- 18 Ağustos 2022
- 3.648
- 12.321
- 158
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #55.741
Off uyumasa da ağlamadan dursa demi, yok hem uyumak için ağlıyo yorgunluktan hem de uyumamak için direniyo gezdir gezdir bütün evi 1 saat turlayıp uyutuyorum bırakırsam hemen uyanıyo, yapışık geziyoruz resmen. Ana kucağında falan da durmuyo benimki en fazla 10 dakika sonra beni al diye mız mız mız. Çamaşır atsam toplaması kalıyo, hiçbi işi tam yapamıyorum, ütü yapıyorum uyandı e koskoca masa ortada kaldı kıyafetler bi yerde ütü bi yerde fenalık geldi. İnşallah kendi kendine oynar ilerdeCanım benim cidden hiç ama hiç yalniz değilsin. Ben de aynı durumdayım. Ev temizliğini falan geçtim. Makineye çamaşır atabiliyorsam seviniyorum. 1 saat uğraşıyorum 20 dk ancak uyuyor. Hadi uyumuyor diyelim gel oyun oynayalım evi gezelim ona da razıyım bir süre sonra ondan da sıkılıp ağlıyor. Ev işlerini kafaya takarsak bu işin içinden çıkamayacağımı anladım. Bir 3 ay daha sabredelim bakalım söyle oturup oyuncaklarla kendi kendilerine vakit geçirirlerse belki bizde rahatlarız.
Kararma derken nasıl bir karar mı anlamadım zaten çok küçük ve kız çocuğunu temizlemek zor gerçekten ben her gün arasını temizliyorum bırakmıyorum yakar yoksa o beyaz pütürler çocuğu bizdede oluyor sonuçta kaşıntı filan yapar diye temizliyorum sende hergün temizle birde öyledir bence orası daha kırmızı bir renk bebekte zaten normal ten rengine göre telaşlanmaHanimlar biraz farki bı sorum olacak kız annelerine çevap yazarsanız çok mutlu olurum.
benim de bebeğim biliyorsunz altını alırken falan özel bölgesinin çok aralamiyorrum.
Bugün iyi bı temizlik yapayım dedim gaita bulaşmasın enfeksiyon olmasın diye Arasını açınca
Büyük dudaklarin içinde ki küçük dudaklar varya oranın karardığıni gördüm daha önce öylemiydi inanın bilmiyorum. Ama ilk kez dikkstimi çekti mor gibi mı karar ma gibi mı bilmiyorum tam . Acaba hani şekli mı öyle sonradan mı oldu yoksa normal mı bilmiyorum. Doktoruma da şansa dün gitmiştim. Devlet hastanesi arayıp sorma şansım Yok. Bunu da bugün farkettim hani bilmiyorum sizce nedir?
Canım bizdede durum aynı diyorum ki görsen evde 10 kişi yaşıyoruz gündüz oturma odasında dağılıyor nasıl dağılıyor anlamıyorum yatak odası ayrı dağılıyor bir oda çamaşır odası orası ayrı dağınık mutfak zaten bir gün el atmasan ertesi günü darmaduman be bende dağınıklıltan nefret ederim yani fazlalığa tahammülüm yok önceden hergün bir el geçirip toparladığım için iyiydi bebekle yapamıyorum bir şeyi bir yere bırakıyorum sonra kaldıramıyorum çamaşır asıyorum toplaması sonraya kalıyor ütü birikiyor bir yemek yapsam uçak batıyor silmesi kalıyor marketten gelenleri yerleştir emi yorum hemen pışetler kalıyor ayy kalıyorda kalıyor valla kendimi pis hissediyorum en zorlayan bebek görme ye gelicem diyen biri olunca evi nasıl temizlicem diye dert alıyor valla o vesileyle iki kere güzel sildim süpürdüm akşam eşim tuttu resmen gece temizlik yaptım yaniOff uyumasa da ağlamadan dursa demi, yok hem uyumak için ağlıyo yorgunluktan hem de uyumamak için direniyo gezdir gezdir bütün evi 1 saat turlayıp uyutuyorum bırakırsam hemen uyanıyo, yapışık geziyoruz resmen. Ana kucağında falan da durmuyo benimki en fazla 10 dakika sonra beni al diye mız mız mız. Çamaşır atsam toplaması kalıyo, hiçbi işi tam yapamıyorum, ütü yapıyorum uyandı e koskoca masa ortada kaldı kıyafetler bi yerde ütü bi yerde fenalık geldi. İnşallah kendi kendine oynar ilerde
