteğe ihtiyacı var işte ya sallama ya pışpışlama ya memede uyuma hepsi bir destek yani bırakta kendi kendine dalsın yok yani neyse alıştım daha iyiyim ya ilk zamanlar neydi yarabbim
Ahahha festi yaa ilk hafta eşimle birbirimize bakıp biz neden çocuk yaptık demiştikBenim beynim yaşadığım zorlukları silerek ilerliyor bu annelikte. O uykusuzluklar gazdan kendini parçalamaları vs hatırlamıyorum sanki hiç olmamış gibi hdjdjdj
Ama ben farklı konularda kendimi yemeye başladım artık. Hamileyken odaklanmadığım önemsemediğim konular beni üzmeye başladıyapıcam dediğim şeyleri yapamadım bilmiyorum regl de oldum ya o mu ruh halimi etkiledi bilemiyorum.
Aslında bence şimdi de zor arkadaşım ama sen alıştın bebeğini çözdün seni neyin beklediğini biliyosun. Birde ses çıkartıyor gülüyor odaklanıyor derken keyif alıyor insan. Ama bebek yapma kararı cidden değişik nasıl bir sorumluluk altına girdik nasıl girdik düşündükçe şaşırıyorum ndndm
Ahahha festi yaa ilk hafta eşimle birbirimize bakıp biz neden çocuk yaptık demiştikgerçekten çok zor hayatın bitiyor ve diyorum ya ikinciyi düşünüyorum ayy aynı şeyleri tekrar yaşa uykusuz kal başka şeyler valla çok sabır işi ben ilk zamanlar şey diyordum niye rahatımı bozdum ne güzel işime gidiyor eve geliyordum derdim yoktu eşimle beraber güzel yaşıyorduk filan hatta işte milet evlat sevgisi filan diyor evet bende çok seviyorum ama zorluklarınıda görüyorum bir ara anneliğimi sorguladım dedim acaba ben iyi anne değilmiyim niye bu kadar zorluklarını görüyorum herkes sevgi pıtırcığı ben sorguluyorum neden diye neyse şuan daha iyiyim dediğin gibi alıştım ama zor gerçekten hamileleri görünce üzülüyorum diyorum sizi neler bekliyor bilmiyorsunuz
Ahah kesinlikle yaa zaten kendime onu yapmam bunu yapmam demiyorum sadece şunu yapmak hiç istemiyorum umarım yapmamda yemek yerken telefon vermek ama verenleri kınamıyorum valla yedirmek için ne yapsınlar umarım o aşamaya gelmem yaniYa bu herşeyi güzelleyen sevgi pıtırcıkları yüzünden kendimizi delik deşik ettik sorgulaya sorgulaya. Yok hamilelik mucizevi yok efendim muhteşem içime döndüm uzaya kaçtımcılar, sonra yenidoğan döneminde ayrı güzelleyenler. Üff içim şişti ayol bunlardan. Hepsi de zor aşamalar ama kabulleniyorsun sevgisi huzuru başka. Hep kandırdılar bizi.
Bazen doğum yapmamış anne gruplarında geziyorum. Çok tatlılar yaa. Bizde böyleydik onu yapıcam bunu edicem bilmem ne. İnşallah yaparlar umarım ama modum şu
Ahah kesinlikle yaa zaten kendime onu yapmam bunu yapmam demiyorum sadece şunu yapmak hiç istemiyorum umarım yapmamda yemek yerken telefon vermek ama verenleri kınamıyorum valla yedirmek için ne yapsınlar umarım o aşamaya gelmem yani
Evet bizde öyleydik çok tatlı ama hamilelikte zor bence ilk aylar psikolojik alışma ve kusma dönemi son zamanlarda şişmiş halde hareket kabiliyeti az doğsun da kurtulayım diyorsun doktor bana demiştik ki karnında seni içten doğunca da dıştan yer seni hiç merak etmeevlat böyle birşey çok şükür Allahıma ama sağlıklı olsunda büyüyecekler göz açıp kapayınca acı bir gerçek biz yaşlanıcaz diyorum 20 yaşındaykem 50 yaşında olucam okuması etmesi filan ben torun göremem herhalde
Sorma sorma cevremde neredeyse herkes oyle oldu kardesim kuzenlerim bende o yuzden yolunu gozluyordumKatılıyorum ben de olmak istiyorum düzenimi bileyim en azından takip edeyim diye ödüm patlıyor öyle olurum diyeadet olmuyorum sanıp hamile kalmaktan
Haklısın ama 1hafta katlanacaz artik festicimPedsiz yaşam harikaydı be lulu.
Benimde cok oluyor ya normaldir herhaldeBende adet oldum kızlar hatta bitti bile. Ama hayatımda bu kadar çok kanadığımı hatırlamıyorum
Benim onceden agri olmazdi ama simdi cok hafif oluyor 2gun kasiklarim agriyinca dikis yerim sanmistim meger belirtiymisCanım ya ağrısı sancısı ped takması Banaz eziyet gibi geliyor. Bebegimde sağ olsun beni 3 dk bile bırakmıyor bu süreçte onunla da uğraşmak istemedim. Cok sancılı olur benim dönemlerim. Ama şu an hiç ağrım yok gerçekten doğumdan sonra geçti mi acaba diyorum bakalım düzenli olursa önümüzdeki ay belli olur
Bizdede öyle her emmede bir mendil boşuna süt oluyor emmekte baya caba harcıyoruz o ter içinde ben stres icinde kalıyorum zorla emziriyorum resmenKızlar oğlum bu aralar çok az emiyor memeye gelince ağlıyor pozisyon değiştirsem de az emip bırakıyor (hızlı bitiriyor diye değil 1 dk bile durmuyor) napcağımı şaşırdım
Daha ağzına almadan ağlıyor benmkiBizdede öyle her emmede bir mendil boşuna süt oluyor emmekte baya caba harcıyoruz o ter içinde ben stres icinde kalıyorum zorla emziriyorum resmen
Canım zaten 45 dk uyuyunca seviniyorum dediğin gibi arada salliyorum. Ama yol benimki odadan çıkmama bile izin vermeden uyanıyor. Ve mutsuz uyaniyor ya uykusunu alamadığı için oluyor bence çünkü aradan 1bsaat geçmiyor yusuf tekrar uyumak istiyor. Ağlaması gözlerini çıkaracak gibi ovması bunu gösteriyor. Tamam len diyorsun hadi gidip uyutayım 10 dk içinde falan dalıyor uykuya ama bıraktığın an uyaniyor. Uyku şu an çok zorluyor bizi gazın bile önüne geçti çünkü emerken falan rahat yüzüme baka baka gazını çıkarıyor alttanKız Benimkide hiç o kadar uzun uyumuyor ki gündüz 1 saati gördüğümüz çok nadirdir ki uzun uykularının çoğunda sallamaya devam ediyorum yoksa uyanıyor normal yani ama mutsuz uyanma yok tabi o farklı ama erkek çocukları hep daha zor oluyor ya gözlemlediğim bu
Canım zaten 45 dk uyuyunca seviniyorum dediğin gibi arada salliyorum. Ama yol benimki odadan çıkmama bile izin vermeden uyanıyor. Ve mutsuz uyaniyor ya uykusunu alamadığı için oluyor bence çünkü aradan 1bsaat geçmiyor yusuf tekrar uyumak istiyor. Ağlaması gözlerini çıkaracak gibi ovması bunu gösteriyor. Tamam len diyorsun hadi gidip uyutayım 10 dk içinde falan dalıyor uykuya ama bıraktığın an uyaniyor. Uyku şu an çok zorluyor bizi gazın bile önüne geçti çünkü emerken falan rahat yüzüme baka baka gazını çıkarıyor alttan
@ koyucan boşluk vermeden ismi yazıcanAy şu etiketleme işini unutuyorum hep yusuf ayarlarimla oynadı resmen
Valla festicim gerçekten öyle ne yapacağımı bilmiyorum bu cocukla. Asla rahatı bozulsun istemiyor. Cok sıcağa kalabalık ortamlara gelemiyor. Kanguruyu bağlamaya başladığım an dışarı gidecegini anlıyor susuyor resmen. O agladiginda onun sesini bastirmak icin ben de daha cok bagirarak oyy oyy diye turku soylemeye basliyorum anlayip susuyorDiykon yavrum allahım senin yardımcın olsun gerçekten zorlu bir bebek Yusuf.
Bugün 3.gunum canim hic ağrı yok şükür. Ama sanki yeni adet oluyormusum gibi kanamam çok. Ve berrak bir kıpkırmızı. Doğumla beraber içim temizlenmiş sankiSorma sorma cevremde neredeyse herkes oyle oldu kardesim kuzenlerim bende o yuzden yolunu gozluyordum
Haklısın ama 1hafta katlanacaz artik festicim
Benimde cok oluyor ya normaldir herhalde
Benim onceden agri olmazdi ama simdi cok hafif oluyor 2gun kasiklarim agriyinca dikis yerim sanmistim meger belirtiymis
Haklisin agrili gecirmek cok zor bebekle inşallah gecmistir senin agrilarinda
Valla festicim gerçekten öyle ne yapacağımı bilmiyorum bu cocukla. Asla rahatı bozulsun istemiyor. Cok sıcağa kalabalık ortamlara gelemiyor. Kanguruyu bağlamaya başladığım an dışarı gidecegini anlıyor susuyor resmen. O agladiginda onun sesini bastirmak icin ben de daha cok bagirarak oyy oyy diye turku soylemeye basliyorum anlayip susuyoryakında bizi siteden atacaklar nasıl bu kadar anlayabiliyor ya bit kadar bebe
Ben de daha baktirmadim değerlerime istiyorum aslında. Biraz önce öyle yaptım canım ya koydum arabaya parka indik uyudu hemen ama bir yerde de geri dönmek zorundayım eve gelince cikarmayayim arabadan kalsın az daha uyusun dedim ama daha asansöre binince uyandı niye araba durdu çünküKendin demişsin bacım bunlar folik asit bebesi. Benim folik asitim şuan o kadar düşük ki nasıl çektiyse doktor takviye yazdı o derece.
Fındıkkuşu rafine zevkleri var demek ki annesii. Koy arabaya çık yürüyün bebişim hem kiloda verirsin. Ben dışarda uyutup gelip başkona koyuyorum arabayla bazen. Kandırıyorum onu hfjdjjd bazen de çıkamayacak gibiysem dışarı hergün çıkamıyorum açıkcası o zamanda balkona çıkarıp arabasında uyutuyorum sanıeım dışardayız sanıyor jfjdjd
Ahh diykon bizde Anlaradayız ayazlarımız başlar yakında bende şu ara çıkarabildiğim kadar çıkarıyorum hava güzelkenDışarıda bir süre sonra uyuyor festi kanguruda. Çok dışarı çıktım gelince uykusu bölünmesin diye evde de kanguru ile gezdim oturdum. Ama bunu en fazla bir uyku saatinde yapabiliyorum. Yusuf gunde 5 kez en az uykuya gecmek istiyor. Ama gecemiyor. 1 saat ugrasmam gerekiyor Ankaradayz hava buz gibi olacak evde uyumasını da öğrenmemiz lazım dimi ama yanibazen sinir geliyor dediğin gibi sonra da oturup ben nepçim anneyim diye buna üzülüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?