Bizim ev de o şekil ya iki kişi bi bebek nasıl böyle dağınık oluyo anlamıyorum sanki ordu geçmiş gibi, ben de takıntılıyımdır temizliğe düzene hamile halimle bile nasıl temizlik yapıyodum ya şimdi içim gidiyo şöyle bi vaktim olsa her yeri foşur foşur yıkıcamCanım bizdede durum aynı diyorum ki görsen evde 10 kişi yaşıyoruz gündüz oturma odasında dağılıyor nasıl dağılıyor anlamıyorum yatak odası ayrı dağılıyor bir oda çamaşır odası orası ayrı dağınık mutfak zaten bir gün el atmasan ertesi günü darmaduman be bende dağınıklıltan nefret ederim yani fazlalığa tahammülüm yok önceden hergün bir el geçirip toparladığım için iyiydi bebekle yapamıyorum bir şeyi bir yere bırakıyorum sonra kaldıramıyorum çamaşır asıyorum toplaması sonraya kalıyor ütü birikiyor bir yemek yapsam uçak batıyor silmesi kalıyor marketten gelenleri yerleştir emi yorum hemen pışetler kalıyor ayy kalıyorda kalıyor valla kendimi pis hissediyorum en zorlayan bebek görme ye gelicem diyen biri olunca evi nasıl temizlicem diye dert alıyor valla o vesileyle iki kere güzel sildim süpürdüm akşam eşim tuttu resmen gece temizlik yaptım yani
Canım bizdede durum aynı diyorum ki görsen evde 10 kişi yaşıyoruz gündüz oturma odasında dağılıyor nasıl dağılıyor anlamıyorum yatak odası ayrı dağılıyor bir oda çamaşır odası orası ayrı dağınık mutfak zaten bir gün el atmasan ertesi günü darmaduman be bende dağınıklıltan nefret ederim yani fazlalığa tahammülüm yok önceden hergün bir el geçirip toparladığım için iyiydi bebekle yapamıyorum bir şeyi bir yere bırakıyorum sonra kaldıramıyorum çamaşır asıyorum toplaması sonraya kalıyor ütü birikiyor bir yemek yapsam uçak batıyor silmesi kalıyor marketten gelenleri yerleştir emi yorum hemen pışetler kalıyor ayy kalıyorda kalıyor valla kendimi pis hissediyorum en zorlayan bebek görme ye gelicem diyen biri olunca evi nasıl temizlicem diye dert alıyor valla o vesileyle iki kere güzel sildim süpürdüm akşam eşim tuttu resmen gece temizlik yaptım yani
Ben de daginikliga fazla eşyaya tahammül edemiyorum. Ama bebekle eski düzen olmuyor ben bunu anladım kızlar. Ama temizlik önemli. Bazen tuvaleti banyoyu Bike yikayamiyorum iste o zaman kötü oluyorum..bebek görmeye gelecekler diye memleketten annem geldi düşünün. İnsanlara iki lokma bi şeyler hazirlayabileyim diyeBizim ev de o şekil ya iki kişi bi bebek nasıl böyle dağınık oluyo anlamıyorum sanki ordu geçmiş gibi, ben de takıntılıyımdır temizliğe düzene hamile halimle bile nasıl temizlik yapıyodum ya şimdi içim gidiyo şöyle bi vaktim olsa her yeri foşur foşur yıkıcamdün de bana geldiler akşam akşam temizlik yaptım bebeği eşime verip yine de içime sinmedi, bi de bebeğin ıvır zıvırı da her yerde fazla eşyaya tahammül edemiyorum evin orta yerinde. Alışacağız başka çare yok
Neyse ki artık bize gelip giden yok canım o açıdan rahatız. Misafir geldiğinde de annem vardı sağolsun onla eşim hazırladılar, yalnız ben anlamıyorum ya lohusanın evine giderken yiyecek götürülmez mi? Her gelen eli boş geldi kaynanam dahil, çok sinir oldum ya. Kayınpederimin eşi getire getire saksı çiçeği getirmiş, napıyım ben onu. Kendim bebek ziyareti yaparsam kesinlikle yemek yapıp götürürüm, en çok ihtiyaç o.Ben de daginikliga fazla eşyaya tahammül edemiyorum. Ama bebekle eski düzen olmuyor ben bunu anladım kızlar. Ama temizlik önemli. Bazen tuvaleti banyoyu Bike yikayamiyorum iste o zaman kötü oluyorum..bebek görmeye gelecekler diye memleketten annem geldi düşünün. İnsanlara iki lokma bi şeyler hazirlayabileyim diye
Ahahah aynen fazla eşya banada geliyorlar yaa ablamlar bebek kıyafetleri gönderdiler 2 yaş kıyafetler filan var bir sürü poşet diyorum niye verdiniz ben bunları nereye koyucam diye dert oldu valla ben evlenirken bile aş eşya aldım ki evi temizlemesi kolay olsun diye boş odada bile dışarda duran birşey sevmiyorum ama temizlik yapmak iyi geliyor bazen akşam şöyle mutfağı bir domestosluyorum ocak filan kafam rahatlıyor bebeksiz temizlik yapmak bile rahatlatıyor insanıBizim ev de o şekil ya iki kişi bi bebek nasıl böyle dağınık oluyo anlamıyorum sanki ordu geçmiş gibi, ben de takıntılıyımdır temizliğe düzene hamile halimle bile nasıl temizlik yapıyodum ya şimdi içim gidiyo şöyle bi vaktim olsa her yeri foşur foşur yıkıcamdün de bana geldiler akşam akşam temizlik yaptım bebeği eşime verip yine de içime sinmedi, bi de bebeğin ıvır zıvırı da her yerde fazla eşyaya tahammül edemiyorum evin orta yerinde. Alışacağız başka çare yok
Valla bebek görmeye gelenler yemek yapıp gelmeli birde onu düşünüyorum hakkaten zor akşamdan yapıyorum dolaba koyuyorum insan demeli sen çay demle yeter biz hazır getircez diye ben bundan sonra bebek görmeye gidersem ki çok küçükken gitmedim bugüne kadar hazırlarda giderimBen de daginikliga fazla eşyaya tahammül edemiyorum. Ama bebekle eski düzen olmuyor ben bunu anladım kızlar. Ama temizlik önemli. Bazen tuvaleti banyoyu Bike yikayamiyorum iste o zaman kötü oluyorum..bebek görmeye gelecekler diye memleketten annem geldi düşünün. İnsanlara iki lokma bi şeyler hazirlayabileyim diye
3 ay 6 gunluk bugun. Gazini daha rahat cikarmaya basladi bir de eger size de boyle siddetli kriz anlari geliyor ve sakinlestiremiyorsan hemen kovaya ilik suyu koy icine daldir koltuk altlarindan tutup hemen sakinlesiyor doktor önermiştiKaç gunluksunuz canım? Maşallah aman kalmasın gazi insaallah. Ben de bir umut deneyeyim dedim ama bilemiyorum ya çok yorucu bu gaz olayı
Bencede lohusaya ve hamileye giderken yiyecek ile gidilmeli. Ben gelene hiç bişi hazırlamadım. Kahve yanı çikolata vb yaptım sadece.. Annem varken yada eşimin yapası varsa dondurucudan börek VS yapıldı bazı gelenlere elbet ama ben yapmadım da yapmamda. Ben çocuğumu birilerine hizmet ederken kenarda beklesin diye doğurmadım. Gelen kişi beni seviyorsa zaten önemsemez..Neyse ki artık bize gelip giden yok canım o açıdan rahatız. Misafir geldiğinde de annem vardı sağolsun onla eşim hazırladılar, yalnız ben anlamıyorum ya lohusanın evine giderken yiyecek götürülmez mi? Her gelen eli boş geldi kaynanam dahil, çok sinir oldum ya. Kayınpederimin eşi getire getire saksı çiçeği getirmiş, napıyım ben onu. Kendim bebek ziyareti yaparsam kesinlikle yemek yapıp götürürüm, en çok ihtiyaç o.
Geçecek canım bu hallerde ozaman bol bol temizliğe düzene fırsat kalacak öyle teselli edin değilse zor gecer böyle GünlerBizim ev de o şekil ya iki kişi bi bebek nasıl böyle dağınık oluyo anlamıyorum sanki ordu geçmiş gibi, ben de takıntılıyımdır temizliğe düzene hamile halimle bile nasıl temizlik yapıyodum ya şimdi içim gidiyo şöyle bi vaktim olsa her yeri foşur foşur yıkıcamdün de bana geldiler akşam akşam temizlik yaptım bebeği eşime verip yine de içime sinmedi, bi de bebeğin ıvır zıvırı da her yerde fazla eşyaya tahammül edemiyorum evin orta yerinde. Alışacağız başka çare yok
Gelenler is yerinden arkadaşlardı canım birer çeşit yapalım dediler ben yarım ağız yok gerek yok ben hallederim dedim. Hemen öyle çıkıp geldiler. Ben arkadaşım doğum yaptığında misafrleri gelecekti borcam tatlısı yapip götürdüm. Lohusayjen evine çorba yapıp kapıdan verip döndüm girmedim eve rahatsız olmasın diye. Ve bunu bekarken düşünüp yaptım herkes aynı olmuyor biz şu an yiyecek yemeği zor yapıyoruz valla eşimle miaafir olayı resmen geriyorNeyse ki artık bize gelip giden yok canım o açıdan rahatız. Misafir geldiğinde de annem vardı sağolsun onla eşim hazırladılar, yalnız ben anlamıyorum ya lohusanın evine giderken yiyecek götürülmez mi? Her gelen eli boş geldi kaynanam dahil, çok sinir oldum ya. Kayınpederimin eşi getire getire saksı çiçeği getirmiş, napıyım ben onu. Kendim bebek ziyareti yaparsam kesinlikle yemek yapıp götürürüm, en çok ihtiyaç o.
3 ay 6 gunluk bugun. Gazini daha rahat cikarmaya basladi bir de eger size de boyle siddetli kriz anlari geliyor ve sakinlestiremiyorsan hemen kovaya ilik suyu koy icine daldir koltuk altlarindan tutup hemen sakinlesiyor doktor önermişti
Bana misafir gelip gittikten sonra böyle kalıyorummemleketten kayın validem giller geliyor eşime camları silelim diyorum, sağı solu güzelce temizleyelim çocuktan dolayı biraz saldım diyorum onlar yabancı mı diyor bana bende dedim senin mantığa göre evi b. K götürsün o zaman biz bizeyiz ne de olsa
Onda hiç sıkıntı yok cnm hemde nasıl emiyor yatarkende biraz hareket ettiriyor fizik tedavici hareketler verdi onu yapıyoruz günde 3 defa 10 kere 17 kan verip anestezi doktoru ile görüşüp 22 flim cekilecek bakalimBizimki de tam tersi 1 haftadir filan sol kolunu oyun halisinda yukariya oyuncaklara uzatiyor ama sag elini hic uzatmiyor. Ama mesela her iki elini de agzina goturup emiyor ve hareket ettiriyor ama uzanmiyor oluşu için ben de meraktayim seninki hic agzina da mi goturmuyordu?
Kızlar benim eşimle aram çok bozuk . İşten 6 da geliyor gelince yemek yiyoruz hızlıca sınra ben ortalığı toparlarken o kıza bakıyor ardından çok yorgunum diye gidip yatıyor kalkınca bebeği verip zor duş alıyorjm bakıyorum kız ağlıyor durmuyor e tekrar bebeği ben alıyorum . Tüm gün istediğim kendime ayırdığım 1-2 saat o bile olmuyor gece zaten ben bakıyorum bebeğe işe gidiyor eşim diye artık sinirim bozuldu . Sürekli tartışıyoruz . Çocukla ilgilenirken bir eli telefonda doğru düzgün ilgilenmiyor çok canım sıkkın .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?